mariagl
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία
ξυπνήσαμε νωρίς το πρωι, να φαμε πρωινο, να ετοιμάσουμε τα παιδιά (ήταν και τεσσερα ζιζάνια ζωή να'χουνε) και να πάμε νωρίς στο μουσειο. Καποιοι ακούνε μουσειο και βαριουνται μονο στο ακουσμα της λεξης. Εγω πάλι τα λατρευω! Έπιλεξαμε να παμε στο Royal Ontario Museum και να ξεκινήσουμε νωρις γιατι ξεραμε ότι θα φάμε όλη την μερα εκει. Εκ πρωτης όψεως το μουσείο, ειναι επιβλητικο και ταυτοχρονα μοντερνο, η νεα εισοδος όπως μου ειπαν ονομάζεται "The Crystal" ειναι το μοντερνο κομμάτι ένος παλιου κτηριου και κατασκευαστηκε το 2007, προκαλώντας αντιδράσεις,και χαραχτηριστηκε απο πολλούς αποκρουστικο. Εμένα παντως μου άρεσε. Ξεκινήσαμε την περιήγηση απο τον τομέα που ενδιέφερε περισσοτερο τα παιδιά αυτον της φυσικής ιστορίας. Τα εκθέματα με τους δεινόσαυρους ήταν το λιγοτερο εντυπωσιακά για μένα και κοιταζωντας τα ανατριχιαζα στην ιδέα ότι καποια απο τα κοκαλα που εβλεπα ήταν αληθινά! Πραγματικά μου αρεσαν πάρα πολυ και μειναμε πολυ ωρα σε αυτον τον τομεα. Ειχαν επισης εγκαταστησει σε καποια σημεία κομπιουτερ με διαδραστικες δραστηριότητες για βιντεακια σχετικά με την ιστορία και τη ζωή των δεινοσαυρων. Φευγοντας απο εκει, μπηκαμε στην "σπηλια με τις νυχτεριδες, ειδαμε τα εκθεματα των πουλιών εξίσου ενδιαφέροντα. Κάναμε μια σταση για "δυνάμεις" στο food studio και συνεχισαμε βλεποντας και τις άλλες συλλογες. Για να μη σας κουράζω τα σημαντικοτερα κατα την άποψη μου ήταν τα εκθέματα του Αιγυπτιακού πολιτισμου και περισσότερο η μουμια, τα Ελληνικά φυσικά απο την Αρχαική και Ελληνιστική περίοδο τα οποια δεν χορταινεις ποτε να βλεπεις, έπιπλα και κουστουμια απο κάθε σχεδόν αιώνα της ιστορίας αυτου του πλανήτη. Επειτα κάναμε μια βολτα απο το καταστημα με τα αναμνηστικά, πηρα μάσκες-Φαραω(πολύ αστείες), για τον μικρό πηρα ένα βιβλιο με δεινόσαυρους και το κλασικο πλεον t-shirt-σουβενιρ
. Γενικά το ROM πρεπει να συμπεριληφθει οπωσδηποτε στο προγραμμα καθε επισκεπτη, γιατι πραγματικα αξίζει τον κόπο και τον χρονο.
Attachments
-
34,1 KB Προβολές: 293
Last edited by a moderator: