Ιταλία Το είπε και ο Γκαίτε. "...δεν μπορεί να είσαι δυστυχής...".

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Επέστρεψα από ένα ενδιαφέρον road trip, 2600km, στο Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία, με αφετηρία την Ποντγκόριτσα και τερματισμό την Ποντγκόριτσα, οπότε τώρα μπορώ να ολοκληρώσω την ιστορία που είχα αφήσει ημιτελή.
Ελπίζω να γράψεις κάτι και γι αυτό το ταξίδι σου.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια (γραπτά). Ευχαριστώ όλους που έκαναν παρεμβάσεις, όλους που έκαναν like και όλους που διάβασαν την ιστορία του μικρού ταξιδιού στη Νάπολη (με ολίγον από Ρώμη).

@vasiliss
. Η ιστορία σου με βοήθησε πολύ στην οργάνωση του ταξιδιού μου στα Δυτικά Βαλκάνια, σ' ευχαριστώ πολύ και οφείλω να γράψω ιστορία. Άλλωστε τις ιστορίες τις γράφω για να θυμάμαι και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Παρ' όλο που έχω γυρίσει σ' όλες τις Ηπείρους, σε πολλά από τα μέρη που επισκέφτηκα στο πρόσφατο ταξίδι, δεν είχα ξαναπάει.

0.JPG


@maria traveler
. Σ' ευχαριστώ πολύ. Για το θέμα που έθεσες περί ασφάλειας, το βέβαιο είναι ότι τώρα, η Νάπολη είναι μια ασφαλέστατη πόλη. Για το ζήτημα της μεγάλης και μικρής πόρτας, πρέπει να σου εξηγήσω ότι το ξενοδοχείο στο οποίο έμεινα, βρίσκεται στην κεντρική οδό Toledo και είναι μόνο ο 2ος όροφος ενός κτιρίου (βλέπε σχετ. φωτογραφίες) πολλαπλών χρήσεων, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο μικρό τετράγωνο, στα πλάγια του οποίου καθώς και πίσω απ’ αυτό αναπτύσσεται η ισπανική συνοικία (quartieri spagnoli).
Δηλαδή το ξενοδοχείο Hotel NapoliMia δεν διαθέτει ρεσεψιόν στο ισόγειο, αλλά στον δεύτερο όροφο.
Στο κτίριο αυτό όπως και σε πολλά άλλα κτίρια του κέντρου, ήταν αδύνατο να ανοιγοκλείνει συνεχώς η βαριά καστρόπορτα, η οποία άνοιγε το πρωί και έκλεινε μετά τις 8 το βράδυ. Έτσι οι διαμένοντες στο κτίριο έχουν κλειδιά για την κάτω μικρή πόρτα, ώστε να προσεγγίζουν στα διαμερίσματά τους, ή στα γραφεία τους, ή στο ξενοδοχείο, όταν η μεγάλη πόρτα είναι κλειστή (τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα).
Συμπερασματικά, δεν γνωρίζω πολύ παλιά τι γινόταν, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες η Νάπολη είναι μια ασφαλής πόλη. Βέβαια, όπως παντού πρέπει να λαμβάνεις στοιχειώδεις προφυλάξεις (πχ στο Ρίο λαμβάνω πολύ περισσότερες προφυλάξεις). Τη Νάπολη, από πλευράς ασφάλειας θα την τοποθετούσα στην ίδια βαθμίδα με τη Βαρκελώνη.

@oanna mpourletou
. Με κάνεις και κοκκινίζω. Και δεν είμαι ντροπαλός. Σ' ευχαριστώ πολύ. Παρά την υψηλή θερμοκρασία θα βάλω ένα Bushmills malt 10ετίας (σκέτο προφανώς), για να το πιω στην υγειά σου.

1.JPG


@panius. Απαντώ στην αιχμηρή ερώτησή σου. Χα χα χα!
Οδήγησα κατά 50% , περίπου, στο σύνολο του ταξιδιού (χωρίς ατύχημα). Περισσότερες πληροφορίες στην ιστορία που βρίσκεται υπό κύηση.

@chris7. Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Υπόσχομαι ότι θα γράψω ιστορία για το road trip. Άλλωστε (όπως προανέφερα) τις ιστορίες τις γράφω και για να θυμάμαι και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

@mysteredgar
. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια (γραπτά).

@mikrh tsopana
. Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Πράγματι η Νάπολη ασκεί γοητεία, ιδιαίτερα σ' εμάς τους πολίτες της Νότιας Ευρώπης.

@Italitsa. Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να μην σε απογοήτευσε η ιστορία.

@giannoula. Σε ευχαριστώ πολύ. Κάτι ο Νότος και η φωτεινότητα, κάτι η ανάλαφρη αίσθηση (που έγραφε και ο Γκαίτε), κάτι το οικείο περιβάλλον, μας κάνει να έχουμε τη Νάπολη, πάντα, σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Πίτσα δεν έχω να φάω, αλλά ένα χωνευτικό Limoncello θα το πιω στην υγειά σου.

2.jpg


@piccolo_mondo. Είσαι πολύ τυχερή που έχεις ζήσει έξι χρόνια στην Ιταλία. Οπότε και η άποψή σου για τη Νάπολη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

@paefstra. Μακάρι να σε κάνω να πας ΚΑΙ στη Νάπολη. Θα περάσεις όμορφα.

@kabamarou. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια (γραπτά). Θα πιω ένα ποτήρι από το εξαιρετικό κρασί Greco di Tufo, στην υγειά σου.

3.jpg


@Naoko. Σε ευχαριστώ πολύ και σου προτείνω να ξαναπάς άμεσα. Τώρα πλέον είναι ταξίδι χαμηλού κόστους.

[/user]
 
Last edited:
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!Όπως είπα, η ιστορία σας ήταν μια αποκάλυψη για τη Νάπολη!!!Οι φωτογραφίες σας με τις ετικέτες των κρασιών .....απολαυστικές!!!Δίνουν μια ζωντάνια στην περιγραφή σαν να ...τα ήπιαμε όλοι μαζί!!!:)
Τι καταπληκτικό να έχετε ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους!!!Εύχομαι και άλλα, ακόμα περισσότερα,υπέροχα ταξίδια( Τις δικές μου ταξιδιωτικές εμπειρίες από το τελευταίο ταξίδι στη Ρώμη, τις γράφω στο "Ρώμη, Ρώμη με παιδιά)
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
μαγευτικό αυτό το φεγγαρίσιο ταξίδι στη Ρώμη και τη Νάπολη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom