Ρουμανία Τρανσυλβανία!

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Περιεχόμενα

Ενα συντομο και οικονομικο ταξιδακι,που σας το προτεινω,πριν μπει το ευρω στην Ρουμανια!
Πτηση με aegean μολις 130 ευρω! Οι ωρες πολυ βολικες,αφου εκμεταλευεσαι ολη την ημερα! Φευγει 7.30 το πρωι,9 εισαι Βουκουρεστι. Και στην επιστροφη φευγει 8,9.30 το βραδυ εισαι Αθηνα.
Φτασαμε Παρασκευη πρωι λοπόν. Διαφορα ωρας δεν υπαρχει,διαφορα θερμοκρασιας ομως μεγαλη!!! Εχαμε κανονισει και μας περιμενε αυτοκινητο το οποιο ειχα κλεισει οικογενειακο,ημαστε 4 ατομα, 90 ευρω για 4 μερες. Φυγαμε κατευθειαν με πρωτη σταση Sinaia. Ενα πολυ ωραιο καστρο με φοβερα δωματια και επιπλα,απαραιτητη σταση, 1.30 ωρα περιπου απο το αεροδρομιο. Οι δρομοι πολυ καλοι,καμια σχεση με Βουλγαρια,για οπιον εχει παει.. Η διαδρομη μεχρι εκεινη την ωρα χωρις χιονι,αλλα κρυο. Απο εκει κι επειτα αρχιζε το χιονι. Καταπληκτικο τοπιο,πολυ δασος και φυση!!
Συνεχισαμε και φτασαμε στο Brasov οπου θα μεναμε 3 μερες και θα ηταν η βαση μας. Μεναμε σε μια πανσιον με 33 ευρω πολυ καθαρη και πολυ ωραια δωματια. Σοφιτες,σε υψωμα,εβλεπες ολο το χωριο,τρομερη θεα! Πρωινο αν ηθελες,ετρωγες με 3 ευρω επιπλεον.
Το χωριο ειναι πολυ ωραιο με παλια κτιρια και την γνωστη μαυρη εκκλησια. Βεβαια ολα αυτα στην παλια πολη οπυ και μεναμε ,γιατι με το που μπαινεις η πολη ειναι τεραστια και με προαστια συγχρονα με πολυκταστηματα και ολες τις ελληνικες τραπεζες που δεν σου μοιαζει σε τιποτα με Ρουμανια!! Ηταν κατι που δεν το περιμενα..Εχοντας παει Βουλγαρια περιμενα κατι αντιστοιχο...Καμια σχεση! πΙο ομορφη η Ρουμανια και ο κοσμος πιο πολυ προς την Ευρωπη φερνει...
Το βραδυ φαγαμε σε ενα υπεροχο εστιατοριο το bella musica το οπιο ηταν σε ενα καταπληκτικο χωρο,υπογειο πετρινο παλιο κελαρι,με τος φως των κεριων και πολυ καλο ρουμανικο κρασι,υπεροχα πιατα και σερβις .πληρωνες 15 ευρω το ατομο!! Ουτε πιτογυρα να ετρωγες!:haha:
Την επομενη μερα πηγαμε στπ περιβοητο Bran Castle,το καστρο του Δρακουλα! Οπως καταλαβαινετε εχει γινει πολυ τουριστικο και μεχρι και γκρουπακια με Ελληνες ηταν εκει!! Βεβαια,δεν παει να ειναι ενα υπεροχο καστρο! Εκει φαγαμε ενα καταπληκτικο γλυκο που εχουν,σαν τσουρεκι με ζαχαρη και αμυγδαλα,οπου το ψηνουν σε σουβλες στα καρβουνα!! Καταπληκτικο!!
Στην συνεχεια πηγαμε στο πιο γνωστο χιονοδρομικο Poiana Brasov. Πολυ ωραιο οντως με αρκετα ξενοδοχεια και πολυ κοσμο! Σκι δεν καναμε,δεν ειμαι και πολυ φαν εξαλλου δεν ειχαμε και χρονο.. Πηγαμε βολτα με αλογα οπου ηταν μια καταπληκτικη εμπειρια. Εχω ξανακανει και το συνιστω!! Μεσα σε ενα καταλευκο τοπιο μεσα στο δασος να πηγαινεις βολτα με τα αλογα σε μερη απατητα!! Καταλευκο χιονι και μονο οι πατημασιες του αλογου και απεραντη ηρεμια!!! Υπεροχα!!!
Μετα απο εκει πηγαμε σε ενα -πως να το πω-αθλητικο κεντρο..
Οπου ειχε 3-4 πισινες με διαφορετικη θερμοκρασια,τζακουζι,σαουνες,χαμαμ,ποδοσφαιρο 5Χ5.. Καταπληκτικες εγκαταστασεις!! Δεν το περιμεα για Ρουμανια!! Με εξεπληξε ευχαριστα! Τετοιες εχω δει Αυστρια,αποπου εχω παει... Αφου ησουν στην καυτη την σαουνα εμπαινες σε μια πισινα με 32 βαθμους,οπου απο εναν διαδρομο,εβγαινες εξω στο χιονι!!! Καταπληκτικα!!!! Δηλαδη ηταν ανοιχτη η πισινα,αυτο εννοω...οχι εντελως εξω...Δεν θα το αντεχα!!! Καποιοι βεβαια εβγαιναν εντελως εξω και ξαπλωναν πανω στο χιονι!!:shock:
 

Attachments

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.423
Likes
7.782
Από τη ζέστη και το ρούμι της Τζαμαϊκα, στο χιόνι και στα κελάρια της Ρουμανίας, ε? :D
Ωραία ακούγονται τα πράγματα....για συνέχισε, για συνέχισε......!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Τι να κανω? Αφου μεσα σε 3 μερες δεν φτανω Τζαμαικα!!:haha::haha::haha:
Την επομενη μερα λοιπον παμε Sibiu! Πολυ ωραιο μεσαιωνικο χωριο με πεζοδρομους πολυ γραφικο!!Για το συκεκριμενο εχουν γραφτει πολλα και σε ταξιδιωτικους οδηγους και στο internet.Eχει προσφατα μπει στην unesco ,οπως και το Sighisoara οπυ πηγαμε αμεσως μετα. Το τελευταιο ειναι το χωριο οπου γεννηθηκε ο Vladimir η αλλιως Δρακουλας,οπου η ιστορια του αν εχετε διαβασει εχει καπως αλλοιωθει... Η αληθεια ειναι οτι δεν επινε αιμα,απλως επιανε τους Τουρκους,οπου τοτε ηταν σε πολεμο και τους "παλουκωνε" γιαυτο και τον λεγανε παλουκωτη. Ετσι αργουσανε να πεθανουν,ηταν ο πιο βασανιστικος θανατος,γιαυτο και τον λεγανε αιμμοχαρη... Αυτα απότι εμαθα για τον συγκεκριμενο κυριο...
Το χωριο του παντως ηταν παρα πολυ ωραιο,μικρο και ησυχο. Το σπιτι οπου γεννηθηκε το εχουν μετατρεψει σε εστιατοριο,και ειναι ποιλυ ωραια διακοσμημενο. Μπορντω τοιχοι,σκουρα επιπλα και γενικα "δρακουλιαρικο" σκηνικο!!:D
Μετα επιστρεψαμε παλι Brasov στο ιδιο σκηνικο,πισινες,σαουνα,χαμαμ,κατι που ευχαριστηθηκα πολυ!!! Κι ολα αυτα με 7 ευρω! Και φαγητο παλι στο ιδιο εστιατοριο,οπυ δοκιμασαμε μια καταπληκτικη σουπα,σερβιρισμενη αντι για πιατο,μεσα σε ενα καρβελι ψωμι!!:roll:
Την ημερα της επιστροφης φυγαμε πιο νωρις για να δουμε το Βουκουρεστι,το πως το λενε το "Παρισι"???? Καλα,καμια σχεση εννοειται!! Μονο μια αψιδα,που οντως μοιαζει στην αψιδα του θριαμβου.Θαλεγα μια απογοητευση... Ευτυχως που δεν χαραμισαμε 1 μερα που λεγαμε στην αρχη για να μεινουμε..
Πολυ ωραια κτιρια και πολλα ,ειναι γεγονος,αλλα αφτιαχτα και γκριζα και απεριποιητα.. Οι δρομοι υπο κατασκευη..και ουτε ενας πεζοδρομος με μαγαζια,να περπατησεις..Αχαρη πολη.
Αν αποφασισετε και πατε,κινηθειτε κατευθειαν για την εξοχη της Ρουμανιας!! Αξιζει!!
Κι ετσι εφτασε η ωρα της επιστροφης.
Ελπιζω να σας κατατοπισα οσο γινεται...:)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πάρα πολύ ωραία meli!
Σκεφτόμουν για ένα μελλοντικό τριήμερο στο Βουκουρέστι και πέφτω πάνω στην ιστοριούλα σου!
Μου άρεσαν όλα όσα έγραψες και μπορεί να ακολουθήσω την ίδια διαδρομή.
Αν θυμάσαι γράψε πως λεγόταν η πανσιόν που μείνατε μήπως και γλιτώσω το ψάξιμο του δωματίου.

 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Λεγοταν casa cristina. Θα το βρεις στο διαδικτυο. Το συνιστω ανεπιφυλακτα!! Και κλεισε το panoramic room.Λιγο πιο ακριβο,αλλα αξιζει!!:clap:
 

ph2

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή
καλημἐρα.Θέλω να σε ρωτήσω πόση ώρα είναι από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου για μπράσωβ.Θα πάω 4 μέρες Ρουμανία με ολυμπιακή και σκεφτόμουν να νοικιασω αυτοκίνιτο και να φύγω από το αεροδρόμιο για μπράσωβ.Μετά να πάω σιμισοάρα και σιμπίου.(λέω να μείνω από ενα βράδυ στο καθένα).Προλαβαίνω πιστεύεις η είναι λίγες οι μέρες?Ευχαριστώ:clap:
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Οτοπένι (αεροδρόμιο Βουκουρεστίου)- Πλοιέστι 45 λεπτά. Πλοιέστι- Μπρασόβ κανονικά 1 ώρα και κάτι. Σάββατο, χειμώνα μπορεί και 4 ώρες (θα δείιιιις!!). σε τέτοιες περιπτώσεις, προτείνω τον δρόμο από Valenii de munte αν και εκεί ρισκάρεις στο να πετύχεις καμιά νταλίκα και να σε πάει καρωτσάκι.
Από Brasov 1 ώρα και 20 λεπτά Sighisoara, Brasov- Sibiu κάπου μιάμιση, Sighisoara- Sibiu το ίδιο.
Στην Sighisoara (ουφ!!) θα μείνεις (αδιαπραγμάτευτος όπως βλέπεις) στο hotel Sighisoara που είναι στο κέντρο της παλιάς πόλης (citadel)
Οι 3 πόλεις που αναφέρεις είναι ίσως οι πιο όμορφες της Ρουμανίας. σου προτείνω να μείνεις περισσότερο Brasov, έχει πιο πολλά πράγματα να δεις. Sibiu εξίσου όμορφο. Για την Sighisoara δεν θέλω να μιλήσω γιατί δε θα σταματάω πάλι...
θεωρώ ότι προλαβαίνεις
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Χοντρικά γύρω στα 200 χμ. γύρω στις 3.30 ώρες ανάλογα την κίνηση. Καταπληκτική εποχή με μοναδικά χρώματα στη φύση και πάρα πολύ ωραίες οι διαδρομές Πλοέστι-Σινάϊα (οπωσδήποτε στάση στο κάστρο)-Μπρασόβ, Μπρασόβ-Σιγκισοάρα και από ότι άκουσα γιατί δεν την έκανα Σιγκισοάρα-Μπρασόβ. Εμένα μου άρεσε αρκετά και το Βουκουρέστι με το πολύ περάσινο, τις φαρδιές λεωφόρους και τα ωραία νεοκλασικά κτίρια του μεσοπολέμου (φυσικά δε στέκομαι στους χαζοχαρακτηρισμούς του τύπου "το Παρίσι........."). Το Βουκουρέστι είναι το Βουκουρέστι και το Παρίσι το Παρίσι. Πάντως το τετραήμερο είναι λίγο για όλα αυτά και θα κουραστείς αλλά οι εικόνες που θα αποκομίσεις απίστευτες. Καλό ταξίδι
 

papatya

Member
Μηνύματα
55
Likes
13
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν.Πασχα-Ανταρκτική
Ευχαριστούμε για την ιστορία!το αμάξι από που το χατε κλείσει ?ειχατε και οδηγό μαζί?
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Οι δρομοι πολυ καλοι,καμια σχεση με Βουλγαρια,?!!!περιεργο-μυστηριο επειδη το εκανα 2-3 φορες μεχρι μολδαβια-οτι χειροτερο εχω δη ζηση και εχω κανη ολοι την ευρωπη με το αμαξι-καρο συνεχεια τροχαια ανα 1 χιλ !!!και οποια λακουβα σκαση το αμαξι κατι το απιστευτο αμα δεν το ζησης και ολα αυτα συνεχεια-Brasov -συνορα μολδαβιας240 χιλ 4ωρες στην καλυτερη!!!
 
Last edited by a moderator:

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Οι δρόμοι σαν οδόστρωμα καλοί ήταν. Απλά πολύ στενοί. Και φυσικά ούτε λόγος για νησίδες. Το χειρότερο όμως από όλα ήταν οι Ρουμάνοι οδηγοί. Από τους χειρότερους που έχω βρει στα ταξίδια μου στην Ευρώπη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom