Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Μηνύματα
6.905
Likes
27.069
Τώρα την πάτησες με την Φερράρι και δεν σε πείραξε πολύ, όταν θα στείλεις τον γυιό σου/ κόρη σου σε κανένα κωλονήσι για σπουδές και σου ζητάνε 400 ευρώ ενοίκιο για γκαρσονιέρα, 3.5 ευρώ το πρωί για να πάρει μια μπουγάτσα στο χέρι και 20 ευρώ για να φάει μια μακαρονάδα με μία σαλάτα, ελπίζω να είσαι ακόμη τόσο ψύχραιμος και χαρούμενος!
Αν μπορέσω να τον στηρίξω ,έχει καλώς.Αν δεν μπορέσω,ας κάνει κι αυτός ότι έκανα κι εγώ.
Δούλευα και σπούδαζα.Δεν έφταναν τα λεφτά και για τους δύο.
Δεν έπαθα και τίποτα.
Καταρχάς το κωλονήσι πώς ορίζεται για να καταλάβω γιατί μιλάμε.
Μάλλον κάποιο νησί με πολλούς κώ..ους.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
553
Likes
4.095
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Η μονη λυση γιαωαπασχοληση ειναι δηλαδη ο μπαρμαν, το γκαρσον και η καματιερα. Αποκλειεται με λιγα λογια τα παιδια που σπουδαζουν να απασχοληθουν σε αλλο κλαδο.
Να υπαρξει παραγωγη, ερευνα, βιομηχανια......
Ο Βαρβαρέσος στην έκθεσή του το 1952 ισχυρίζεται πως η Ελλάδα λόγω του άγονου εδάφους της θα παραμείνει φτωχή χώρα καθώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες βιομηχανικής αναπτύξεως (κεφάλαια, εξοπλισμός, εργατική ειδίκευση, οργάνωση, αγορές) που θα βελτίωναν συντόμως το εθνικό εισόδημα. Κοπι παστε τα εκανα αυτα γιατι δεν τα θυμομουν. το λινκ ειναι αυτο αλλα ειναι τεραστιο δεν το διαβασα ολο

https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/file/lib/default/data/2216171/theFileΤωρα απ' οσο θυμαμαι αλλα δεν βρηκα λινκ ειχε προτεινει την αναπτυξη με πυλωνες τον τουρισμο, την γεωργια, την ναυτιλια και την 'ελαφρα' βιομηχανια μιας και θεωρουσε αδυνατο να ανταγωνιστουμε την Γερμανια και αλλες χωρες με πιο ανεπτυγμενη βιομηχανικη τεχνογνωσια και κουλτουρα. Ναι κατ' εμε δεν γινεται. Αλλα ακομα και αν γινεται θα ειναι πολυ πιο επωδυνο και απο τα 3 μνημονια μαζι. Και ο Σταλιν θεωρειται οτι πετυχε τους μεγαλυτερους ρυθμους αναπτυξης στην ιστορια του προηγουμενου αιωνα κατα την διαρκεια της εκβιομηχανισης της χωρας αν και οι Σοβιετικοι δεν δινανε και πολλα στοιχεια αλλα τεσπα ας πουμε οτι εγινε. Νομιζεις οτι εγινε ανωδυνα? Πως θα στρεψεις ολους τους πορους της οικονομιας απο τον τουρισμο και την ναυτιλια ξαφνικα στην βιομηχανια ή στις νεες τεχνολογιες ξερω γω χωρις να εχεις και την απαιτουμενη τεχνογνωσια. Αλλα αντε και το κανεις νομιζεις οτι γινεται σε μια μερα? Θα καταδικασεις κοσμο σε ανεργια αποσυρωντας την στηριξη σου σε ενα ακμαζοντα τομεα για να επενδυσεις σε εναν αλλο που θα παρει χρονια να αναπτυχθει και ειναι και αμφιβολο αν θα αναπτυχθει. Και νομιζεις οτι σε δημοκρατικη χωρα ο κοσμος εθελοντικα θα φυγει απο τον τομεα της εργασιας του που ειναι ο τουρισμος για να παει να δουλεψει σε εργοστασια ή σε νεες τεχνολογιες που ειναι ασχετος? Ολες οι χωρες αξιοποιηση του ανταγωνιστικου τους πλεονεκτηματος κανουν. Αναδιαρθρωση της οικονομιας γινεται μετα απο πολεμο ή απο κατασταση τοσο εκτακτη οσο ενας πολεμος. Εμεις τουρισμο εχουμε να προσφερουμε αυτο προσφερουμε ρε παιδια τι να κανουμε. Δεν ειναι και τοσο κακο να εισαι γκαρσονι δεν καταλαβα γιατι το υποτιματε. Βγαζαμε και τα πιο ωραια κοριτσοπουλα οταν δουλευαμε ως γκαρσονια :) Και ο μπαρμαν και η καμαριερα μια χαρα επαγγελματα εννοειται!
 
Last edited:

penelopebek

Member
Μηνύματα
256
Likes
262
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Ο Βαρβαρέσος στην έκθεσή του το 1952 ισχυρίζεται πως η Ελλάδα λόγω του άγονου εδάφους της θα παραμείνει φτωχή χώρα καθώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες βιομηχανικής αναπτύξεως (κεφάλαια, εξοπλισμός, εργατική ειδίκευση, οργάνωση, αγορές) που θα βελτίωναν συντόμως το εθνικό εισόδημα. Κοπι παστε τα εκανα αυτα γιατι δεν τα θυμομουν. το λινκ ειναι αυτο αλλα ειναι τεραστιο δεν το διαβασα ολο

https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/file/lib/default/data/2216171/theFileΤωρα απ' οσο θυμαμαι αλλα δεν βρηκα λινκ ειχε προτεινει την αναπτυξη με πυλωνες τον τουρισμο, την γεωργια, την ναυτιλια και την 'ελαφρα' βιομηχανια μιας και θεωρουσε αδυνατο να ανταγωνιστουμε την Γερμανια και αλλες χωρες με πιο ανεπτυγμενη βιομηχανικη τεχνογνωσια και κουλτουρα. Ναι κατ' εμε δεν γινεται. Αλλα ακομα και αν γινεται θα ειναι πολυ πιο επωδυνο και απο τα 3 μνημονια μαζι. Και ο Σταλιν θεωρειται οτι πετυχε τους μεγαλυτερους ρυθμους αναπτυξης στην ιστορια του προηγουμενου αιωνα κατα την δαρκεια της εκβιομηχανισης της χωρας αν και οι Σοβιετικοι δεν δινανε και πολλα στοιχεια αλλα τεσπα ας πουμε οτι εγινε. Νομιζεις οτι εγινε ανωδυνα? Πως θα στρεψεις ολους τους πορους της οικονομιας απο τον τουρισμο και την ναυτιλια ξαφνικα στην βιομηχανια ή στις νεες τεχνολογιες ξερω γω χωρις να εχεις και την απαιτουμενη τεχνογνωσια. Αλλα αντε και το κανεις νομιζεις οτι γινεται σε μια μερα? Θα καταδικασεις κοσμο σε ανεργια αποσυρωντας την στηριξη σου σε ενα ακμαζοντα τομεα για να επενδυσεις σε εναν αλλο που θα παρει χρονια να αναπτυχθει και ειναι και αμφιβολο αν θα αναπτυχθει. Και νομιζεις οτι σε δημοκρατικη χωρα ο κοσμος εθελοντικα θα φυγει απο τον τομεα της εργασιας του που ειναι ο τουρισμος για να παει να δουλεψει σε εργοστασια ή σε νεες τεχνολογιες που ειναι ασχετος? Ολες οι χωρες αξιοποιηση του ανταγωνιστικου τους πλεονεκτηματος κανουν. Αναδιαρθρωση της οικονομιας γινεται μετα απο πολεμο ή απο κατασταση τοσο εκτακτη οσο ενας πολεμος. Εμεις τουρισμο εχουμε να προσφερουμε αυτο προσφερουμε ρε παιδια τι να κανουμε. Δεν ειναι και τοσο κακο να εισαι γκαρσονι δεν καταλαβα γιατι το υποτιματε. Βγαζαμε και τα πιο ωραια κοριτσοπουλα οταν δουλευαμε ως γκαρσονια :) Και ο μπαρμαν και η καμαριερα μια χαρα επαγγελματα εννοειται!
Φυσικα μια χαρα επαγγελματα ειναι. Ομως και ο αγροτης -παραγωγος μια χαρα επαγγελμα ειναι επισης. Σε μια χωρα με ηλιο ,νερο , γη. Βεβαια ο αγροτης θελει δουλεια πολυ ...........
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
553
Likes
4.095
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Φυσικα μια χαρα επαγγελματα ειναι. Ομως και ο αγροτης -παραγωγος μια χαρα επαγγελμα ειναι επισης. Σε μια χωρα με ηλιο ,νερο , γη. Βεβαια ο αγροτης θελει δουλεια πολυ ...........
Μα και η γεωργια ειναι απο τους κλαδους που στηριζεται. Μεγαλο μερος των εσπα για πολλα χρονια πηγαινε γεωργια και τουρισμο. Εγω δεν σου λεω να μην στηριζονται οι ηδη υπαρχοντες κλαδοι εγω σου λεω οτι ειναι εξαιρετικα επωδυνο αν οχι ανεφικτο ξαφνικα να μετατρεψεις τη χωρα απο κατ' εξοχην τουριστικο προιον σε χωρα παραγωγης αυτοκινητων ξερω γω. Κανε εναν κοπο να διαβαζεις αυτα που σου γραφω για να μην επαναλαμβανομαι σε παρακαλω.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.391
Likes
3.508
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Φυσικα μια χαρα επαγγελματα ειναι. Ομως και ο αγροτης -παραγωγος μια χαρα επαγγελμα ειναι επισης. Σε μια χωρα με ηλιο ,νερο , γη. Βεβαια ο αγροτης θελει δουλεια πολυ ...........
Και ο τουρισμός επισης, εαν βέβαια ασχολείσαι σοβαρά...(όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα φυσικά)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.195
Likes
41.649
1) Ο Βαρβαρέσος στην έκθεσή του το 1952 ισχυρίζεται πως η Ελλάδα λόγω του άγονου εδάφους της θα παραμείνει φτωχή χώρα καθώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες βιομηχανικής αναπτύξεως (κεφάλαια, εξοπλισμός, εργατική ειδίκευση, οργάνωση, αγορές) που θα βελτίωναν συντόμως το εθνικό εισόδημα. Κοπι παστε τα εκανα αυτα γιατι δεν τα θυμομουν. το λινκ ειναι αυτο αλλα ειναι τεραστιο δεν το διαβασα ολο

Τωρα απ' οσο θυμαμαι αλλα δεν βρηκα λινκ ειχε προτεινει την αναπτυξη με πυλωνες τον τουρισμο, την γεωργια, την ναυτιλια και την 'ελαφρα' βιομηχανια μιας και θεωρουσε αδυνατο να ανταγωνιστουμε την Γερμανια και αλλες χωρες με πιο ανεπτυγμενη βιομηχανικη τεχνογνωσια και κουλτουρα. Ναι κατ' εμε δεν γινεται. Αλλα ακομα και αν γινεται θα ειναι πολυ πιο επωδυνο και απο τα 3 μνημονια μαζι. Και ο Σταλιν θεωρειται οτι πετυχε τους μεγαλυτερους ρυθμους αναπτυξης στην ιστορια του προηγουμενου αιωνα κατα την δαρκεια της εκβιομηχανισης της χωρας αν και οι Σοβιετικοι δεν δινανε και πολλα στοιχεια αλλα τεσπα ας πουμε οτι εγινε. Νομιζεις οτι εγινε ανωδυνα?

2) Πως θα στρεψεις ολους τους πορους της οικονομιας απο τον τουρισμο και την ναυτιλια ξαφνικα στην βιομηχανια ή στις νεες τεχνολογιες ξερω γω χωρις να εχεις και την απαιτουμενη τεχνογνωσια. Αλλα αντε και το κανεις νομιζεις οτι γινεται σε μια μερα? Θα καταδικασεις κοσμο σε ανεργια αποσυρωντας την στηριξη σου σε ενα ακμαζοντα τομεα για να επενδυσεις σε εναν αλλο που θα παρει χρονια να αναπτυχθει και ειναι και αμφιβολο αν θα αναπτυχθει.

3) Και νομιζεις οτι σε δημοκρατικη χωρα ο κοσμος εθελοντικα θα φυγει απο τον τομεα της εργασιας του που ειναι ο τουρισμος για να παει να δουλεψει σε εργοστασια ή σε νεες τεχνολογιες που ειναι ασχετος? Ολες οι χωρες αξιοποιηση του ανταγωνιστικου τους πλεονεκτηματος κανουν.

4)Αναδιαρθρωση της οικονομιας γινεται μετα απο πολεμο ή απο κατασταση τοσο εκτακτη οσο ενας πολεμος.

5) Εμεις τουρισμο εχουμε να προσφερουμε αυτο προσφερουμε ρε παιδια τι να κανουμε. Δεν ειναι και τοσο κακο να εισαι γκαρσονι δεν καταλαβα γιατι το υποτιματε. Βγαζαμε και τα πιο ωραια κοριτσοπουλα οταν δουλευαμε ως γκαρσονια :) Και ο μπαρμαν και η καμαριερα μια χαρα επαγγελματα εννοειται!
1) Πριν 50 χρόνια τόσα ήξερε ο Βαρβαρεσσος. Πχ δεν ηξερε την τοτε παμφτωχη Εσθονια
2) Εσθονια
3) Πανδημια
5) Πανδημια
6) Μια χαρα ειναι αλλα αν δεν υπηρχε η βαρια βιομηχανια παραγωγης ανεργων, δεν θα εβρισκε ο τουρισμος μπαρμαν και καμαριερες.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.905
Likes
27.069
Η βαρια βιομηχανια της χωρας, η Φερραρι της, ειναι τα ενοικιαζομενα δωματια η να γινεις μπαρμαν η γκαρσονι σε νησι.
δεν θα εβρισκε ο τουρισμος μπαρμαν και καμαριερες.
Ανιχνεύω μια απαξίωση σ αυτούς τους εργαζόμενους ή είναι η ιδέα μου;
 

James

Member
Μηνύματα
1.008
Likes
5.381
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άρα Κέρκυρα και Ρόδος εκτός, τα υπόλοιπα κωλόνησα. Χμ. Θα διαφωνήσω αλλά απόψεις είναι αυτές. Η μία από αυτές λέει ότι τα υπόλοιπα είναι κωλόνησα. Το επαναλαμβάνω για να υπάρχει. Κωλόνησα.

You are missing the point. Το ακραίο παράδειγμα με τη φεράρι θέλει να δείξει ότι κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Μπορεί να σου αρέσει η φεράρι, μπορεί να έβγαζες ωραίες φώτο με τη φεράρι, και να μάζευες likes, αλλά δεν μπορείς να την πάρεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η φεράρι είναι υπερεκτιμημένη. Αυτός που την έφτιαξε ξέρει πόσοι και ποιοι την θέλουν, ξέρει τι του κόστισε, ξέρει πόσο αγώνα έριξε για να την φτιάξει, να την διαφημίσει, ξέρει πόσες αγωνίες πέρασε για να φτάσει να την τελειοποιήσει, ξέρει πόσα θέλει να βγάλει και βάζει την σωστή τιμή. Και αν τέλος τέλος είναι τόσο απλό να γίνεις πάμπλουτος γδέρνοντας κόσμο, νομίζω ότι αργείτε. Βάλτε από την προσωπική σας περιουσία, δανειστείτε και χτίστε ξενοδοχεία και γκαρσονιέρες. Ακούγεται απλό, τι όχι?
Στη θέση της φεράρι βάλτε προφανώς ότι θέλετε.

Τώρα αν ο οποιοσδήποτε έξω από το χορό, γιατί έξω από το χορό είσαι αν δεν έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις κάτι από το 0 και απλά λες την άποψή σου, κρίνει ότι είσαι πλεονέκτης/γδάρτης/πίνεις το αίμα των ανθρώπων/θες να κάθεσαι 8 μήνες οκ, είναι μία άποψη.

Ξέρετε στο παρελθόν πόσες φορές έχω ακούσει εργαζόμενούς μου να λένε "ελα μωρέ εσύ κονομάς, τι ανάγκη έχεις?". Τώρα αν ο μήνας πάει άπατος και για εμένα δεν περισσέψει τίποτα, ενώ αυτοί θα πληρωθούν κανονικά, δεν τους απασχολεί. Την άποψή τους λένε άλλωστε.
Αλλά ξέχασα, έχω κάβα από τους άλλους μήνες οπότε δεν τρέχει και τίποτα ε?
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
553
Likes
4.095
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
1) Πριν 50 χρόνια τόσα ήξερε ο Βαρβαρεσσος. Πχ δεν ηξερε την τοτε παμφτωχη Εσθονια
2) Εσθονια
3) Πανδημια
5) Πανδημια
6) Μια χαρα ειναι αλλα αν δεν υπηρχε η βαρια βιομηχανια παραγωγης ανεργων, δεν θα εβρισκε ο τουρισμος μπαρμαν και καμαριερες.
Αν δεν καναμε αυτα που ελεγε ο Βαρβαρεσσος και ο Ζολωτας ασε που θα ειμασταν τωρα. Η Εσθονια με μια προχειρη αναζητηση 35η σε κ.κ. ΑΕΠ απο ολες τις χωρες της Ε.Ε. ειναι ακομα. Και μεις ημασταν εκει και πετυχαιναμε τρομερους ρυθμους αναπτυξης και ειχαμε και μικρο δημοσιο χρεος. Ειθισται οι λιγοτερο ανεπτυγμενες χωρες να αναπτυσσονται με ταχυτερους ρυθμους απ' οτι οι ηδη ανεπτυγμενες. Και να εχουν και μικροτερο δημοσιο χρεος, το δευτερο οχι απαραιτητα. Δεν λεει πουθενα απ' οτι διαβαζω οτι εκανε αναδιαρθρωση της οικονομιας ισα ισα που διαβαζω οτι επενδυε απο το 1991 απ' το τιποτα για να αρχισει να δρεπει τους καρπους μετα απο 20 χρονια. Πολυ επωδυνο δηλαδη οτι λεω και γω. Οι συνεπειες απο την πανδημια στον τουρισμο δεν προβλεπονται 20ετεις ωστε να σκεφτουμε να τον εγκαταλειψουμε και να επενδυσουμε σε νεες τεχνολογιες ξερω γω. Εκτος αν πιστευεις οτι επενδυουμε σημερα και σε κανενα δυο χρονακια η Ελλαδα βγαζει Νοκια, Skype και γενικοτερα γινεται o ψηφιακος γιγαντας της Ε.Ε. Επισης, αν δεν υπηρχε ο τουρισμος ομως, θα ηταν ακομα πιο βαρια η βιομηχανια παραγωγης ανεργων!
 
Last edited:

panpan

Member
Μηνύματα
6.905
Likes
27.069
Μπορεί να σου αρέσει η φεράρι, μπορεί να έβγαζες ωραίες φώτο με τη φεράρι, και να μάζευες likes, αλλά δεν μπορείς να την πάρεις.
Σιγά το αμάξι.Έχει δει πολλά να κυκλοφοράνε;
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
553
Likes
4.095
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Σιγά το αμάξι.Έχει δει πολλά να κυκλοφοράνε;
Ελα εδω στα κωλονησα που πουλαμε 20 ευρω την μακαροναδα να δεις ποσες εχουμε! Εσεις απ' την ηπειρωτικη Ελλαδα κοιμαστε! :)
 
Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.321
Μηνύματα
887.943
Μέλη
38.985
Νεότερο μέλος
lindamoustaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom