Γεωργία Τυφλ(ίδ)α ! Μπάρκουλης στη κόρη του Καυκάσου..

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
πολυ καλη περιγραφη της ολης καταστασης!!! οταν καποιος τα διαβαζει φαινονται αστεια,αλλα οποιος τα ζει ειναι διαφορετικα!!! περιμενουμε την συνεχεια!!!
 

duty_free

Member
Μηνύματα
892
Likes
3.073
νομιζω οτι ενα τετοιο ταξιδακι πρεπει να συνδυαζεται και με αρμενια...
και επειδη πλην των δυο πρωτευουσων, οι χωρες οι δυο αυτες, εχουν πολυ ενδιαφερουσα επαρχια, ισως να ειναι δυσκολο να κανονισεις μιαν τετοια εκδρομη μονος. Αλλα και μονο στις δυο πρωτευουσες, κατι ειναι...
 

flying Doc

Member
Μηνύματα
200
Likes
378
Είχα ενδοιασμούς γιατί το κλείσαμε με 4 ευρώ και σκεφτόμασταν πόσο χάλια μπορεί να είναι.
Ό,τι πληρώσει παίρνεις. Δεύτερο πράγμα που κοιτάς στο ταξίδι (πρώτο ειναι πάντα το πως θα πας , με όσο το δυντόν περισσότερες πτήσεις), είναι το ξενοδοχείο. Tripadvisor, φωτογραφίες, σχόλια.
Είναι δυνατόν να πληρώνεις 4€ τη βραδυά για "ξενοδοχείο" και να θες να έχει και τουαλέτα ?
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Ό,τι πληρώσει παίρνεις. Δεύτερο πράγμα που κοιτάς στο ταξίδι (πρώτο ειναι πάντα το πως θα πας , με όσο το δυντόν περισσότερες πτήσεις), είναι το ξενοδοχείο. Tripadvisor, φωτογραφίες, σχόλια.
Είναι δυνατόν να πληρώνεις 4€ τη βραδυά για "ξενοδοχείο" και να θες να έχει και τουαλέτα ?
Μια ζωη τα τσεκαρω ολα αρκετα.ισως επεθδη πηγα λιγες μερες πριν βερολινο και με κουρασε μια περιπετεια που ειχα εκει δεν εδωσα πολυ βαση στη Γεωργια. Και το hostel ενα βλεφαρο το εριξα οταν το κλεισα τετοιος χαλβας ειμαι!

νομιζω οτι ενα τετοιο ταξιδακι πρεπει να συνδυαζεται και με αρμενια...
και επειδη πλην των δυο πρωτευουσων, οι χωρες οι δυο αυτες, εχουν πολυ ενδιαφερουσα επαρχια, ισως να ειναι δυσκολο να κανονισεις μιαν τετοια εκδρομη μονος. Αλλα και μονο στις δυο πρωτευουσες, κατι ειναι...
Αρμενια Αζερμπαιτζαν εχουμε ακομα εκει (το Νταγκεσταν δεν το βαζω οσο και αν θελω) το θεμα ειναι πως πας και στα δυο στο ιδιο ταξιδι!!
 
Last edited by a moderator:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Γυρνώντας λοιπόν από το φαί το οποίο έφαγα με το ζόρι , σίγουρα αρρώσταινα όλο και πιο πολύ και μάλιστα αρκετά .Ένοιωθα αυτό το ρίγος που νοιώθει το σώμα σανα σε χτυπάει ηλεκτροσόκ . Αυτό το νοιώθω όποτε είμαι άρρωστος. Όμως το μόνο που με έκαιγε ήταν να ΜΗΝ κοιμηθώ σε εκείνο το σίχαμα. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να ρωτήσουμε κάτι ξενοδοχεία που ήταν στο δρόμο μας μέχρι το βόθρο ( georgia hostel ) . Μπήκα σε ένα αρκετά καθώς πρέπει για το δρόμο και τη συγκεκριμένη γειτονιά. Μου είπε 50 δολάρια ( γιατί δολάρια ακόμα απορώ) για δύο άτομα. Ο Λάζαρος σφίχτηκε λίγο. Δεν είχαμε πάει και με πολλά λεφτά τι πολλά δηλαδή πιο χαμηλό budget πεθαίνεις ! Ε πάμε να ρωτήσουμε κι αλλού και βλέπουμε. Το απέναντι ήταν πλήρεις από πελάτες μας μένει ένα γωνιακό κοντά στο δικό μας . Όνομα antalya . Λέω Τούρκος. Με το που τον ρωτάμε αν έχει δωμάτιο για δύο άτομα μας ρώτησε από που είμαστε? Του είπαμε Έλληνες και μας αποδέχτηκε ! Στην αρχή νόμιζα είναι άραβας γιατί είχε κάτι μαγνητάκια από τέτοιες χώρες και έμοιαζε κιόλας και λέω μήπως δε γούσταρε να είμαστε εβραίοι ?? Και κορόϊδευα το Λάζαρο ότι θα κοιμηθεί στο παρακμιακό στο τέλος γιατί έχει εβραικό όνομα και θα φάει πόρτα xD !! Μας είπε ότι είχε δωμάτιο με 15 ευρώ το άτομο και δικό μας μπάνιο !! Άπλα είσαιι το κλείσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και πήγαμε στο άλλο να πάρουμε τα πράγματα μας. Μου λέει το αφήνω πάνω σου βρες μια καλή δικαιολογία . Παίρνουμε τα πράγματα κατεβαινουμε τη σκάλα ε κοιτάει ο Μπιμπίλας με ύφος (Kaτακουζηνέ θα σου πετάξω τα άντερα έξω για όποιον ξέρει :D ) και της λέω..
- We met some Georgian girls and they invited us to sleep together xD !! Ξενέρωσε. Σου λέει που θα βρούμε άλλο μαλάκα ( πιπέρι) να μείνει εδώ. Είπε ένα στενάχωρο goodbye και τζάσαμε επιτέλους !!Καλό ντου από το υγειονομικό εύχομαι θα κλείσετε στανταράκι !! Με νέο αέρα είχα ξεχάσει και την αρρώστια και όλα !! Λέω θα το γιορτάσουμε. Θα πιούμε το κρασί που μας δώσανε ! Κάνουμε μπάνιο στη σουίτα θα έλεγα μπροστά στο άλλο αράζουμε βάζουμε και aircondition να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας και αρχίζουμε να πίνουμε . Απαίσιο !! Ξηρό κρασί σε τύπους που πίνουνε ημίγλυκο αλλά δεν βαριέσαι θα το απολαύσουμε. Το ένα έφερε το άλλο πεταχτήκαμε και πήραμε κι ένα μεγάλο κρασάκι φτηνό το ένα έφερε το άλλο και να σου τα τσιγάρα στο μπαλκόνι χωρίς μπλούζα. Το κρασάκι με ζέστανε αλλά τα ήθελα και τα έπαθα παιδιά. Ούτε κατάλαβα πότε με αγκάλιασε ο Μορφέας . Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι κατά τις 10 το πρωί ξύπνησα από το πυρετό που με κατέβαλε . Το σώμα μου ηλεκτρισμένο , ξεκάθαρα άρρωστο το κεφάλι μου βαρύ διαλυμένο και η θερμοκρασία μου ηφαίστειο. - Λάζαρε ξύπνα σβήνω. Λάζαρε. Λάζαρεεε . Τίποτα. Καλά το ξέρω ούτε με κανονιές δε νοιώθει. Άστον. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι για τη πραγματικότητα. Κατάφερα να ξανά κοιμηθώ. Κατά τις 1 ξυπνάω πάλι . Σηκώνομαι. Καρφί στο μπάνιο. Μόνο που σηκώθηκα τάση για εμετό . Αυτό ακριβώς εμετός στον εμετό και διάρροια. Τέλεια. Μία ώρα στο μπάνιο διαλυμένος με μηδέν ενέργεια και τρομαγμένος από το ότι είμαι στη Τυφλίδα έχω μπροστά μου 10 ώρες μέχρι να πάρω το λεωφορείο και άλλες 4 για το Κουταίσι + άλλες 3 για να φύγει η πτήση + άλλες 3 για να φτάσω Θεσσαλονίκη .Τρόμος !!!
Π-Ω-Σ θα τα καταφέρω. Σηκώνομαι προσπαθώ. Μάταια. Ζάλη και ξανά εμετός.. Μπράβο μάνα. Μπράβο. - μη πας αγόρι μου εκεί θα σε ψάχνουμε στα κανάλια . Μη κάνεις αγόρι μου ταξίδια με αγχώνεις , μη αγόρι μου ξανά φτάνει. Χάνω αεροπλάνο στο Βερολίνο ξυπνάω κομμάτια στη Τυφλίδα. Έτσι είναι μάνααα η γρουσουζιά !! Τώρα τι κάνουμε Λάζαρε ??? Πετάγεται στο φαρμακείο για ασπιρίνη. Στη κυριολεξία πήγα μπουσουλόντας μέχρι το κρεβάτι και ξεράθηκα στον ύπνο κατά ιδρωμένος. Με ξύπνησε . Βρήκε ασπιρίνες και πήρα μία. Κάτσαμε αρκετή ώρα μέχρι να με πιάσει λίγο. Ήπια μια γουλιά νερό από το μπουκάλι στο ψυγειάκι και το άφησα μέσα και καλά κλειστό. Έτσι για να μάθουν που είχαν κείκ ληγμένο εδώ και μήνες και άνοιξα να το φάω. Δεν το έφαγα γιατί είδα την ημερομηνία αφού το άνοιξα βέβαια αλλά δεν πειράζει. Δ-Ε-Ν Π-Λ-Η-Ρ-Ω-Ν-Ω φίλε Κεμάλ . Και δεν πλήρωσα γιατί δεν το πήρε πρέφα ούτε και το νερό xD !! Αφού στάθηκα στα πόδια μου φύγαμε με προορισμό το μετρό. Ο Λάζαρος έφαγε μια λουκανόπιτα. Εγώ και μόνο που κοιτούσα τη βιτρίνα το στομάχι μου έκανε σπασμούς αρνητικά όμως όχι από τη πείνα. Κάτι πολύπλοκο έπαιζε με το μετρό τους και επειδή δεν ήμασταν για πολύ μπλα μπλα το πήραμε ποδαράτο καθώς ένοιωθα ότι μπορούσα. Μέχρι τα καταστήματα στο κέντρο που ήταν ο προορισμός σταματήσαμε 3-4 φορές καθώς με έπιαναν κάτι κρίσεις στομάχου. Βάσανο και βάναυσο. Φτάνοντας εκεί πήρα ένα ελεφαντάκι από μια βιτρίνα γιατί με το που το είδα το στάμπαρα για τη Δώρα. Ελεφαντάκι με φωνάζει ( και δεν έχω μεγάλα αυτιά xD :D ).

Ένα μεγάλο ερωτηματικό ήταν το που θα καταφέρω να πάμε. Οι στόχοι μας ?

1) Kartlis Deda το άγαλμα της μητέρας Γεωργίας δεσπόζει στο λόφο του Ναρίκαλα. Πήγαινες με τελεφερίκ και ήταν νούμερο ένα στόχος.

2) Ένα σοβιετικό μνημείο με μεγάλες κολόνες που δυστυχώς έπεφτε μακρυά και λόγο της κατάστασής μου δεν πήγαμε.

3) Dinamo Tbilisi Arena. όπως πάντα το τοπικό γήπεδο

4) Η γέφυρα της ειρήνης

5) Ο ναός Sameba ( ο ναός που έχω ανεβάσει στο ξεκίνημα της ιστορίας)

6) την οδό Rustavelli και τη Freedom square τις είχαμε ήδη επισκεφτεί.


Έτσι λοιπόν αφού αγόρασα το ελεφαντάκι αποφασίσαμε να πάμε στο λίγότερο ενδιαφέρον να τελειώνουμε. Το γήπεδο της Dinamo Tbilisi η οποία είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Γεωργίας αλλά τη μεγάλη ομάδα να είναι αφού έχασε 0-3 από το Παοκ ( χαχαχ ξυδάκι βρε σκουλίκι πες )
. Φτάσαμε με τη βοήθεια του χάρτη βγάζοντας τις απαραίτητες φωτογραφίες. Στο γυρισμό βρήκαμε ένα μαγαζί που έλεγε ότι με 5 Λάρι έτρωγες ένα club sandwich με πατάτες και μια κόκα κόλα. Πέντε λάρι είναι ούτε δύο ευρώ. Και δεν μπαίνουμε. Εγώ το σκεφτόμουν γιατί ήμουν καλύτερα αλλά εντάξει το στομάχι δεν καιγόταν. Αρχικά μας φέρνει μια σπράιτ και μια φάντα. Δεν έχει λέει κόκα κόλα άσχετα να αυτό λέει στη ταμπέλα και άσχετα να ένας απέναντι πίνει κόκα κόλα. Μάλιστα. Έπειτα φέρνει δύο burgers και όχι club sandwich όπως λέει η ταμπέλα που συνοδεύονται από 5-6 πατάτες και όχι σε ξεχωριστό πιάτο μπόλικες όπως τις δείχνει η ταμπέλα. Άμα το κάναμε φρίσμπι το πιάτο στο κεφάλι της μετά θα μας λέγανε παλιοχαρακτήρες. Δαγκώνεις το ψωμί που ζύμωσε κάποια γιαγιά στο πόλεμο της Οσσετίας το 2008 γιατί σίγουρα από τότε ήταν το ψωμί και τρως ένα αγνώστου προελεύσεως κρεατάκι με ψαρίσια γεύση. Όχι ρε φίλε έλεος ως εδώ. Ούτε μπουκιά ξανά . Μόνο ο άλλος ο σπάγκος το έφαγε καθώς όπως δήλωσε χωρίς ντροπή το πλήρωσε !!!! Φύγαμε και από εκεί με ξενέρα και κατευθυνθήκαμε ολοταχώς για το ναό . Στο ναό λοιπόν φτάσαμε σε 3 ώρες. Γιατί ? Μάλλον το χάπι σταμάτησε να δρα και ξάπλωσα σε ένα παγκάκι πιάνοντας τη κοιλιά μου επί πόση ώρα και άλλη τόση ώρα καθόμουν σε κάτι σκαλιά στο μετρό γιατί δε μπορούσαν να σηκωθώ από τους πόνους. Καλά που δε μου πέταξαν και κανά ψιλό. Μετά από το δεύτερο χάπι που πήρα μάζεψα τα κομμάτια μου και ξεκινήσαμε για το ναό . Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο δυστυχώς και ξέραμε ότι δε θα τα δούμε όλα :/ . Θα φτάσουμε όμως μέχρι το ναό ???

Συνεχίζεται..


38_big.jpg


15995775_10210089561734630_1697435546_n.jpg
16111095_10210089572454898_1140952462_n.jpg
16111508_10210089571454873_1339358579_n.jpg
16111947_10210089572014887_1196565425_n.jpg
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
Καλα,εσυ αυτο καταλαβες απο την ιστορια?Αλεξ,αγορι μου,να σαι καλα,να ταξιδευεις και να γραφεις ιστοριες!
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Καλα,εσυ αυτο καταλαβες απο την ιστορια?Αλεξ,αγορι μου,να σαι καλα,να ταξιδευεις και να γραφεις ιστοριες!
Αυτή είναι η ουσία αγαπητή, άρρωστος, περνώντας κρίσιμες στιγμές, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του, να το έχει λούσει κρύος ιδρώτας αλλά εκείνος να έχει στο μυαλό του γκρίνια του στυλ ''δεν μου έφερες τίποτα;Δεν με αγαπάς ε;Δεν έχεις σχέδια για εμάς;''
 

dpapatsimpas

Member
Μηνύματα
134
Likes
199
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιραν
ρε μηπως εισαι λιγο γκαντεμοσαβρα?Δε βλεπω ανθρωπο να ξαναρχεται μαζι σου σε ταξιδι...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.572
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom