Marinetta
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νησί του Πάσχα
Ημέρα τρίτη :
Μετά τους ουρανοξύστες, ντάξει δεν ήταν και ο πύργος των Αθηνών, έπρεπε να συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στην Ταιλάνδη με κάτι εξίσου δυνατό . Ε η τρίτη μέρα ή τουλάχιστον το πρώτο της μισό ήταν μια από τις δύο πιο fail μέρες του 9ήμερου ταξιδιού μας στη χώρα.Είχαμε κοιτάξει από την προηγούμενη μήπως πηγαίναμε Αγιουτάγια. Αφού απορρίψαμε κάποιες εκδρομές που μας φάνηκαν πολύ ακριβές είπαμε να πάμε με το τρένο. Ξυπνάμε και μεις στις 7.00 (μεγάλη η χάρη της) παίρνουμε το τουκτουκ μας και πάμε στο σταθμό που έχω δει ότι φεύγει το τρένο.Εκεί συναντάμε την πρώτη Ταιλανδέζα εκτός ξενοδοχείου που μιλάει πολλά και καλά αγγλικά! ΟΛΕ!!Μας πιάνει εκεί να μας πει όλο το πρόγραμμα των τρένων , σκεφτόμουν πόσο σκαμ είναι εγώ, τελικά οκ μας λέει τα δρομολόγια ενώ δεν την είχαμε ρωτήσει. Πάμε μέσα βγάζουμε 2 εισιτήρια λέω τι θέση έχουν, μου λένε στο εκδοτήριο , όρθιοι! Καλά εκεί κάπου ναυάγησε το όνειρο μέσα μου
Σκεφτόμουν αν αξίζω τέτοια ταλαιπωρία στις διακοπές μου. Και εκεί που περιμέναμε έξω το τρένο που θα έφευγε σε καμιά ώρα, έρχεται πάλι η πρώτη ταιλανδέζα να μας πει πόσο τέλεια θα περάσουμε αν αντί να πάμε όρθιοι πάμε με έναν οδηγό δικό της και μας κάνει βόλτες σε όλα τα μνημεία στην Αγιουτάγια. Με τα πολλά μας πείθει ότι με τα τρένα θα χάσουμε όλη μας τη μέρα ( είχα διαβάσει ότι πρέπει και κάτι να νοικιάσεις εκεί γιατί πρόκειται για ολόκληρη πόλη και τα μνημεία είναι μακριά το ένα με το άλλο). Και αφού λέμε ναι, εγώ έχω μια ψευδαίσθηση ότι θα μπούμε σε ένα ταξί. Αλλά όχι μπήκαμε σε ένα ΙΧ . Νομίζω μπορείτε να φανταστείτε τον πανικό μου και τις ασταμάτητες σκέψεις μου ότι θα πεθάνω εδώ στην όμορφη Ταϊλάνδη και ότι δεν μπορούσα να το πιστέψω πως την πάτησα έτσι. Ευτυχώς παιδιά δεν πεθάναμε στο αμάξι αυτού του άγνωστου. Δεν πέρασα καθόλου καλά , κυρίως επειδή πίστευα ότι είχα πληρώσει πολλά γι αυτά που έβλεπα και επειδή συνέχεια σκεφτόμουν για το αν θα μας γυρίσει σώους. Μας πήγε εννοειται σε μια άθλια πλωτή αγορά που πληρώσαμε 6€ για να μπούμε και δεν είχε τίποτα στην ουσία , αλλά μας χάλασε περισσότερο ότι ήταν φτιαγμένη μόνο για τους τουρίστες. Το μόνο καλό από όλο αυτό, ήταν ότι γυρίσαμε νωρίς το απόγευμα κατά τις 15.30 στο ξενοδοχείο και δεν χάσαμε όλη τη μέρα στα πήγαινελα.
Το μοναδικό μέρος που μου άρεσε στην Αγιουτάγια ήταν ο Wat Yai Chai Mongkhon
Το τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι ταιλανδέζα και οδηγός έτρεχαν μια πολύ καλή μπίζνα που αν σου άρεσε η Αγιουτάγια και έκανες και λίγο παζάρι θα πέρναγες μια χαρά. Εκείνη πιστεύω ότι δούλευε στο σταθμό του τρένου στις πληροφορίες και έκοβε και τους δυσαρεστημένους και με μια φοβερή προσφορά τους έπειθε να κάνουν την πριβέ εκδρομούλα που εντελώς τυχαία της ήρθε στο μυαλό και εντελώς τυχαία ήταν και ένας οδηγός εκεί απ έξω και περίμενε. Τέλος πάντων, εγώ αφού ζω παράπονο άλλο δεν έχω.
Μετά τους ουρανοξύστες, ντάξει δεν ήταν και ο πύργος των Αθηνών, έπρεπε να συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στην Ταιλάνδη με κάτι εξίσου δυνατό . Ε η τρίτη μέρα ή τουλάχιστον το πρώτο της μισό ήταν μια από τις δύο πιο fail μέρες του 9ήμερου ταξιδιού μας στη χώρα.Είχαμε κοιτάξει από την προηγούμενη μήπως πηγαίναμε Αγιουτάγια. Αφού απορρίψαμε κάποιες εκδρομές που μας φάνηκαν πολύ ακριβές είπαμε να πάμε με το τρένο. Ξυπνάμε και μεις στις 7.00 (μεγάλη η χάρη της) παίρνουμε το τουκτουκ μας και πάμε στο σταθμό που έχω δει ότι φεύγει το τρένο.Εκεί συναντάμε την πρώτη Ταιλανδέζα εκτός ξενοδοχείου που μιλάει πολλά και καλά αγγλικά! ΟΛΕ!!Μας πιάνει εκεί να μας πει όλο το πρόγραμμα των τρένων , σκεφτόμουν πόσο σκαμ είναι εγώ, τελικά οκ μας λέει τα δρομολόγια ενώ δεν την είχαμε ρωτήσει. Πάμε μέσα βγάζουμε 2 εισιτήρια λέω τι θέση έχουν, μου λένε στο εκδοτήριο , όρθιοι! Καλά εκεί κάπου ναυάγησε το όνειρο μέσα μου

Το μοναδικό μέρος που μου άρεσε στην Αγιουτάγια ήταν ο Wat Yai Chai Mongkhon

Το τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι ταιλανδέζα και οδηγός έτρεχαν μια πολύ καλή μπίζνα που αν σου άρεσε η Αγιουτάγια και έκανες και λίγο παζάρι θα πέρναγες μια χαρά. Εκείνη πιστεύω ότι δούλευε στο σταθμό του τρένου στις πληροφορίες και έκοβε και τους δυσαρεστημένους και με μια φοβερή προσφορά τους έπειθε να κάνουν την πριβέ εκδρομούλα που εντελώς τυχαία της ήρθε στο μυαλό και εντελώς τυχαία ήταν και ένας οδηγός εκεί απ έξω και περίμενε. Τέλος πάντων, εγώ αφού ζω παράπονο άλλο δεν έχω.
Last edited: