Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.171
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τώρα την πάτησες με την Φερράρι και δεν σε πείραξε πολύ, όταν θα στείλεις τον γυιό σου/ κόρη σου σε κανένα κωλονήσι για σπουδές και σου ζητάνε 400 ευρώ ενοίκιο για γκαρσονιέρα, 3.5 ευρώ το πρωί για να πάρει μια μπουγάτσα στο χέρι και 20 ευρώ για να φάει μια μακαρονάδα με μία σαλάτα, ελπίζω να είσαι ακόμη τόσο ψύχραιμος και χαρούμενος!
Ενω αν παει ο φοιτητης απο μη οικονικα αναπτυγμενη περιοχη της επαρχιας για σπουδες στην Αθηνα, θα πεταν απο τη χαρα τους οι γονεις του που θα δινουν 500€ ενοικιο.

Επισης απο τη χαρα του πεταει ο κατοικος του κωλονησιου που τα πληρωνει ολα ακριβα, που λογω μεταφορικων του ερχονται ολα ακριβα. Που πρεπει να ταξιδεψει και να πληρωσει αεροπλανα, βαπορια ή να υποχρεωθει σε συγγενεις και φιλους να τον φιλοξενησουν (αν δεν πληρωσει ξενοδοχειο) για να επισκεφθει γιατρο ή νοσοκομειο σε Αθηνα ή Θεσσαλονικη.
Που πρεπει να πληρωσει για να επισκεφθει εκθεσεις, event, σεμιναρια, εργοστασια, χονδρεμπορους κλπ. Που το κρατος τον εχει γραμμενο στα παλαιοτερα των υποδηματων του. Που το νησι του χαρακτηριζεται κωλονησι γιατι λιγοι αντεχουν να ζησουν εκει παραπανω απο λιγες μερες διακοπων.

Αν δεις λίγο με συμπάθεια την Κέρκυρα λόγω Ιταλών άντε και την Ρόδο λίγο, λόγω Ιταλών πάλι, τα υπόλοιπα δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, ειδικά σε ένα νέο άνθρωπο. Θάλασσα, ήλιο και μπόμπες ποτά, μπορεί να είναι τέλεια για δέκα μέρες αλλά μετά το τίποτα. Α ξέχασα κάνουν καλό και στα αρθριτικά των γέρων του Βορρά.
Παλι καλα που ειχαμε και τους Ιταλους δηλαδη αλλιως ανθρωπος δεν θα πατουσε στην Ελλαδα.

Ετσι ακριβως. Αντι να προσπαθησοτμε να εχουμε βαρια βιομηχανια αποτελουμενη απο επιστημονες,εργοστασια,εξαγωγες,παραγωγη. Οριζουμε ως βαρια βιομηχανια το λιγο κρασι , λιγο θα και το αγορι μου
Ο τουρισμος ειναι η βαρια βιομηχανια παγκοσμιως, οχι μονο στην Ελλαδα. Θα ελεγα πως στην Ελλαδα αργησαμε να καταλαβουμε τη σημαντικοτητα του και δεν εχει πολλα χρονια που τον πηραμε στα σοβαρα. Επισης βοηθα στην αναπτυξη ολων των κλαδων που προανεφερες. Οτι δεν αναπτυσσονται πολυ κατι αλλο φταιει που ειναι μεγαλη κουβεντα. Παντως οι εξαγωγες και η παραγωγη σημειωνουν σημαντικη προοδο τα τελευταια χρονια και το οφειλουν σε μεγαλο βαθμο και στον τουρισμο. Στον τουρισμο στηριζεται και μεγαλο τμημα της βιομηχανιας αλλα και παρα πολλοι επιστημονες βιοποριζονται απο αυτον (με τον εναν ή με τον αλλον τροπο)

Σιγά το αμάξι.Έχει δει πολλά να κυκλοφοράνε;
Ναι ρε, κι εγω την κοιτουσα αλλα δεν ειδα και πολλους να την προτιμανε και κατεληξα πως ειναι κωλοαμαξι.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.171
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Γιατι αποφευγω πια την Χαλκιδικη. Πολυ απλο!!!!!
Μα για νησι ΒΑ Αιγαιου δεν ειπες πως εψαχνες;

Δεν πειραζει μπορεί να σε εχασε η Χαλκιδικη, το ΒΑ Αιγαιο, η Ελλαδα ολοκληρη αλλα σε κερδισε η αυγουστιατικη Νικαια. Οπως και να το δεις ειναι ενα κατορθωμα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.171
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ελα εδω στα κωλονησα που πουλαμε 20 ευρω την μακαροναδα να δεις ποσες εχουμε! Εσεις απ' την ηπειρωτικη Ελλαδα κοιμαστε! :)
Εν τω μεταξυ ποιος σοφρων ενηλικας παει σε νησι και τρωει σε εστιατοριο μακαροναδα αν δεν ειναι αστακομακαροναδα ή εστω γαριδομακαροναδα ή καραβιδομακαροναδα ή καβουρομακαροναδα; Που μια χαρα τιμη το βρισκω το 20€ (και φτηνα για καποιες απο αυτες).
Εκ προοιμιου αποτυχυμενες τις κόβω τις σπουδες. Τετοιους επιστημονες θελουμε; Να τρωνε απλες μακαροναδες στα νησια;
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Ο αποδεκατισμός της βιομηχανίας και της μεταποίησης ξεκίνησε τη δεκαετία του 80 ενώ ταυτόχρονα άρχισε η άνθηση του τουρισμού. Αναμνήσεις από το μέλλον, τότε που θεμελιωνοταν το ολυμπιακό στάδιο στην Καλογρέζα, η λαίλαπα του πασόκ με τους συνδικαλιστές έκλειναν φημισμένα εργοστάσια αντλιών κ.ά στην Εύβοια και αλλού, ενώ η παραλία της Περίσσας εκει ακριβώς που σταματάει το λεωφορείο γέμιζε από εκατοντάδες γυμνιστές με ελαχιστότατους έλληνες τουρίστες, μόνο φρικιά σε σληπιγκ μπαγκ. Ηταν τότε που ξετσιμπλιάσανε οι πάμπτωχοι σαντορινιοί με τους ξένους που κατάκλυζαν το νησί αφού τότε σιγά σιγά ψέλλιζαν οι νεόπλουτες αθηναίες κατίνες "καλέ εσείς πού θα πάτε φέτος;"
 
Last edited:

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.120
Likes
3.757
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Έλεος πια με την Αυγουστιάτικη Νίκαια και Κάννες! Τα φάγαμε πέρσι το καλοκαίρι... Δεν συγκρίνονται με τα ελληνικά νησιά!! Μόνο στις ξαπλώστρες έβλεπες κόσμο και κανέναν στην θάλασσα!
Τα τεράστια κότερα έκρυβαν το λιμάνι των Καννών και δεν έβλεπες τα σπίτια. Μια αηδία!!
Μας πουλούσαν την κρουαζιέρα σε κάτι όρμους που δε θυμάμαι και το όνομα τώρα και περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό και στο τέλος καταλήγαμε ότι αυτό που βλέπαμε το είχαμε δει σε καλύτερη εκδοχή στην Ελλάδα.
Η τουριστική αγορά δουλεύει με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.
Εάν θέλεις να πας Μύκονο και Σαντορίνη δε θα πας Αύγουστο.
Βρίσκεις υπέροχα καταλύματα σε λογικές τιμές ακόμη και στη Μύκονο, αρκεί να τα κλείσεις έγκαιρα, να μην πας Αύγουστο και να μπορείς να νοικιάσεις αμάξι για να μείνεις 10 λεπτά έξω από τη χώρα.
Και χαίρομαι που ανεβαίνει η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ας με πονάει που ανεβαίνουν και οι τιμές.
Όπως θα χαιρόμουν εάν η χώρα μου παρήγαγε Ferrari και Lamborghini και ας μην μπορούσα να τα αγοράσω.
 
Last edited:

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.072
Likes
1.624
Αντε παλι τα ιδια! Ο τουρισμος ειναι η βαρια βιομηχανια της χωρας και ειναι και εξαγωγιμο προιον, αν φτασουν οι τιμες στον θεο καλο ειναι. Αν η Γερμανια μπορουσε μαγικα να φτασει την τιμη των Volkswagen απο 20.000 σε 100.000 ευρω χωρις να μειωθουν οι πωλησεις θα ηταν καταπληκτικο νεο για την Γερμανια. Θα εισερρεαν τονοι περισσοτερο χρημα στην χωρα. Αν τωρα οι Γερμανοι επρεπε να αγοραζουν Φιατ μικρο το κακο. Ολες οι επιλογες εχουν και το τιμημα τους τι να κανουμε. Ολες οι χωρες αξιοποιουν το ανταγωνιστικο τους πλεονεκτημα οσο το δυνατον καλυτερα δεν το χαντακωνουν ζητωντας αναδιαρθρωση της οικονομιας. Δεν ειπα οτι αυτο το τελευταιο το ζητησες αλλα ολο και υπαρχουν γραφικες φωνες τυπου Καζακη, Μιχαλολιακου που το ζητανε οποτε το αναφερω απο μονος μου. Ο τουρισμος ειναι μια βιομηχανια που βασιζεται σε επαγγελματιες οπως και ολοι οι κλαδοι. Δεν το εχουν ως δευτερη απασχοληση ή ως χομπι οι περισσοτεροι. Οι περιπτωσεις που αναφερεις συναντωνται σε νησια που εχουν χωρητικοτητα 100-200 τουριστες ημερησιως αντε κατ' εξαιρεση και σε καποια μεγαλυτερα αλλα δεν ειναι ο κανονας. Δηλαδη τιποτα. Μην κανεις την εξαιρεση κανονα για να δικαιολογησεις την αποψη σου. Για να μην πηγαινει ολο το κερδος στον ιδιοκτητη μπορει το κρατος να θεσμοθετησει αυξηση του κατωτατου μισθου. Εγω ουτως ή αλλως δινω παραπανω. Να βαλει πλαφον στις τιμες δεν γινεται. Δεν σε βλεπω ομως να ζητας αυξηση των μισθων των εργαζομενων, απλα θες να πηγαινεις πιο φτηνα Μυκονο high season. Αυτο δεν γινεται δυστυχως. Σου ξαναλεω σε ολο τον κοσμο οι επιχειρησεις την μεγιστοποιηση των κερδων τους θελουν. Δεν μπορεις να κανεις αλλιως. Αλλα δεν προτεινεις τιποτα που να ειναι πιο ευεργετικο για την οικονομια απλα μου λες οτι δεν θα μπορεις να πηγαινεις διακοπες στα ελληνικα νησια σε λιγα χρονια. Αν φτασουμε στο σημειο που και η Χαλκη θα ειναι hot και εγω θα πρεπει να βολευτω με Καλαμο τα οφελη απο αυτο θα ειναι πολυ περισσοτερα απο το γεγονος οτι δεν θα μπορω να πηγαινω διακοπες στα ελληνικα νησια γιατι ολα θα εχουν γινει Μυκονος! Μακαρι ολα τα νησια να γινουν Μυκονος και σειρα να παρει η ηπειρωτικη χωρα και να γινει Αραχωβα και ας πηγαινω διακοπες μονο εξωτερικο. Αν και αν γινει αυτο μαλλον θα εχουμε λεφτα να παμε διακοπες και Ελλαδα!
Δηλαδή για να δεχθείς μία τοποθέτηση μου, σχετικά απλή κιόλας, θα πρέπει να αναφερθώ σε κατώτατο μισθό, συνδικαλιστικά αιτήματα, να κάνω πρόταση για την οικονομία(!), ενώ καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι εν τέλει αυτό που θέλω είναι να πηγαίνω φθηνότερα Μύκονο(!!!). Και κάνω και την εξαίρεση κανόνα για να δικαιολογήσω την άποψη μου. ΟΚ. Ίσως να έχεις δίκιο. Πάω πάσο.
Ξέρεις, όλοι τη μεγιστοποίηση του κέρδους θέλουν. Αλλά η απληστία πληρώνεται. Κι αυτό το ξέρει η Volkswagen.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.701
Μακάρι να πηγαίνει καλά ο τουρισμός, αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε, μάλλον σαν άμεσα εμπλεκόμενοι, είναι ότι μια σύγχρονη κανονική χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε αυτόν και δεν μπορεί να θυσιάζει όλο το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο απόθεμα για χάρη του. Εκεί οφείλεται σε μεγάλο μέρος η επιτυχία του στην Ελλάδα, ρίξτε μια ματιά στην Κροατία που σε μια έκταση 12.000 τ. χλμ δέχεται 20 εκατομμύρια τουρίστες χωρίς να καταστρέψει τίποτα. Αλλά προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για την χώρα μας και τους ανθρώπους της.
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Εκεί οφείλεται σε μεγάλο μέρος η επιτυχία του στην Ελλάδα, ρίξτε μια ματιά στην Κροατία που σε μια έκταση 12.000 τ. χλμ δέχεται 20 εκατομμύρια τουρίστες
Είσαι λάθος αν πιστεύεις ότι οφείλουμε την επιτυχία του τουρισμού στην καταπάτηση του περιβάλλοντος.
Την οφείλουμε στην γεωγραφική μας θέση, στα νησιά, στην ποιότητα των καταλυμάτων, στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα.

Και στην Κροατία αν δεις μεγάλα 5* μια χαρά έχουν καταπατήσει την φύση.

Φυσικά υπάρχουν στραβά όπως σε όλους τους κλάδους. Όπως υπάρχουν λαμόγια επιχειρηματίες, υπάρχουν λαμόγια δημόσιοι υπάλληλοι, λαμόγια μηχανικοί, λαμόγια υδραυλικοί, λαμόγια χρηματιστές.

Επίσης στην Ελλάδα υπάρχουν οικολογικά φιλικά ξενοδοχεία που λαμβάνουν βραβεία κάθε χρόνο, μπορείς να πηγαίνεις μόνο σε αυτά.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.146
Likes
41.470
Είσαι λάθος αν πιστεύεις ότι οφείλουμε την επιτυχία του τουρισμού στην καταπάτηση του περιβάλλοντος.
Την οφείλουμε στην γεωγραφική μας θέση, στα νησιά, στην ποιότητα των καταλυμάτων, στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα.
Εν τω μεταξυ κυκλοφορουν δημοσιευματα για επιχειρηματια που εχει αγορασει αλλα κυριως καταπατησει το 30% της Ιου. Ελληνικο επιχειρηματικο δαιμονιο, ξεκαθαρα. Οταν πηγα στην Ιο ολοι οι ντοπιοι τον μουτζωναν και τον ελεγαν μλκα.
Εχω μια απορια: η συζητηση για τις Φεραρι που κολλαει? Υπαρχει καποιος που παθαινει τετοια ψυχολογικη ταυτιση με αυτοκινητο επειδη εχει ενοικιαζομενα δωματια?
 
Last edited:

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Επίσης για να βγει μια χώρα από κρίση μόνο 2 πράγματα μπορούν να την σώσουν:

1) Συνάλλαγμα (τουρισμός, επενδύσεις δηλαδή)
2) Πρωτογενής παραγωγή

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι λογιστές, οι μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες, οι γιατροί, οι δικηγόροι δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση.

Η πρωτογενής παραγωγή ελάχιστη, βέβαια σε αυτό φταίει και λίγο η ΕΕ που ήθελε άλλες χώρες να μαζέψουν την παραγωγή, οι Έλληνες συνδικαλιστές κτλ, οι επιδοτήσεις που έγιναν πόρσε καγιέν κτλ.

Μόνο ο τουρισμός έμεινε, που η ΕΕ δεν μπορούσε να τον πειράξει, που πολλοί ξένοι είδαν ευκαιρία για επενδύσεις (κυρίως στον τουρισμό), που έχουμε νησιά οι άλλες χώρες τα ζηλεύουν, που δεν είχε εμπλοκή με τους συνδικαλιστές κτλ.

Ένα μεγάλο μπράβο οφείλουμε να λέμε που έχουμε νησιά σαν την Μύκονο και την Σαντορίνη.
Και κάτι ακόμη η Μύκονος δεν είναι ακριβή μόνο για εσάς τον Αύγουστο.
Είναι ακριβή για τον μέσο Αμερικανό, μέσο Ελβετό, μέσο Ιταλό, μέσο Άγγλο.

Χαρακτηριστικά για να παει κάποιος τον Αύγουστο και να πει θα μείνω σε 4*, θα πηγαίνω σε άλλη παραλία με ξαπλώστρες, θα τσιμπάω ελαφριά το μεσημέρι , το βράδυ φαγητό σε μαγαζί και μετά διασκέδαση.

Μαζί με το κόστους του ξενοδοχείου/φαγητού/μετακίνησης κτλ θέλεις 300 ευρώ το άτομο εύκολα.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.701
Εν τω μεταξυ κυκλοφορουν δημοσιευματα για επιχειρηματια που εχει αγορασει αλλα κυριως καταπατησει το 30% της Ιου. Ελληνικο επιχειρηματικο δαιμονιο, ξεκαθαρα. Οταν πηγα στην Ιο ολοι οι ντοπιοι τον μουτζωναν και τον ελεγαν μλκα.
Δεν χρειάζεται καν να ψάξει κανείς τα δημοσιεύματα, μια βόλτα με το γκουγκλ και βρίσκεις όλες τις ιδιωτικοποιημένες παραλίες και τα εξαμβλώματα που έκτισε
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.146
Likes
41.470
Δεν χρειάζεται καν να ψάξει κανείς τα δημοσιεύματα, μια βόλτα με το γκουγκλ και βρίσκεις όλες τις ιδιωτικοποιημένες παραλίες και τα εξαμβλώματα που έκτισε
Τοτε πριν 4 χρονια ειχε κλεισει κυριως την Πικρι Νερο και την Κουμπαρα. Οι κατοικοι εκαναν ο,τι μπορουσαν αλλα ελεγαν για προσωπικο στρατο απο σεκιουριταδες, φαρ ουεστ κατασταση. Λυπηθηκα που ειδα σε τι καταντια ειναι το νησι τωρα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.281
Μηνύματα
886.478
Μέλη
38.950
Νεότερο μέλος
vaggelis55

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom