alexstef2
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο][B]Δεύτερη στάση στο πάρκο της Βιλέτ. [/B
- Κεφάλαιο 3ο][B]Τρίτη στάση [/B][B]Chinatown ή [/B][B]La [/B][B]Defense?[/B
- Κεφάλαιο 4ο]….Το μεσημέρι της προτελευταίας μέρας μου με βρήκε στην πλατεία Πορτ Μαγιό (πίσω από την αψίδα του θριάμβου) όπου βρίσκεται ο σταθμός των λεωφορείων που πηγαίνουν στο αεροδρόμιο Μπωβέ (μακρινό αεροδρόμιο που πετούν οι Ryanair και Wizzair). Αφού πήρα το εισιτήριο κατευθύνθηκα προς την [B]La [/B][B]Defense[/B
- Κεφάλαιο 5ο
. Είναι η τρίτη αψίδα στη σειρά στην λεωφόρο Charles De Gaulle (Αψίδα Καρουζέλ στο Λούβρο, Αψίδα Θριάμβου). Επικρατούν αντίθετες απόψεις για αυτή την Αψίδα, πλατεία και περιοχή που πηγάζουν και από τους κατοίκους και από τους τουρίστες. Μια εξακρίβωση με έκανε να αφιερώσω λίγο χρόνο στη περιοχή. Διαθέτει αρκετά ψηλά μοντέρνα κτίρια της εποχής μας. Η πλατεία είναι τεράστια και ένα σιντριβάνι με θεατές σε παγκάκια παρακολουθούν τις εντυπωσιακές αλλαγές του σε σχήματα. Μπροστά η Ντεφάνς πίσω η Αψίδα του Θριάμβου. Η Ντεφάνς δημιουργήθηκε με πρότυπα αμερικάνικων πόλεων. Στην αψίδα ο τελευταίος όροφος είναι ανοικτός για το κοινό. Η πλατεία διακοσμείται επίσης από μερικά γλυπτά. Κάποια στιγμή είδα κάτι σκάλες χωρίς ένδειξη μετρό που πήγαιναν κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Πήγαιναν αρκετοί και τις κατέβηκα και εγώ. Βρέθηκα στη ζωή κάτω από τη γη. Μια πολύ μεγάλη έκταση που τα πρώτα λεπτά δυσκολεύτηκα να καταλάβω ότι είναι σταθμός λεωφορείων για άλλες περιοχές του Παρισιού. Τρέχανε όλοι να προλάβουν κάτι που αργότερα κατάλαβα ότι ήταν λεωφορείο αυτό το κάτι γιατί το κτίριο ήταν τελείως κλειστό. Πόρτες που άνοιγαν και είχε έξω ένα μεγάλο δίκτυο λεωφόρων. Πολύ σουρεαλιστικό το τοπίο για όποιον δεν γνώριζε τι ήταν. Κ όπου ετοιμαζόταν να έρθει το λεωφορείο ένα τσούρμο ανθρώπων ήταν εκεί. Σχεδόν τρομακτικό. Εκεί είπα και ίσως λίγο άρχισα να αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της πόλης. Ανέβηκα πάλι πάνω και πήγα πιο αριστερά στο εμπορικό κέντρο που μου θύμιζε Ελλάδα. Πολλά καταστήματα και φαγάδικα και αρκετός κόσμος. Γύρω από την Περιοχή συνεχίζει η αγορά.
Attachments
-
23,5 KB Προβολές: 331