Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Με τον ορο ''μακρος'' εννοεις μαλλον την προοπτικη της φωτο, το βαθος της δηλ . αν καταλαβα καλα. Αυτο ειναι κατι που ρυθμιζεται. Παιζουν ρολο και τα pixel.
Μαζι με τη φωτογραφικη, παρε και ενα σταθερο τριποδο και ενα ντεκλασερ για να τραβας χωρις το παραμικρο κουνιμα και εισαι οκ για τη νυχτα.
 

marina vs

Member
Μηνύματα
105
Likes
111
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού!!!
Πριν μερικές μέρες αγόρασα επιτέλους καινούργια φωτογραφικη!Θα ηθελα βεβαια να παρω κατι σε slr canon ή nikon αλλα δυστυχως ειναι πανακριβες! Το μοντελο που πηρα ειναι Sony DSC Η-200 με ζουμ 26αρι,ευρυγωνιο φακο,20,1 mgpxl, πανοραμικες και απο τι δειχνει μεχρι στιγμης καλη εστιαση!Οτι πιο κοντινο και προσιτο οικονομικα μπορεσα να βρω σε slr. Δεν την εχω δοκιμασει ακομα σε καποιο ταξιδι.Tην χρειαζομαι κυριως για τοπια. Οποιος εχει την ιδια ας μου πει την γνωμη του κατα ποσο ειναι ικανοποιημενος απο τις ληψεις της προαναφερθεισας μηχανης και γενικα οποιος εχει αποψη πανω σε αυτην ας την εκφερει! :)
 
Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Sony DSC Η-200 Οποιος εχει την ιδια ας μου πει την γνωμη του κατα ποσο ειναι ικανοποιημενος απο τις ληψεις της προαναφερθεισας μηχανης και γενικα οποιος εχει αποψη πανω σε αυτην ας την εκφερει! :)
Mιλούν οι ειδικοί:
http://www.dpreview.com/reviews/sony-cyber-shot-dsc-hx200v/9
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Οποιος εχει την ιδια ας μου πει την γνωμη του κατα ποσο ειναι ικανοποιημενος απο τις ληψεις της προαναφερθεισας μηχανης και γενικα οποιος εχει αποψη πανω σε αυτην ας την εκφερει! :)
α) Δεν αγοράζουμε κάτι και μετά ρωτάμε αν είναι καλό. Συνταγή καταστροφής...
β) Εάν εσένα σε ικανοποιεί μην περιμένεις κανένα ειδικό να σου επιβεβαιώσει την επιλογή σου. Κοίτα να την χαρείς όσο μπορείς !
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Και ρωταω...καταληξα στην nikon d 3200 εναντι της d5100 ...το ερωτημα:ενα πακετακι με τους δυο φακους 55-200 και 18-55 τι μου προσφερει;(με βολευει οσον αφορα της δοσεις).μου δινει ζουμ ο 55-200;θα τον χρειαστω;οτι λεπτομερεια θελετε να μου πειτε,οπψς καταλαβαινεται ειμαι ασχετος.
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Το ότι είσαι άσχετος φαίνεται από αυτό

μου δινει ζουμ ο 55-200;
:bleh: :bleh:
Λοιπόν, αυτά τα νούμερα που βλέπεις, το 55, το 200 κτλ, είναι το εστιακό μήκος του φακού. Για να μην σε μπερδέψω, ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το πόσο κοντά ή πόσο μακρυά βλέπεις κάτι μέσα από το φακό και πόσο μεγάλη είναι η γωνία λήψης.
Στα 50mm, σε κάμερα με φιλμ 35 χιλιοστών ή σε ψηφιακή με αντίστοιχου μεγέθους αισθητήρα (full frame), βλέπεις μέσα από το φακό σου τα πράγματα όπως είναι, δεν στα δείχνει ούτε πιο κοντά ούτε πιο μακρυά. Φακός που είναι 50mm λέγεται νορμάλ.
Κάτω των 50 θεωρείται ευρυγώνιος, άνω των 50 τηλεφακός.
Πχ φακός 20mm είναι ευρυγώνιος, φακός 100mm λέγεται τηλεφακός. Στα 20mm χωράς μεγαλύτερο μέρος της εικόνας μέσα, στα 100mm κάτι που είναι μακρυά, στο δείχνει πιο κοντά και αντίστοιχα η γωνία είναι πιο μικρή.
Αν ένας φακός έχει ένα και μοναδικό εστιακό μήκος, πχ ένας nikon 35mm που έχω, λέγεται prime φακός.
Αν ο φακός έχει σαν αυτό το 55-200mm που είναι ο φακός που λες, είναι φακός ζουμ, γιατί αλλάζει το εστιακό του μήκος.
Η κάμερα που λες, η nikon d3200, έχει aps-c αισθητήρα, δηλαδή κροπαρισμένο, πιο μικρό αισθητήρα, σε σχέση με το μέγεθος του κλασικού φιλμ 35 χιλιοστών. Στους κροπαρισμένους αισθητήρες, επηρεάζεται το εστιακό μήκος από το γεγονός ότι ο αισθητήρας είναι μικρότερος, και για να βρεις τι σημαίνει το 55-200mm πχ, πρέπει να κάνεις έναν υπολογισμό. Για τη δική σου μηχανή συγκεκριμένα (και όλες τις nikon με κροπαρισμένο αισθητήρα) πολλαπλασιάζεις το μήκος με το 1,5. Δηλαδή αυτό το 55-200mm στη δική σου μηχανή θα είναι ουσιαστικά 82,5-300mm. Νορμάλ θα βλέπεις τα πράγματα στη δική σου μηχανή με ένα φακό στα 35mm περίπου, οτιδήποτε κάτω από αυτό θα είναι σε ευρεία γωνία και θα στο δείχνει πιο μακρυά. Οτιδήποτε πάνω από το 35mm θα είναι πιο μικρή η γωνία και θα στο δείχνει πιο κοντά.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις, στο φακό 55-200mm, θα είναι σαν να έχεις "ζουμάρει" με ορολογία compact μηχανής, θα στα φέρνει πιο κοντά.
Το αν χρειάζεσαι το συγκεριμένο φακό, εσύ το ξέρεις. Πχ ο 18-55 φακός είναι ένας καλός all around φακός, για τις βόλτες σου στην πόλη και στα ταξίδια σου πχ, αλλά αν έχεις εντοπίσει μια λεπτομέρεια πχ μια χελιδονοφωλιά στον πάνω όροφο και θέλεις να τη "φέρεις" κοντά, δεν θα μπορεί να το κάνει, ενώ ο 55-200 μπορεί. Ο 55-200 από την άλλη, αν είσαι μπροστά από τη Sagrada Familia στη Βαρκελώνη πχ και θέλεις να τη βάλεις ολόκληρη στη φωτογραφία σου, δεν θα τη χωράει, θα πρέπει ή να αλλάξεις φακό να βάλεις πιο ευρυγώνιο, ή να πας πιο πίσω, που συγκεριμένα στη Sagrada Familia δεν γίνεται, βρίσκεις τοίχο.
Ο συνδυασμός των φακών είναι ένας καλός συνδυασμός, θα πρέπει όμως να αλλάζεις φακούς όταν χρειάζεται.
(Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα).
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Ο 55-200 σου δινει πολυ καλο ζουμ. Για πανω απο 200 χρειαζεται σε εξειδικευμενες περιπτωσεις (μαζι με τριποδο για τους κραδασμους). Θα εχεις ομως πολυ βαλε βγαλε..... Προσωπικη μου αποψη καλυτερα ενας φακος γενικης χρησης οπως ο 18-140 με αρκετα καλο ζουμ και επειτα αναλογα με το ειδος φωτογραφιας που θες βλεπεις.... Παντα ομως το θεμα ειναι ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ. Αυτο θα σου καθορισει και τι φακους θα εχεις. Αν παλι εισαι καπως σφιχτος οικονομικα παρε το πακετακι με τον 18-55 μεχρι να ψηθεις και να μαθεις τη μηχανη και μετα βλεπεις. Καποιοι μπορουν να πουν οτι βολευει οικονομικα να παρεις το σωμα ξεχωριστα και τον tamron 18-200 και εισαι οκ. Προσωπικα προτιμω για βασικο φακο τον nikon.
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
HummingBird με προλαβες......:bleh:
Συμφωνω απολυτα μαζι σου
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Καλα τι να πω....σας ευχαριστω πολυ humminbird νομιζω οτι πρεπει να το κανω το κειμενο σου αναλυση...κατι σαν την αντιγονη ή την οδυσσεια...με λυσσαριο διπλα!!!
Varg83 ευχαριστω κ εσενα.το κακο ειναι οτι την βασικη κιτ δεν την δινουν με δοσεις..κ προτιμησα το πακετο με τον εξτρα φακο της νικον με 2η μπαταρια κ τριποδο κ τσαντα.αφου μου ειπες οτι τα χρειαζομαι ας τα παρω μια ωρα αρχιτερα κ να τα βαλω ολα σε δοσεις.για αυτο.
Αρχικα θελω να τραβαω τοπια( ή Μιας που σε λιγο παω colmar κ αλσατια αν βαλετε στο γκουγκλ θα σας βγαλει φωτο του κολμαρ κ θα καταλαβετε).
Αυτο με την χελιδονοφωλια με πληγωσε...;)
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Τη χελιδονοφωλια θα τη βγαλεις ΑΛΛΑ θα πρεπει να αλλαξεις φακο....
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Φανταστικό φαίνεται το Colmar.
Για τα τοπία ο 18-55 είναι μια χαρά. Έχω μια επιφύλαξη μόνο γιατί αν θες να τραβήξεις κάτι που θα χρειαστεί πάνω από 55mm θα πρέπει να αλλάξεις φακό.
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Για αυτο λεω πως ο 18-140 ειναι πολυ καλη περιπτωση....
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.012
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom