Τα φώτα σας για οδικο ταξιδι Ιταλια - Αυστρια-Βουδαπέστη-Βελιγράδι

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Καλησπέρα!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ. Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου, καθώς διαβάζοντας τα θέματα εδώ μέσα είναι σαν τα ταξιδευω και εγώ ο ίδιος μερικές φορές μαζί σας.

Πάμε στο θέμα μας.

φρεσκοπαντρεμένος γαρ, σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου το Πάσχα να πάμε οδικο ταξίδι στην ευρώπη, στις χωρες που αναφέρω στο θεμα. Θα εχουμε 2 βδομάδες διαθέσιμες. Από οδικά σε Ευρώπη, είχαμε κάνει πριν 3 χρόνια ταξιδακι Βενετία - Βιέννη - Βενετία μονάχα.

Προσπαθώ να βγάλω ένα πρόγραμμα ταξιδιού, και εδώ θα ήθελα τα φωτα σας. Σκοπός ειναι να μην λυώσουμε στην οδήγηση και να μπορέσουμε να δούμε και 2-3 πραγματάκια. Στους χρονους κτλ πήρα πληροφοίες από το Viamichelin


Το προκαταρκτικο πρόγραμμα που εχω βγάλει ειναι το εξής:

1. Παρασκευή βραδυ Αναχώρηση από Πατρα για Βενετία

2. ΣΑββατο εν πλω

3. Κυριακή πρωί (07.00 λέει το δρομολόγιο) φτάνω Βενετία. Φευγω απευθείας (την Βενετία την έχουμε δει) και πάμε στην περιοχή La Spezia, πλησίον των χωριων τσικουετερρε. Σκοπός να περάσουμε ενδιάμεσα και απο Πιζα για φωτογραφίες :) (Χρονος οδηγησης περίπου 5 ωρες)

4. Δευτερα, εκδρομή στα χωρια του Τσικουετερρε (μαλλον με τρενακι απο οτι διαβασα)

5. Τρίτη, αναχώρηση από La Spezia με προορισμό το Ινσμπουργκ ((Χρονος οδηγησης περίπου 5,5) ωρες

6. Τετάρτη παραμονή σε ΙΝσμπουργκ

7. Πέμπτη, αναχώρηση από Ινσμπουργκ προς Σαλτσμπουργκ, με ενδιάμεση επίσκεψη σε κάποιο γραφικο χωριο (Χααλστατ ή κάπως ετσι) (Χρονος οδηγησης περίπου 5 ωρες)

8. Παρασκευή παραμονή σε Σαλτσμπουργκ

9. Σάββατο, αναχώρηση από Σαλτμπουρκ για Βιέννη. Πιθανά ενδιάμεσα παρακαμψη για κάποιο αλλο γραφικο προορισμό (Ceske Krumov ή κάπως έτσι). (Χρονος οδηγησης περίπου 6,5 ωρες)

10. Κυριακή του Πάσχα παραμονή σε Βιέννη

11. Δευτέρα, αναχώρηση από Βιέννη, εκδρομή σε Μπρατισλάβα και τελικός προορισμός Βουδαπέστη (Χρονος οδηγησης περίπου 4 ωρες)

12. Τρίτη Βουδαπέστη

13. Τετάρτη Βουδαπέστη

14. Πέμπτη αναχώρηση από Βουδαπέστη, προορισμός Βελιγράδι (Χρονος οδηγησης περίπου 4,5 ωρες)

15. Παρασκευή Βελιγράδι

16. Σάββατο Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη (περίπου 7 ωρες)

17. Κυριακή ΘΕσσαλονικη - Αθήνα

Πάμε στα ερωτήματα:

1. ¨Οσοι ειναι πιο εμπειροι και εχουν κάνει αναλογα ταξίδια, αν βλέπουν πως αυτο ειναι ενα λογικο πρόγραμμα που μπορεί να ακολουθήσει κανείς χωρίς να ξεπατωθεί.

2. Για τις μερες των ταξιδιων (πχ 5η μερα) αν εχει ακνείς να προτείνει ενδιάμεσες στάσεις ή άλλες ιδέες

3. Βιέννη την εχουμε δει και δεν χρειάζεται να κατσουμε περισσότερες μέρες, Ωστόσο, ειναι απαραίτητο να ειμαστε εκεί ειτε Μ. ΣΑββατο - Πασχα, είτε Μ. Παρασκευη- Μ. ΣΑββατο.

4. Το καραβι της επιστροφής απο Βενετία δεν μας βολέυει, γιατί θέλοουμε Κυριακή μεσημερι να εχουμε γυρίσει Αθήνα

5. Χρησιμοποιησα Βενετία και οχι Ανκονα, γιατι με το καραβι της Βενετίας φτάνω πρωί Κυριακής, ενώ της Ανκονα φτάνω μεσημερι και χανω την μισή μερα.

Ευχαριστω προκαταβολικά για τις ιδέες σας και τις παρατηρήσεις σας!




.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Να καταλαβω κατι,το καραβι για Βενετια ειναι 2 βραδυα εν πλω,πως σε συμφερει χρονικα τοτε?Και γιατι να μην πας ανκονα και να δεις κι αλλα μερη?
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
ΚΟιτα να δεις, Το καταβι Πατρα - Ανκονα, φευγει μεσημέρι ΣΑββατου απο Πατρα και φτάνει Κυριακή μεσημερι Ανκονα

Αντίθετα, Για Βενετία φευγει στις 23.55 το βραδυ Παρασκευής απο ΠΑτρα φτάνει Κυριακή πρωί Βενετία. Αρα μπορώ να φυγβ απο Αθηνα ΠΑρασκευη απογευμα μετα την δουλεια ;-)
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
αν νομιζεις πως σε συμφερει..οικονομικα παντως σιγουρα οχι,εχω κανει και τα 2 δρομολογια και βεβαια αν ειναι αυτο το θεμα σου,δες τη λυση του Μπαρι,φεγει απογευμα και φτανει πρωι..
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Καλησπέρα ξανά.

ΟΙκονομικά δεν συμφέρει η Βενετία σε σχέση με Ανκονα, εχεις δικιο. Αλλά ειμαι διατεθιμένος να πληρώσω την εξτρα διαφορά για να "κερδισω" μια μέρα. Δεν σου κρυβω πως βάζω μέσα στο μυαλό μου και πιθανή καθυστέρηση του πλοίου. Πχ. αν εχει 5 ωρες καθυστερηση, απο ΒΕνετία δεν θα μου δημιουργησει ιδιαίτερο πρόβλημα για La Spezia. Από Ανκονα ομως θα με βγάλει μετα LA Spezia Μετα τα μεσανυχτα.

Πέραν αυτης της λεπτομέρειας, θα ηθελα γενικότερα μια ματια απο οποιον μπορεί στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα και την αποψη του γενικότερα.

ΚΟιταξα και για Μπαρι, και ειδα πως για τσικουετερρε θελω 9,5 ωρες οδηγηση, που δεν θελω να το κάνω
 
Last edited by a moderator:

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Καλησπέρα ξανά.

Υπάρχει κάποιος άλλος με ιδέες για το συγκεκριμένο ταξίδι? (Ευγενική υπενθύμιση)
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Πρεπει να υπολογιζεις και τις οποιες καθυστερησεις που μπορει να σου προκυψουν στην διαδρομη. Θεωρω οτι πρεπει να πας Ανκονα, κεριζεις μερα και μια διανυκτερευση στην τοσκανη. Προτεινω την διαδρομη απο gubbio - arezzo- siena οπου και διανυκτερευση. Eπομενη μερα σιενα - πιζα - la spezia ( δεν χανεις με τιποτα το porto venere). Φυσικα με τρενο στα cinque terre. Στην διαδρομη προς Αυστρια, σου ειναι αδιαφορες οι πολεις που θα περασεις (βερονα-παρμα-μοντενα-μαντοβα-τρεντο)? Οταν στην Αυστρια εχεις zell am see- kitzbuhel- hallstat μην συζητας για τσεχια. Αν εχεις χρονο στην βουδαπεστη μπορεις να κανεις μια βολτα στην λιμνη balaton. Στην διαδρομη απο βουδαπεστη - βελιγραδι θα σταματησεις να δεις το Νοβι σαντ. Απο βελιγραδι προς Ελλαδα , σταση στην Νις. Υπολογισε τους χρονους στο να δεις μια πολη ή ενα χωριο που θα βρεθει στον δρομο σου. Μηπως βαζεις πολλες παρα πολλα στο ταξιδι ? Υπαρχει κατι που θα εκοβες ?
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Η αλήθεια ειναι πως πρακτικά θα ειναι το 1ο οδικο ταξιι που θα κάνω και θέλει καλή οργανωση (το προηγούμενο ηταν απλά Βενετία - Βιέννη). ΚΑι εμενα με αγχώνει γενικά το σφικτό πρόγραμμα, και να μην καταλήξω 2 βδομάδες να τρεχω σαν την αδικη καταρα. Επίσης πράγματι ειναι τόσα πολλά αυτα που θα μπορούσε να δει κανεις, που νιώθω σαν σκυλος με 2 ουρες :)

Διαβάζοντας αυτα που μου γραφεις, κόβεται αυτομάτως το χωριουδακι στα συνορα Τσεχίας - Αυστρίας. Επίσης, μάλλον θα κάτσω να επεξεργαστώ ξανά το ταξίδι, ωστε να φτάσω μέχρι Βιέννη και μετά να γυρίσω πίσω πάλι και να φυγω απο Ιταλία, "κυκλώνοντας" κάποια διαδρομη και γλυτωοντας τις μερες Ουγγαρίας και Βαλκανιων, αξιοποιώντας τες για πράγματα σε Ιταλία.

Πολύ δυσκολο τελικα να οργανώσεις ενα τέτοιο εγχείρημα! :)
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Μιας και εχω κανει αρκετα οδικα στα μερη που θελεις να πας, εγω μαλλον τα cinque terre θα εκοβα, δεν βρισκω τον λογο να ξαναγυρισεις Ιταλια για να παρεις καραβι. Θα πηγαινα λοιπον απο Βενετια- Βερονα και τα εκει γυρω, μαζι με λιμνη garda, αυστρια , και θα γυριζα οπως λες. Επισης και η Σλοβενια εχει καποια ομορφα μερη( λιμνη bled- σπηλαια skocjan, κ.λ.π.). Το θεμα ειναι τι σου αρεσει και τι θελεις να δεις σε ενα τετοιο ταξιδι.
Ειναι ευκολο το να το οργανωσεις, μην το φοβασαι.
 

Xenia7

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Αφου θα πρεπει να εισαι σιγουρα Βιεννη, μην αφησεις την Πραγα και την Βουδαπεστη για να γυσισεις Ιταλια. Ειναι υπεροχες και αφου θα κανεις τον κοπο να πας ως εκει ειναι κριμα. Πολυ καλυτερες απο την Βιεννη. Η Μπρατισλαβα χρησιμη μονο για την ξεκουραση της οδηγησης. Θα σου προτεινα να κανεις αλλο ταξιδι καποτε μονο για Ιταλια, σε Σιεννα,Βερονα,Φλωρεντια και Ρωμη αν δεν εχεις παει.
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Τα τσινκουετερε ειναι πολυ ομορφα, αλλα νομιζω οτι θα επρεπε στο συγκεκριμενο ταξιδι να τα αφησεις εξω, οπως και την πιζα. Δε δενουν με το αλλο προγραμμα.. Απο βενετια καλυτερα να πας βερονα και μετα ινσμπρουκ. Να δωσεις αερα στο υπολοιπο προγραμμα σου.
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Επιστρέφω με καθυστέρηση 1 μηνός μετα από τα νέα δεδομένα.

Καταρχήν θα ηθελα να ευχαριστησω ολους όσους ασχολήθηκαν και μου έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες.

Δυστυχώς υπήρξε μια μικρή αλλαγή σχεδιών, και ειναι πλεόν ελευθερη μονάχα η Μ. Εβδομάδα.

Για να μην τα πολυλογώ, η Αποφαση που πάρθηκε ειναι να γινει ενα οδικο ταξίδι σε Βελιγράδι - Βουδαπέστη και μετα πίσω.

Εχω 2 βασικές ερωτήσεις για όποιον γνωριζει:

1. Σερβία, εκτος από το Βελιγράδι, υπάρχει καποια αλλη πολη πιο νότια που να εχει νόημα να κάνεις μια διανυχτερευση στην επιστροφή (για να μειώσω τα Km της επόμενης μέρας προς Ελλαδα). Κάτι εχω ακούσει για την ΝΙς.

2. Συνειδητοποίησα διαβαζοντας σε διαφορα φορουμ πως η Σερβία ειναι προβληματική στην κάλυψη των GPS. Εγώ ειχα αγοράσει πριν 3 χρόνια ενα Tom tom το οποίο τα πηγαινε μια χαρά στην Αυστρία/Ιταλία. Τωρα τι κάνουμε, και ειδικά για το Βελιγράδι πχ που θα θέλω να φτασω το βραδυ στο ξεοδοχείο και δεν εχω καμία όρεξη να ψαχνω σα την αδικη κατάρα! Τί προτείνουν οι ειδικοί?

Για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού θα επανέλθω ;-)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.429
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom