Τα φώτα σας για οδικο ταξιδι Ιταλια - Αυστρια-Βουδαπέστη-Βελιγράδι

trelospektis

Member
Μηνύματα
65
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια
Ταξίδι-Όνειρο
Nordkapp
Παιδιά καλησπέρα!Να πώ καταρχάς ότι αν είμαι σε λάθος τομέα ή σε λάθος θέμα συγγνώμη αλλά είμαι ολοκαίνουριος στο site σας και στο forum!Καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Αυτό που με απασχολεί και θα ήθελα τις γνώμες σας είναι αν είναι καλή ιδέα τα Χριστούγεννα να ανηφορίσω προς την Βουδαπέστη με την σύζυγο και των 2 χρονών(τότε)γιό μου.Γενικά έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό με αυτοκίνητο,απλά εκείνη την περίοδο μήπως είναι "επικίνδυνο" λόγω καιρού ή κρύου; Έχει πάει κανένας σας εκείνη την περίοδο με παιδί;Επίσης είναι καλό να επισκεφτούμε και Βιέννη; Μου έχουνε δημιουργηθεί πολλές αμφιβολίες γιατί κάπου διάβασα ότι από 24/12 μεσημέρι όλα κλείνουνε και στις 2 πόλεςι(Βιέννη και Βουδαπέστη)και ξανανοίγουνε στις 27 του μηνός!

Οτιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει και να με κατατοπίσει, σας παρακαλώ πείτε το μου γιατί θέλω να τα κλείσω από τώρα.
Ευχαριστώ
Καλησπέρα,

Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος που πρέπει να ταξιδέψεις κάπου. Όλες οι στιγμές είναι ωραίες εξαρτάται εσύ τι γουστάρεις πάνω από όλα. Τα Χριστούγεννα 2017 π.χ. Βερολίνο ( αεροπορικώς ) και τον Αύγουστο που μόλις μας πέρασε πήγαμε οδικώς στην Βιέννη - Λίμνη Konigsse ( Νότια Γερμανία ) και Χαλστατ. Αυτό που έχω από την μεριά μου να σου πω με σιγουριά είναι ότι ( εφόσον θα πας οδικώς ) να κάνεις πολύ ΠΟΛΎ!!!! καλό προγραμματισμό. Εγώ το σχεδίαζα το ταξίδι μου 5 - 6 μήνες πριν. Μου βγήκαν όλα σε καλό. Δεν είχα προβλήματα πουθενά και κανένα παρατράγουδο! Όσο αφορά το πρώτο σου ερώτημα απλά να σου πω ότι τουλάχιστον στην Αυστρία ( Δεν γνωρίζω για Ουγγαρία ) το χειμώνα τα χιονολάστιχα είναι απαραίτητα βάση νόμου! Σε σταμάτησε αστυνομία και δεν φοράς? Πρόστιμο. Δεν ξέρω αν έχεις άλλα θέματα. Από εκεί και πέρα ο καιρός είναι πολύ διαφορετικός τον Χειμώνα από το Καλοκαίρι. Σκέψου ότι στην Σερβία 12 Αυγούστου λίγο μετά την Κλεισούρα ( θα σου πω παρακάτω για αυτόν τον δρόμο ) στις 7 το πρωί είχε 12 Βαθμούς και ομίχλη! Οπότε φαντάζομαι το χειμώνα σίγουρα οι ταχύτητες είναι μικρότερες σε όλους τους δρόμους κυρίως λόγω καιρού.

Στην Βιέννη εγώ έπαθα την πλάκα μου! Δεν ξέρω τι λόγια πρέπει να γράψω για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο πολύ μου άρεσε. Πιο φιλική Πόλη για τον άνθρωπο δεν έχω συνάντησή. Οπότε ναι αξίζει οπωσδήποτε.

Επειδή έχεις σκοπό να πας χειμώνα να σε ενημερώσω 2 πράγματα:

1) Γενικά το οδικό δίκτυο σε όλες τις χώρες είναι πολύ καλό αλλά σε αυτήν την Κλεισούρα στην Σερβία ( δεν είναι πολλά χιλιόμετρα καμιά 50 - 70 δεν θυμάμαι ) φίλε σε παρακαλώ τρομερή προσοχή! Εγώ όταν επέστρεφα στις 17 Αυγούστου 23:00 το βράδυ σε σύνολο ταξιδιού από Βιέννη σε Χαλκιδική ( γιατί μπορεί να κάναμε ταξίδι αλλά 2 -3 μέρες σαν την Χαλκιδική δεν έχει χααχαχχα ) 17 ωρών, εκεί τρόμαζα και φοβόμουν σε κάθε στροφή! Πως είναι τα Τέμπη ? Θυμάσαι? Ακόμη χειρότερα! Και έχει και κάτι τύπους που κάνουν ότι να ναι. Για αυτό μεγάλη τεράστια προσοχή εκεί! 2) Να κρατάς τα όρια ταχύτητας με ευλάβεια!

Ότι άλλη πληροφορία χρειαστείς ειδικά για τους δρόμους , σύνορα κλπ στην διάθεση σου
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Σύντομες απαντήσεις:

1. Πόσες μέρες θα εχεις στην διάθεση σου? Έχεις ξανακάνει μακρινά ταξίδια με το παιδί? Αυτή τη στιγμή έχω μία κορούλα14 μηνών, και δεν υπάρχει περίπτωση να έκανα ακόμα τόσο μακρινό ταξίδι ειδικά χειμώνα με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

2. Το ταξίδι αυτό το ειχα κάνει πριν 2 χρόνια, αλλά περίοδο Πάσχα, ήτοι όχι χειμώνα. Πλήρης περιγραφή:

εδώ

3. Χωρίς χειμερινά ελαστικά (όχι χιονολάστιχα), ΔΕΝ πας. Πέραν από το πρόστιμο, είναι πραγματικά θέμα ασφάλειας. Στην Αυστρία, αν εμπλακείς σε ατύχημα και δεν εχεις τα σωστά λάστιχα, καλύτερα να βρεις ένα καλό δικηγόρο... Επίσης, μην ξεχνάς πως θα εισαι με το παιδί, οπότε δεν υπάρχει χώρος για "περιπέτειες".

4. Αν το αποφασίσεις, ΠΟΛΥ καλό προγραμματισμό όπως προαναφέρθηκε με άνετο πρόγραμμα και για το παιδι.

Καλή Επιτυχία!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.298
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom