Ισπανία Φλαμενκο ,tapas και παθος κατω απο τον ηλιο της Ανδαλουσιας

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Xρονια ονειρευομουνα ενα ταξιδι στην Ανδαλουσια,αυτο το τριπτυχο Σεβιλλη,Γραναδα ,Κορδοβα ηταν για μενα παντα τις προτασεις με την παρεα μου.Μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια να παω στη Σεβιλλη και να επιχειρησω το Σεβιλλη,Μαροκο που μας τα χαλασε ο Covid.
Και να σου η ευκαιρεια απο το πουθενα, ο αδερφος της κοπελας μου αποφασισε να παει για σπουδες στην Le Roche,μια απο τις κορυφαιες σχολες για τουριστικα ανα τον κοσμο ,μαζι με την Le Roche στην Ελβετια.Η βαση της Le Roche ειναι στην Marbella της Kοστα ντελ Σολ,μιας παραθαλασσιας περιοχης της Ισπανιας που δεν γνωριζα καθολου ,μονο μετα εμαθα οτι ειχαν γυριστει σκηνες απο την ισπανικη σειρα του νετφλιξ Toy Boy ,οποιος θυμαται απο την καραντινα του 2020,με ενα στριπερ οπου τον θεωρησαν υποπτο για ενα φονο και τον πηγαν φυλακη αδικα η οχι μην κανω spoiler alert.Παντα αυτα τα παραθαλασσια τουριστικα θερετρα της νοτιας Ευρωπης ,ποτε δεν με ελκυαν για επισκεψη ειδικα την περιοδο του καλοκαιριου,Θεωρω ακρως τουριστικα μερη ,γεματο 5στερα ,εκτρωματα 1οροφα ξενοδοχεια πανω στην παραλια και θαλασσες 5 φορες κατωτερες των θαλασσων μας.Τι με νοιαζει ομως οταν παραδιπλα βρισκονται πολεις διαμαντια?

Και ξαφνου πεταει την βομβα η δικια μου ''παμε στον αδερφο μου τον Οκτωβρη''?
Δεν προλαβε καν να το πει και αρχισα ψαχτηρι ηταν τελη Απριλιου και αρχισα να ψαχνω εισητηρια για Οκτωβρη,
Μετα συνειδητοποιησαμε οτι κλεισαμε εισητηρια πριν καν κλεισει ο αδερφος της ,ακομα και πριν βρει που θα μεινει στην Μαρμπεγια.Η τιμη 140 ευρω με βαλιτσα 23 το ατομο Αθηνα -Μαλαγα με easyjet και επιστροφη 8 ολοκληρες μερουλες.Φυσικα δεν θα μεναμε μονο Μαρμπεγια -Μαλαγα, ο ιδος ο αδερφος της μας ειπε καθημερινες εχει σχολη και εξεταστικη ως αργα οποτε θα ναι καλυτερα να τον χαρουμε ΠΣΚ.Οποτε ειχαμε 4 ολοκληρες μερες να μεινουμε οπου θελουμε και τις υπολοιπες να χαλαρωσουμε στην παραθαλασσια πολη της Costa del Sol,

Η αποφαση παρθηκε 2 βραδια Γραναδα,2 βραδια στη μυθικη Σεβιλλη και τα υπολοιπα Μαρμπεγια .Ομως τα πραματα δεν πηγαν ακριβως οπως τα θελαμε..

Extra muros

Member
Έβαλα αυτόματο λάικ για τον τίτλο, δεν το έχω διαβάσει καν, θα περιμένω να προχωρήσεις για να το χαρώ μαζεμένο!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Απο το καλοκαιρι ειχα προγραμματισει τα παντα ,ειχα βρει ξενοδοχεια,φλαμενκο show σε σπηλια ,οπως και εισητηρια για Αλαμπρα που αν και ενα 3 μηνες πριν οριακα βρηκα για 7 το απογευμα last minute tickets.
Δυστυχως ομως η γιαγια μου αρρωστησε μες τον Σεπτεμβριο ,οπου της ειχα και τρομερη αγαπη καθως με μεγαλωσε και μερα με την μερα γινοταν και πιο αδυναμη ,το τελευταιο που με απασχολουσε εκεινη την στιγμη ηταν to ταξιδι και ηθελα να μαι κοντα της και στην ιδια και στην οικογενεια μου στην μητερα μου,τον θειο μου κλπ.Ετσι επειδη ο καιρος της πτησης πλησιαζε και επρεπε να κανω κατι αποφασισα να ακυρωσω τα ξενοδοχεια και μου επετρεπε η easyjet να μεταφερω το ταξιδι 3 βδομαδες μετα,με εξτρα χρεωση την διαφορα της τιμης .Εννοειται δεν ειχα διαθεση να προετοιμασω κατι για το ταξιδι ,ουτε να ψαχτω για κατι πιο πολυ.Ετσι οπως ειμασταν προετοιμασμενοι και μας ειχαν πει η γιατροι οτι η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη ,η γιαγια εφυγε σε ηλικια 84 ετων μετα απο 2 μηνη μαχη.
Περασαν 2 βδομαδες και αποφασισα τελικα 7 Οκτωβρη Τριτη να πεταξω .
Δεν θελω να μιλησω για τα δυσαρεστα αλλο αλλαζει υφος η ιστορια ,να πω την αληθεια ειχα καποια ξενοδοχεια με δωρεαν ακυρωση για εκεινες της ημερομηνιες .
Τα εισητηρια για Αλαμπρα χαθηκαν και με οτι mail και παρακαλετο να εδωσα,ηταν να παω εχω πληρωσει ,εγινε αυτο με αγαπημενο μου προσωπο ,δεν ιδρωνε το αυτι τους εισητηρια για Αλαμπρα sold out μεχρι τελη Νοεμβρη!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ετσι αποφασισα να αλλαξω εντελως το ταξιδωτικο πλανο και να βγαλω τελειως την Γραναδα απο το πλανο και να την επισκεφτω μονη της και με Αλαμπρα μεσα ολοκληρωμενα και οπως της αξιζει σε επομενο ταξιδι.Στην θεση της λοιπον προσθεσα την Κορδοβα.

Ετσι λοιπον το πλανο αλλαξε σε προσγειωνομαι Μαλαγα κοιμαμαι ενα βραδυ,αναχωρω για Σεβιλλη οπου και καθομαι 2 μερες, φευγω για Κορδοβα 1 βραδυ και τις υπολοιπες θα κατσω Μαρμπεγια οπου θα χαλάρωσω και θα μοιρασω την συνεχεια του ταξιδιου μου εκει.

Ετσι εφτασε η πολυαναμενομενη Τριτη απογευμα , ο καιρος δυστυχως δεν ειχε την ιδια διαθεση και ενθουσιασμο με εμας.Η μερα ηταν βροχερη και θα πεταγαμε με αστραπες ,καταιγιδες ,γινομαι μουσκιδι μεχρι να βγουμε απο το παρκιν του αεροδρομιου.
Τιποτα ομως δεν μας πτοησε ουτε οι μισαωρες αναταραξεις ,ουτε οι αστραπες που σκαγαν πανω απο την Μεσογειο ,σε λιγες ωρες θα προσγειωνομασταν στην αγαπημενου μου Ιβερικη ,τριτη επισκεψη την χωρα ,αλλα προτιμω στον μαγικο τοπο της Ανδαλουσιας!!

Τα συννεφα εξαφανιστηκαν,ο πιλοτος ειπε οτι ο καιρος θα εχει 30 βαθμους Κελσιου και ηδη τα βραδινα φωτα της Μαλαγας φανηκαν ενω πεταγαμε πανω απο την θαλασσα.

Η περιπετεια μολις ξεκινησε.
Bienvenido a España.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έκανες πολύ καλά που πραγματοποιήσες τελικά το ταξίδι και μας γράφεις γι' αυτό, παρόλη την απώλεια που βίωσες. Έχοντας ζήσει κάτι ανάλογο σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Περιμένω τη συνέχεια για τις καταπληκτικές αυτές πόλεις. :)

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Έκανες πολύ καλά που πραγματοποιήσες τελικά το ταξίδι και μας γράφεις γι' αυτό, παρόλη την απώλεια που βίωσες. Έχοντας ζήσει κάτι ανάλογο σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Περιμένω τη συνέχεια για τις καταπληκτικές αυτές πόλεις. :)
Αγαπαμε Ισπανια 3 η φορα στην χωρα.Την επομενη φορα ευκαιρια να επιστρεψω για την Γραναδα

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Η προσγειωση τελικα ηταν ομαλοτερη της πτησης και ετσι απο την βροχερη Αθηνα φτασαμε στην ζεστη Μαλαγα,πεταξαμε και τις ζακετες , τις χωσαμε μεσα στην βαλιτσα,παλια μου τεχνη κοσκινο απο τα υπερβαρα της Easy και παραγγειλαμε uberaki να μας παει στο κεντρο της Μαλαγα .Ηρθε ενας συμπαθης Μαροκινος, με μια καταμαυρη Μercedes με το ονομα Εκτορας και του εξηγησα οτι το ονομα του ηταν ελληνικο.Hταν Μαροκινος μεν αλλα γεννημενος στην Ισπανια ,δεν γνωριζει καν συγγενεις εκει,παρολα αυτα επισκεπτεται το γειτονικο Μαροκο συχνα σαν ταξιδιωτης και ηδη νομιζω εχει ανεβει ψηλα στην λιστα πιθανως επομενος προορισμος μου.

Εστω και νυχτα η πολη μου εβγαλε οικειες εικονες,δεν απειχε πολυ εαν οχι 100 % Ελλαδα ,απο μια ακομα μεσογειακη χωρα,θα μπορουσαμε να ειμαι πχ στο ποταμι στο ρευμα που πηγαινει προς Πειραια.
Παρολο αυτα τα ομορφα νεοκλασσικα ηταν αρκετα πιο διατηρημενα απο της Αθηνας,οποτε μαζι με τις ισπανικες διαφημισεις του ραδιοφωνου Αndalucia Fm καταλαβα οτι βρισκομαι σε ισπανικο εδαφος,Φτασαμε τελικα μας αφησε στο δρομο και σε ενα στενακι ηταν το ξενοδοχειο-ξενωνας-hostel οπου θα μεναμε ενα μονο βραδυ.Η ωρα ηταν 23.30 και ημασταν κομματια.Συμπαθη το hostelaki αλλα η κοπελα μου δεν πολυειχε συνηθισει τετοιου ειδους δωματια και ολιγον ,ενιωσε οτι θα μας σφαξουνε πουθενα.Η αληθεια ειναι οτι το Casa Mata central ηταν συμπαθητικο για ενα βραδυ,αλλα για την φαση και την ηλικια που ειμαστε απεχει καπως για να το πουμε ανετο.Ηταν ολιγον ημιδιαμονη η φαση .Τουλαχιστον ηταν καθαρο.Θελαμε ομως να πιουμε νερο και ψαξαμε το κοντινοτερο mini market.H περιοχη ηταν οντως ολιγον μυστηρια,τερμα μαστουρωμενος και ενας τυπος χτυπαγε οτι αμαξι η τοιχο εβρισκε μπροστα του.Ολιγον ειμασταν σε επιφυλακη,δεν νιωσαμε και πολυ ανετα και πιστευαμε ημασταν σε μια περιοχη σαν την Ομονοια της Μαλαγα.Παρολα αυτα αν και Τριτη κυκλοφορουσε παραλληλα και αρκετος νεος κοσμος και νιωθαμε εστω λιγο πιο ανετα
.Οκ κανω πανω απο 5 χρονια χρονια krav maga ,εχω και μαυρη ζωνη σε αλλο αθλημα ,αλλο διακοπες ειμαι δεν θελω ουτε να προκαλεσω την τυχη μου ,ουτε να υπαρξει καποιο προβλημα με την κοπελα μου ας ξερω λιγο αυτοαμυνα. Παρατηρησα επισης οτι η περιοχη ειχε παρα πολλους trans και βιζιτουδες κανενα προβλημα με τους ανθρωπους ,ουτε κρινουμε σεξουαλικοτητες και επαγγελματα αλλα ηταν κατι που και να μην ηθελες ηταν σε καθε στενο.
Ρωτησαμε μια πανυψηλη κοπελα ,ολιγον ντοπαρισμενη απο τις κρεατινες που εχει κοντα μινι μαρκετ ,ευγενεστατη και με εκπληξη απταιστα αγγλικα μας εδειξε οτι ειναι στο διπλα στενο.
Πηραμε νερακι και γυρισαμε ξεροι .Ειχαμε πολυ γεματη μερα αυριο.

Με τις πρωτες αχτιδες του ηλιου ,σηκωθηκαμε ορθιοι σαν ελατηρια θες απο ενταση ,θες ενθουσιασμο ειχαμε μολις λιγες ωρες πριν αναχωρησουμε για Σεβιλλη ,οποτε ειχαμε στην διαθεση μας ενα 3ωρο περιπου για μια βολτα στη Μαλαγα.Πριν ομως δουμε ολα αυτα επρεπε να κανουμε ενα πραμα .. ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕ!!Μια γρηγορη αναζητηση στο google μας εβγαλε καλυτερο μερος για πρωινο στο Next Level Specialty Coffee.Ο καφες ηταν εξαιρετικος ,αλλα η πεινα μεγαλη οποτε το καφε μου συνοδευσα και ενα πρωινο αλλα ισπανικα,μια tostada με jamon ,Ειπα να το παιξω παραδοσιακα και hardcore.Η tostada ειναι κατι σαν την δικη μας τυροπιτα,ιθα τους δεις να την τρωνε απο καφε,μεχρι στασεις λεωοφορειων ,μεχρι σταθμους σε καφε των κτελ ,τρενα παντου.Ειναι μια μεγαλη φετα ψημενου ψωμιου ,με τριμμενη ντοματα ,jamon serrano απο πανω και τυρι και μπολικο ελαιολαδο .Ηταν λιγο too much για 8 η ωρα το πρωι ,αλλα το ξαναφαγε πολλες φορες εκει και σχεδον παντου κοστιζε 2,50 με 3 ευρω.

H περιοχη που μεναμε αλλα και η πολη ολοκληρη ηταν αλλιως την μερα .Ακομα και 9 η ωρα το πρωι ειχε τιγκα κοσμο ,τουριστες κλπ ,ειχε τρομερο vibe.Mπαιναμε ολο και πιο βαθια στο παλιο κομματι και μπορω να πω οτι τα στενα ηταν πολυ καλοδιατηρημενα και φανταζομαι τι πανικος θα γινοταν εδω το βραδυ.

Πρωτη σταση φυσικα η plaza de la constitución,η κεντρικοτερη πλατεια της Μαλαγας με τους φοινικες ,τα καλογουστα μαγαζια και δεκαδες για την ωρα νεους και οχι μονο που διναν το ραντεβου ,στο σιντριβανι της μεγαλης και πανεμορφης αυτης πλατειας.
Ο δρομος θελοντας και μη μας εβγαλε στον πιο κεντρικο εμπορικο δρομο της Μαλαγας ,Calle Larios φυσικα,εδω θα βρειτε ολες τις επωνυμες μαρκες ,οποτε εαν βρεθειτε στην Μαλαγα και θελετε να κανετε το shopping therapy σας το περασμα σας απο την Calle Larrios ειναι απαραιτητο,χωρις να σημαινει οτι δεν αξιζει για βολτα πρωι και βραδυ φυσικα.Τα καταστηματα ειναι προσιτα οποτε οσοι θελετε Zara,Pull and Bear,MASSIMO DUTTI,Mango ,Primark θα τα βρφειτε ολα εδω χωρις να λειπουν φυσικα και καποιες πιο luxury βλεπε Swarowski.Ωραια ειναι αλλα Istiklal δεν ειναι προφανως δεν φτανει ουτε το μεγεθος ουτε το vibe της στο μικρο νυχι της.Ερμου της Μαλαγας θα πω πιο καλα
Οποτε προσπερναμε και εδω και φτανουμε στο πιο γνωστο landmark της πολης τον Καθεδρικο της Μαλαγας,με την επιβλητικη μπαροκ προσοψη .Δυστυχως ηταν κλειστος.Παρολο που ο καθεδρικος κλεβει τα φλας και τις εντυπωσεις ,μου τραβηξε την προσοχη και το πανεμορφο κτιριο ακριβως απεναντι στην ιδια πλατεια το Centro Cultural Malaga.
Σουλατσαρουμε λιγο ακομα στα δρομακια του ιστορικου κεντρου της Μαλαγας,αλλα εφτανε η ωρα για το check out.Eπιστρεφουμε λοιπον στο hostel γιατι σε 1 ωρα αναχωρουσαμε για την πρωτευουσα της Ανδαλουσιας την Σεβιλλη.
Ο τροπος που θα πηγαιναμε bla bla car.
Το bla bla car ειναι ενας πολυ οικονομικος τροπος να μεταφερθεις απο πολη σε πολη ,κατεβαζεις την εφαρμογη και με ποσο 15 με 20 ευρω πας στην πολη που θες ,γνωριζοντας ντοπιους.Οι οδηγοι δεν ειναι επαγγελματιες δεν ειναι ταξι δηλαδη,ειναι ας πουμε φοιτητες οι οποιοι πανε απο πολη σε πολη ειτε για δουλεια,ειτε για σπουδες ή γιατι για δικους τους λογους θα πηγαινανε εκει και για να βγαλουν πχ ενα χαρτζιλικι περνουν μαζι τους οποιον θελει.Στα συν ειναι οτι εχεις την ανεση ενος αμαξιου δεν εχεις την ταλαιπωρια του περιμενω κτελ,παω σταθμο τρενου κλπ να βγαλω ειστητηρια ,αλλα στα μειον ειναι οτι δεν εχει οτι ωρα θες παρα μονο οτι ωρα εχει διαδρομη ενας οδηγος και παιζει φυσικα και ακυρωση,Εαν ειστε χαλαροι και flexible καντε το ,αλλα μην το αφησετε πχ για μερα που εχετε πτηση προτιμηστε τρενο ΄η λεωφορειο που ειναι πιο σιγουρο οτι θα φτασετε.Και ενα ακομα μειον ειναι οτι εχει συγκεκριμενο μερος στην τοποθεσια να σε παραλαβει ,οπως και να σε αφησει πχ εμας πηγαινε στο πανεπιστημιο και βιαζοτανε και μας αφησε εκει,

Γυρισαμε στο hostel και μας υποδεκτηκε ο υπερεκδηλωτικος και hig energy ρεσεψιονιστ/ιδιοκτητης ισως.Μας ξεκουφανε πραγματικα.Μολις ειδικα εμαθε οτι ειμαστε Ελληνες ,αρχισε τα wow ,Greeks Mediterranean we are the same, κατι για Hercules ελεγε Alexander the Great και διαφορα ιστορικα οπως οτι η πρωτοι κατοικοι ηταν Ελληνες και Ρωμαιοι και κατι τετοια.Του ειπα να μας παρει ενα ταξι για να μας παει εκει που θα περναμε το bla bla car,μας ελεγε κατι relax,tranquillo του λεω οπα εχουμε και εμεις μοτο στην Θεσσαλονικη λεμε ''χαλαραααα΄΄΄,του αρεσε πολυ η φραση,Του λεω αν ερθει κανεις απο Ελλαδα ειδικα απο Βορεια Ελλαδα ,θελω να του το πεις ,Εξαγω πολιτισμο μιλαμε εμενα επρεπε να βαλουνε υπουργο Τουρισμου .Μετα αρχισε κατι αν καπνιζουμε χορτο και κατι τετοια κουφα.Μας πηρε ενα ταξι ενος δικου του γιατι οπως διαπιστωσαμε το uber θα μας ξεσκιζε στην τιμη,οποτε οντως εκανε κατι καλυτερο,Χαιρετισαμε τον τρελαρα host μας και πηγαμε εξω απο το πανεπιστημιο της Μαλαγας ,οπου θα ερχοταν ο οδηγος μας.
Ηρθε τελικα με ενα κοκκινο opel corsa,πηραμε μαζι μας εναν αλλο Ισπανο φοιτητη που σπουδαζε μαρκετινγκ και ξεκινησαμε για την Σεβιλλη.
Αγγλικα ευτυχως μιλαγανε και οι 2 καλα ,ο οδηγος παρεδιδε μαθηματα γαλλικων σε πανεπιστημια και πηγαινοερχοταν μεταξυ Σεβιλλης-Μαλαγας.
2 μιση περιπου ωρες ηταν η διαδρομη ,το τοπιο ομορφο αλλα μεσογειακο οχι πολυ διαφορετικο απο Ελλαδα,με κυριο ομως σημειο οπου παντου εβλεπες μεγαλους ταυρους ψευτικους σε ταμπελες ,ψευτικους οτι θες πανω στην εθνικη.

Μας αφησε λοιπον το παιδι στο πανεπιστημιο που ειχε και μετρο σταση και στην τιμη των 20 ευρω και για τους 2 και πιασαεμ βαλιτσες να παμε airbnb για να ανακαλυψουμε την πανεμορφη Σεβιλλη !!Και ειμαστε ηδη στην πρωτη μερα!!
20251008_100249.jpg
20251008_103012.jpg
20251008_103508.jpg
20251008_103611.jpg
20251008_092617.jpg

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μετα απο αρκετουτσικες στασεις του μετρο ,κατεβηκαμε στην σταση plaza de Cuba,ωστε να παμε στο airbnb που ειχαμε κλεισει.Η περιοχη που μεναμε ειχε ονομα Τριανα.Η Τριανα λοιπον ηταν αλλοτε λαικη γειτονια ,φημολογειται οτι ειναι και η γενετειρα του φλαμενκο,οι κατοικοι της ηταν κυριως τσιγγανοι ,οι οποιοι κρυφα μεσα στα tablaos τραγουδουσαν και χορευαν στους ρυθμους της μουσικης αυτης.Πολυχρωμα σπιτια , εκκλησιες με κοκκινα χρωματα και φωτογραφιες της Παναγιας δακρυσμενης αλλα και του Ιησου μαρτυρουσαν την βαθεια καθολικη πιστη των κατοικων.Η περιοχη κραταει ενα local χαρακτηρα ,εχει πληθωρα tapas bar για να διαλεξεις και σαν location ειναι εξαιρετικο καθως βρισκεται μια ανασα απο τον Γουαδαλκιβιρ και την γεφυρα Puente de Isabel II ή Puente de Triana οπου χωριζει την Τριανα απο την μερια της Σεβιλλης οπου βρισκεται η παλια και η νεα πολη με τα περισσοτερα αξιοθεατα.Η διαμονη ειναι οικονομικη και η γειτονια ησυχη σε σχεση παντα με την πολυβουη και τουριστικη Santa Cruz οπου ειναι οπως ειπαμε σε αποσταση 10 λεπτου περιπου .
Προτου ομως ζησουμε το παλμο επρεπε μαζι με τις βαλιτσες φορτωμενοι να ψαξουμε για το διαμερισμα ,με την βοηθεια του google maps παντα.Το καταλυμμα φωτεινοτατο ,ανακαινισμενο ,δεν θα λεγα και το πιο ευρυχωρο αλλα για 2 μερουλες ηταν κατι παραπανω απο μια χαρα.Εχει επισης ενα μπαλκονακι με θεα τον πανεμορφο καθεδρικο της Τριανα.Η μερα ηταν υπεροχη ,λιακαδα ακαι 30 βαθμους ,οτι πρεπει για να ανακαλυψουμε αυτη την πανεμορφη πολη της Ισπανιας.Καθησαμε για καμμια ωρα ξεκουραση και βουρ για βολτα στην πολη και φυσικα τι αλλο φαγητο.

Ο Γουδαλκιβιρ το απογευμα ητανε μαγικος,τα χρωματα του ηλιου πανω απο την γεφυρα της Τριανα ,μερικοι τουριστες στριμωχνοντουσαν για μια φωτογραφια ενω εβλεπες ντοπιους και τουριστες να απολαμβανουν βαρκαδες και καγιακ στις οχθες του ποταμου.O πυργος Torre del Oro εστεκε περηφανα μπροστα στον ποταμο.Τι ομορφια σκεφτηκα.Το στομαχι μας γουργουριζε και επρεπε να βρουμε οπωσδηποτε ενα tapas bar για το πρωτο μας επισημο γευμα στην Ισπανια.Ο δρομος μας μαζι με το google maps βεβαια μας οδηγησε σε ενα προτινομενο tapas bar με καλες κριτικες το bar postiguillo.Σαν μαγαζι ηταν 100 % τυπικο ισπανικο με τα jamon του να κρεμονται και τα κεφαλια ταυρων στους τοιχους ,πραμα που αν και παραδοσιακο λιγο με χαλασε η εποχες πλεον εχουν αλλαξει και δεν θεωρειται τροπαιο το κεφαλι ενος πλασματος.
Το φαγητο ηταν καλο ,καλη ποικιλια σε tapas ξεκινησαμε με μια πατατοσαλατα ,κροκετες με jamon και δοκιμασαμε για πρωτη φορα tinto verano ,οπου ,μας εγινε συνηθεια για το ταξιδι μας,Ξεχαστα τη τουριστικη σαγκρια εδω αν θελετε να το ζησετε ως ντοπιοι στην Ανδαλουσια το tinto verano ειναι δροσιστικοτερο και αντιπροσωπευτικοτερο ,οτι πρεπει μετα απο μια πολυ ζεστη μερα.Το πιατο ομως που ξεχωρισε ηταν ενα solomilo al whiskey ,φιλετο χοιρινου κρεατος μια μια σαλτσα ουισκιου και ελαφρια σκορδατη γευση με τη συνοδεια πατατας,Μαζι με ψωμακι που μας εφεραν για παπαρες για πρωτο γευμας φαγαμε παρα πολυ καλα.Μπορεις να παρεις και tapas μικροτερες μεριδες για την μεση ή racion οπου ειναι κανονικη μεριδα εαν θελεις ενα κυριως πιατο να το φας μονος.Αλλα να γνωριζεται η φαση ειναι πιατα στην μεση.Οσο ομορφος και εαν ηταν ο χωρος δεν θα λεγα το ιδιο και για το αγενες προσωπικο ,οπου περα οτι δεν ξεραν ουτε το hello στα αγγλικα ,εδειχναν να δυσανασχετουν οτασν τους ρωταγες κατι ή ηθελες να σου εξηγησουν κατι στον καταλογο.Χαρακτηριστικα θυμαμαι να του λεω αυτο τι ειναι και να μου πεταει στο τραπεζι τον αγγλικο καταλογο και μου λες δες εδω.

Αφου χορτασαμε με το φαγητο κατευθυνθηκαμε προς τον καθεδρικο ναο της Σεβιλλης και την Avenida de la Constitución ,οπου θεωρειται και το πιο καρακεντρο της Σεβιλλης,Πεσαμε ομως πανω σε διαδηλωση των γιατρων απο οτι καταλαβα,αλλος Αδωνης και αλλο προβληματα με το ΕΣΥ,βλεπω και οι Ισπανοι...
Λογω πολυ κοσμου ο καθεδρικος ηταν κλειστος και αποφασισαμε να περπατησουμε ως την επιβλητικη plaza de ESPANA.Ηδη ειχε αρχισει ο ηλιος και εδυε και τα φωτα της πλατειας ειχαν αναψει,αλλα η μαγεια ειχε ξεδιπλωθει μπροστα μας.Θελει γερα κακαλα για να ονομασεις μια πλατεια ,πλατεια Ισπανιας και ναι μπορω να πω οτι κραταει τα σκηπτρα επαξια ,οχι μονο της Ισπανιας αλλα ισως η ομορφοτερη πλατεια που εχω δει στην ζωη μου.Το υδατινο στοιχειο φυσικα δεν λειπει,καθως αν και τεχνητη υπαρχει μια λιμνουλα γυρω απο την πλατεια.Σχεδον ξαπλωσα σε μια πλακωστρωτη κογχη ,οπου ειχε τυχογραφιες απο ολες τις επαρχειες της Ισπανιας,Μια πλατεια διαμαντι μπορουσα να καθομαι ωρες χωρις να κουνηθω απο εκει.Πιο διπλα το παρκο της Μαριας Λουιζας με τα εξωτικα φυτα εδινε ανασες δροσιας στο ηδη πανεμορφο μερος.

Μετα απο αυτο το σοκ εικονας και ομορφιας ,η συνεχεια ηθελε πριν κλεισει τοσο ομορφα η βραδια παγωμενες cervezes και τι καλυτερο απο το να κατσουμε πανω στον Γουαδαλκιβιρ.Βρηκαμε ενα ομορφο μαγαζακι πανω στο ποταμι ,ενω απο τα δεκαδες στο Calle Betis στην εισοδο της Τριανα .Με μολις 2,50 η μπιρα Cruzcambo που ειναι και τυπικη Σεβιγιανικη,εκλεισε μια γεματη μερα ,τσουγκριζοντας και απολαμβανοντας τη θεα απο το νυχτερινο ποταμι που ειμασταν κυριολεκτικα διπλα.Τι ομορφη βραδια ,αλλα τα πραματα στη συνεχεια δεν πηγαν τοσο γαληνια...
20251008_212054.jpg
20251008_202524.jpg
20251008_201131.jpg
20251008_194417.jpg
20251008_183709.jpg

Attachments

Last edited:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Λυπαμαι για την απώλεια σου ,να είσαι καλά και να έχεις την ευχή της.
Γράφεις όμορφα για αγαπημένα μέρη ,πήγαινα τακτικά πριν πολλά χρόνια.Οσο για την επίσκεψη στην Αλάμπρα πόσο άλλαξαν τα πράγματα με τον υπερβολικό τουρισμό.
Πηγαίναμε για βόλτα στο λόφο,πληρώναμε ένα μικρό ποσό για εισιτήριο και χαλαρώναμε στους όμορφους εξωτερικούς χώρους.Ευτυχως υπάρχουν οι φωτογραφίες που φαίνονται ελάχιστοι επισκέπτες αλλοιως θα νόμιζα ότι είναι φαντασία μου με αυτά που συμβαίνουν τώρα.

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
TITΛΟΣ :ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ

Η ατμοσφαιρα της Σεβιλλης το βραδυ ειναι απιστευτη.Ο φωτισμος που ειχε η γειτονια μας μας εκανε ενα ταξιδι στο χρονο,οπως ολες οι παλιες πολεις της Ισπανιας που σεβονται τον εαυτο τους,που αν αρχισουμε το μετρημα θα μας παρει το βραδυ.Τα πλακοστρωτα σοκακια της Τριανας,τα πολυχρωματα σπιτια και τα δεκαδες μπαρ γεματα νεους που πινουν cervezes.Ναι ισχυει αυτο το fact παρολο που τα κρασια της περιοχης ειναι απιθανα ,οι Σεβιγιανοι στην καθημερινοτητα προτιμαν την μπιρα απο το κρασι,καθως η cerveza ειναι παμφτηνη.
Οσο ψηλα και να ταν η διαθεση παρα την κουραση ,επρεπε να γυρισουμε ξενοδοχειο ,ομως δεν ηταν τοσο ψηλα και η μπαταρια του κινητου μου....

Μολις 3 % η μπαταρια εγραφε και ως κλασσικος Νικος ειχαμε βγει και ειχαμε αφησει powebank και ολα πανω.Επισης η δικια μου ειχε επισης πολυ χαμηλη μπαταρια.
Το διαμερισμα οπως συνηθιζεται σε αρκετα ,εχουν κωδικο προσβασης για εξω.Εγω φυσικα δεν σκεφτηκα να σημειωσω τον κωδικο μου καπου αλλου ή να το δωσω στην κοπελα μου ,στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
Παρολο το 3 % μπηκα στο booking στα μυνηματα μου και παταω και ξαναπαταω και ξαναξαναπαταω τον κωδικο ,μεχρι που νομιζω το μπλοκαρα και ξαφνικα βλεπω οτι τοην ωρα παταγα τον κωδικο του χθεσινου hostel της Μαλαγα ..... και μεχρι να παω γ.....τ και αλλα τετοια γαλλικα το κινητο σβηνει εντελως ο %. :eek::eek::eek:Εκει τα γαλλικα για την ωρα γιναν ελληνικα κανονικοτατα και δεν γραφω αναλυτικα ,γιατι δεν θελω να γραφω βωμολοχιες και καταρες προς πασα κατευθυνση γιατι θα τα ξαναθυμηθω και θα συγχυστω οπως τοτε.
Δες σας ειπα το κερασακι μια 2 μερες πριν το ταξιδι το κινητο μου επεσε κατω και δεν εκανε καθολου καλη επαφη η υποδοχη για φορτισμα ,οποτε μαντεψτε οπως ξερετε απο κινητα για να ανοιξει το 0% και να γινει στο 1 % θελει καποια ωρα και αφου δεν μπορουσε να καταλαβω εαν εχει γινει η φορτιση και η επαφη ηθελε πολυ υπομονη.Οπως ειπα ομως δεν ειχα τιποτα πανω,οποτε επρεπε να παω καπου να το φορτισω.
Η κοπελα μου ειχε ολιγον πανικοβληθει ,εγω προσπαθησα να σκεφτω εξυπνα και να παραμεινω οσο πιο ψυχραιμος μπορω.Επειδη της κοπελα μου καμμια φορα της πεφτει η πιεση και εχει λιποθυμαει περνει μια αγωγη οποτε την επιασε κριση πανικου level κοκκινο .η Α ας την πουμε

Α.-Τι θα κανουμε?Θα μεινουμε απ εξω ολο το βραδυ

Ε.-Προσπαθησε να ηρεμησεις κατι θα σκεφτουμε.

Α.-Την επομενη θελω να χουμε και οι 2 τους κωδικους σε περιπτωση που γινει καποια στραβη.

Σαν πρωτη ιδεα ητανε να μπω στο πρωτο μαγαζι που θα εβλεπα ώστε να φορτισω το κινητο μου ,δεν εβρισκα άλλη εναλλακτικη για την ωρα.

Μπαινω λοιπον σε ένα συνοικιακο tapas bar στη στροφη από το διαμερισμα μας,κατι αναμεσα σε bar και καφενειο δικο μας και ζητω με ψιλο ενταση ‘’ σας παρακαλώ βοηθηστε μας ,εχουμε κλειστει απ εξω από το Airbnb μας ,δεν εχουμε μπαταριας ,ειστε η ελπιδα μας’’ .Και φυσικα η σερβιτορα απαντησε ‘’poco ingles’’ ,παρολα αυτά συννενοηθηκαμε λεω ‘’charging,charging phone’’.Βρισκω μπριζα και φορτιστη ,ελα μου όμως που δεν εκανε την επαφη το προβλημα που σας ειπα πιο πανω ,ακομα και καλη επαφη να εκανε δεν μπορουσα να καταλαβω αν εχει γινει γιατι φαινεται μετα το 1 % γιατι η μπαταρια ειχε πεσει στο total zero. Οποτε ολο αυτό κρατησε τουλαχιστον ένα 20 λεπτο.Εγω ημουν μες τα νευρα η κοπελα μου σε κανονικοτατα panic attack ,ημασταν κλεισμενοι 1 μιση ωρα το βραδυ εξω από το Airbnb ,χωρις
κινητο ,σε μια ξενη χωρα και εγω να προσπαθω πανω σε ένα παγκο σε ένα μπαρ να φορτιζω το κινητο μου ,ενώ διπλα σερβοτοροι πηγαινοερχοντουσαν με tapas καλαμαρακια,γαριδες και διαφορα τετοι θαλασσινα.Μετα λεω δεν παιζει θα αρχησω να βαραω τα κουδουνια της πολυκατοικιας,καποιος θα ανοιξει λεω… Ματαια χτυπαγε σαν το τρελο και τα παιδακια που λενε τα καλαντα τα Χριστουγεννα ,όλα τα κουδουνια επι 2 και 3 φορες ,λεω θα με βρισουνε θα ανοιξει κανα παππους με φανελακι και σοβρακο ,αλλα εστω θα μπουμε μεσα.Εγω να φωναζω ‘’ayuda ,ayuda’’,τιποτα τζιφος ενώ εβλεπα τηλεορασεις αναμενες από τα παραθυρα ή ηταν αναισθητοι η φοβοντουσαν.Λεω θα ερθει τωρα κανας κουβας με νερο .Η κοπελα μου σε ημιλυποθημη κατασταση στο πεζοδρομιο,εγω προσπαθουσα να κατσω μαζι της να την ηρεμησω λιγο ,ενώ ειχε φτασει 2 η ωρα.

Ξαφνου μας ακουσε μια παρεα 4-5 νεαρων ατομων γυρω στα 20 με 25 μαξ ,φοιτητες μετα μαθαμε και μας ειπαν τι συμβαινει.Τους εξηγησε τι εγινε ενώ με το άλλο χερι ακομα παλευα να φορτισει το κινητο.Τοτε μιλησα μεσα με το μαγαζι και τους ρωτησα εάν εχουν λαπτοπ ή υπολογιστη διαθεσιμο και όλα αυτά με αγγλικα επιπεδου 2η βδομαδα στην A’JUNIOR ο καλυτερος ,μισα αγγλικα μισα ισπανικα ,δεν μιλαγε κανενας .Καταφερνω τελικα να μπω στην πλατφορμα και φυσικα εγινε αυτό που φοβουμα ηθελε gmail και εννοειται εδινε επιβεβαιωτικο κωδικο που αλλου στο κινητο :xalara::xalara:
Τελεια ως εδω!!!

Η αμεσως επομενη ιδεα ηταν να παρω παο το κινητο της δικιας μου ,που ειχε επισης με το ζορι μπαταρια ,τους δικους μου στην Αθηνα,να πανε σπιτι μου και να μπουνε στην πλατφορμα να μου τους δωσουν.Στην Ελλάδα ομως ηταν 1 ωρα μπροστα ,οποτε δεν ηθελε να τους αναστατωσω 3 τη νυχτα ,οποτε προσπαθησα να σκεφτω αλλη εναλλακτικη και να μην τρεχω νυχτιατικα τους δικους μου.
Εντωμεταξυ να χουμε γινει οντως οι ατραξιον του μαγαζιου ,για εκεινο το βραδυ 2 τρελοι τουριστες που φωναζουν στα ελληνικα και προσπαθουν να φορτισουν ενα κινητο.Το μαγαζι ηταν μονο ντοπιοι και φοιτητες ,μια τρυπα κανονικα αλλα με πολυ εντονη αυθεντικοτητα .Οποτε λογω οτι ειχαμε αναστατωσει το συμπαν λεω ''βαλε μια cerveza ,por favor'' ,λεω στην δικια μου '' θες μια μπιρα να χαλαρωσουμε ?'' δεν ηταν και πολυ θετικη η απαντηση:p

Εντωμεταξυ εδειξε οτι και οι Ισπανοι βοηθανε ομως και ολοι οι Μεσογειοι ,ειναι πολυ ανοιχτοι απλα εκ πρωτης φαινονται πιο κλειστοι εαν δεν μιλας Ισπανικα ,παρολα αυτα ολο το μαγαζι ετρεχε να μας βοηθησε οπως και η παρεα των φοιτητων αυτων ,παρολο που δεν ειχαν καποιο λογο και τους ειχα χαλασει και τη βραδια με το αγχος μας.Ενα παιδι απο την παρεα μαλιστα μου λεει εαν θελετε το βραδυ ,μπορειτε να κοιμηθειτε σε εμας,το θεωρησα παρα πολυ ευγενικο και τον ευχαριστησα.Ειχα αρχισει και ειχα πανικοβληθει το μαγαζι επρεπε να κλεισει καποια στιγμη ,σε μιση ωρα θα σφουγγαριζανε και θα μαζευανε καρεκλες και εγω να μιλαω με νοηματα και αγγλικα ,μιας και οπως ειπα ολοι γρι αγγλικο.Εκτος απο μια κοπελα που μιλουσε παρα πολυ καλα ,Αφρικα τη λεγανε μου εκανε εντυπωση το ομορφο ονομα της και της ειπα οτι ειμαστε απο Ελλαδα και μου λεει το κορυφαιο δεν ξερω ελληνικα αλλα στη σχολη μας μαθαινουμε αρχαια ελληνικα παρακαλω και ξερω σχεδον απταιστα και αρχισε και μου μιλαγε και εμεινε κοκκαλο εγω που δεν ηξερα κουβεντα και ενιωσα μ..ας που ξερουν οι Ισπανοι και εμεις τιποτα.Λεω sorry δεν ξερω να μιλαω ειχα αλλη κατευθυνση στο Λυκειο.Πολυ βοηθητικη και αυτη οπως και ο ιδιοκτητης που απο οτι φαινεται γνωριζε τα παιδια ηταν φιλος τους.
Μετα σκεφτηκαν να μπουν στην σελιδα της booking και να επικοινωνησουν με τον λογαριασμο τους με τον ιδιοκτητη ή εαν εχει τηλεφωνο επικοινωνιας ,ενας μαλιστα ειπε οτι νομιζω ξερει ποιος ητανε ,αλλα δεν πολυ καταλαβαινα στα ισπανικα που λεγαν μεταξυ τους,οποτε δεν βρεθηκε ακρη για την ωρα.

Μεχρι που ξαφνικα λεει η σερβιτορα στα αγγλικα ''Φορτιζει!!!'':xalara:Εγω με ενα κυμα χαρας αγκαλιασε το προσωπικο και τα παιδια,το ειπα απευθειας στην κοπελα μου που ειχε καθησει στο τραπεζι των παιδιων και αναμενα να το ανοιξω οταν λιγο φορτισει πανω απο το10 % ,ανακουφισμενος πλεον χιλιοευχαριστησα τα παιδια και το προσωπικο ,αλλα δεν θα τους αφησα ετσι.Παω μεσα λεω στην σερβιτορα μια γυρα μπιρες σε ολα τα παιδια και επιστρεφω και λεω παιδια για το ''ευχαριστω'' οι μπιρες δικες μας.Με ευχαριστησαν τα παιδια και χιλιοευχαριστησα ολο το προσωπικο και φυσικα ειπαμε με τη δικια μου να επιστρεψουμε οπωσδηποτε και αυριο στο μαγαζιαν οχι να φαμε εστω να να πιουμε μια μπιρα και την αψοφη βοηθεια.Γιατι ακομα και με ελλειψη επικοινωνιας υπαρχουν και ανθρωποι ,που στα δυσκολα βοηθανε και πιστευω πως οτι καλο κανουμε καποια στιγμη θα μας γυρισει.
Στην στροφη για το ξενοδοχειο ερχοταν μια παρεα φοιτητων που τραγουδαγε φλαμενκο,παθος οπως θα διαπιστωσαμε ειδικα στην περιοχη της Τριανα.
Τελικα ανοιξε το κινητο βαλε το σωστο κωδικο ,η κοπελα μοτ επεσε ξερη,τι γλιτωσα τελικα δεν κοιμηθηκα καναπε ,της εστειλα τον κωδικο και στο μεσεντζερ το δικο της και το σημειωσα και στο πορτοφολι σε χαρτακι.
Η πρωτη μερα στη Σεβιλλη εριξε αυλαια με περιπετεια ,αλλα στο τελος αυτα τα απροβλεπτα σε κανουν να σκεφτεσαι και να εξελισσεσαι.Γιατι ταξιδια δεν ειναι μονο τα μουσεια και τα αξιοθεατα,αλλα και η επαφη με τον ντοπιο κοσμο και πως θα σε βοηθησουν και οι αναποδιες οπου παντα στο τελος υπαρχει ενα φως στο τουνελ.
Παρακατω εχω την φωτο του μαγαζιου που μας βοηθησε ,δεν ειναι διαφημιση 😂 και καποιες φωτο απο την γειτονια μας το βραδυ.
Buenas noches desde Triana
20251009_225741.jpg
20251009_230049.jpg

Last edited:

barkour

Member

Η ατμοσφαιρα της Σεβιλλης το βραδυ ειναι απιστευτη.Ο φωτισμος που ειχε η γειτονια μας μας εκανε ενα ταξιδι στο χρονο,οπως ολες οι παλιες πολεις της Ισπανιας που σεβονται τον εαυτο τους,που αν αρχισουμε το μετρημα θα μας παρει το βραδυ.Τα πλακοστρωτα σοκακια της Τριανας,τα πολυχρωματα σπιτια και τα δεκαδες μπαρ γεματα νεους που πινουν cervezes.Ναι ισχυει αυτο το fact παρολο που τα κρασια της περιοχης ειναι απιθανα ,οι Σεβιγιανοι στην καθημερινοτητα προτιμαν την μπιρα απο το κρασι,καθως η cerveza ειναι παμφτηνη.
Οσο ψηλα και να ταν η διαθεση παρα την κουραση ,επρεπε να γυρισουμε ξενοδοχειο ,ομως δεν ηταν τοσο ψηλα και η μπαταρια του κινητου μου....

Μολις 3 % η μπαταρια εγραφε και ως κλασσικος Νικος ειχαμε βγει και ειχαμε αφησει powebank και ολα πανω.Επισης η δικια μου ειχε επισης πολυ χαμηλη μπαταρια.
Το διαμερισμα οπως συνηθιζεται σε αρκετα ,εχουν κωδικο προσβασης για εξω.Εγω φυσικα δεν σκεφτηκα να σημειωσω τον κωδικο μου καπου αλλου ή να το δωσω στην κοπελα μου ,στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
Παρολο το 3 % μπηκα στο booking στα μυνηματα μου και παταω και ξαναπαταω και ξαναξαναπαταω τον κωδικο ,μεχρι που νομιζω το μπλοκαρα και ξαφνικα βλεπω οτι τοην ωρα παταγα τον κωδικο του χθεσινου hostel της Μαλαγα ..... και μεχρι να παω γ.....τ και αλλα τετοια γαλλικα το κινητο σβηνει εντελως ο %. :eek::eek::eek:Εκει τα γαλλικα για την ωρα γιναν ελληνικα κανονικοτατα και δεν γραφω αναλυτικα ,γιατι δεν θελω να γραφω βωμολοχιες και καταρες προς πασα κατευθυνση γιατι θα τα ξαναθυμηθω και θα συγχυστω οπως τοτε.
Δες σας ειπα το κερασακι μια 2 μερες πριν το ταξιδι το κινητο μου επεσε κατω και δεν εκανε καθολου καλη επαφη η υποδοχη για φορτισμα ,οποτε μαντεψτε οπως ξερετε απο κινητα για να ανοιξει το 0% και να γινει στο 1 % θελει καποια ωρα και αφου δεν μπορουσε να καταλαβω εαν εχει γινει η φορτιση και η επαφη ηθελε πολυ υπομονη.Οπως ειπα ομως δεν ειχα τιποτα πανω,οποτε επρεπε να παω καπου να το φορτισω.
Η κοπελα μου ειχε ολιγον πανικοβληθει ,εγω προσπαθησα να σκεφτω εξυπνα και να παραμεινω οσο πιο ψυχραιμος μπορω.Επειδη της κοπελα μου καμμια φορα της πεφτει η πιεση και εχει λιποθυμαει περνει μια αγωγη οποτε την επιασε κριση πανικου level κοκκινο .η Α ας την πουμε

Α.-Την επομενη θελω να χουμε και οι 2 τους κωδικους σε περιπτωση που γινει καποια στραβη.

Σαν πρωτη ιδεα ητανε να μπω στο πρωτο μαγαζι που θα εβλεπα ώστε να φορτισω το κινητο μου ,δεν εβρισκα άλλη εναλλακτικη για την ωρα.

Μπαινω λοιπον σε ένα συνοικιακο tapas bar στη στροφη από το διαμερισμα μας,κατι αναμεσα σε bar και καφενειο δικο μας και ζητω με ψιλο ενταση ‘’ σας παρακαλώ βοηθηστε μας ,εχουμε κλειστει απ εξω από το Airbnb μας ,δεν εχουμε μπαταριας ,ειστε η ελπιδα μας’’ .Και φυσικα η σερβιτορα απαντησε ‘’poco ingles’’ ,παρολα αυτά συννενοηθηκαμε λεω ‘’charging,charging phone’’.Βρισκω μπριζα και φορτιστη ,ελα μου όμως που δεν εκανε την επαφη το προβλημα που σας ειπα πιο πανω ,ακομα και καλη επαφη να εκανε δεν μπορουσα να καταλαβω αν εχει γινει γιατι φαινεται μετα το 1 % γιατι η μπαταρια ειχε πεσει στο total zero. Οποτε ολο αυτό κρατησε τουλαχιστον ένα 20 λεπτο.Εγω ημουν μες τα νευρα η κοπελα μου σε κανονικοτατα panic attack ,ημασταν κλεισμενοι 1 μιση ωρα το βραδυ εξω από το Airbnb ,χωρις
κινητο ,σε μια ξενη χωρα και εγω να προσπαθω πανω σε ένα παγκο σε ένα μπαρ να φορτιζω το κινητο μου ,ενώ διπλα σερβοτοροι πηγαινοερχοντουσαν με tapas καλαμαρακια,γαριδες και διαφορα τετοι θαλασσινα.Μετα λεω δεν παιζει θα αρχησω να βαραω τα κουδουνια της πολυκατοικιας,καποιος θα ανοιξει λεω… Ματαια χτυπαγε σαν το τρελο και τα παιδακια που λενε τα καλαντα τα Χριστουγεννα ,όλα τα κουδουνια επι 2 και 3 φορες ,λεω θα με βρισουνε θα ανοιξει κανα παππους με φανελακι και σοβρακο ,αλλα εστω θα μπουμε μεσα.Εγω να φωναζω ‘’ayuda ,ayuda’’,τιποτα τζιφος ενώ εβλεπα τηλεορασεις αναμενες από τα παραθυρα ή ηταν αναισθητοι η φοβοντουσαν.Λεω θα ερθει τωρα κανας κουβας με νερο .Η κοπελα μου σε ημιλυποθημη κατασταση στο πεζοδρομιο,εγω προσπαθουσα να κατσω μαζι της να την ηρεμησω λιγο ,ενώ ειχε φτασει 2 η ωρα.

Ξαφνου μας ακουσε μια παρεα 4-5 νεαρων ατομων γυρω στα 20 με 25 μαξ ,φοιτητες μετα μαθαμε και μας ειπαν τι συμβαινει.Τους εξηγησε τι εγινε ενώ με το άλλο χερι ακομα παλευα να φορτισει το κινητο.Τοτε μιλησα μεσα με το μαγαζι και τους ρωτησα εάν εχουν λαπτοπ ή υπολογιστη διαθεσιμο και όλα αυτά με αγγλικα επιπεδου 2η βδομαδα στην A’JUNIOR ο καλυτερος ,μισα αγγλικα μισα ισπανικα ,δεν μιλαγε κανενας .Καταφερνω τελικα να μπω στην πλατφορμα και φυσικα εγινε αυτό που φοβουμα ηθελε gmail και εννοειται εδινε επιβεβαιωτικο κωδικο που αλλου στο κινητο :xalara::xalara:
Τελεια ως εδω!!!

Η αμεσως επομενη ιδεα ηταν να παρω παο το κινητο της δικιας μου ,που ειχε επισης με το ζορι μπαταρια ,τους δικους μου στην Αθηνα,να πανε σπιτι μου και να μπουνε στην πλατφορμα να μου τους δωσουν.Στην Ελλάδα ομως ηταν 1 ωρα μπροστα ,οποτε δεν ηθελε να τους αναστατωσω 3 τη νυχτα ,οποτε προσπαθησα να σκεφτω αλλη εναλλακτικη και να μην τρεχω νυχτιατικα τους δικους μου.
Εντωμεταξυ να χουμε γινει οντως οι ατραξιον του μαγαζιου ,για εκεινο το βραδυ 2 τρελοι τουριστες που φωναζουν στα ελληνικα και προσπαθουν να φορτισουν ενα κινητο.Το μαγαζι ηταν μονο ντοπιοι και φοιτητες ,μια τρυπα κανονικα αλλα με πολυ εντονη αυθεντικοτητα .Οποτε λογω οτι ειχαμε αναστατωσει το συμπαν λεω ''βαλε μια cerveza ,por favor'' ,λεω στην δικια μου '' θες μια μπιρα να χαλαρωσουμε ?'' δεν ηταν και πολυ θετικη η απαντηση:p

Εντωμεταξυ εδειξε οτι και οι Ισπανοι βοηθανε ομως και ολοι οι Μεσογειοι ,ειναι πολυ ανοιχτοι απλα εκ πρωτης φαινονται πιο κλειστοι εαν δεν μιλας Ισπανικα ,παρολα αυτα ολο το μαγαζι ετρεχε να μας βοηθησε οπως και η παρεα των φοιτητων αυτων ,παρολο που δεν ειχαν καποιο λογο και τους ειχα χαλασει και τη βραδια με το αγχος μας.Ενα παιδι απο την παρεα μαλιστα μου λεει εαν θελετε το βραδυ ,μπορειτε να κοιμηθειτε σε εμας,το θεωρησα παρα πολυ ευγενικο και τον ευχαριστησα.Ειχα αρχισει και ειχα πανικοβληθει το μαγαζι επρεπε να κλεισει καποια στιγμη ,σε μιση ωρα θα σφουγγαριζανε και θα μαζευανε καρεκλες και εγω να μιλαω με νοηματα και αγγλικα ,μιας και οπως ειπα ολοι γρι αγγλικο.Εκτος απο μια κοπελα που μιλουσε παρα πολυ καλα ,Αφρικα τη λεγανε μου εκανε εντυπωση το ομορφο ονομα της και της ειπα οτι ειμαστε απο Ελλαδα και μου λεει το κορυφαιο δεν ξερω ελληνικα αλλα στη σχολη μας μαθαινουμε αρχαια ελληνικα παρακαλω και ξερω σχεδον απταιστα και αρχισε και μου μιλαγε και εμεινε κοκκαλο εγω που δεν ηξερα κουβεντα και ενιωσα μ..ας που ξερουν οι Ισπανοι και εμεις τιποτα.Λεω sorry δεν ξερω να μιλαω ειχα αλλη κατευθυνση στο Λυκειο.Πολυ βοηθητικη και αυτη οπως και ο ιδιοκτητης που απο οτι φαινεται γνωριζε τα παιδια ηταν φιλος τους.
Μετα σκεφτηκαν να μπουν στην σελιδα της booking και να επικοινωνησουν με τον λογαριασμο τους με τον ιδιοκτητη ή εαν εχει τηλεφωνο επικοινωνιας ,ενας μαλιστα ειπε οτι νομιζω ξερει ποιος ητανε ,αλλα δεν πολυ καταλαβαινα στα ισπανικα που λεγαν μεταξυ τους,οποτε δεν βρεθηκε ακρη για την ωρα.

Μεχρι που ξαφνικα λεει η σερβιτορα στα αγγλικα ''Φορτιζει!!!'':xalara:Εγω με ενα κυμα χαρας αγκαλιασε το προσωπικο και τα παιδια,το ειπα απευθειας στην κοπελα μου που ειχε καθησει στο τραπεζι των παιδιων και αναμενα να το ανοιξω οταν λιγο φορτισει πανω απο το10 % ,ανακουφισμενος πλεον χιλιοευχαριστησα τα παιδια και το προσωπικο ,αλλα δεν θα τους αφησα ετσι.Παω μεσα λεω στην σερβιτορα μια γυρα μπιρες σε ολα τα παιδια και επιστρεφω και λεω παιδια για το ''ευχαριστω'' οι μπιρες δικες μας.Με ευχαριστησαν τα παιδια και χιλιοευχαριστησα ολο το προσωπικο και φυσικα ειπαμε με τη δικια μου να επιστρεψουμε οπωσδηποτε και αυριο στο μαγαζιαν οχι να φαμε εστω να να πιουμε μια μπιρα και την αψοφη βοηθεια.Γιατι ακομα και με ελλειψη επικοινωνιας υπαρχουν και ανθρωποι ,που στα δυσκολα βοηθανε και πιστευω πως οτι καλο κανουμε καποια στιγμη θα μας γυρισει.
Στην στροφη για το ξενοδοχειο ερχοταν μια παρεα φοιτητων που τραγουδαγε φλαμενκο,παθος οπως θα διαπιστωσαμε ειδικα στην περιοχη της Τριανα.
Τελικα ανοιξε το κινητο βαλε το σωστο κωδικο ,η κοπελα μοτ επεσε ξερη,τι γλιτωσα τελικα δεν κοιμηθηκα καναπε ,της εστειλα τον κωδικο και στο μεσεντζερ το δικο της και το σημειωσα και στο πορτοφολι σε χαρτακι.
Η πρωτη μερα στη Σεβιλλη εριξε αυλαια με περιπετεια ,αλλα στο τελος αυτα τα απροβλεπτα σε κανουν να σκεφτεσαι και να εξελισσεσαι.Γιατι ταξιδια δεν ειναι μονο τα μουσεια και τα αξιοθεατα,αλλα και η επαφη με τον ντοπιο κοσμο και πως θα σε βοηθησουν και οι αναποδιες οπου παντα στο τελος υπαρχει ενα φως στο τουνελ.
Παρακατω εχω την φωτο του μαγαζιου που μας βοηθησε ,δεν ειναι διαφημιση 😂 και καποιες φωτο απο την γειτονια μας το βραδυ.
Buenas noches desde Triana View attachment 514930 View attachment 514931
Θεουλης....:haha:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

Τελεια ως εδω!!!

Buenas noches desde Triana View attachment 514930 View attachment 514931
Σορρυ, διάβαζα και γέλαγα σα χαζή :haha:

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ξυπνησαμε νωρις,ακομα και για τα δικα μας δεδομενα ,παρολο που πιστευαμε οτι δεν θα κλειναμε ματι απο τις χθεσινες περιπετειες.Ο ενθουσιασμος ομως ηταν μεγαλος και ηθελα να ρουφηξω οσο περισσοτερο απο την Σεβιγιανικη ατμοσφαιρα.
Διασχισαμε τα πολυχρωμα στενακια της Τριανας,με τις κλαιουσες Παναγιες και τον Ιησου σε αρκετα μπαλκονια και προχωρησαμε προς τον ποταμο Γουαδαλκιβιρ.Παρολο που ηταν ηδη πρωι η κινηση ηταν μεγαλη τοσο απο αυτοκινητο,οσο και απο τουριστες .Ο χιλιοτραγουδισμενος ποταμος δινει αλλη ζωη στην πολη ,καθως περα απο το υδατινο και το ρομαντικο στοιχειο που προσθετει σε αυτη την ηδη κουκλα πολη και τα δεκαδες bar ,αποτελει και μελος αθλοπαιδιων οπως κανο,βαρκαδες ακομα και events μεσα στο νερο.Αφου περασα την γεφυρα που χωριζει την Τριανα απο την υπολοιπη Σεβιλλη οπου βρισκεται και το κεντρο της πολης αλλα και ολα τα αξοθεατα,ειδα μπροστα μου την αρενα των ταυρομαχιων.Εαν και ειχε το ενδαιφερον του για μια ξεναγηση και ομορφο εσωτερικο (μιας και δεν ειχα ξαναβρεθει σε αρενα ταυρομαχιων)αρνηθηκε να ενισχυσε αυτο το βαρβαρο αθλημα ,ακομα και για ξεναγηση οπου πολλες φορες εχει αποτελεσμα την θανατωση του ταυρου.Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως ακομα επιτρεπεται αυτο.Πλεον εχω ακουσει οτι δεν θανατωνεται το ζωο ,αλλα και παλι το θεαμα (βαρβαροτητα και εγκλημα θα πω) ειναι για γερα νευρα μιας και matador εχουν χασει την ζωη τους στην αρενα.
Πρωινο λοιπον σε ενα ομορφο καφε ,που βρηκαμε μπροστα μας.Παραγγειλε ενα cafe con leche ,παραγγειλα και μια tostada με jamon iberico εξαιρετικο στην τιμη των 2,50 ευρω παρακαλω!!!
Αφου απολαυσαμε τον καφε και την tostada μας ,ο δρομος μας εβγαλε στην Avenida de la Constitución ,οπου και βρισκεται και η αφετηρια ολων των αξιοθεατων της Σεβιλλης,
Πρωτη σταση ο επιβλητικος ναος της Σεβιλλης,ειχα μεριμνησει ευτυχως να κλεισω εισητηρια απο get your guide ,για skip the line και δεν το μετανοιωσα καθως η ουρα ηταν τεραστια.
Ο ναος με το που μπαινει σε αφηνει με το στομα ανοιχτο.Ναι δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπω καθεδρικο στη ζωη μου,εχω ταξιδεψει αρκετα στην Ευρωπη,εχω παει και στο Duomo,εχω παει στον Αγιο Βιτο στην Πραγα και πολλους αλλους αλλα το μεγεθος του δεν το χωραει ο νους μου.Ειναι πραγματι ο μεγαλυτερος καθεδρικος στον κοσμο και δευτερη εκκλησια μετα την Αγια Σοφια στην Κωνσταντινουπολη.

Θαυμασα τα πανεμορφα εκκλησιαστικα κειμηλια,ειδα ταφους απο ιερεις,αγιες αντιστοιχα που τα λειψανα τους ηταν οντως του ναου αλλα και πολυ πολυ χρυσο.Ισπανοι ηταν αυτοι με τοσα λαφηρα και κατακτησεις ανα τον κοσμο,ειχαν πολυ πραμα να επιχρυσωσουν.

Στον καθεδρικο της Σεβιλλης βρισκεται και ο ταφος του Χριστοφορου Κολομβου και ειναι πλεον και επιβαιωμενο οτι ναι εκει βρισκεται πραγματικα με τεστ dna .Ο ταφος ειναι επιβλητικοτατος ,τα φλας φωτια ,οι ξεναγοι και οι κινεζοι να πεφτουν πανω σου.Κοσμος ,κοσμος ,κοσμος ,τουριστες ,τουριστες, τουριστες.

Ομως αυτο που πραγματικα με μαγεψε και δεν μπορουσα να πιστεψω τι βλεπω ηταν ενα.To αριστουργημα του Πιερ Ντανκαρ,ενα απο τα μεγαλυτερα ξυλογλυπτα στον κοσμο το retable mayor με υψος 20 μετρα παρακαλω,Ειναι πανω του πανω απο 200 αγαλματα και απεικονισεις.Απο την γεννηση του Χριστου ,μεχρι την ζωη της Παναγιας αλλα και διαφορα σπουδαια γεγονοτα και μαχες της Ισπανικης ιστοριας.Ολα αυτα επικαλυμμενα με ατοφιο χρυσαφι.Μπορουσς να το χαζευω ωρες,αλλα με διακοπταν συνεχεια και με σπρωχνανε τα πολλα γκρουπ που ειχε ηδη ο ναος.

Απ εξω απο το ναο υπαρχει ενας πανεμορφος κηπος με πορτοκαλιες και σιντριβανια.

Για Αλκαζαρ δυστυχως εισητηρια ουτε για δειγμα οποτε ,οπως και η Αλαμπρα οι πιθανοτητες να το δω μηδενιστηκαν για την ωρα.

Διπλα στον καθεδρικο δεσποζει η Giralda ,πρωην μιναρες οπου μετα εγινε καμπαναριο,σημαντικο δειγμα μαυριτανικης αρχιτεκτονικης.Οντως δεν μας θυμιζε τυχαια το τζαμι Κουτουμπια του Μαρακες.,καθως η κατασκευη του τζαμιου ειχε επηρρεαστει.

Τουριστες ,ζεστη παλι ,αλογακα σε αμαξες.Τι καλυτερο απο ενα διαλλειμα σε μια ομορφη πλατεια στη Santa Cruz,να πιουμε ενα δροσιστικο tinto de verano,Τα tinto μας ηταν οτι επρεπε για την ζεστη ,ηπιαμε και ενα δευτερο και ενω ψιλοζαλιστηκαμε,ξεχυθηκαμε για βολτα στα σοκακια της παλια πολης,εβραικης συνοικιας Santa Cruz.
Πολυχρωμα σοκακια και παλι,ολιγον μια δοση θα ελεγα λατινικης αμερικης με μαυριτανικα στοιχεια.Οι colonial πολεις του Μεξικου και της Κολομβιας ,ειμαι σιγουρος οτι επηρρεαστηκαν απο αυτες τις πολεις,οποτε ενιωσε και ενα vibe σαν να μαι στο Μεξικο,μονο που εσω δεν ειχα λατιν αλλα φλαμενκο ενω μουσικη του δρομου τσιγγανοι τραγουδουσαν το bamboleo.

Θαυμασαμε ομορφα ,κεραμικα ,κοιταξαμε αναμνηστικα για δικας μας ανθρωπους,πηραμε κατι ομορφα σουπλα azulejos πλακακια και μας εκοψε η λορδα και θελαμε κατι να φαμε.
Πηγαμε λοιπον στο El librero tapas y quesos στην παλια πολη.Εαν και τουριστικο σημειο μες την παλια πολη,το φαγητο ηταν εξαιρετικο και το επιβεβαιωνουν και το γεματο μαγαζι αλλα και οι εξαιρετικες κριτικες του.
Ξεκινησα με ενα κοκκινο κρασι απο την περιοχη Rioja ,παραγγειλαμε tapas πατατοσαλατα με τονο,κροκετες με jamon αλλα και μια δροσερη τονοσαλατα με σπαραγγια,Εγω εβαλα στο ματι μοσχαρισια μαγουλα με σερι οπου τα καταβροχθησα,ενω βαλαμε στην μεση και μια παεγια με κοτοπουλο και λαχανικα .Ολα γευστικοτατα και φοβερη καβα.Αν βρεθειτε Σεβιλλη και Santa Cruz , το προτεινω.

Αφου σκασαμε απο το φαγητο,γυρισαμε ξενοδοχειο για μια μικρη σιεστα που λενε και εδω οι Ισπανοι ,γιατι στις 8μιση το βραδυ ειχαμε κλεισει βραδια φλαμενκο ,που αλλου στην γειτονια μας την Τριανα .

Ειχα υπερενταση δεν μπορουσα τελευταια μερα ,να μεινω στο διαμερισμα και να μην χαρω ενα ηλιοβασιλεμα στην μαγευτικη Plaza de Espana.Η κοπελα μου ειχε βγει off ,οποτε και γω αποφασισα να παω μονος με τα ποδια ως την μαγικη αυτη πλατεια ,ηταν κανα 2 χιλιομετρακια, αλλα ουδολως με απασχολει ,δεν χορταινω περπατημα σε αυτη την πολη.Την αφησα λοιπον να κοιμηθει ,περασα και τον Γουαδαλκιβιρ που ειχε ενα τελειο χρωμα εκεινη την ωρα και συνεχισa προς την πλατεια.
Ο δρομος προς την plaza Espana ηταν μεσω της μεγαλης λεωφορου paseo de las delicias.Γιατι περα απο τα σοκακια και τα κοκκινο κιτρινα σπιτια ,η Σεβιλλη εχει επισης μια αριστοκρατορικη πλευρα ,ενιωσα λοιπον εκει ενα πιο ευρωπαικο vibe ,μεσα απο μεγαλα παρκα ,πανυψηλα δεντρα και μεγαλα πεζοδρομια. Η κινηση παρολα αυτα δεν ελειπε απο την Σεβιλλη,δεν ξερω εαν ηταν ωρα αιχμης παντως και απο μποτιλιαρισμα και αυτοκινητα καλα πανε εδω.Αυτο δειχνει πως η Σεβιλλη δεν ειναι καθολου μικρη πολη και ισως και πυκνοκατοικημενη.

Εφτασα στο παρκο της Μαριας Λουιζας ,περασα τα σπανια εξωτικα φυτα που φιλοξενειμ οταν μπροστα μου ξεπροβαλλε για δευτερη φορα η μαγικη Plaza de Espana .Τα χρωματα ηταν μαγικα ενω καθρεπτιζονταν πανω στην τεχνητη εστω λιμνη της πλατειας.Οπως ειπς θελει κακαλα να ονομασεις την πλατεια ,Πλατεια Ισπανιας και ναι τηνν αντιπροσωπευει η αιγλη της και το μεγεθος της απολυτα.Εαν οχι η ομορφοτερη πλατεια που εχω δει στον βιο μου,γιατι ειναι ηδη πολυ ψηλα ,σιγουρα ειναι η ομορφοτερη πλατεια της Ισπανιας.Απολαυσα το ηλιοβασιλεμα,εβγαλα μερικες φωτογραφιες ,κοντοσταθηκα στην γεφυρα και γνωρισε ενα παιδι solo traveler ,που αλληλοτραβηξαμε φωτογραφιες ο ενας τον αλλος.Το παιδι ηταν απο Τουρκια ,οταν του πα Ελλαδα ,λιγο κατσουφιασε και δεν πολυσυνεχισε η κουβεντα.Νταξει δεν πειραζει δεν μπορει να αρεσουμε σε ολους.
Τι ομορφια αυτη ειπα απο μεσα μου!!
Η ωρα περασε και επρεπε να γυρισω στο δωματιο για να ετοιμαστουμε για το φλαμενκο.Το κινητο ηταν φορτισμενο δεν την ξαναπαταω παλι,με οι σερβιτοροι απο χθες ,με μαθανε και εδω ,απο τα χθεσινα 😂 .Η κοπελα ηταν ηδη ετοιμη και εγω απλως αλλαξε και εβαλα ενα λινο πουκαμισακι και κατευθυνθηκαμε προς το tablao.

Τablaos για οσους δεν γνωριζουν ειναι αιθουσες ,οπως αυτες του θεατρου μικρες συνηθως σε καποιες περιπτωσεις πιο grande ,οπου δινουν τα show με φλαμενκο,Δυστυχως χασαμε την εμπειρια του φλαμενκο σε σπηλια στη Γραναδα ,θα το αφησω για οταν την επισκεφτω.

Το εκλεισα απο το get your guide ,το tablao που επελεξα ηταν το tablao almoraima και απειχε απο το ξενοδοχειο μας,μολις 6 λεπτα με περπατημα.

Προφανως και τα περισσοτερα flamenco shows προσελκυουν κυριως τουριστες,καθως αν ψαξεις τα πιο δημοφιλη και γνωστα ,οπως ψαχνω εγω ψαχνουν και αυτοι,Και εγω τουριστας ειμαι στο κατω κατω,Αλλος τροπος για την ωρα δεν υπηρχε να μπω σε αυτη την κουλτουρα.Οι ντοπιοι θα ακουσουν τους σταρ του φλαμενκο σε αλλες καταστασεις οπως μεγαλα tablao ,συναυλειες ή συνηθως τα μεγαλα ονοματα κανουν περιοδιες ανα τον κοσμο.

Το ζητουμενο ειναι να βρεις ενα ποιοτικο tablao,με μικρο χωρο (που σημαινει οχι μεγαλα γκρουπ) με εμπειρους επαγγελματιες μουσικους και χορευτες ,ακομα καλυτερα που ειναι οικογενεια απο γενια σε γενια και εχουν παθος για το φλαμενκο .Γιατι αλλο κατι που προσελκυει και τουριστες αλλα ειναι ποιοτικο και αλλο το κακο τουριστικο ,με ηθοποιους φτιαγμενο μονο για αυτο.

Ετσι λοιπον και στo tablao που επελεξα επεσα στην πρωτη κατηγορια.Πολυ καλοι μουσικοι ,η χορευτρια με διακρισεις και βραβεια απο πατερα flamenco τραγουδιστη και συναυλειες οι τραγουδιστες σε ολη την Ισπανια.Η διαφορα που λεγαμε.Ο χωρος πανεμορφος με μαυριτανικες επιρροες και vibes λιγο Μαροκο ,αφου δειξαμε τα εισητηρια στην ευγενεστατη senora και πηραμε απο ενα ποτηρι κοκκινο κρασι ,οδηγηθηκαμε στην εισοδο και περιμεναμε να ξεκινησει η παρασταση.Η αιθουσα ητανε μικρη και πολυ μου αρεσεayto.Παρολα αυτα ητανε full.

Η senoraολο πηγαινοερχοτανε συνεχεια ανησυχοι ελεγχε θεσεις,φωτα κλπ ενω μας ανακοινωσε πως απαγορευεται αυστηρα η βιντεοσκοπηση και οι φωτογραφιες ειδικα με φλας ,διοτι οι καλλιτεχνες πρεπει να ναι απολυτα συγκεντρωμενοι σε αυτο που κανουν ,με απολυτη ησυχια ,οποτε δεν πρεπει να τους αποσπαει τιποτα την προσοχη.

Ξαφνικ ερχονται οι 2 μουσικοι ,ενας τραγουδιστης και ενας με μια κιθαρα ,καθησανε και ξαφνικα βγαζει μια κραυγη φλαμενκο και ενιωσα την τριχα μου να σηκωνεται .Το τραγουδι εβγαζε εντονο συναισθημα,λυπη ,παραπονο ολα μαζι.Ο τραγουδιστης το ενιωθε τοσο εντονα ,που μια στιγμη βουρκωσε,Παρολο που δεν καταλαβαινα ισπανικα,εμαθα μετα μιλουσε για μια χαμενη αγαπη που ειχε βιωσει ο ιδιος.Σταματησε μονο να παρει ανασα,
Ξαφνικα ανοιγει η πορτα και μπαινει η θεσπεσια παρουσια ,η χορευτρια με ενα καταπληκτικο μαυρο με κοκκινο φορεμα , τραβηξε ολα τα βλεμματα πανω της,

Ανεβηκε στο σανιδι και το παθος που εβγαζε πανω μας ειχε αφησει ολους παγωτο,Ειμασταν ολοι κολλημενοι πανω της ενω βλεπαμε να χτυπαει τα ποδια της τοσο γρηγορα στο ξυλο ,που δεν προλαβαινες να μετρησεις,Το συναισθημα που ενιωσε ηταν απλα ανατριχιλα.Σε ενα σημειο νομιζαμε οτι κατι ειχε παθει,οσο περνουσε η ωρα ολο και πιο εντονα χτυπουσε τα ποδια της ,αφου πηρε μια βαθια ανασα και την καταχειροκροτησαμε ολοι,Μετα ηρθε και ο επομενος χορευτης επισηξς εξαιρετικος ,Λατινος κανονικος μακρυμαλλης ,ψηλος μελαμψος ενας Αντονιο Μπαντερας σωστος.Ειπα μεσα αυτη ειναι η ψυχη της Ανδαλουσιας,
Αφου χειροκροτησαμε ,στο τελος χαιρετησα τον κιθαριστα που εφευγε και μου πε μαλιστα,οτι εχει φιλο Ελληνα και του αρεσει παρα πολυ το ρεμπετικο .Μαλιστα εχει πολλα κοινα με το φλαμενκο, που τολμω να πω θα συμφωνησω αν και ακουστικα διαφερουν ,ομοιοτητες αν το ψαξεις και κοινα σημεια υπαρχουν.

Μαγεμενοι απο το θεαμα που ειδαμε και δεν κλαψαμε καθολου τα 20 ευρω που δωσαμε,καναμε μια βολτα στην περιοχη.

Ο δρομος ηταν γεματο μαγαζια με κοσμο που ετρωγε tapas και επινε κρασια και μπιρες.Το ενα μαγαζι καλυτερο απο το αλλο.Αφου καναμε μια βολτα στην περιοχη ,αποφασισαμε να παμε προς δωματιο,Τελευταιο βραδυ Σεβιλλη δεν ελεγε ,χωρις να πιουμε μια τελευταια μπιρα και αποφασισαμε να αφησουμε τον πολυβουο δρομο με τα bar και να παμε στο πολυ ομορφο μπαρακι στον πισω δρομο απο το διαμερισμα μας και για να χαλαρωσουμε εκει απο την χθεσινη περιπετεια (για οποιον θυμαται απο πιο πανω).
Με εμας χωρις γκαφα δεν γινεται,Καθομαστε λοιπον ακριβως απεναντι,μα ακριβως εξω απο το μαγαζι και ξαφνικα βλεπω την σερβιτορα να ερχεται απο το πολυ πιο κατω μαγαζι,:rolleyes:
Ε ρε γαμωτο παλι σε αλλο μαγαζι κατσαμε .Δεν μας θελει το αλλο ,να τους ευχαριστησαμε,Ευτυχως ο ιδιοκτητης ελειπε και οι χθεσινοι σερβιτοροι οποτε παλι καλα :haha: Ντροπη θα ταν μας βοηθησαν χθες τοσο οι ανθρωποι .Δεν πειραζει ομως γιατι απολαυσα την γλυκεια βραδια χωρις ουτε κρυο,ουτε ζεστη,μια παγωμενη μπιρα που επινα ολο και πιο αργα ωστε να κρατησω ολο και πιο πολυ αυτη η ομορφη βραδια στην Σεβιλλη.
Επρεπε οως να γυρισουμε γιατι αυριο ξημερωματα ,θα φευγαμε για μια αλλη πανεμορφη πολη την Κορδοβα που ειχα ακουσει τοσα πολλα!

Τι ομορφα που κυλανε οι μερες στην Σεβιλλη!

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.280
Μέλη
39.961
Νεότερο μέλος
bigtraveller1992

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom