Νίσυρος Τήλος Τα φωτα σας για Τήλο και Νίσυρο.

Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Το Καστελοριζο η αληθεια ειναι δεν το ειχα σκεφτεί. Σκεφτομουν Χαλκη η Συμη. Ποσες μερες ειναι καλα για Νισυρο;Γενικα φετος ειναι διακοπες χαλαρωσης ε να μην ειμαστε και σε ενα καραβι κ αεροπλανο μπες βγες συνεχεια.
Κοίτα προσεκτικά όλα τα δρομολόγια και της Blue Star και της Dodekanisos lines για Νίσυρο και Καστελλόριζο ή και Σύμη ή Χάλκη. Στη Χάλκη βέβαια εγώ πήγαινα από το λιμανάκι στη Σκάλα Καμείρου, τσέκαρε και θα βρεις τηλέφωνα και πληροφορίες. ;)
Προσωπικά σε κανένα από αυτά τα νησία δε μείναμε πάνω από 3 νύχτες, τις θεωρώ αρκετές. Καστελλόριζο βέβαια πήγαμε για Πάσχα, άλλη φάση εκεί.
Και, παρά τις δυσκολίες κοίταγα να συνδυάζω δρομολόγια της Blue STar για οικονομία.
Τώρα που το σκέφτομαι, η Σύμη είναι ακριβή, μια νύχτα φτάνει, χεχε!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.969
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ένα από τα νησιά που είχα στο σχέδιο να επισκεφτώ φέτος το καλοκαίρι ήταν και η Τήλος. Με πιο δύσκολη πρόσβαση σε σχέση με τα υπόλοιπα βόρεια Δωδεκάνησα, καθώς επίσης και με λίγες πληροφορίες, μιας και δεν αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Διάβασα ότι βρήκα λοιπόν, και πριν λίγες μέρες έφτασα μέσω Αστυπάλαιας.
Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, μιας και οι πληροφορίες για ''περίεργους'' ντόπιους, καθώς και για ελάχιστα αξιοθέατα με είχαν προβληματίσει. Εννοείται πως ήθελα να έχω ιδίαν άποψη.
Προσωπικά αυτό που εισέπραξα από το νησί, τις γνωριμίες με τον κόσμο (ντόπιο και μη), την εικόνα που είδα κτλ, ήταν πάρα πολύ ευχάριστο και οφείλω να το παραδεχτώ. Διαφορετικό σίγουρα από άλλα νησιά και με τους δικούς του ρυθμούς. Να αναφέρω ότι δεν υπήρχε μέσο μεταφοράς, κάτι το οποίο δε μας προβλημάτισε καθώς το λεωφορείο σε συνδυασμό με τα πόδια μας όπως πάντα, μας επέτρεψαν να γυρίσουμε το νησί.

Η πρώτη μέρα (λόγω και μεγάλης κούρασης) περιορίστηκε στα Λιβάδεια. Ευχαριστήθηκα πολύ τη βουτιά τέρμα δεξιά και τέρμα αριστερά του κόλπου, καθώς και τη βόλτα στο πεζόδρομο:
IMG_5019.JPG IMG_5022.JPG IMG_5036.JPG IMG_5065.JPG IMG_5101.JPG IMG_5214.JPG

Απο μαγαζιά τώρα, καφέ και καλό φαγητό στη πλατεία στο ''Ομόνοια'', ποτό νωρίς πριν πέσει ο ήλιος στη ταράτσα του ''Μικρού καφέ'', και βραδάκι σίγουρα στο ''Ινό'' με τις μουσικάρες του. Φυσικά οι επιλογές σε ένα τέτοιο μέρος είναι περιορισμένες:
IMG_5192.JPG IMG_5202.JPG IMG_5093.JPG

Την επόμενη ξεκινήσαμε από το μεγάλο χωριό, με στόχο να δούμε το μοναδικό μουσείο με τους νάνους ελέφαντες (δωρεάν είσοδος), κάτι το οποίο τελικά έγινε τη μεθεπόμενη. Πολύ ωραία όλα όσα είδαμε και μάθαμε. Ακολούθως κάναμε τη βόλτα μας στο χωριό για τις απαραίτητες φωτογραφίες, και καθήσαμε στο καφέ ''Παλιό μεράκι'' με τη τέλεια θέα του, κάτι το οποίο πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε (κλείνει μεσημέρι):
IMG_5247.JPG IMG_5118.JPG IMG_5130.JPG IMG_5148.JPG IMG_5155.JPG IMG_5253.JPG

Η συνέχεια απαιτούσε μπανάκι στην Έριστο, τη πιο διάσημη παραλία του νησιού. Περίπου στα 3 χιλιόμετρα απόσταση από το μεγάλο χωριό, δε δυσκολευτήκαμε να το κάνουμε με τα πόδια σε κατηφορικό δρόμο. Η εικόνα που συναντάει κάποιος είναι οι πολλές σκηνές (όχι άναρχα όπως σε άλλα νησιά) κάτω από τα δεντράκια, στο ελεύθερο καμπινγκ το οποίο γίνεται στο αριστερό κομμάτι της παραλίας. Υπάρχουν και δημοτικές τουαλέτες - ντουζιέρες, με το καθάρισμα να επιβαρύνει τους κατασκηνωτές. Χαρακτηριστικό σημείο οι 2 καντίνες στη μέση και την άκρη αριστερά της παραλίας, στις οποίες γίνεται ο καλός χαμός και το βράδυ!

IMG_5168.JPG IMG_5175.JPG IMG_5181.JPG

Η περιήγηση συνεχίστηκε την επόμενη μέρα, καθώς από το μεγάλο χωριό κατεβήκαμε στον Αγιο Αντώνιο. Απόσταση κάτι παραπάνω από 3 χλμ. Στην αρχή κάναμε μια βουτιά προς τα αριστερά, πρίν τη παραλία της πλάκας -που μας είπαν ότι είναι πολύ καλή αλλά δεν είχαμε το κουράγιο γιατί ήταν νταλα μεσημέρι- και κατόπιν αυτό που μας αρέσει περισσότερο, μεζεδοκατάσταση και σούμες στο ουζερί μπροστά στο λιμανάκι. Πολύ ωραία όλα:
IMG_5273.JPG IMG_5295.JPG IMG_5297.JPG

Για το τέλος αφήνω το καλύτερο. Το κορυφαίο αξιοθέατο. Κάτι που δεν υπάρχει όμοιο του ίσως αλλού. Το Μικρο (ή ερειπωμένο όπως το λενε οι ντόπιοι) χωριό. Κάθε βράδυ μετά τις 11, είναι διαθέσιμο το καλύτερο μπαρ του νησιού, με ωριαία δωρεάν μετακίνηση από και προς τα Λιβάδεια. Εννοείται πως βγήκαμε εκεί και τα 3 βράδια, και προσωπικά μου άρεσε πολύ και η μουσική, πέρα απο τη περιήγηση στα μισοφωτισμένα ερείπεια.
Δε θα σας δείξω φωτογραφίες από το βράδυ, καθώς οι περισσότερες κάμερες στη νυχτερινή λήψη είναι για τα σκυλιά όπως ξέρετε. Ωστόσο επειδή ήθελα να το δω και μέρα, φρόντισα να το επισκεφτώ μετά τις 5μιση που είχε πέσει και λίγο ο ήλιος. Η ανάβαση έγινε απο το παραδοσιακό μονοπάτι, και η κατάβαση μέχρι τα Λιβάδεια φυσικά με τα πόδια:
IMG_5322.JPG IMG_5347.JPG IMG_5350.JPG IMG_5351.JPG IMG_5372.JPG IMG_5377.JPG IMG_5436.JPG IMG_5454.JPG

Κλείνοντας, αυτό που έχω να πω είναι οτι το πρόσημο ήταν σίγουρα θετικό.
Σίγουρα δεν είναι το νησί που θα σε κερδίσει αμέσως, σίγουρα δεν είναι το γραφικό μέρος με το σοκκάκι, τη πέτρα και το γαλάζιο λευκό.
Έχει όμως αλλες ομορφιές και άλλο, τελείως χαλαρό ρυθμό. Ενδύκνειται για να πας να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις από τους έντονους ρυθμούς, να κάνεις ποιοτικές βουτιές και καλούτσικα φαγητά. Συνδυάζεται άψογα με κοντινά νησιά αρκεί να βολεύουν βέβαια και τα πλοία (μη το ανοίξουμε πάλι το κεφάλαιο, θα βρίσω πολύ και δε θέλω).
Αν θα ξαναπήγαινα; Σίγουρα, γιατί όχι, που δε θα ξαναπήγαινα άλλωστε. Εξάλλου γνώρισα πολύ κόσμο που είχε αποκτήσει δεσμούς με το νησί και το επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι, και επίσης πολύ συνειδητοποιημένο κόσμο που ήξερε τι έψαχνε και τι ήρθε να δει ;)
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Μπράβο που πήγες.
Για μένα η Τηλος ειναι ενα νησι πρότυπο, κυρίως λογω των προσπαθειων του χαρισματικου πρωην δημαρχου της Τάσου Αλιφέρη που ηρθε στο νησι ως αγροτικος γιατρός και πεθανε σ αυτό το '12. Τι να πρωτοθυμηθει κανεις: το πλοιο για τη συνδεση με τη Ρόδο, τον γαμο ομοφυλων ζευγαριων, την τηλειατρικη, την απαγορευση του κυνηγιου, τπ ελεύθερο στην Εριστο; Και ποσα αλλα. Ευτυχώς υπηρξε συνέχεια στο εργο του. Ετσι τωρα η Τηλος ειναι το μοναδικό ενεργειακά αυτονομο νησι, με ενα πρωτοποριακό προγραμμα ένταξης προσφύγων και πολλα αλλα. Τετοια νησια αξιζει να τα επισκεπτεται κανεις και μονο για επιβράβευση.
 
Last edited:

Scaretale

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Έχει κανείς να προσθέσει κάτι για Τήλο και Νίσυρο 4 χρόνια μετά; Είμαστε ζευγάρι και λέμε να πάμε σε ένα από τα δύο για 5-6 μέρες αρχές Σεπτέμβρη. Είναι ίσως κάποιο πιο οικονομικό;
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Έχει κανείς να προσθέσει κάτι για Τήλο και Νίσυρο 4 χρόνια μετά; Είμαστε ζευγάρι και λέμε να πάμε σε ένα από τα δύο για 5-6 μέρες αρχές Σεπτέμβρη. Είναι ίσως κάποιο πιο οικονομικό;
Ως προς τη διαμονή θα το δείτε εσείς με αναζήτηση σε booking κτλ. Ως προς το φαγητό είναι στα ίδια επίπεδα. Η Τήλος έχει καλές συγκοινωνίες, η Νίσυρος όχι - άρα μπορεί να χρειαστεί να νοικιάσετε κάτι. Για σούπερ οικονομική διαμονή στην τελευταία, με ωραία θέα δείτε αυτό Δημοτικός Ξενώνας ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ και για ακόμα πιο οικονομική τα Λουτρά.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.969
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Έχει κανείς να προσθέσει κάτι για Τήλο και Νίσυρο 4 χρόνια μετά; Είμαστε ζευγάρι και λέμε να πάμε σε ένα από τα δύο για 5-6 μέρες αρχές Σεπτέμβρη. Είναι ίσως κάποιο πιο οικονομικό;
Με 6 μέρες στη διάθεση σας εγώ λέω και στα δύο. Κρίμα είναι να μη τα δείτε, φτάνουν να στε σίγουροι. 😉
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.804
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom