Πάρος Τι Paris...Παρος 4ever!

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
και τωρα μολις θυμήθηκα οτι πέρυσι μου ξεφυγε.... ελπιζω φετος να παω....
 

Kostas.b

Member
Μηνύματα
15
Likes
11
εχει κανεις να προτεινει δωματια στην Παρο οικονομικα; Ναουσα ή Παροικια; (Ναουσα θα μου πειτε ε;)
Toν Σεπτεμβρη του 2011 μειναμε σε αυτα τα δωματια Mirsini Studios in Paros, Greece, Parikia

Βρισκονται πανω απο την παραλια του Παρασπορου με φανταστικη θεα στον κολπο της Παροικιας.Τα δωματια ειναι ευρυχωρα ο περιβαλλον χωρος καταπληκτικος και η καθαριοτητα καθημερινη.
Πρωινο δεν εχει, υπαρχει ομως ενα μικρο κουζινακι που μπορεις να φτιαξεις ενα καφεδακι το πρωι και κατι προχειρο αν θες για φαγητο.
Εμεις πληρωσαμε 50 ευρω για το τρικλινο.

Να πω και λιγα λογια για το νησι.
Η Παρος ειναι ευκολα προσβασιμη ειναι σχετικα μικρη και εχει αρκετα καλο οδικο δυκτιο οσων αφορα τους οικισμους και τις παραλιες της.
Οι τελευταιες ειναι αρκετες ολες αμμωδης και οι περισσοτερες οργανωμενες.
Τις επισκευθηκαμε σχεδον ολες μιας και η προτεραιοτητα μας στις διακοπες σαν οικογενεια ειναι η ανακαλυψη ομορφων παραλιων με γαλαζοπρασινα νερα και ιδιαιτερο φυσικο τοπιο.

Κατι τετοιο στην Παρο δεν βρηκαμε χωρις αυτο να σημαινει οτι οι παραλιες της ειναι ασχημες ή απαραδεκτες.Απλα δεν εχει τα νερα της Ναξου ή το ιδιαιτερο τοπιο που προσφερει ο Ζορκος ή η Αχλα στην Ανδρο για παραδειγμα.
Απο αυτες που πηγαμε λοιπον μας αρεσαν η παραλια του Φαραγγα η Χρυση ακτη η παραλια του Μαρσελο ο Βουτακας η Τρυπητη και φυσικα αυτη του Παρασπορου ειδικα αργα το απογευμα που ο ηλιος εδυε πισω απο τα βουνα της Αντιπαρου.
Η περιβοητες Κολυμπηθρες για μενα εχουν πεσει θυμα της ακρατης και προχειρης τουριστικοποησης χωρις κανενα σχεδιο.Ομπρελες ξαπλωστρες οπου να ΄ναι και οπως να 'ναι πολυκοσμια η οποια φερνει ανγκαστικα την μποχα και την δυσοσμια.Αν καποιος θελει ν' απολααυσει το πραγματικα ιδιαιτερο τοπιο τοτε καλο θα ητανε να τις επισκευθει απο τις 7-10 το πρωι.

Απο τις παραλιες περιξ της Ναουσας συμπαθητικες ηταν η Σαντα Μαρια η μικρη Σαντα το Μοναστηρι και η Λαγκερι.Ολες βεβαια αρκετα ρηχες οποτε και απορριπτεες.Στην Λαγκερι μαλιστα αν και καλουτσικη ειχες στο αριστερο σου φοντο το φουγαρο του εργοστασιου της ΔΕΗ κατι που με χαλασε αφανταστα.

Τωρα για το Πισω Λιβαδι τον Αμπελα και τον Δρυο απλα θα τις κρινω ως απαραδεκτες μιας και δεν μου αρεσουν παραλιες μεσα σε λιμανακια με απειτες βαρκουλες και ακριβως απο πισω ψαροταβερνες και room to let.
Να μην ξεχασω ν' αναφερω και τον Καλογηρο οπου εκεις κανεις ωραιοτατο πιλινγκ πασαλιβομενος με την αργιλο που βρισκεται στην ακρη της παραλιας.Την πιανει λιγο ο καιρος αλλα αξιζει μια επισκεψει για τσιτωμα δερματος.

Το φαγητο οπως συμβαινει σε ολα τα νησια ηταν απο αριστο εως παρα πολυ κακο.
Το εστιατοριο που βρισκεται ακριβως διπλα απο το καμπινγκ της Κουλας στην Παροικια ειναι ενα απο τα καλυτερα της Παρου.Τα δυο ουζερι στο τελος του λιμανιου στο Πισω Λιβαδι ειναι κατι παραπανω απο καταπληκτικα οπως και αυτο στον Αμπελα αριστερα του λιμανιου.Μεσα στην Ναουσα ενα μικρο μεζεδοπωλειο του Παππου ή κατι τετοιο επισης πολυ καλο.
Ο φουρνος μετα το αεροδρομιο στο δρομο για Αλυκη ειχε τα παντα οπως και ο φουρνος του Ραγκουση μεσα στην Παροικια.Τελος ο φουρνος που βρισκεται πανω στο δρομο μεταξυ Νοαυσας και Μαρπεσσας στην μεση του πουθενα ηταν επισης πολυ καλος.Ομορφη θεα και δυο τρια καλα ψητοπωλεια εχει και το χωριο Λευκες.

Μπαρακια η Παρος εχει παρα πολλα.Δεν ειμαι φαν του ειδους πλεον ουτε και ο ποιο καταλληλος για να προτεινω τα ποιο hot ομως παραγματικα υπαρχουν για ολα τα γουστα.

Η βαθμολογια μου λοιπον για την Παρο ειναι.

Διαμονη 10
Φαγητο 9
Διασκεδαση 10
παραλιες 7
προσβαση 10
οδικο δικτυο 8
φυσικη ομορφια 8

ΥΓ. Ξεχασα ν' αναφερθω και στην αρχαιοτερη εκκλησια της Ελλαδος την Παναγια την Εκατονταπυλιανη.Πραγματικο κοσμημα της Παρου με τεραστια ιστορια.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειπαμε, να την λεμε στον taver, αλλα οχι και τοσο χοντρα!
 

APOLLON 3E

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
πα ρι σι

κωστα β. καλα τα αλλες αλλα... καπως τραβηγμενα, εχει και τα καλα του το νησι.
 

michaliss

Member
Μηνύματα
20
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη
καλημέρα σε όλους. το υπεπθ φρόντισε φέτος να με στείλει στην Πάρο και ψάχνω για πληροφορίες σχετικά με μέρη που πρέπει να επισκεφτώ, τοπία που αξίζει να φωτογραφήσω κ ταβέρνες στις οποίες υπάρχουν φαγητά που πρέπει να δοκιμάσω. επειδή έχω φέρει κ την μηχανή αν υπάρχει και κάποια διαδρομή να μου προτείνετε ....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.013
Likes
40.971
καλημέρα σε όλους. το υπεπθ φρόντισε φέτος να με στείλει στην Πάρο και ψάχνω για πληροφορίες σχετικά με μέρη που πρέπει να επισκεφτώ, τοπία που αξίζει να φωτογραφήσω κ ταβέρνες στις οποίες υπάρχουν φαγητά που πρέπει να δοκιμάσω. επειδή έχω φέρει κ την μηχανή αν υπάρχει και κάποια διαδρομή να μου προτείνετε ....
Επειδή θα περάσεις το χειμώνα σου εκεί, φαντάζομαι οι συμβουλές των ταξιδιωτών σχετικά με τις ταβέρνες δεν θα σου φανούν και τόσο χρήσιμες (πόσες να λειτουργούν μέσα στο χειμώνα; ;)). Αν σου απαντήσει κάποιος μόνιμος κάτοικος, οκ. Αλλιώς, οι ντόπιοι και οι συνάδελφοί σου θα σε κατατοπίσουν μια χαρά όταν φτάσεις!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ασε που ενα ολοκληρο χειμωνα εκει θα το γυρισεις ολο το νησι απ' ακρη σ' ακρη και θα μαθεις ολα τα καλα και κακα του. Μην σε μπερδευει ο τιτλος. Στην Παρο πας οχι στο Παρισι...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom