Ουγγαρία Ουκρανία Π.Γ.Δ.Μ. Ρωσία Σερβία Το τρένο φάντασμα Θεσσαλονίκη - Μόσχα

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.920
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία αφήγηση.
Ελπίζω πως θα υπάρχει συνέχεια της ιστορίας σας στη Μόσχα.
 

8avos

Member
Μηνύματα
655
Likes
6.507
Και εμείς περιμένουμε τη συνέχεια της ιστορίας.Είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούς σε τέτοιους προορισμούς τις εμπειρίες από σόλο κοπέλες :)
 

fantasia13

Member
Μηνύματα
163
Likes
86
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Μπραβο κοριτσια!!!!!! Χαρα στην υπομονη και το θαρρος σας!!!!!! Περιμενουμε την συνεχεια!!!!!
 

harilander

Member
Μηνύματα
558
Likes
409
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Αυτό δεν είναι ταξιδιωτική ιστορία! Είναι μίνι διήγημα! Ωραία αφήγηση και μ αρέσει ο τρόπος που αντιμωτίζετε τα απροόπτα.....! Σαν από άλλη εποχή μοιάζουν αυτά που περιγράφετε... Περιμένουμε με αγωνία περισσότερα για την παραμονή σας στην Μόσχα !
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Η διαδρομή ήταν πολύ περιπετειώδης! Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε αυτό το ταξίδι ή στη Μόσχα χαλαρώσατε επιτέλους; Πάντως η περιγραφή σκίζει! Μπράβο κορίτσια!:clap:
 
Μηνύματα
152
Likes
1.104
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την ανταπόκριση που δείξατε στην ιστορία μας, μας γεμίζει με πολλή χαρά!
Η συνέχεια του ταξιδιού μας είναι εδώ:

http://www.travelstories.gr/community/threads/pωσία-2009-Η-Οδύσσεια-συνεχίζεται.48937/

Υ.Γ. Eυελπιστούσαμε -μοιραζόμενες την εμπειρία του τρένου- ότι θα εντοπίζαμε κι άλλους που είχαν ταξιδέψει με το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα: ρίχνουμε το μπουκάλι με το μήνυμα στον ωκεανό του ίντερνετ και ποιός ξέρει; Ίσως βρούμε κάποια μέρα αποδέκτες!
 
Μηνύματα
152
Likes
1.104
27-7-2014.
5 χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται σήμερα, από τη στιγμή που πρωτοαντικρύσαμε το τρένο-φάντασμα, που έμελλε να στοιχειώσει τις σκέψεις μας για πάντα. Πολλά άλλαξαν από τότε, κι ας λέει το σοφό άσμα "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"...

Αφού είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από την ολοκλήρωση της περιοδείας μας, κι ενώ μνημονεύαμε με νοσταλγία το ταξίδι μας, (παρά τις κακουχίες που είχαμε υποστεί), σκεπτήκαμε να ξαναπεράσουμε, αν το 'φερνε ο δρόμος, από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, τη μέρα που αναχωρούσε το βαγονέτο. Τα δρομολόγια για Μόσχα, θα ξεκινούσαν και πάλι, για τη θερινή σεζόν. Είχαμε περιέργεια να δούμε τους επόμενους επιβάτες-θύματα, να περιδιαβούμε και πάλι τους κλειστοφοβικούς χώρους του βαγονέτου και με λίγη τύχη, ποιος ξέρει; μπορεί να πετυχαίναμε και τον Κατιόνακ. Το σχέδιο όμως αυτό, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ένα χρόνο αργότερα, η χαριστική βολή: το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Μόσχα καταργήθηκε, όπως μετέπειτα κι όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ για το εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση, εκτός από την Ελλάδα, κτύπησε και την παρέα μας. Έκτοτε, δεν έχουμε οργανώσει όλες μαζί αντίστοιχο ταξίδι μακράς διαρκείας στο εξωτερικό, ούτε καν στο εσωτερικό...

Οι παγκόσμιες εξελίξεις, ήταν κι αυτές ραγδαίες. Η Ουκρανία βρίσκεται πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση, απειλούμενη με διχοτόμηση. Η έκρυθμη αυτή κατάσταση, μας γέμισε ανησυχία για την Μαρίνα, η οποία καταγόταν από μια πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Η ίδια μάλιστα δήλωνε από τότε, "είμαι Ρωσίδα". Λίγο καιρό μετά την επιστροφή μας στην Ελλάδα, την είχαμε αναζητήσει. Όμως το τηλέφωνό της, ήταν συνεχώς απενεργοποιημένο. Έκτοτε, δεν είχαμε κανένα νέο της.

Το ίδιο και με τον μικρό χοντρούλη, που έδωσε στην Αντιγκόνα το e-mail του. Αν κι η Αντιγκόνα του έγραψε, εκείνος την έγραψε. Άγνωστο αν το mail της τα κατάφερε τελικά να φτάσει μέχρι το Omsk της Σιβηρίας...

Τελικά, αναζητήσαμε πρόσφατα την Μαρίνα, στο εστιατόριο που δούλευε πριν από 5 χρόνια. Ο ευγενέστατος συνάδελφός της, με τον οποίο μιλήσαμε, ήταν ο βοηθός της. Μας είπε ότι η Μαρίνα είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια από το μαγαζί, είχε πηγαινοέλθει κάποιες φορές στην πατρίδα της και τώρα πια εργάζεται σ'ένα εστιατόριο σε αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Για τον Κατιόνακ και τους υπόλοιπους, φοβούμαι ότι δε θα μπορέσουμε πια να μάθουμε νέα τους. Θα θέλαμε να καμαρώσουμε τον χοντρούλη και τον αδερφό του, αντράκια πλέον, μετά από 5 χρόνια... Και στον Κατιόνακ ευχόμαστε κάποια στιγμή, να πραγματοποιήσει το όνειρό του να βρεθεί στη θέση του Κάπτεν στο αντίστοιχο ιταλικό τρένο, έστω και σαν επιβάτης.

http://magazine.terre.it/notizie/rubrica/2/articolo/1152/venezia-mosca-al-finestrino

(Virtual επίσκεψη στο τρένο του τρόμου μέσα από παλιά, ρώσικη ταινία)

(Τα μαγικά χαρτάκια του ταξιδιού)
Τραινοσε.jpg μπιλιέττο.jpg
μαγικό χαρτάκι.jpg
old_times.jpg

 
Last edited:

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Πολύ όμορφη η αφήγησή σας!
Όσο για το τρένο, φαντάζει πολύ καλτ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.484
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom