Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Συμφωνώ, και μήπως chris or να στραφείς προς τα εκεί. Ο 18-55 σε ταξίδια ειδικά πιθανόν να σου σπάσει τα νεύρα, δεν είναι εύκολο να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο, άσε που άνοιξε-κλείσε θα μπαινοβγαίνουν σκόνες στο σώμα της μηχανής.
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Λογο του κροπ στις dx μηχανες ο 140 γινεται 210. Γενικα ειναι πιο ευκολο να εχεις ζουμ στις dx αλλα πιο δυσκολο να εχεις ευρυγωνιο αποτελεσμα. Με το κροπ σημαινει οτι πολλαπλασιαζεις την εστιακη αποσταση του φακου με το 1,5 αρα θα ειναι παραπανω απο οτι λεει ενας φακος.
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
το κακο ειναι οτι την βασικη κιτ δεν την δινουν με δοσεις..κ προτιμησα το πακετο με τον εξτρα φακο της νικον με 2η μπαταρια κ τριποδο κ τσαντα.
Μόλις κοίταξα σε site γνωστού καταστήματος στην Αθήνα, έχει σε 6 δόσεις και το σκέτο σώμα αλλά και πακέτο με το σώμα, τον 18-140 και κάρτα μνήμης. Άλλο πακέτο με το σώμα, τον 18-105 και θήκη, επίσης σε 6 δόσεις. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει οικονομικά σε σύγκριση με αυτό που έχεις βρει. Φαντάζομαι ότι αν ψάξεις και σε άλλα καταστήματα θα βρεις κι άλλα πακέτα.
Αν θες να σου πω το κατάστημα με pm, μην κάνουμε διαφήμιση, δεν ξέρω αν επιτρέπεται.
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Καλησπέρα! Θα ήθελα μια βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής.Ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω dslr και θα ηθελα ενα καλο σχετικα σωμα κ ψαχνοντας αργοτερα για φακο.Ειμαι λοιπον αναμεσα στη nikon d3200 και στη nikon d5100 εδω κ καιρο...ποια ειναι η γνώμη σας?Φοβαμαι τη 5100 μηπως δεν ειναι για αρχαριους..
 

Stathis37

Member
Μηνύματα
137
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
Austria Stubaital για ski
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Γιατί να μην είναι για αρχάριους;Όλες οι μηχανές είναι και για αρχάριους.Και την D4 να πάρεις-αφού επιλέγεις τη Nikon για εταιρεία-κάνει και για τον αρχάριο.Έχει π.χ αυτόματο πρόγραμμα.Απλώς θα πληρώσεις περισσότερα χρήματα,για λειτουργίες που θα αργήσεις πολύ να χρησιμοποιήσεις.Άποψή μου είναι πάρε ένα φθηνό σώμα κι ένα καλό φακό.Ο φακός θα σου μείνει,σώμα θα πάρεις καινούριο.
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Συμφωνω κατα το ημισυ. Διαφωνω στον διαχωρισμο του στυλ "παρε ενα φτηνο σωμα". Δεν παιρνεις κατι για να το αλλαξεις.... Παρε ενα σωμα που θα σου προσφερει αρκετες δυνατοτητες, θα καθεται καλα στο χερι σου γιατι αντικειμενικα με αυτο που θα παρεις θα μυηθεις στο χωρο της dslr και θα δεις ΤΙ σου αρεσει να κανεις με αυτου του ειδους μηχανες. Kαλο ειναι και το d 3200 καλο και το d 5100. Oι φακοι ειναι το θεμα που εκει πρεπει να επενδυσεις αλλα με προσοχη: ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ. Σιγα σιγα θα δεις τι ειδος φωτογραφια θες να κανεις και αναλογος θα πραξεις. Πανω κατω ισχυει οτι καλες φωτο μπορεις να βγαλεις με μετριο σωμα και καλο φακο. Το αντιστροφο δεν ισχυει.... Αρα αργοτερα επενδυσε στους φακους.
 

THROUBAS

Member
Μηνύματα
39
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ακόμα το σκέφτομαι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπαλ-Θιβετ-Πεκινο
Καλησπερα παιδια θα συμφωνησω απολυτα μαζι σας!!!εγω ειχα μια compact panasonic lumix με 12χ οπτικο ζουμ και 10 mp!! Προσφατα αγορασα την πρωτη μου dslr canon 600d me 18-55, και τη χρησιμοποιησα πρωτη φορα πριν μια βδομαδα σε ταξιδι μου συην Κων/πολη. Επειδη δεν ηξερατην αποδοση του18-55 και δεν ειχα αλλο φακο, ειχα μαζι μου και την παλι!!σε γενικες γραμμες πολυ καλα αλλα επειδη ηθελα κι αρκετες χελιδονοφωλιες τις τραβηξα με την παλια αλλα σε χαμηλοτερη ποιοτητα βεβαια..Ενας πολυ κσλος βακος που καλυπτει ατκεταειναι ο 24-70 αλλα που τοσα χρηματα!!! Αυτοι με το μεγαλο ευρος ψηλοπαραμορφωνουν και καθυστερουν!!!
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Ευχαριστω πολυ παιδια! Κ εγώ έτσι το σκέφτομαι να έχω καλό σώμα με τον 18-55 για αρχή..αργότερα σίγουρα θα χρειαστεί κάτι άλλο..βέβαια το δίλημμα d5100 k d3200 δε λύθηκε :)
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Παιδιά έχει κάποιος γνώμη για τη Nikon Coolpix AW110 και για τη Nikon Coolpix L830? Είμαι άσχετη με το θέμα, χρησιμοποιώ μια Fujifilm finepix j32 αλλά δεν είμαι ευχαριστημένη..Θέλω μια μικρή σε μέγεθος φωτογραφική να μπορώ να την κουβαλάω στην τσάντα μου ανά πάσα στιγμή, να είναι σχετικά εύκολη στη χρήση γιατί όπως είπα είμαι και αρχάρια...Να μπορώ να βγάζω και βραδυνές φωτογραφίες στα ταξίδια μου χωρίς να ''πιξελιάζουν'' και να φαίνονται σκοτεινές! Ανάμεσα στις δυο που σας έγραψα , η ΑW110 είναι και αδιάβροχη, καλοκαίρι έρχεται οπότε θα μου άρεσε να υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα, ήταν και ένας από τους λόγους που τη σκεφτόμουνα! Βοηθήστε την άσχετη :oops:! Και αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για τα μέτρα μου...
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Επειδή θέλω να πάρω και γω φωτογραφική έχετε να προτείνετε κάτι μέχρι 200 ευρώ;Χρήσεις παρόμοιες με τις Νικόλ από πάνω(χωρίς να χρειάζεται να είναι αδιάβροχη!).Είχα δει τη Nikon L820 αλλά εξαντλήθηκε.Ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.913
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom