Ινδία Φευγω προς Ινδία :Σόλο.. κάποιες συμβουλές;

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
ουπς τωρα κατανοησα πληρως το μηνυμα σου ...Ελευθερουδακης κλπ.....

μα πως θυμαμαι οτι διαβαζα τον lp και ιντερνετικα...για κανε μια περιηγηση στο site του και ψαξε και αλλού ...καπου τον ειχα βρει .....ολοκληρο ή αποσμασματα θα σε γελασω.
Παντως μην ανησυχεις πολύ πιθανό να βρεις οδηγο και στην Ινδια και στην ενδιαμεση σταση ....στο αεροδρομιο....μην σου πω και στο Ελευθ.Βενιζέλος:shock:
Αν αγχωνεσαι για τα ξενοδοχεια τα έχει ολα ο Lp στο site του.
Επισης αν υπάρχει τοσο τεραστιο προβλημα στειλε pm να δουμε τι θα γινει με τον δικο μου οδηγο...(μην κανεις ονειρα οτι θα τον παρεις ....για φωτοτυπιες λεμε)
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Καλα δεν το ειχε ο Ελευθερουδακης στην Πανεπιστημιου???Περιεργο!
Anyway,αν θες εχει LP σχεδον ολα το Fnac στο Mall (στο Μοναστηρακι δν ξερω δεν εχω παει) και το Παπασωτηριου στο Mall.
Eπισης υπαρχει και ενα βιβλιοπωλειο στο Χαλανδρι,ο Ευριπιδης που εχει σχεδον ολα τα LP παρε ενα τηλ και ρωτα αμα δεν βαριεσαι.
 

christos71

Banned
Μηνύματα
126
Likes
17
1. εχεις προσβαση σε εκτυπωτη για πολλες εκτυπωσεις κ τσαμπα, πχ δουλεια? αν ναι, κατεβαζεις με τορεντ τον οδηγο, αυτα που σε αφορουν, κ εφυγες...
2. ξερεις που θα πας?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.667
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τα πουλάνε όλα στην Ινδία για 5-6 ευρώ... αν είναι φωτοτυπημένα είναι 2 ευρώ...


Συμβουλή: αν αντέχει το στομάχι σου (αυτό εσύ το ξέρεις) τρώγε στο δρόμο, η μισή εμπειρία στην Ινδία είναι αυτή.
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
η αλλη μιση ειναι η σκεψη οτι ...λιγο πριν ο Ινδος ειχε κανει την αναγκη του...ειχε σκουπιστει με το χερι και σου εδινε φαγητο -με το ιδιο χερι παντα:bleh::bleh:
 

christos71

Banned
Μηνύματα
126
Likes
17
ενταξει αλλα
1. το ιδιο κανει και ο ινδος του εστιατοριου και του ξενοδοχειου, χωρις να τον βλεπεις εσυ μαλιστα οπως αυτον του δρομου
2. εδω παιζει το δεξι, στην αναγκη του το αριστερο...
 
Μηνύματα
12
Likes
0
1. εχεις προσβαση σε εκτυπωτη για πολλες εκτυπωσεις κ τσαμπα, πχ δουλεια? αν ναι, κατεβαζεις με τορεντ τον οδηγο, αυτα που σε αφορουν, κ εφυγες...
2. ξερεις που θα πας?
ωραία ερώτηση! :)
δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο, θα κάτσω σίγουρα οχι πανω απο 4 μέρες Δελχι (εκλεισα hostel για 4 βραδυες) και θελω να κουνηθω γρήγορα.
απο εκει επομενος σταθμος θα ειναι το Βαρανάσι αν και θελω να επισκεφθω και τα Δυτικά σιγουρα.
θα μετακινουμε με τρένα, οποιαδηποτε πληροφορία είναι χρησιμη.
anyway σιγα, σιγα φτιάχνω εναν χάρτη απο εμπειρίες φίλων και θα προσπαθήσω να τα συνδιάσω, αλλα παντα με το στανταρ οτι ταξιδευω μονος και εχω το ελευθερο.
ακούω πάντα προτάσεις, εξάλλου γι'αυτο δημιουργησα και το θέμα :rolleyes:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.667
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
η αλλη μιση ειναι η σκεψη οτι ...λιγο πριν ο Ινδος ειχε κανει την αναγκη του...ειχε σκουπιστει με το χερι και σου εδινε φαγητο -με το ιδιο χερι παντα:bleh::bleh:
Έχοντας δουλέψει σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σε διαβεβαιώ πως προτιμώ το φαγητό του δρόμου στην Ινδία. Άμα έχεις φάει σε ελληνικό νησί επί καιρό έχεις αναπτύξει αντισώματα, τι να λέμε τώρα για κρέατα τετραετίας που περιμένουν να αρχίσει η τουριστική σαιζόν για να ανοίξουν πάλι τα ψυγεία, για υγειονομικούς ελεγκτές στους οποίους παραδίδονται τα κλειδιά της σουίτας του ξενοδοχείου μαζί με το τηλεφωνάκι στην αγαπημένη τους Ρωσίδα, για πελάτες στους οποίους σερβίρονται μακαρόνια που έχουν πέσει στο πάτωμα, για τριπλούς καταλόγους στο ίδιο εστιατόριο("ένας για τους Ν, τουρίστες νορμάλ, ένας για τους Β τουρίστες, τουρίστες βλάκες, κι ένας για τους ΠΒ τουρίστες πολύ βλάκες" όπως μας είπε ο υπεύθυνος της επιχείρησης), για μπόμπες καθ' υπόδειξη του ιδιοκτήτη του ακριβότερου ξενοδοχείου στο νησί, για στρώματα με βαμβάκι που μαζεύαμε από τους κάδους σκουπιδιών, για παράνομα δωμάτια χωρίς παράθυρα που επιβάλλονται με τον τσαμπουκά στους overbooked όπου κάνουν συνέδριο οι κατσαρίδες, για προμήθειες τροφίμων από τα στοκ προς καταστροφή της ΕΕ, για μισοφαγωμένα μπιφτέκια που γίνονται νοστιμότατη κρεατόπιτα στο πρωινό (η μισοφαγωμένη κρεατόπιτα μετά γίνεται κιμάς για τα μακαρόνια...ποιος είπε πως στην Ελλάδα δεν κάνουμε ανακύκλωση; ), για πλύσιμο λαχανικών με το ίδιο νερό με το οποίο ξεπλύθηκαν τα σάλια του προηγούμενου και ανακυκλώθηκαν, για εργαζόμενους στην κουζίνα στους οποίους ποτέ δεν έγινε έλεγχος για το τι ασθένεις έχουν (υπήρχε βοηθός μάγειρα σε πολύ σικ εστιατόριο της Οίας που είχε μυκητίαση-μυρμηγκιά στα δάχτυλα των χεριών του, αλλά αφού ήταν λαθρομετανάστης δεν τον ήλεγξε ποτέ κανείς, όταν τον πήγαμε στον γιατρό του έκανε καύση στα 8 από τα 10 δαχτυλάκια, βέβαια και Έλληνας να ήταν ο άνθρωπος δε νομίζω πως θα είχε διαφορά)...

Αρκεί να σου πω πως στα περισσότερα ξενοδοχεία/εστιατόρια (διότι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί βγαίναμε και μέναμε) οι ιδιοκτήτες απαγορεύουν στο προσωπικό να τρώνε τα ίδια που τρώνε οι πελάτες διότι δεν υπάρχει αναπληρωματική βάρδια κι αν αρρωστήσουν δεν υπάρχει ποιος να τους καλύψει... Σε πολλά ξενοδοχεία οι εργαζόμενοι έχουν δικό τους, πιο καθαρό/ασφαλές φαγητό που παρέχεται από τον εργοδότη.

Μην το ψάχνεις φίλη Lalibela, αν έχεις φάει στην Ελλάδα έχεις φάει ΠΟΛΥ σκουπίδι στη ζωή σου, μάλλον πιο επικίνδυνο από το χεράκι του Ινδού, το οποίο πολλές φορές είναι ίδιο κι απαράλλαχτο και στο πεντάστερο του Δελχί και στο δρομάκι της Καλκούτας... Τουλάχιστον στο δρόμο πάνω-κάτω βλέπεις τι γίνεται ενώ στο εστιατόριο γίνονται όλα πίσω από τους τοίχους.
 

Kingston

Member
Μηνύματα
64
Likes
15
Τυχαια διαβασα την εισαγωγη σου και καταλαβα τι θες,πριν ακριβως 10 χρονια πηγα και γω μονος σε καποια λιγα μερη Ινδια(οχι Goa)με σχεδον την ιδια φιλοσοφια που εχεις και συ.Αν εισαι απο Θεσσαλονικη υπαρχουν αρκετοι που ξερω στη περιοχη Ναυαρινου που εχουν μαγαζια και αλλου, που εχουν παει με το δικο σου σκεπτικο και θα μπορουσαν να σε βοηθησουν.Παντως μιλαμε για ταξιδι εμπειρια,καλο ταξιδι και με το καλο οταν ερθεις να μας πεις.
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
Γιωργο πλακα εκανα ..βεβαια δεν το ειχα σκεφτει ετσι ..τοσο σκληρα εννοω, ηξερα καποια πραγματα για γλιτσες στα πατωματα ...φαγητα που πεφτουν κατω και ξαναμπαινουν στα πιατα γνωστων μεγαλοδικηγορων ,είχα δει και λιγο Ευαγγελατο ...αλλα μεχρι εκει
αφου θες ομως να μιλησουμε σοβαρα εκθειασε μου τη μαγεια του βρωμικου στην Ινδια και μην προσπαθεις να το κατατάξεις σε ιεραρχία με δικαιολογια τα αντισωματα μου...θα ειναι καλε μου φιλε Γιωργο το δωρο σου για το επομενο μου ταξιδι εκει...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.667
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η μαγεία του βρώμικου στην Ινδία... Μια γιαγιά με την κατσαρόλα της βάζει ένα μάτσο μπαχαρικά σε έναν ζωμό που σιγά-σιγά μορφμοποιείται σε κεφτεδάκια, τ αοποία ανοίγει με τα δάχτυλά της για να προσθέσει καλαμπόκι, τα περνάει από το λάδι και τους προσθέτει το τηγανητό ρύζι με μπαμπού στο φτωχό αλλά καθαρό πλαστικό τραπεζομάντιλο με τετράγωνα. Στο διπλανό πλαστικό σκαμπό τρώει ένας φοιτητής που μου πιάνει κουβέντα, ενώ την ώρα που τρώμε δυο νέοι γλυκοκοιτάζονται κουνώντας το κεφάλι τους με αυτούς τους ανεπαίσθητους τρόπους που αδυνατώ να κατανοήσω, αλλά αποτελούν το δικό τους κώδικα. Το φαγητό είναι ένας οργασμός στη γλώσσα μου, αλλά το ποτό που μου σέρβιρε μου καίει το λαιμό και οι Ινδοί γελάνε, ενώ προσπαθώ να μάθω πώς λέγεται αυτό το μείγμα στα Maharathi, παρότι ξέρω πως αύριο κιόλας θα το έχω ξεχάσει. Δίπλα μας περνάει μια γιαγιά που αγκομαχεί να κουβαλήσει τα καυσόξυλα στην πλάτη της, ενώ ο νεαρός που φλερτάρει με την Ινδλη καλεί ένα τυφλό τροβαδούρο για να της αφιερώσει ένα άσμα. Πανδαισία ήχων, εικόνων και γεύσεων που δε χωράει σε κανένα "καθώς πρέπει" εστιατόριο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom