Γερμανία Τριήμερο στο Βερολίνο αρχές Δεκέμβρη...Αξίζει!!!

Taxidiariko

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι και πάλι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε δεν έχω πάει!

Λονδίνο , Άμστερνταμ ή Βερολίνο;;; Ε λοιπόν εμείς (εγώ και ο καλός μου:love2:) διαλέξαμε το Βερολίνο για μια τριήμερη απόδραση!!!

Παρασκευή

Γεμάτοι όνειρα και μια γλυκιά προσμονή, αφεθήκαμε στα έμπειρα (όπως αποδείχτηκε στην προσγείωση) χέρια του πιλότου της EasyJet:airplane:!Δύο ώρες και λίγα ψιλά μετά ….πατήσαμε το πόδι μας στο αεροδρόμιο Schoenefeld. Πολύ κρύο (10 Δεκέμβρη γαρ),και καθόλου δεν μας άρεσε αυτός ο διάδρομος που ενώνει το τμήμα των αφίξεων με το μέρος από επιβίβασης για το τρένο. Εντάξει, χάθηκε ο κόσμος να κατασκευάσουν ένα κλειστό διάδρομο για να μην σε πιάνει ούτε βροχή ούτε αγιάζι;; Πολλά ζητάω;;;

Αφού ρωτήσαμε στις “πληροφορίες” τα σχετικά (δεν την έλεγες και εξυπηρετική την υπάλληλο εκεί), πήραμε το τρένο από το αεροδρόμιο για Alexanderplatz.Από εκεί πήραμε ένα ταξί και βουρ για το ξενοδοχείο!!!GrandhotelEsplanadeκοντά στο Tiergarten.Όμορφο ξενοδοχείο 5 αστέρων με τα όλα του!!! Το μόνο μείον ήταν ότι διαλέξαμε δωμάτιο για καπνιστές το οποίο μύριζε καπνό πριν καν ανάψουμε τσιγάρο… Κατά τα άλλα ήταν super!Δίπλα ήταν και η στάση των λεωφορείων, οπότε δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου με τις μετακινήσεις μας!!!

Αφήσαμε τα πράγματά μας και κατεβήκαμε στην χιονισμένη (το είχε στρώσει για τα καλά) στάση των λεωφορείων να πάρουμε το βολικότατο λεωφορείο με το νούμερο 100.Ποιός θα το πίστευε όμως πως θα πέσουμε σε μια πρωτοφανή για τα Γερμανικά δεδομένα (κατά κοινή ομολογία όσων ντόπιων περίμεναν υπομονετικά στη στάση) καθυστέρηση …Πείτε μας και γκαντέμηδες ,δεν θα παρεξηγηθούμε …Αφού πέρασαν 20-25 παγωμένα λεπτά, και δεν βλέπαμε φως, πήραμε ταξί για Πύλη του Βραδεμβούργου ! Δεν ήταν μακριά ,αλλά η κατά τα άλλα συμπαθέστατη κυρία ταξιτζού τα πήρε τα 7 ευρώ της… Και ΝΑ μπροστά μας η ολοφώτιστη πύλη του Βραδεμβούργου!!!Σαν καλοί τουρίστες ,βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες μπροστά από την Πύλη και αποφασίσαμε να διασχίσουμε την στολισμένη και φωτισμένη λεωφόρο Unterdenlinden!!!Απλά μαγική η διαδρομή!!!Αχ!!!Στόχος μας ήταν το ιταλικό εστιατόριο 12 Apostelστην περιοχή Mitteστην Georgenstraße 2,(είχα μελετήσει καλά τις travelstoriesκαι κράτησα και σημειώσεις!).Έλα όμως που δεν είχε άδειο τραπέζι …Κι εμείς δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε κράτηση νωρίτερα …Τελικά καταλήξαμε σε ένα συμπαθητικό γερμανικό εστιατόριο λίγο πιο κάτω. Το τραπέζι μας ήταν ακριβώς μπροστά στην τζαμαρία και βλέπαμε τον χιονισμένο δρόμο και τους περαστικούς! Ακόμα θυμάμαι πόσο νόστιμη ήταν η σούπα που φάγαμε σαν πρώτο πιάτο!!Και τι δεν είχε μέσα..Σλουρπ! Μετά από ένα δυνατό δείπνο, πήραμε το 100(λεωφορείο) και επιστροφή στο υπέροχο ξενοδοχείο μας!

Σάββατο

Το πρώτο μας πρωινό στο Βερολίνο μας βρήκε γεμάτους ενέργεια (αποδείχτηκε ότι την χρειαζόμασταν) και λαχτάρα να δούμε όμορφα πράγματα! Για κακή μας τύχη, έβρεχε και φυσούσε δυνατά, αλλά εμείς δεεεεν χαμπαριάζαμε από αυτά! Πήραμε την ομπρέλα μας, ανεβήκαμε στο γνωστό πια 100 και ξανά βουρ! Πρώτος σταθμός ,το νησί των μουσείων με βασικό στόχο το μουσείο της Περγάμου φυσικά !Βρεγμένοι και ξεμαλλιασμένοι από τον αέρα φτάσαμε στην είσοδο του μουσείου. Εκεί ,μας έδωσαν μια πλαστική σακούλα για να βάλουμε την βρεγμένη ομπρέλα (εντυπωσιακό;;;)πληρώσαμε και μπήκαμε μέσα .Παρόλη την ουρά ,η ροή ήταν καλή και δεν περιμέναμε πάνω από 10 λεπτά! Ευχάριστη έκπληξη ήταν για μας και η ηχοξενάγηση στα ελληνικά που περιλαμβανόταν στην τιμή εισόδου!!!Μας πήρε περίπου 2 ώρες η περιπλάνηση στο επιβλητικό αυτό μουσείο!!!Άξιζε πραγματικά!!!!

Και μετά το μουσείο της Περγάμου ,τι;; Ήθελα πάααρα πολύ να δω από κοντά αυτήν την περίφημη κατάληψη των καλλιτεχνών,Tacheles στην Oranienburger Straße . Θεωρήσαμε πως δεν έπεφτε και πολύ μακριά από το νησί των μουσείων , γι ’αυτό αποφασίσαμε να πάμε με τα πόδια .Και ναι λοιπόν το κάναμε! Τσιμπήσαμε ωστόσο και από μια πίτσα σε ένα μικρό ιταλικό ακριβώς απέναντι από το Tacheles..Ε τόσο περπάτημα ρίξαμε… Και για όσους δεν ξέρουν τι είναι το Tacheles:πρόκειται για ένα πολυόροφο κτίριο των αρχών του 21ου αιώνα, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν εμπορικό κέντρο, αργότερα σαν χώρος εκθέσεων της AEG, γραφεία των Ναζί (και φυλακή για Γάλλους αιχμαλώτους πολέμου) και πάει λέγοντας, ώσπου κάποια στιγμή αποφασίστηκε η κατεδάφιση του. Το 1990, μια πολυεθνική ομάδα καλλιτεχνών κατέλαβε το κτίριο και το μετέτρεψε σε χώρο τέχνης, κατορθώνοντας τελικά να κηρυχτεί διατηρητέο. Σήμερα στεγάζει διάφορα ατελιέ καλλιτεχνών, κυρίως εικαστικών, μαγαζάκια, αίθουσα σινεμά και κλαμπ. Το εσωτερικό είναι όλο καλυμμένο από γκράφιτι, από την είσοδο μέχρι το ταβάνι του τελευταίου πατώματος. Νεαρόκοσμος μπαινοβγαίνει συνέχεια χαζεύοντας (και ενίοτε αγοράζοντας) από αφίσες, πίνακες και μπλουζάκια ζωγραφισμένα στο χέρι, μέχρι σουρεαλιστικές κατασκευές από παλιές τηλεοράσεις, καλαμάκια και κουτάκια μπύρας. Αγόρασα και γω μερικές αφισούλες … Δεν άντεξα..Όλα καλά βρε παιδιά ,δεν λέω, ωστόσο πολύ άσχημη μυρωδιά εκεί μέσα..Λες και οι καλλιτέχνες κάνουν την ανάγκη τους χύμα… Τέλος πάντων, αν δεν αντέχετε την βρωμιά (τόσο να την βλέπετε, όσο και να την μυρίζετε), θα σας συμβούλευα να μην πάτε.

Συνεχίζοντας την περιπλάνησή μας κατευθυνθήκαμε προς HackesheHofeαπό όπου και αγόρασα κάτι σουβενιράκια για φίλους..Είχε ήδη βραδιάσει και το στομάχι μας άρχισε να διαμαρτύρεται. Ωστόσο, δεν παραλείψαμε να ανέβουμε στον πύργο της τηλεόρασης , http://tv-turm.de/en/index.php (δεν ήταν και άσχημα εκεί ψηλά) και να περάσουμε και από την υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Alexanderplatz!!Όμορφα που ήταν! Αχ! Πλησίαζε 8 το απόγευμα και αν δεν τρώγαμε σαν άνθρωποι, θα μας μαζεύανε με τα ασθενοφόρα. Γι’ αυτό και ‘μεις οδεύσαμε προς μία μπυραρία αλλιώτικη από τις άλλες. Το «Χρηματιστήριο μπύρας>>(die-BerlinerRepublik). Στην Schiffbauerdamm.Μπορώ να πω ότι το φαγητό ήταν καλούτσικο και χορταστικό. Γύρω στα 60 ευρώ με 2 κυρίως πιάτα 2 σούπες ,ένα μεζεδάκι και 2 μπύρες. Σκάσαμε !Ε, και μετά από μια τόσο όμορφη και κουραστική μέρα τι ακολουθεί???Ένας ωραίος ύπνος!!!

Κυριακή

Ξημέρωσε και η Κυριακή!!!!Ευτυχώς χωρίς ίχνος βροχής!!Αφήσαμε το ξενοδοχείο μας και πήραμε το λεωφορείο για το πύλη Βραδεμβούργου . Φωτογραφηθήκαμε μπροστά από την πύλη με το φως της ημέρας αυτή τη φορά και οδεύσαμε προς το μνημείο του ολοκαυτώματος. Όταν φτάσαμε εκεί, περίεργα συναισθήματα μας κυρίευσαν… Ήταν σαν να βρίσκεσαι σε ένα ιδιόμορφο νεκροταφείο..Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς PostdamerPlatzκαι πιο συγκεκριμένα για το εμπορικό κέντρο Sonycenter.Δεν ξετρελαθήκαμε κιόλας, αλλά ίσως τις καθημερινές που λειτουργούν να καταστήματα να είναι καλύτερα… Εμείς πάντως πήραμε το πρωινό μας σε ένα πολύ γνωστό εστιατόριο (όπως μάθαμε εκ των υστέρων),το Josty μέσα στο εμπορικό .Εκεί συναντήσαμε τυχαία και ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχαμε γνωρίσει 2 μέρες πριν στο αεροπλάνο! Αποφασίσαμε λοιπόν όοοολοι μαζί να συνεχίσουμε την βόλτα μας .
Στο δρόμο μας συναντήσαμε και το Γερμανικό ιστορικό μουσείο όπου εδώ και ένα χρόνο λαμβάνει χώρα μία πολύ αξιόλογη έκθεση με θέμα τον Χίτλερ και τη σχέση του με τους Γερμανούς..Το μουσείο βρίσκεται στον «πιο ιστορικά μολυσμένο» τόπο των πρώην αρχηγείων της Γκεστάπο, και η έκθεση απαρτίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ολόκληρης της πορείας του Χίτλερ. Αποτελεί ένα ζωντανό ταξίδι στη λεωφόρο της μνήμης, καθώς είναι τοποθετημένη επάνω στον πραγματικό χώρο του πρώην επιτελείου των SS, δίπλα ακριβώς από ένα εναπομείναν κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου.

Επόμενος σταθμός:checkpointCharlie.Εντάξει, θα συμφωνήσω με έναν φίλο <<travelstoρίτη>> που το είχε χαρακτηρίσει τουριστική παγίδα. Δεν είχε άδικο ομολογώ. Στη συνέχεια πήραμε το s-bahnγια ΕastsideGallery.Πόσο μα πόσο φτωχά είναι τα λόγια για να περιγράψεις αυτό που αντικρίσαμε … Συγκλονιστικά μηνύματα αποτυπώνονται επάνω στο άψυχο τσιμέντο… Εκεί συνειδητοποιείς πόσο μεγάλη αξία έχει η λέξη <<ελευθερία>>… Πολύ θα ήθελα να απολαύσω και το 1,5 χιλιόμετρο των γκράφιτι αλλά είχε ΤΟΣΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ (δίπλα είναι και ο ποταμός Spree)που άρον άρον φύγαμε για το τρένο της επιστροφής. Ακολούθησε μία βόλτα στην Kurfurstendammeμπόλικο χάζι στα όμορφα λαμπιόνια που την στόλιζαν .Με ένα wurstανά χείρας, συνεχίσαμε το οδοιπορικό μας για να καταλήξουμε λιγο αργότερα στο ιταλικό εστιατόριο 12 Apostelόπου και φάγαμε σαν άνθρωποι και οι 4!Το δείπνο αυτό ήταν πραγματικά απολαυστικό όχι μόνο από πλευράς φαγητού, αλλά κυρίως από πλευράς ενός ευχάριστου παρείστικου κλίματος! Αφού φάγαμε ,ήπιαμε, γελάσαμε,αποχαιρετιστήκαμε και οδεύσαμε το κάθε ζευγάρι στο ξενοδοχείο του!!

Δευτέρα

Το επόμενο πρωί νωρίς νωρίς αφήσαμε το Esplanade, πήραμε το 100 (!) μετά το τρένο και ολοταχώς πίσω στο αεροδρόμιο… Μόνο που αυτή τη φορά εκτός από τις αποσκευές, κουβαλούσαμε ένα σωρό όμορφες Βερολινέζικες αναμνήσεις!!!!
Βερολίνο θα σου ξανάρθουμε!!!!!!!
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Τέλειο το τριήμερό σας taxidiariko γεμάτο όμορφες εικόνες και ξεχωριστές εμπειρίες! Η περιγραφή σου είναι απολαυστική! Καλή αρχή στις ταξιδιωτικές σου ιστορίες!
 

Taxidiariko

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι και πάλι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε δεν έχω πάει!
Ευχαριστώ pattty!!!Χαίρομαι τόοοσο πολύ που βρήκες απολαυστική την πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία...!!!Εύχομαι στην επόμενη καλοκαιρινή μου ιστορία:icecream: να έχω ακόμη πιο πολλές όμορφες στιγμές να περιγράψω...
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
πολυ μ'αρεσε και μενα το ταξιδι:)

καλα να περασεις και στη ρωμη τωρα;)
 

Taxidiariko

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι και πάλι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε δεν έχω πάει!
Και κάποιες φωτογραφιούλες από Βερολίνο:

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η Under den Linden το πρώτο βράδυ!στην επόμενη,Tacheles (τραβηγμένη μεσα απο την πιτσαρία απέναντι),ακολουθεί μία φωτογραφία από τον πύργο της τηλεόρασης όπου φαίνεται η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Alexanderplatz και τέλος μία ιδέα από Kurfustendamm το τελευταίο βράδυ!

Θέα από τον Πύργο της τηλεόρασης

Πύργος τηλεόρασης λέμεεεε

Μάλλον κάτι δεν κάνω σωστά ,ε ?:mad:
 

Attachments

soudianos

Member
Μηνύματα
3.707
Likes
6.337
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
κι εμένα μου ξαναθύμισες την εξαήμερη.
ποδήλατα δεν νοικιάσατε;
 

Taxidiariko

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι και πάλι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε δεν έχω πάει!
Ποδήλατο..;;;;:shock:Με τόσο χιόνι πώς να κυκλοφορήσεις με ποδήλατο;;;;Άσε που δεν είμαι καθόλου αθλητικός τύπος..
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.405
Likes
14.370
Συνοπτική και καλή η περιγραφή σου.Και εγω ξαναθυμίθηκα το προσφατο(τριήμερο) ταξίδι μου τον Μάρτιο.Ωραίο το Βερολίνο,μια πόλη που μάλλον θέλω να ξανα-επιστρέψω για να την δω καλύτερα.
 

Taxidiariko

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι και πάλι!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε δεν έχω πάει!
Ευχαριστώ fotast!Εσύ έγραψες την ιστορία από το δικό σου Βερολινέζικο τριήμερο;Αν όχι,κάν' το!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.054
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom