• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Το τρακτερ με τις σιδερενιες ροδες

mallllias

Member
Μηνύματα
34
Likes
181
Καλησπερα σε ολους!
Ενα μικρο βιντεακι με ενα τρακτερ με σιδερενιες ροδες.
Μια μετατροπη απο, κανονικες ροδες
σε σιδερενιες ,για να μπορει να μπαινει σε εκτασεις με νερο για την καλλιέργεια ρυζιού.
Μια μετατροπη που μερικοι ισως δεν εχετε δει, ισως!
εδω το βιντεακι
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.794
Likes
8.441
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλησπερα σε ολους!
Ενα μικρο βιντεακι με ενα τρακτερ με σιδερενιες ροδες.
Μια μετατροπη απο, κανονικες ροδες
σε σιδερενιες ,για να μπορει να μπαινει σε εκτασεις με νερο για την καλλιέργεια ρυζιού.
Μια μετατροπη που μερικοι ισως δεν εχετε δει, ισως!
εδω το βιντεακι
Πολύ ωραία ιδέα! Δράττομαι της ευκαιρίας για να αναφέρω τους Tzoumakers με έδρα τα Γιάννενα αν δεν κάνω λάθος, όπου παρασκευάζουν/μορφοποιούν εργαλεία με σκοπό τη διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών. Πρόκειται για ανοιχτό εργαστήριο, που σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας και η καθεμία να συνεισφέρει ή απλά να φτιάξει κάτι για προσωπική ή χρήση από την κοινότητα.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.966
Likes
19.420
κατι σαν σιδερένιο άλογο.. είμαστε γεμάτοι στο χωριό μου απο αυτά σε μια περιοχή που πλέον παράγει το περισσότερο ρύζι στην Ελλάδα.. κάμπος Θεσσαλονίκης..
 

mallllias

Member
Μηνύματα
34
Likes
181
κατι σαν σιδερένιο άλογο.. είμαστε γεμάτοι στο χωριό μου απο αυτά σε μια περιοχή που πλέον παράγει το περισσότερο ρύζι στην Ελλάδα.. κάμπος Θεσσαλονίκης..
Aπο Χαλαστρα πλευρα φανταζομαι ετσι?
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.966
Likes
19.420
Χερετισμους στα αδερφια Μενιο κ Μενελαο !!
Δεν τους ξέρω.. απο Χαλάστρα πλευρά μεν εγώ αλλά όχι στη Χαλάστρα ..περιξ.. Λείπω βέβαια και χρόνια απο την περιοχή..

Επ ευκαιρία να πω κατι για την εξέλιξη της γεωργίας πως τη βίωσα και ειδικά για τους οριζωνες.. τελη δεκαετίας 60 όταν άρχιζαν δειλά δειλά οι πρωτες θεριζαλωνιστικές (κομπίνες), χώρίζαν τα χωράφια σε τμήματα (τηγανια τα λέγαμε) των 2 ή 3 στρεμμάτων με μικρα αναχώματα ωστε να μπορουν να τα ισοπεδώνουν και μετά να τα γεμιζουν νερό για να τα σπειρουν, μια και το ρύζι οπως ξέρουμε θέλει να είναι μέσα στο νερό....αυτό ομως ηταν αρκετα δύσκολο με αποτελεσμα απο τη μια μεριά να εχει νερό μεχρι τον αστράγαλο και σε κάποια σημεια αρκετα πάνω απο το γόνατο.. μέχρι ψαρια μπορουσες να βρεις.. τωρα ομως ισοπεδώνουν πολύ μεγαλύτερα "τηγάνια" με τετοια τεχνολογία ώστε το νερό να καλύπτει παντου με το ιδιο βάθος και ουτε καν στον αστράγαλο.. αυτο σημαινει πολύ οικονομία στο νερό ... βέβαια τωρα καλλιεργούνται πολύ περισσότερα στέμματα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.020
Μηνύματα
924.209
Μέλη
39.736
Νεότερο μέλος
pavlos6

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom