Τηνος η Σύρος για διακοπές κορίτσοπαρεα;

Basonikol

Member
Γεια σας που λέτε είναι πιο ωραία για διακοπές κορίτσοπαρεα; Θα πάω με τις φίλες μου και είμαστε ανάμεσα σε Τήνο η Σύρο..ποια έχει πιο πολύ νυχτερινή ζωή; Αλλά και πράγματα να δούμε για να μη βαρεθουμε ..από παραλίες ποια έχει τις πιο καλές

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Καλημέρα. Μια και ζω τα τελευταία 3 χρόνια μόνιμα στα νησιά που αναφέρεις (2 χρόνια στην Σύρο και 1 χρόνο στην Τήνο), θα σας πω να έρθετε σίγουρα στην Τήνο.

Τι να πει κανείς για το νησί αυτό; Να μιλήσω για τα υπέροχα χωριά της; Για το απίστευτο φαγητό της; Παραλίες έχει αρκετά καλές. Θα πάτε σίγουρα σε πανηγύρι μιας και πλέον είναι μόδα στην Τήνο. Απο νυχτερινή ζωή, γίνεται χαμός στο νησί. Μένω 1 χρόνο αλλά την ζω τα τελευταία 3 χρόνια. Απλά δεν χορταίνετε.

Με το καλό να μας έρθετε και να περάσετε τέλεια (είμαι σίγουρος γιαυτό)..

Η Σύρος από την άλλη είναι νησί για οικογένειες περισσότερο, με αρκετά λιγότερες επιλογές να κάνεις. Στα τοπ της η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη.

Basonikol

Member
Καλημέρα. Μια και ζω τα τελευταία 3 χρόνια μόνιμα στα νησιά που αναφέρεις (2 χρόνια στην Σύρο και 1 χρόνο στην Τήνο), θα σας πω να έρθετε σίγουρα στην Τήνο.

Τι να πει κανείς για το νησί αυτό; Να μιλήσω για τα υπέροχα χωριά της; Για το απίστευτο φαγητό της; Παραλίες έχει αρκετά καλές. Θα πάτε σίγουρα σε πανηγύρι μιας και πλέον είναι μόδα στην Τήνο. Απο νυχτερινή ζωή, γίνεται χαμός στο νησί. Μένω 1 χρόνο αλλά την ζω τα τελευταία 3 χρόνια. Απλά δεν χορταίνετε.

Με το καλό να μας έρθετε και να περάσετε τέλεια (είμαι σίγουρος γιαυτό)..

Η Σύρος από την άλλη είναι νησί για οικογένειες περισσότερο, με αρκετά λιγότερες επιλογές να κάνεις. Στα τοπ της η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη.
Πανηγύρι δυστυχώς δε θα έχει όταν έρθουμε..θα έρθουμε 4 με 6 Ιουλίου..έχεις κανένα υπόψιν να γίνεται τότε; Έψαξα αλλά δε βρήκα..επίσης μπορείς να μου προτείνεις παραλίες με beach bar και μουσική; Δε θα έχουμε αμάξι..με ΚΤΕΛ πας βόλτα στα άλλα χωριά; Η να νοικιάσουμε;

Evi_Stav

Member
Πανηγύρι δυστυχώς δε θα έχει όταν έρθουμε..θα έρθουμε 4 με 6 Ιουλίου..έχεις κανένα υπόψιν να γίνεται τότε; Έψαξα αλλά δε βρήκα..επίσης μπορείς να μου προτείνεις παραλίες με beach bar και μουσική; Δε θα έχουμε αμάξι..με ΚΤΕΛ πας βόλτα στα άλλα χωριά; Η να νοικιάσουμε;
Θα συμφωνούσα και εγώ με την Τήνο (πήγαινα σερί 8 χρόνια) αλλά να ξέρεις πως είναι μεγάλο νησί και για 2 μέρες που θα πάτε 1)δεν θα το χορτάσετε και 2)θα ταλαιπωρηθείτε με τις αποστάσεις.

Η νούμερο 1 παραλία με beach bar είναι η Ρόχαρι με το Alohari Beach bar, όπου συχνά κάνει και πάρτυ (πιο εναλλακτικά βέβαια, μην περιμένεις Μύκονο). Βέβαια αυτή η παραλία είναι στην άλλη άκρη του νησιού σε σχέση με τη χώρα (όπου έχει την πιο καλή νυχτερινή ζωή).

Μετά και στην Κολυμπήθρα έχει beach bar (πολύ πιο κοντά στη χώρα - όχι δίπλα όμως), που κάνει (πιο σπάνια μεν) πάρτι και αυτό. Πάλι βέβαια πιο εναλλακτικά.

Beach bar έχει και στους Άγιο Φωκά & Άγιο Ρωμανό αλλά είναι πιο χαλαρά.

Λέγοντας και για τις αποστάσεις, θα πρότεινα, αν μπορείτε, να νοικιάσετε οπωσδήποτε αμάξι!!

Αν θες, μπορώ να σου πω και ένα ενδεικτικό πρόγραμμα για δύο μέρες.

Basonikol

Member
Θα συμφωνούσα και εγώ με την Τήνο (πήγαινα σερί 8 χρόνια) αλλά να ξέρεις πως είναι μεγάλο νησί και για 2 μέρες που θα πάτε 1)δεν θα το χορτάσετε και 2)θα ταλαιπωρηθείτε με τις αποστάσεις.

Η νούμερο 1 παραλία με beach bar είναι η Ρόχαρι με το Alohari Beach bar, όπου συχνά κάνει και πάρτυ (πιο εναλλακτικά βέβαια, μην περιμένεις Μύκονο). Βέβαια αυτή η παραλία είναι στην άλλη άκρη του νησιού σε σχέση με τη χώρα (όπου έχει την πιο καλή νυχτερινή ζωή).

Μετά και στην Κολυμπήθρα έχει beach bar (πολύ πιο κοντά στη χώρα - όχι δίπλα όμως), που κάνει (πιο σπάνια μεν) πάρτι και αυτό. Πάλι βέβαια πιο εναλλακτικά.

Beach bar έχει και στους Άγιο Φωκά & Άγιο Ρωμανό αλλά είναι πιο χαλαρά.

Λέγοντας και για τις αποστάσεις, θα πρότεινα, αν μπορείτε, να νοικιάσετε οπωσδήποτε αμάξι!!

Αν θες, μπορώ να σου πω και ένα ενδεικτικό πρόγραμμα για δύο μέρες.
Ναι αν μπορείς πες μου.. ευχαριστώ πολύ για τη απάντηση..και προτάσεις για φαγητό αν έχεις

Evi_Stav

Member
Ναι αν μπορείς πες μου.. ευχαριστώ πολύ για τη απάντηση..και προτάσεις για φαγητό αν έχεις
Για φαγητό χωρίς δεύτερη σκέψη να προσπαθήσετε να βρείτε να κάνετε κράτηση στον "Ντίνο". Ακόμα και τώρα να πάρετε δεν ξέρω αν θα βρείτε. Ό,τι ώρα και να σας πει να πάτε! Είναι λίγο τσιμπημένο (πλέον), αλλά έχει την πιο ωραία γαριδομακαρονάδα που θα φάτε στη ζωή σας.

Μετά σε όποια ταβέρνα και να πας σε χωριά, θα φας πάρα πολύ ωραία. Σου λέω μερικές ταβέρνες για παράδειγμα και θα δείτε που θα σας βγάλει το πρόγραμμα: "Ταβέρνα Δύο Χωριά" (στο χωριό Δύο χωριά), "Σβούρα" (στην Κώμη), "Δροσιά" (στο χωριό Κτικάδος). Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις κακό φαγητό στην Τήνο.

Πηγαίνοντας στις διάφορες παραλίες να πάτε και για brunch στα χωριά! Προτείνω "Κροκ Μεσιέ" (στον Κρόκο) και "MaYou" (στα Υστέρνια).

Θα χώριζα τις τρεις μέρες που έχετε ως εξής:
4 Ιουλίου: Θα έχετε όλη μέρα ή θα φτάσετε απόγευμα; Ο Άγιος Ρωμανός για μπάνιο και μετά βόλτα και ποτό στη χώρα είναι μια καλή λύση, ειδικά αν έχετε μισή μέρα.
5 Ιουλίου: Πρωινή βόλτα και brunch στα Υστέρνια! Μετά μπάνιο στην Αγία Θάλασσα (αν αντέχετε λίγο χωματόδρομο για να φτάσετε) - είναι οργανωμένη αλλά ήσυχη και καθαρή. Απογευματάκι μπάνιο και καφέ στην Ρόχαρη (Alohari beach bar). Πριν δύσει ο ήλιος, φαγητό και βραδινή βόλτα στον πανέμορφο Πύργο (μην το χάσετε με τίποτα).
6 Ιουλίου: Πρωινό στο Κροκ Μεσιέ στον Κρόκο και μπάνιο στην Κολυμπήθρα. Απόγευμα λογικά φεύγετε;

Έτσι θα έχετε πάρει μια καλή γεύση της Τήνου στη μια ουσιαστικά ολόκληρη μέρα που θα έχετε.

Αν έχετε παραπάνω χρόνο, προσπαθείστε να βάλετε στο πρόγραμμα και το χωριό Βόλαξ! Μοναδικό στην Ελλάδα!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Kαλησπερα ,
για την Τηνο στα ειπαν πολυ αναλυτικα οι φιλοι και συμφορουμιτες μου πιο πανω ,μιας και μαλλον την εχουν επισκεφτει πιο προσφατα,εγω ειχα παει πριν 15 χρονια.

Και η Συρος ομως ειναι παρα πολυ καλη επιλογη εγω θα ελεγα οτι εχει νυχτερινη ζωη και μαλιστα καλη,αρκει να μεινετε Ερμουπολη μονο.Στην Ερμουπολη η πληθωρα των bar ειναι μεγαλη και εχει και club που κραταν μεχρι πρωτες πρωινες ωρες με πρωτο και καλυτερο το Suerte.

Αφου δεν θα εχετε αμαξι νομιζω η Συρος ειναι πιο καλη επιλογη ,μιας και εχει μακραν καλυτερη και τακτικοτερη συγκοινωνια,παει σχεδον παντου και ειναι πιο μικρο νησι.Η Τηνος εχει χωρια ,θελει αυτοκινητο ,ειναι μεγαλο νησι ,θα ταλαιπωρηθειτε νομιζω χωρις και θα χασετε πολλα.

Παραλιες εχει μακραν καλυτερες η Τηνος αλλα και η Συρος δεν εχει ασχημες αλλα οχι top.

Στη φαση beach bar εχουν πολυ υψηλο επιπεδο και τα 2 νησια.Εγω για Συρο παντως για τη φαση που πιθανως ειστε ,προτεινω το ciel στα Βαπορια,τις Αγκαθοπες αλλα και την παραλια Κομητο ,ολα αυτα κανουν απογευματινα beach party με πολυ χορο ,ποτα και τζερτζελο.

varioAthens

Member
Γεια σας που λέτε είναι πιο ωραία για διακοπές κορίτσοπαρεα; Θα πάω με τις φίλες μου και είμαστε ανάμεσα σε Τήνο η Σύρο..ποια έχει πιο πολύ νυχτερινή ζωή; Αλλά και πράγματα να δούμε για να μη βαρεθουμε ..από παραλίες ποια έχει τις πιο καλές
Η Συρος εχει νυχτερινη ζωη και μαλιστα το βραδυ δεν θα χρειαζεστε ουτε καν αυτοκινητο αν μενετε Ερμουπολη... δυστυχως ομως απο παραλιες πασχει.
Επισης, μεταξυ των 2 νησιων στην Τηνο ενιωσα πιο πολυ διακοπες, στην Συρο απλα οτι βρισκομαι σε μια επαρχιακη πολη, πανεμορφη μεν αλλα δεν ενιωθα την κυκλαδιτικη ατμοσφαιρα διακοπων.

Last edited:

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Αγαπημένα και τα 2 νησιά, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.
  • Σύρος: - μια από τις πιο όμορφες χώρες σε όλα τα νησιά, η Ερμούπολη μπορει να ειναι η βάση και ο προορισμός για όλο το διάστημα των διακοπών. ωραίο φαγητό, γλυκά, νυχτερινή ζωή, πολυκοσμία γενικά αν κάποιος τη θέλει το βράδυ. ωραία και η Άνω Σύρος, θέλει λίγο περπάτημα. παραλίες μέτριες, η πιο ικανοποιητική για μένα οι Αγαθωπες, με ένα συμπαθητικό beachbar (νομίζω το ono). Ίσως αν δεν υπάρχει αμάξι, να ειναι πιο ταιριαστή η επιλογή. Επίσης αν ειναι λιγες οι μέρες, καλύτερα Σύρο, μάλλον. Αλλιώς...
  • Τήνος: - ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Δεν περίμενα ότι θα μου αρέσει τόσο πολύ. Ακόμη και η Χώρα που έχει συνδεθεί με θρησκευτικό τουρισμό και δεν έχει σίγουρα τη γραφικότητα της Σύρου ή άλλων νησιών, δεν ήταν καθόλου άσχημα. Αλλά η μαγεία του νησιού ειναι στην ενδοχώρα, στα υπέροχα χωριά, στις απίθανες γεύσεις και μυρωδιές. Πραγματικά, τοπ φαγητό, όχι μόνο στον πολυδιαφημισμένο Ντίνο που αναφέρθηκε (κι εμείς γαριδομακαρονάδα πήραμε, αλλά και τα υπόλοιπα φαγητά του υπέροχα ήταν) αλλά και στα χωριουδάκια. Παραλίες αξιοπρεπέστατες, με το ρίσκο πάντα των αερηδων, πάντως όταν πήγαμε εμείς δε φυσούσε και τόσο. Κολυμπήθρα απάνεμη από όσο θυμάμαι, έχει και κάτι μπιτσομπαρα, μπορείς να φας κι ολας, μια χαρά, ενώ καλή ήταν και η παραλία του Αγ. Ρωμανού, όπου μέναμε και πηγαίναμε με τα πόδια, αλλά έχει λίγο δύσκολο δρόμο. Βωλακας, ένα χωριό απο άλλον πλανήτη, μοναδικό. Πύργος οπωσδήποτε, βόλτα στα σοκάκια και φαγητό/γλυκό/καφές/ποτό στην κεντρική πλατεία. Καρδιανη επίσης εντελώς ιδιαίτερο μέρος, προσοχή λίγο στο πάρκινγκ! Κορυφαία ταβέρνα το Ψωμί & Αλάτι στο Φαλαταδος, τα θυμάμαι και λιγώνομαι! Αλλά όπου και να φάγαμε ήταν εξαιρετικά. Όμως.. το νησί θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο, με τα ΚΤΕΛ δε ξέρω τι γίνεται με τα δρομολόγια, αλλα σίγουρα δε θα υπάρχει η άνεση ενος αυτοκινήτου. Κι επειδή οι δρόμοι δεν ειναι και οι καλύτεροι, καλό θα ήταν να ειναι και λιγο έμπειρος/η ο/η οδηγός. Παντως για 2 μερες, ισως να βολεψει σε καποια κοντινα μερη απο τη διαμονη, που θα προτεινα να ειναι στη Χωρα ή καπου κοντα εκει.
  • αν δεν ειναι σιγουρη η επιλογη του μερους κι αν δεν εχετε παει, θα προτεινα και κατι ενδιαμεσο, τη Ναξο: Ομορφη Χωρα, κοντινη παραλια απο τις καλυτερες του Αιγαιου (Αγ. Προκοπιος), εξαιρετικο φαγητο. Για τοσες μερες, νομιζω πολυ βολικο.

Basonikol

Member
Δυστυχώς νάξο έχει πάει πολλές φορές η φίλη μου οπότε δε δέχεται να πάμε..με πείσατε για Τήνο!! Θα νοικιάσουμε αμάξι εκεί λέμε μάλλον..δε μας ενοχλεί το τρέξιμο και η περιπέτεια..θέλουμε να λείπουμε όλη μέρα και ξενοδοχείο πάμε μόνο για ύπνο .οπότε νομίζω θα προλάβουμε να πάρουμε μια γερή δόση και από Τήνο!! Έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα των παραλιών..η πιο κοντινή στη χώρα ποια είναι;

Evi_Stav

Member
Δυστυχώς νάξο έχει πάει πολλές φορές η φίλη μου οπότε δε δέχεται να πάμε..με πείσατε για Τήνο!! Θα νοικιάσουμε αμάξι εκεί λέμε μάλλον..δε μας ενοχλεί το τρέξιμο και η περιπέτεια..θέλουμε να λείπουμε όλη μέρα και ξενοδοχείο πάμε μόνο για ύπνο .οπότε νομίζω θα προλάβουμε να πάρουμε μια γερή δόση και από Τήνο!! Έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα των παραλιών..η πιο κοντινή στη χώρα ποια είναι;
Οι πιο κοντινές στη χώρα είναι ο Άγιος Φωκάς και τα Κιόνια. Ωστόσο, δεν είναι τόσο καλές όσο οι άλλες που σου ανέφερα πριν (π.χ. Αγιος Ρωμανός που είναι ΣΧΕΤΙΚΑ κοντά).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.063
Μέλη
39.797
Νεότερο μέλος
Konarach

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom