Τρόποι για να εξοικονομίσουμε λεφτά για ταξίδι

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
αν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή στο κατάλυμα χωρίς δωρεάν ακύρωση που συνήθως είναι πιο φθηνή επιλογή.
Δηλαδή ακυρώνεις την κράτηση που έχεις κάνει και κάνεις νέα κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.006
Likes
40.910
Δηλαδή ακυρώνεις την κράτηση που έχεις κάνει και κάνεις νέα κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο;
Το εχω κανει κι εγω. Συνηθως στα ibis υπαρχει αυτη η επιλογη γιατι δεν γεμιζουν ολα τα δωματια. Στο παραπεντε του ταξιδιου δεν ειναι ρισκο πια. Αν και τo καλυτερo deal για προπληρωμη σ αυτη την αλυσιδα ειναι οταν βγαζει εκπτωση 50%.
 

GiwtaMerlia

Member
Μηνύματα
87
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Δηλαδή ακυρώνεις την κράτηση που έχεις κάνει και κάνεις νέα κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο;
Ναι το έχω κάνει σε ξενοδοχείο στη Στουτγκάρδη και νομίζω δεν ήταν αλυσίδα. Απλά το έκανα επί τόπου. Δηλαδή με το που ακύρωσα πάτησα την επιλογή ξανακάντε κράτηση που έχει και διάλεξα χωρίς δωρεάν ακύρωση. Νομίζω το κάνουν κι άλλοι γιατί αν ήμουν η μοναδική "έξυπνη" θα είχα λάβει σίγουρα κάποιο μήνυμα απ το κατάλυμα
 

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Να πω ενα παραδειγμα.Θα ειμαι βαρκελωνη 5 ημερες και για μια μερα θα νοικιασουμε αυτοκινητο για χιρονα και επιστροφη (6ατομα). Εκλεισα απο εταιρεια νοικιασεως αυτοκινητο 230ευρω απο το φεβρουαριο.Χθες λεω,για να δω σημερα ποσο την εχουνε αυξηση την τιμη και βλεπω 140 ευρω.Αλλο παραδειγμα το ξενοδοχειο 130 ευρω την ημερα.Χθες ειδα προσφορα 105 ευρω,απευθειας ακυρωση και κλεισιμο παλι με την νεα τιμη προσφορας.Συμπερασμα καθε 15 ημερες καντε και μια ενημερωση.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Στο θέμα της ενοικίασης αυτοκινήτου δεν ισχύει το όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο πάντα. Πολλές φορές έχω κλείσει αυτοκίνητο 3-4 μήνες πριν το ταξίδι και 2-3 βδομάδες έβρισκα καλύτερη τιμή. Το ακυρωνα και το ξαναεκλεινα φθηνότερα. Πολλές φορές και από την ίδια εταιρεία.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
χοστελ παω αλλα κλεινω δικλινο. συνηθως ειναι αρκετα πιο οικονομικα και μου αρεσει που εχει και κοσμο, οχι οτι πιανω την κουβεντα διοτι ντρεπομαι, αλλα μου αρεσει η κινηση
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.485
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Tips από ανθρωπο που γνωρίζει πότε ακριβώς παίρνει άδεια.
1) Στην Ευρώπη που ταξιδευω απολειστικα ξεκινώ τον προγραμματισμό από τη διαμονή. Είναι το μεγαλύτερο έξοδο του ταξιδιού και το μόνο που επιδέχεται ακύρωση, αν και σπανια ακυρώνω γιατι το ενστικτο μου δεν με προδίδει σε ο,τι επελεξα. 8μήνες πριν βρίσκω περίπου 40% φθηνότερα τα ξενοδοχεία από ό,τι 3 μήνες πριν. Φανταζομαι παντα την εκπληξη του ξενοδοχου οταν ερχεται κρατηση τοσο νωρίς, αλλα σορι, ας το απαγορευε το συστημα .:haha:
2-3 φορές εχω βρει και error τα οποία εχουν γινει αποδεκτα από το ξενοδοχείο.
Σπάνια αλλά προπληρώνω όταν η έκπτωση είναι πάνω από 50% . Επειδή ακυρώνω ταξιδι μια φορά στα 3-4 χρόνια, ακομη κι αν ακυρώσω η απώλεια είναι μηδαμινή στατιστικά. Φροντιζω να μην προπληρωσω πανω απο 100 ευρω, για τα οποια δεν θα κλαψω σε περιπτωση σκυρωσης μια φορα στα τοσα χρονια. Ως τωρα δεν τα εκλαψα παντως.
Συνηθως τα ξενοδοχεια που πρωτομπάινουν στην πλατφόρμα και δεν έχουν ακόμη κριτικές έχουν χαμηλοτερη τιμή, ενώ μπορει καποιος να δει σε άλλες πλταφόρμες τις κριτικές , αρα τσεκάρει και δεν κλείνει στα τυφλά. Καπου καπου κλεινω και ξενοδοχειο μολις ανοιξε σε τιμη κραχτη, αν ειναι πανω απο 3 αστερια και περιμενω τις κριτικες. Βγηκαν σε ολες τις περιπτωσεις πολυ καλες στη συνεχεια και κρατησα τα δωματια.
Έτσι καταφέρνω και εξοικονομώ μεγάλα ποσά σε σχέση με το να ψάχνω πότε ένα εισιτήριο θα φτηνύνει κατά 20 ευρώ, ενω απο τη διαμονη συνήθως κόβω 100-200 ευρώ κατα ατομο σε ένα πενθήμερο ταξίδι. Οταν πληρωνω για δυο ατομα, το ποσο ειναι σημαντικο. Γενικα το φτηνο εισιτηριο δεν ειναι το βασικο κριτηριο για το ταξιδι που κλεινω.

2) Εχω ξεπεράσει το κόλλημα να κλείνω οπωσδήποτε στο ιστορικό κέντρο σε ακριβές πολεις. 2-3 στάσεις με το μετρό είναι μια αποδεκτή απόσταση και σε 30 λεπτά είσαι στο ξενοδοχείο. Συνήθως βρίσκω καλύτερα ξενοδοχεία με το ιδιο ποσο σε τέτοια αποσταση από τα πολύ κεντρικά. Μάλιστα είναι και λιγότερο κουραστικό το ταξίδι αν χρησιμοποιεί κανείς μμμ από το να περπατάει 20 λεπτά γιατί "ελα μωρέ, εδώ κοντα ειναι", πόσο μάλιστα σε πόλεις με ανηφόρες.

3) Εισιτήρια με μίλια ή low cost, ακόμη και σε αποσταση 1-2 ωρών από τον τελικό προορισμό, που μπορώ να καλύψω με flixbus με 5-10 ευρώ η τρενο αν ειναι φτηνό. Αλερτ από το skyscanner για το πότε πέφτει η τιμή. (ενταξει φετος πρωτη φορα το τερματισα κανοντας 3 ωρες αποσταση με τρενο με γελοιο εισιτηριο για να παρω δωρεαν Aegean με μιλια αλλα ηταν η πιο οικονομικη επιλογη, καθως αν πληρωνα κανονικο εισιτηριο απο πιο κοντα ξεπερνουσα τα 200 ευρω ανα ατομο. Στα δυο ατομα 400 ευρω ειναι πολυ σημαντικο ποσο...).

4) Στις ακριβές χώρες κλείνω πρωινό στο ξενοδοχείο. Το κόστος είναι κλάσμα του ποσού σε σχέση με ένα μεσημεριανό σε εστιατόριο, ειδικά όταν το πρωινό έχει τοπικές λιχουδιες κι όχι τύπου "ευρωπαικό". Αν προκειται για "ευρωπαικο", δεν ασχολουμαι. Οι φουρνοι εχουν πιο αυθεντικες λιχουδιες.

5) Σε πόλεις που είναι υπερβολικά ακριβό το ξενοδοχείο, κλείνω και κανένα bed and breakfast. Γενικά έχω απέχθεια στα διαμερίσματα γιατί χάνεις χρόνο για ψώνια στο σουπερμάρκετ εστω για ενα πρωινό και δεν υπάρχει περίπτωση να μαγειρεψω σε ταξίδι, μου φτάνει το μαγειρεμα στην καθημερινότητά μου.

6) Στις πόλεις και χώρες που ισχύει η πλατφόρμα the fork, κλείνω από πριν κανενα εστιατόριο με εκπτωση. Δεν φημίζομαι για τη συνέπεια μου, όμως, γιατί ο δρόμος μπορεί να με έχει φέρει αλλού και κάνω συχνά ακυρώσεις του τραπεζιού γιατι βαριέμαι να τρέχω στην αλλη ακρη της πόλης. Αλλά αν η πόλη είναι μικρή, προλαβαινω το τραπέζι.

7) Λατρευω τις βραδινες επιστροφες με Aegean μετα τις 10 το βραδυ οπου εχει. Εχουμε ολη την τελευταια μερα για περιηγηση και κοιμομαστε στο αεροπλανο. Σε καποιες ακριβες πολεις αυτο σημαινει εξοικονομηση 100 ευρω για ενα δικλινο σε σχεση με την αναχωρηση την αλλη μερα το πρωι.

8) Σε χωρες που το ταξι η το uber ειναι πολυ πολυ φτηνο, το προτιμω απο ΜΜΜ. Εξοικονομεις πολυ χρονο, που αθροιστικα μπορει να ειναι και μιση μερα ταξιδιου αν συνυπολογισει κανεις τις αναμονες για λεωφορεια, αλλαγες μεσων, το περπατημα, ειδικα με αντιξοο καιρο.

9) Όπου ο χρόνος μετάβασης απο πόλη σε πόλη με flixbus ειναι ανταγωνιστικός του τρένου σε χρονο , αλλά το τρένο έχει πάνω από διπλάσια τιμή, κλείνω flixbus. Είναι άνετα, ακριβή και το εισιτήριο επιδέχεται ακύρωσης, κάτι που δεν γίνεται συνήθως στα οικονομικότερα εισιτήρια των τρένων.

Κάπως έτσι εξοικονομώ χρήματα για ταξίδια. Η εντυπωση οτι ειμαι Μπυθουλαια και πεταω με 20 ευρω ειναι ελλιπης. Καταφερνω να μεινω σε συμπαθητικα ως 4αστερα ξενοδοχεια με λιγοτερο απο 20 ευρω το ατομο.
Η καθημερινότητά μου δεν επιτρέπει μεγάλη oικονομικη ευελιξία, οπότε εξοικονομώ από το ένα ταξίδι για το επόμενο
Να ρωτήσω εγώ κάτι για το la fourchette; Λέει ας πούμε "μέση τιμή 65€", έκπτωση 50%. Φαντάζομαι ότι εννοεί 50% πάνω στη μέση τιμή, κι όχι ότι με την έκπτωση του 50% θα μου βγει κατά μέσο όρο 65€, σωστά;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.938
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να ρωτήσω εγώ κάτι για το la fourchette; Λέει ας πούμε "μέση τιμή 65€", έκπτωση 50%. Φαντάζομαι ότι εννοεί 50% πάνω στη μέση τιμή, κι όχι ότι με την έκπτωση του 50% θα μου βγει κατά μέσο όρο 65€, σωστά;
Δυστυχώς είναι απλώς ότι συμπλήρωσε ο εστιάτορας στη φόρμα. Άλλοι είναι ειλικρινέστεροι από άλλους...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.485
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πρακτικά πώς λειτουργεί; Μπαίνεις, τρως (έχοντας κάνει κράτηση) και στο λογαριασμό σου αφαιρούν το ποσοστό της έκπτωσης; Ή έχεις κάποιο voucher έχοντας κάνει κράτηση;
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.428
Likes
4.412
Η μέση τιμή που σου λέει είναι ενδεικτική (τη βάζει ο εστιάτορας).
Το ποσοστό της έκπτωσης είναι επί του πραγματικού συνολικού λογαριασμού (σε ορισμένα εστιατόρια εξαιρούνται τα ποτά).
Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αφορά το μενού a la carte (όχι ειδικά μενού του τύπου πρώτο πιάτο + κυρίως)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.006
Likes
40.910
Εχεις στην εφαρμογη την κρατηση και λεει την εκπτωση
Συνηθως η εκπτωση δεν αφορα set menu. Παραγγελνεις, δειχνεις την εφαρμογη, κανουν την εκπτωση στο λογαριασμο
Απο τη μικρη εμπειρια μου στη Γαλλια, τα set menu εχουν λογικοτατες τιμες και τις περισσοτερες φορες δεν συνεφερε η εκπτωση 30% πχ οποτε δεν τη ζητουσα. Κρινε εκει τι συμφερει και κλεισε με βαση το ποσο συμπαθεις το εστιατοριο κι οχι αν η εκπτωση ειναι πολυ μεγαλη.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.428
Likes
4.412
Για μεσημέρι τα menu formule είναι αξιοπρεπέστατα και σε καλές (για Γαλλία) τιμές.
Για βραδάκι με έκπτωση πάνω από 30% (και ειδικά 50%) αξίζει νομίζω να κλείσεις από το thefork (πληροφοριακά είναι στον όμιλο του tripadvisor).
Έχω φάει σε πολύ ωραία εστιατόρια στη μισή τιμή, τα οποία δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτώ με άλλο τρόπο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom