Σκόπελος Τα φωτα σας για Σκόπελο!

Παυλίνκο

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
View attachment 61621 View attachment 61621 Για καφέ, ποτάκι και απίστευτη θέα σίγουρα πρέπει να πας σε ένα μπαράκι (όνομα δεν θυμάμαι) το οποίο βρίσκεται στη χώρα, στο σημείο που τέλειώνουν τα σκαλοπάτια με τα εκκλησάκια. Σου προτείνω να πας σούρουπο είναι απίστευτα όμορφα. Επισυνάπτω εικόνα από το google earth για να το βρεις
ΑΝΑΤΟΛΗ Λεγεται , του γνωστου ρεμπετη Ξηνταρη ειναι ... εχει κ ζωντανη μουσικη , παιζει ο ιδιος με τους γιους του, τ ε λ ε ι α θ ε α !
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μόλις γύρισα και εγώ από Σκόπελο, πρόεδρε ελπίζω να σε πρόλαβα γιατί δεν είχα ίντερνετ για να ενημερώσω. Τέλειες παραλίες, πολύ καλύτερες από της Σκιάθου κατά την γνώμη μου. Κερδίζει λόγω του beach bar η Καστάνη. Αλλά και η Μηλιά με τον τον Στάφυλο μου άρεσαν πολύ.Πήγαμε και Χόβολο, δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι ιδιαίτερο. Ο Αη Γιάννης δεν με ενθουσίασε, η θέα από το κάστρο, εκεί που είναι το μεζεδοπωλείο Ανατολή είναι πολύ καλύτερη κατ εμέ. Σουβλάκι στον Πλάτανο, παραδοσιακά γλυκά από την Αμβροσία και από το πολύ ωραίο ζαχαροπλαστείο Κανέλα.
 

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Μόλις γύρισα και εγώ από Σκόπελο, πρόεδρε ελπίζω να σε πρόλαβα γιατί δεν είχα ίντερνετ για να ενημερώσω. Τέλειες παραλίες, πολύ καλύτερες από της Σκιάθου κατά την γνώμη μου. Κερδίζει λόγω του beach bar η Καστάνη. Αλλά και η Μηλιά με τον τον Στάφυλο μου άρεσαν πολύ.Πήγαμε και Χόβολο, δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι ιδιαίτερο. Ο Αη Γιάννης δεν με ενθουσίασε, η θέα από το κάστρο, εκεί που είναι το μεζεδοπωλείο Ανατολή είναι πολύ καλύτερη κατ εμέ. Σουβλάκι στον Πλάτανο, παραδοσιακά γλυκά από την Αμβροσία και από το πολύ ωραίο ζαχαροπλαστείο Κανέλα.
Ευχαριστούμε και πάλι Σοφια!Με προλαβες ένα μερει!Δεν έχουμε παει ακόμα στις παραλίες που λες αλλά σήμερα ανεβηκαμε στον Αη Γιάννη!Στο μόνο που έχω να διαφώνησω είναι για τον πλατανο αλλά θα γράψω λεπτομέρειες στην επιστροφή γιατί παιδευομαι με το κινητό.Να ρωτήσω μονάχα αν βρεθηκατε σε παραλία χωρίς κόσμο ´η έστω με πολύ λίγο γιατί ειδικά σήμερα με τα παιδάκια δεν τα πήγαμε και πολύ καλα! :p
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για τον Πλάτανο για το μέρος το προτείνω, για φαί δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι. Έχω την εντύπωση ότι στην Μηλιά δεν είχε παιδομάζωξη.
 

vierinia

Member
Μηνύματα
27
Likes
17
Να κάνω και εγώ ένα μικρό review τώρα που τα έχω φρέσκα μιας κ γυρίσαμε πριν λίγες ημέρες μετά από πολυήμερη διαμονή.
Ωραιο νησί, πολύ ωραίες παραλίες, πολύ πράσινο. Οικογένειες κυρίως κ λίγα ζευγάρια. Παρέες σχεδόν καθόλου. Δεν ενδείκνυται για νεαρές ηλικίες που ψάχνουν νυχτερινή ζωή, γνωριμίες κλπ κλπ.

Παραλίες :
Μηλιά: σχεδόν αμμουδερή, υπέροχα νερά, οργανωμένη (6 ευρώ το σετ, στη δεξιά πλευρά είναι δωρεάν). Προτιμήστε την αριστερή πλευρά όπως κατεβαίνεις μιας κ στη δεξιά έχει μια πλάκα όπως μπαίνεις στο νερό.
Καστάνη: Υπερβολικός κόσμος, ουρά για ξαπλώστρες, πρέπει να πάτε νωρίς για να έχετε τύχη. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται τον Αύγουστο. Οργανωμένη με δωρεάν ξαπλώστρες (εννοείται ότι πρέπει να πάρεις κάτι απο το μπαρ).Ωραία νερά αλλά δεν είναι και η καλύτερη παραλία αλλά ο χώρος με τις ξαπλώστρες στο γκαζόν είναι σούπερ και γενικά η αίσθηση που σου αφήνει είναι πολύ καλή.
Στάφυλος: Πολύ κοντινή στην Χώρα (5 λεπτά με το αμάξι), πολύ όμορφη, οργανωμένη (6 ευρώ το σετ) με βότσαλο.
Πάνορμος: Η καλύτερη παραλία του νησιού για μένα. Υπέροχα χρώματα, πεντακάθαρη και μεγάλη. Με βότσαλο, οργανωμένη (δωρεάν το σετ). Ταβέρνες κοντά.
Λιμνονάρι: Υπέροχα χρώματα, έχει κ εδώ μια πλάκα όπως μπαίνεις στο νερό. Έξω είναι αμμουδερή. Οργανωμένη (8 ευρώ ξαπλώστρες - έλεος!!!)
Αγνώντας: Η παραλία ένα κλίκ κάτω σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά το λιμανάκι είναι πολύ γραφικό και γενικότερα η ημέρα που αφιερώσαμε εκεί ήταν πολύ ιδιαίτερη με μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας. Με βότσαλο και οργανωμένη (δωρεάν). Ωραία ταβερνάκια για μετά το μπάνιο.
Γλυφονέρι: Τίποτα το ιδιαίτερο. Με βότσαλο και οργανωμένη (πολύ λίγες ξαπλώστρες).
Γλυστέρι: Πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Αξίζει μια βουτιά. Μη οργανωμένη με χοντρό βότσαλο.
Φαγητό:
Οι ταβέρνες στον Αγνώντα (Παύλος κ Κοράλι) για ψαράκι, Αγνάντι στη Γλώσσα για πιο γκουρμέ καταστάσεις όπως και το Περιβόλι στη Χώρα, υπέροχες γεύσεις και στα δύο. Συμπαθητικές οι ταβέρνες στον Πάνορμο χωρίς βέβαια κάτι το ιδιαίτερο (Μπλό κ Λιναράκια). Μούσες για ρομαντικό δείπνο. Μώλος προς το τέλος του παραλιακού δρόμου. Περάσαμε κ απο την Ανατολή αλλά δεν κάτσαμε. Γινόταν λίγο πανικός.
Ποτό:
Το νησί έχει όμορφα μαγαζάκια, δυστυχώς όμως τα περισσότερα είναι άδεια ελλείψει νεαρών ηλικίων.
Ξεχωρίσαμε τον Ιωνό στα σοκάκια και το Mercury. Συμπαθητικά και με ωραία θέα ο Βράχος κ οι Καρυάτιδες αν και ακόμα πιο ωραία θέα και πιο ιδιαίτερο και ήρεμο ήταν είναι ενα καφέ πίσω απο την εκκλησία στο τέλος του παραλιακού δρόμου. Μας άρεσε και το Pablo's bar ή κάπως έτσι αλλά δεν είχε καθόλου κόσμο δυστυχώς.
Γενικά το νησί μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, κυρίως για τις υπέροχες παραλίες και την μοναδική φύση με τα πράσινο να κυριαρχεί παντού. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές εκτός απο τη διαδρομή για Γλώσσα - Λουτράκι (τπτ ιδιαίτερο) - Αγ. Ιωάννη (αξίζει πολύ, ωραία θέα, όχι πολλά αλλά αρκετά απότομα σκαλοπάτια). Καλό οδικό δίκτυο (εκτός του δρόμου πρός τον Αγ. Ιωάννη και αυτόν προς το Γλυστέρι). Έχει σφήκες αλλά όχι σε τραγικό βαθμό, κυρίως στις ταβέρνες στον Αγνώντα ήταν λίγο ενοχλητικές.
Υπάρχουν πολλές καθημερινές εκδρομές για Αλόννησο και θαλάσσιο πάρκο (τιμές κοντά στα 20 ευρώ το άτομο).
Ιδανικό νησί για οικογένειες, όχι για παρέες. Το νησί χρειάζεται μεταφορικό, οι αποστάσεις δεν είναι τεράστιες αλλά υπολογίστε στην ταλαιπωρία ότι για τις περισσότερες παραλίες (Καστάνη, Μηλιά, Στάφυλος) το λεωφορείο σε αφήνει στον κεντρικό δρόμο οπότε έχει αρκετό περπάτημα να κατέβεις μέχρι την παραλία.
 

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Λοιπον...επιστρεφοντας στη ρουτινα ας γραψω και γω το τι ειδαμε στη πανεμορφη Σκοπελο!
ΠΑΡΑΛΙΕΣ:
Αγιος Ιωαννης: Συμπαθητικη παραλια, μικρη σε μεγεθος, με μερικες ξαπλωστρες, με ωραια νερα.Λιγα αποτομα σκαλια για να κατεβεις.Υπαρχει καντινα στο παρκινγκ οποτε προνοηστε να παρετε καφε-νερο πριν κατεβειτε.Το εκκλησακι το επισκεφθηκαμε ανεβαινοντας τα 209 σκαλια που σε μερικα σημεια, ειδικα μετα τη μεση, ειναι αρκετα αποτομα αλλα υπαρχει καγκελο να κρατηθεις.Εμεις ανεβηκαμε στις 6 το απογευμα και ηταν υποφερτη η διαδρομη.Ωραια η θεα του!Δεν μπορω να πω αν αξιζει τον κοπο.Ειμαι 50-50.
Σταφυλος: Πολυ κοντα στη χωρα, 4 χιλιομετρα, με καντινα,μιση οργανωμενη και μιση ανοργανωτη.Για μενα ο μονος λογος να την επισκεφθεις ειναι η αποσταση της απο τη χωρα.
Λιμνοναρι: Ομορφος κολπος με δεντρα τριγυρω.Εδω υπαρχουν διαφορα θεματακια...αρχικα εχει μια μεγαλη πετρα στην αρχη της θαλασσας που αναγκαζεσαι να κανεις διαφορα ακροβατικα για να την περασεις.Δευτερον οι τιμη στο σετ ειναι στα 8 ευρω!Ακομα τριβω τα ματια μου!Τελος το μονο σημειο που ηταν οντως ενοχλητικες οι σφηκες ηταν εδω.Δεν την συνηστω με βαση ολα αυτα.
Μηλια: Μια πολυ καλη επιλογη για τα δεδομενα της Σκοπελου! Μεγαλη παραλια με αμμο, στο κεντρο της οργανωμενη, δεξια και αριστερα ελευθερη. Εμεις πηγαμε αριστερα...Πολυ καθαρα τα νερα,ισως λιγο βαθια αλλα πανεμορφη τοποθεσια! Βασικο για μας οτι δεν ειναι ο ενας διπλα στον αλλον.
Καστανι: Παρομοιας μορφολογιας με τη Μηλια, ειναι διπλα αλλωστε με πολυ οργανωμενο beach bar, αλλα πολυς κοσμος με πολλα μικρα παιδακια που μας εκανε εντυπωση! Ειναι μια καλη λυση αν θελει καποιος λιγη περισσοτερη βαβουρα.
Χοβολο: Παραλια αριστερα του Νεου Κληματος. Ησυχη και ομορφη παραλια με βραχια πισω σου αλλα σχετικα δυσκολη στην προσβαση της. Περνας απο 3 σημεια μεσα απο τη θαλασσα πανω σε πετρες και βραχια που γλυστρανε.Αν εχεις εξοπλισμο μαζι σου οπως εμεις δυσκολευεσαι αρκετα.Αξιζει τον κοπο αν θελεις χαλαρες καταστασεις.
ΦΑΓΗΤΟ:
Αγναντι: Μεσα στα στενα της Γλωσσας με φοβερη θεα ειδικα αν κατσεις στο μπαλκονακι οπως ειμασταν τυχεροι εμεις! Μικρος καταλογος, λιγο γκουρμε, ελαφρα τσιμπιμενες οι τιμες. Μη κανετε το λαθος και παρετε νερο στο τραπεζι! Τελευταια στιγμη γλυτωσαμε τα 2,5 ευρω! Κατα τα αλλα ωραιο φαγητο, στα 10 ευρω η μεριδα περιπου.
Παυλος: Στον Αγνωντα απο τη μερια της θαλασσας, ωραια θαλασσινα, τα καλυτερα καλαμαρακια που εφαγα στο νησι με νορμαλ τιμες, 8 ευρω τα καλαμαρια, 10 το χταποδι κτλ, ισως λιγο ενοχλητικες οι σφηκες που κυκλοφορουν πεινασμενες...
Το δελφινι της σκοπελου: Στον Πανορμο απο την πανω πλευρα του δρομου, συμπαθητικο φαγητο/τιμες. Οχι κατι το ιδιαιτερο παντως.
Πεπαρρηθος: Στον περιφερειακο δρομο της χωρας, τιποτα το ιδιαιτερο, λιγο χαμηλοτερες οι τιμες του.
Ανατολη: Στο καστρο της χωρας με ζωντανη ρεμπετικη μουσικη! Φοβερο σημειο με θεα σε ολη τη χωρα, μικρος καταλογος επισης, τσιμπιμενες λιγο οι τιμες του αλλα αξιζει τον κοπο εστω για μια φορα! Πηγαμε σαββατο βραδυ χωρις κρατηση και περιμεναμε κανενα τεταρτο για να αδειασει τραπεζι. Προσοχη: Δοκιμασαμε να ανεβουμε απο τα σκαλια στην πλευρα του λιμανιου. Πανω απο 200 τα μετρησαμε και μας βγηκε η γλωσσα! Καλη εμπειρια γι αυτους που εχουν αντοχες! Τουλαχιστον φτανεις πεινασμενος! Υπαρχει προσβαση και απο τον περιφερειακο δρομο με περιπου 50 σκαλια απ οτι μας ειπαν. Το ειχαμε διαβασει εδω απλα ειπαμε να δοκιμασουμε τη δυσκολη διαδρομη.
Η ταβερνα της Κυρατσως ( ή καπως ετσι δεν θυμαμαι ) : Στην ακρη του παραθαλασσιου δρομου στη χωρα. Νορμαλ φαγητο/τιμες, τιποτα το ιδιαιτερο.
Για φουρνο στον Κοχυλη μπροστα ακριβως στην εισοδο του λιμανιου στη χωρα. Φαγαμε και απ την Κανελλα ενα πρωι αλλα καμια σχεση. Η Κανελλα βρισκεται στον δρομο που κατεβαινεις για το λιμανι στο αριστερο χερι περιπου στα μισα του δρομου.
Πιτσα με το μετρο στα μισα του παραλιακου στη χωρα. Οχι κατι ιδιαιτερο. Βολευει να παρεις και στο χερι αν θελεις.
Γυρος στο μαγκαλι στον πλατανο. Ειναι στο στενο που ανεβαινει απο τον Κοχυλη στα 30 μετρα. Αν και καθησαμε την πρωτη μερα στον Πλατανο που ειχαμε διαβασει εδω, μονο που δεν πιαστηκαμε στα χερια, και οχι μονο εμεις. Σερβις 0 απο κατι κακομαθημενα ανηλικα κοριτσακια και ενας μεγαλυτερος σε ηλικια σερβιτορος που προσπαθησε 2 φορες να μας αφησει πιατα που δεν παραγγειλαμε! Οταν ειδε πως δεν τα δεχτηκαμε εκαναν 40 λεπτα να φερουν μια μεριδα σουβλακι! Οχι οτι και το σουβλακι ηταν κατι το ιδιαιτερο. Επειδη εγινε και σε διπλανο τραπεζι το ιδιο σε μια οικογενεια ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολιτικη τους να κανουν " λαθη ". Μακρια!
Βενζινη στο 1,90 το λιτρο περιπου. Ακτοπλοικα απο Βολο 2 ατομα και αυτοκινητο 263 ευρω/3 ωρες και 20 λεπτα.
Απο το ξενοδοχειο μας ειμαστε αρκετα ευχαριστημενοι οποτε αν καποιος χρειαστει πληροφοριες ειμαι στη διαθεση του. Ειχαμε πραγματικα την καλυτερη θεα της χωρας!
Γενικα συμπερασματα: Πολυ ομορφο νησι με υπερβολικο πρασινο και ευτυχως οχι σε ενοχλητικο βαθμο οι σφηκες που ακουστηκαν κατα καιρους. Οι τιμες στο νησι ειναι φιξ σχεδον σε ολα τα μαγαζια. 2 μεριδες, μια σαλατα, νερο, μπυρα στα 30 ευρω περιπου. Γυρος 2,5 ευρω. Αρκετα ζευγαρακια, λιγοτερες οικογενειες, σχεδον καμια παρεα πολλων ατομων. Ολοι κατεβαινουν Σκιαθο. Καλο οδικο δικτυο, αρκετες στροφες, κλασικο νησι δλδ. Ευκολο παρκινγκ στις παραλιες οπως και στη χωρα για βολτα το βραδυ ( υπαρχει δωρεαν δημοτικο παρκινγκ ). Ξεκουραστες διακοπες, ηρεμες, με πληροτητα στο νησι κατω του 50% τουλαχιστον οπως μας φανηκε εμας. Θετικοτατες οι εντυπωσεις λοιπον σε γενικες γραμμες! Οτιδηποτε αλλο χρειαστειτε ειμαι στη διαθεση σας...
 

tdm

Member
Μηνύματα
71
Likes
3
Να ρωτησω αν καποιος εμεινε σε καποιο οικονομικο και αξιοπρεπες δωματιο-studio?
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.408
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Συμφωνώ σε όλα όσα ανέφερε ο φίλος για τη Σκόπελο. Να συμπληρώσω μόνο επίσης πως μια ακόμα καλή-και αρκετά οικονομική- επιλογή για φαγητό στη Χώρα της Σκοπέλου στην παραλία είναι και η ταβέρνα "Κληματαριά"! Το καλοκαίρι του 2012 που ήμουν στο νησί είχα δοκιμάσει εκεί απίστευτο χοιρινό με δαμάσκηνα και στιφάδο με δαμάσκηνα επίσης. Καλή επιλογή επίσης για ποτάκι στην πόλη είναι και το μπαρ "Καρυάτις", τέρμα αριστερά στον παραλιακό δρόμο της χώρας. Απίστευτη φωταγωγημένη θέα της χώρας, σε ένα μπαράκι που ουσιαστικά κρέμεται πάνω από τη θάλασσα. Γίνονται και διάφορα live που και που...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.730
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom