Ισπανία Φλαμενκο ,tapas και παθος κατω απο τον ηλιο της Ανδαλουσιας

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Xρονια ονειρευομουνα ενα ταξιδι στην Ανδαλουσια,αυτο το τριπτυχο Σεβιλλη,Γραναδα ,Κορδοβα ηταν για μενα παντα τις προτασεις με την παρεα μου.Μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια να παω στη Σεβιλλη και να επιχειρησω το Σεβιλλη,Μαροκο που μας τα χαλασε ο Covid.
Και να σου η ευκαιρεια απο το πουθενα, ο αδερφος της κοπελας μου αποφασισε να παει για σπουδες στην Le Roche,μια απο τις κορυφαιες σχολες για τουριστικα ανα τον κοσμο ,μαζι με την Le Roche στην Ελβετια.Η βαση της Le Roche ειναι στην Marbella της Kοστα ντελ Σολ,μιας παραθαλασσιας περιοχης της Ισπανιας που δεν γνωριζα καθολου ,μονο μετα εμαθα οτι ειχαν γυριστει σκηνες απο την ισπανικη σειρα του νετφλιξ Toy Boy ,οποιος θυμαται απο την καραντινα του 2020,με ενα στριπερ οπου τον θεωρησαν υποπτο για ενα φονο και τον πηγαν φυλακη αδικα η οχι μην κανω spoiler alert.Παντα αυτα τα παραθαλασσια τουριστικα θερετρα της νοτιας Ευρωπης ,ποτε δεν με ελκυαν για επισκεψη ειδικα την περιοδο του καλοκαιριου,Θεωρω ακρως τουριστικα μερη ,γεματο 5στερα ,εκτρωματα 1οροφα ξενοδοχεια πανω στην παραλια και θαλασσες 5 φορες κατωτερες των θαλασσων μας.Τι με νοιαζει ομως οταν παραδιπλα βρισκονται πολεις διαμαντια?

Και ξαφνου πεταει την βομβα η δικια μου ''παμε στον αδερφο μου τον Οκτωβρη''?
Δεν προλαβε καν να το πει και αρχισα ψαχτηρι ηταν τελη Απριλιου και αρχισα να ψαχνω εισητηρια για Οκτωβρη,
Μετα συνειδητοποιησαμε οτι κλεισαμε εισητηρια πριν καν κλεισει ο αδερφος της ,ακομα και πριν βρει που θα μεινει στην Μαρμπεγια.Η τιμη 140 ευρω με βαλιτσα 23 το ατομο Αθηνα -Μαλαγα με easyjet και επιστροφη 8 ολοκληρες μερουλες.Φυσικα δεν θα μεναμε μονο Μαρμπεγια -Μαλαγα, ο ιδος ο αδερφος της μας ειπε καθημερινες εχει σχολη και εξεταστικη ως αργα οποτε θα ναι καλυτερα να τον χαρουμε ΠΣΚ.Οποτε ειχαμε 4 ολοκληρες μερες να μεινουμε οπου θελουμε και τις υπολοιπες να χαλαρωσουμε στην παραθαλασσια πολη της Costa del Sol,

Η αποφαση παρθηκε 2 βραδια Γραναδα,2 βραδια στη μυθικη Σεβιλλη και τα υπολοιπα Μαρμπεγια .Ομως τα πραματα δεν πηγαν ακριβως οπως τα θελαμε..

Extra muros

Member
Έβαλα αυτόματο λάικ για τον τίτλο, δεν το έχω διαβάσει καν, θα περιμένω να προχωρήσεις για να το χαρώ μαζεμένο!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Απο το καλοκαιρι ειχα προγραμματισει τα παντα ,ειχα βρει ξενοδοχεια,φλαμενκο show σε σπηλια ,οπως και εισητηρια για Αλαμπρα που αν και ενα 3 μηνες πριν οριακα βρηκα για 7 το απογευμα last minute tickets.
Δυστυχως ομως η γιαγια μου αρρωστησε μες τον Σεπτεμβριο ,οπου της ειχα και τρομερη αγαπη καθως με μεγαλωσε και μερα με την μερα γινοταν και πιο αδυναμη ,το τελευταιο που με απασχολουσε εκεινη την στιγμη ηταν to ταξιδι και ηθελα να μαι κοντα της και στην ιδια και στην οικογενεια μου στην μητερα μου,τον θειο μου κλπ.Ετσι επειδη ο καιρος της πτησης πλησιαζε και επρεπε να κανω κατι αποφασισα να ακυρωσω τα ξενοδοχεια και μου επετρεπε η easyjet να μεταφερω το ταξιδι 3 βδομαδες μετα,με εξτρα χρεωση την διαφορα της τιμης .Εννοειται δεν ειχα διαθεση να προετοιμασω κατι για το ταξιδι ,ουτε να ψαχτω για κατι πιο πολυ.Ετσι οπως ειμασταν προετοιμασμενοι και μας ειχαν πει η γιατροι οτι η κατασταση ειναι μη αναστρεψιμη ,η γιαγια εφυγε σε ηλικια 84 ετων μετα απο 2 μηνη μαχη.
Περασαν 2 βδομαδες και αποφασισα τελικα 7 Οκτωβρη Τριτη να πεταξω .
Δεν θελω να μιλησω για τα δυσαρεστα αλλο αλλαζει υφος η ιστορια ,να πω την αληθεια ειχα καποια ξενοδοχεια με δωρεαν ακυρωση για εκεινες της ημερομηνιες .
Τα εισητηρια για Αλαμπρα χαθηκαν και με οτι mail και παρακαλετο να εδωσα,ηταν να παω εχω πληρωσει ,εγινε αυτο με αγαπημενο μου προσωπο ,δεν ιδρωνε το αυτι τους εισητηρια για Αλαμπρα sold out μεχρι τελη Νοεμβρη!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ετσι αποφασισα να αλλαξω εντελως το ταξιδωτικο πλανο και να βγαλω τελειως την Γραναδα απο το πλανο και να την επισκεφτω μονη της και με Αλαμπρα μεσα ολοκληρωμενα και οπως της αξιζει σε επομενο ταξιδι.Στην θεση της λοιπον προσθεσα την Κορδοβα.

Ετσι λοιπον το πλανο αλλαξε σε προσγειωνομαι Μαλαγα κοιμαμαι ενα βραδυ,αναχωρω για Σεβιλλη οπου και καθομαι 2 μερες, φευγω για Κορδοβα 1 βραδυ και τις υπολοιπες θα κατσω Μαρμπεγια οπου θα χαλάρωσω και θα μοιρασω την συνεχεια του ταξιδιου μου εκει.

Ετσι εφτασε η πολυαναμενομενη Τριτη απογευμα , ο καιρος δυστυχως δεν ειχε την ιδια διαθεση και ενθουσιασμο με εμας.Η μερα ηταν βροχερη και θα πεταγαμε με αστραπες ,καταιγιδες ,γινομαι μουσκιδι μεχρι να βγουμε απο το παρκιν του αεροδρομιου.
Τιποτα ομως δεν μας πτοησε ουτε οι μισαωρες αναταραξεις ,ουτε οι αστραπες που σκαγαν πανω απο την Μεσογειο ,σε λιγες ωρες θα προσγειωνομασταν στην αγαπημενου μου Ιβερικη ,τριτη επισκεψη την χωρα ,αλλα προτιμω στον μαγικο τοπο της Ανδαλουσιας!!

Τα συννεφα εξαφανιστηκαν,ο πιλοτος ειπε οτι ο καιρος θα εχει 30 βαθμους Κελσιου και ηδη τα βραδινα φωτα της Μαλαγας φανηκαν ενω πεταγαμε πανω απο την θαλασσα.

Η περιπετεια μολις ξεκινησε.
Bienvenido a España.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έκανες πολύ καλά που πραγματοποιήσες τελικά το ταξίδι και μας γράφεις γι' αυτό, παρόλη την απώλεια που βίωσες. Έχοντας ζήσει κάτι ανάλογο σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Περιμένω τη συνέχεια για τις καταπληκτικές αυτές πόλεις. :)

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Έκανες πολύ καλά που πραγματοποιήσες τελικά το ταξίδι και μας γράφεις γι' αυτό, παρόλη την απώλεια που βίωσες. Έχοντας ζήσει κάτι ανάλογο σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Περιμένω τη συνέχεια για τις καταπληκτικές αυτές πόλεις. :)
Αγαπαμε Ισπανια 3 η φορα στην χωρα.Την επομενη φορα ευκαιρια να επιστρεψω για την Γραναδα

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Η προσγειωση τελικα ηταν ομαλοτερη της πτησης και ετσι απο την βροχερη Αθηνα φτασαμε στην ζεστη Μαλαγα,πεταξαμε και τις ζακετες , τις χωσαμε μεσα στην βαλιτσα,παλια μου τεχνη κοσκινο απο τα υπερβαρα της Easy και παραγγειλαμε uberaki να μας παει στο κεντρο της Μαλαγα .Ηρθε ενας συμπαθης Μαροκινος, με μια καταμαυρη Μercedes με το ονομα Εκτορας και του εξηγησα οτι το ονομα του ηταν ελληνικο.Hταν Μαροκινος μεν αλλα γεννημενος στην Ισπανια ,δεν γνωριζει καν συγγενεις εκει,παρολα αυτα επισκεπτεται το γειτονικο Μαροκο συχνα σαν ταξιδιωτης και ηδη νομιζω εχει ανεβει ψηλα στην λιστα πιθανως επομενος προορισμος μου.

Εστω και νυχτα η πολη μου εβγαλε οικειες εικονες,δεν απειχε πολυ εαν οχι 100 % Ελλαδα ,απο μια ακομα μεσογειακη χωρα,θα μπορουσαμε να ειμαι πχ στο ποταμι στο ρευμα που πηγαινει προς Πειραια.
Παρολο αυτα τα ομορφα νεοκλασσικα ηταν αρκετα πιο διατηρημενα απο της Αθηνας,οποτε μαζι με τις ισπανικες διαφημισεις του ραδιοφωνου Αndalucia Fm καταλαβα οτι βρισκομαι σε ισπανικο εδαφος,Φτασαμε τελικα μας αφησε στο δρομο και σε ενα στενακι ηταν το ξενοδοχειο-ξενωνας-hostel οπου θα μεναμε ενα μονο βραδυ.Η ωρα ηταν 23.30 και ημασταν κομματια.Συμπαθη το hostelaki αλλα η κοπελα μου δεν πολυειχε συνηθισει τετοιου ειδους δωματια και ολιγον ,ενιωσε οτι θα μας σφαξουνε πουθενα.Η αληθεια ειναι οτι το Casa Mata central ηταν συμπαθητικο για ενα βραδυ,αλλα για την φαση και την ηλικια που ειμαστε απεχει καπως για να το πουμε ανετο.Ηταν ολιγον ημιδιαμονη η φαση .Τουλαχιστον ηταν καθαρο.Θελαμε ομως να πιουμε νερο και ψαξαμε το κοντινοτερο mini market.H περιοχη ηταν οντως ολιγον μυστηρια,τερμα μαστουρωμενος και ενας τυπος χτυπαγε οτι αμαξι η τοιχο εβρισκε μπροστα του.Ολιγον ειμασταν σε επιφυλακη,δεν νιωσαμε και πολυ ανετα και πιστευαμε ημασταν σε μια περιοχη σαν την Ομονοια της Μαλαγα.Παρολα αυτα αν και Τριτη κυκλοφορουσε παραλληλα και αρκετος νεος κοσμος και νιωθαμε εστω λιγο πιο ανετα
.Οκ κανω πανω απο 5 χρονια χρονια krav maga ,εχω και μαυρη ζωνη σε αλλο αθλημα ,αλλο διακοπες ειμαι δεν θελω ουτε να προκαλεσω την τυχη μου ,ουτε να υπαρξει καποιο προβλημα με την κοπελα μου ας ξερω λιγο αυτοαμυνα. Παρατηρησα επισης οτι η περιοχη ειχε παρα πολλους trans και βιζιτουδες κανενα προβλημα με τους ανθρωπους ,ουτε κρινουμε σεξουαλικοτητες και επαγγελματα αλλα ηταν κατι που και να μην ηθελες ηταν σε καθε στενο.
Ρωτησαμε μια πανυψηλη κοπελα ,ολιγον ντοπαρισμενη απο τις κρεατινες που εχει κοντα μινι μαρκετ ,ευγενεστατη και με εκπληξη απταιστα αγγλικα μας εδειξε οτι ειναι στο διπλα στενο.
Πηραμε νερακι και γυρισαμε ξεροι .Ειχαμε πολυ γεματη μερα αυριο.

Με τις πρωτες αχτιδες του ηλιου ,σηκωθηκαμε ορθιοι σαν ελατηρια θες απο ενταση ,θες ενθουσιασμο ειχαμε μολις λιγες ωρες πριν αναχωρησουμε για Σεβιλλη ,οποτε ειχαμε στην διαθεση μας ενα 3ωρο περιπου για μια βολτα στη Μαλαγα.Πριν ομως δουμε ολα αυτα επρεπε να κανουμε ενα πραμα .. ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕ!!Μια γρηγορη αναζητηση στο google μας εβγαλε καλυτερο μερος για πρωινο στο Next Level Specialty Coffee.Ο καφες ηταν εξαιρετικος ,αλλα η πεινα μεγαλη οποτε το καφε μου συνοδευσα και ενα πρωινο αλλα ισπανικα,μια tostada με jamon ,Ειπα να το παιξω παραδοσιακα και hardcore.Η tostada ειναι κατι σαν την δικη μας τυροπιτα,ιθα τους δεις να την τρωνε απο καφε,μεχρι στασεις λεωοφορειων ,μεχρι σταθμους σε καφε των κτελ ,τρενα παντου.Ειναι μια μεγαλη φετα ψημενου ψωμιου ,με τριμμενη ντοματα ,jamon serrano απο πανω και τυρι και μπολικο ελαιολαδο .Ηταν λιγο too much για 8 η ωρα το πρωι ,αλλα το ξαναφαγε πολλες φορες εκει και σχεδον παντου κοστιζε 2,50 με 3 ευρω.

H περιοχη που μεναμε αλλα και η πολη ολοκληρη ηταν αλλιως την μερα .Ακομα και 9 η ωρα το πρωι ειχε τιγκα κοσμο ,τουριστες κλπ ,ειχε τρομερο vibe.Mπαιναμε ολο και πιο βαθια στο παλιο κομματι και μπορω να πω οτι τα στενα ηταν πολυ καλοδιατηρημενα και φανταζομαι τι πανικος θα γινοταν εδω το βραδυ.

Πρωτη σταση φυσικα η plaza de la constitución,η κεντρικοτερη πλατεια της Μαλαγας με τους φοινικες ,τα καλογουστα μαγαζια και δεκαδες για την ωρα νεους και οχι μονο που διναν το ραντεβου ,στο σιντριβανι της μεγαλης και πανεμορφης αυτης πλατειας.
Ο δρομος θελοντας και μη μας εβγαλε στον πιο κεντρικο εμπορικο δρομο της Μαλαγας ,Calle Larios φυσικα,εδω θα βρειτε ολες τις επωνυμες μαρκες ,οποτε εαν βρεθειτε στην Μαλαγα και θελετε να κανετε το shopping therapy σας το περασμα σας απο την Calle Larrios ειναι απαραιτητο,χωρις να σημαινει οτι δεν αξιζει για βολτα πρωι και βραδυ φυσικα.Τα καταστηματα ειναι προσιτα οποτε οσοι θελετε Zara,Pull and Bear,MASSIMO DUTTI,Mango ,Primark θα τα βρφειτε ολα εδω χωρις να λειπουν φυσικα και καποιες πιο luxury βλεπε Swarowski.Ωραια ειναι αλλα Istiklal δεν ειναι προφανως δεν φτανει ουτε το μεγεθος ουτε το vibe της στο μικρο νυχι της.Ερμου της Μαλαγας θα πω πιο καλα
Οποτε προσπερναμε και εδω και φτανουμε στο πιο γνωστο landmark της πολης τον Καθεδρικο της Μαλαγας,με την επιβλητικη μπαροκ προσοψη .Δυστυχως ηταν κλειστος.Παρολο που ο καθεδρικος κλεβει τα φλας και τις εντυπωσεις ,μου τραβηξε την προσοχη και το πανεμορφο κτιριο ακριβως απεναντι στην ιδια πλατεια το Centro Cultural Malaga.
Σουλατσαρουμε λιγο ακομα στα δρομακια του ιστορικου κεντρου της Μαλαγας,αλλα εφτανε η ωρα για το check out.Eπιστρεφουμε λοιπον στο hostel γιατι σε 1 ωρα αναχωρουσαμε για την πρωτευουσα της Ανδαλουσιας την Σεβιλλη.
Ο τροπος που θα πηγαιναμε bla bla car.
Το bla bla car ειναι ενας πολυ οικονομικος τροπος να μεταφερθεις απο πολη σε πολη ,κατεβαζεις την εφαρμογη και με ποσο 15 με 20 ευρω πας στην πολη που θες ,γνωριζοντας ντοπιους.Οι οδηγοι δεν ειναι επαγγελματιες δεν ειναι ταξι δηλαδη,ειναι ας πουμε φοιτητες οι οποιοι πανε απο πολη σε πολη ειτε για δουλεια,ειτε για σπουδες ή γιατι για δικους τους λογους θα πηγαινανε εκει και για να βγαλουν πχ ενα χαρτζιλικι περνουν μαζι τους οποιον θελει.Στα συν ειναι οτι εχεις την ανεση ενος αμαξιου δεν εχεις την ταλαιπωρια του περιμενω κτελ,παω σταθμο τρενου κλπ να βγαλω ειστητηρια ,αλλα στα μειον ειναι οτι δεν εχει οτι ωρα θες παρα μονο οτι ωρα εχει διαδρομη ενας οδηγος και παιζει φυσικα και ακυρωση,Εαν ειστε χαλαροι και flexible καντε το ,αλλα μην το αφησετε πχ για μερα που εχετε πτηση προτιμηστε τρενο ΄η λεωφορειο που ειναι πιο σιγουρο οτι θα φτασετε.Και ενα ακομα μειον ειναι οτι εχει συγκεκριμενο μερος στην τοποθεσια να σε παραλαβει ,οπως και να σε αφησει πχ εμας πηγαινε στο πανεπιστημιο και βιαζοτανε και μας αφησε εκει,

Γυρισαμε στο hostel και μας υποδεκτηκε ο υπερεκδηλωτικος και hig energy ρεσεψιονιστ/ιδιοκτητης ισως.Μας ξεκουφανε πραγματικα.Μολις ειδικα εμαθε οτι ειμαστε Ελληνες ,αρχισε τα wow ,Greeks Mediterranean we are the same, κατι για Hercules ελεγε Alexander the Great και διαφορα ιστορικα οπως οτι η πρωτοι κατοικοι ηταν Ελληνες και Ρωμαιοι και κατι τετοια.Του ειπα να μας παρει ενα ταξι για να μας παει εκει που θα περναμε το bla bla car,μας ελεγε κατι relax,tranquillo του λεω οπα εχουμε και εμεις μοτο στην Θεσσαλονικη λεμε ''χαλαραααα΄΄΄,του αρεσε πολυ η φραση,Του λεω αν ερθει κανεις απο Ελλαδα ειδικα απο Βορεια Ελλαδα ,θελω να του το πεις ,Εξαγω πολιτισμο μιλαμε εμενα επρεπε να βαλουνε υπουργο Τουρισμου .Μετα αρχισε κατι αν καπνιζουμε χορτο και κατι τετοια κουφα.Μας πηρε ενα ταξι ενος δικου του γιατι οπως διαπιστωσαμε το uber θα μας ξεσκιζε στην τιμη,οποτε οντως εκανε κατι καλυτερο,Χαιρετισαμε τον τρελαρα host μας και πηγαμε εξω απο το πανεπιστημιο της Μαλαγας ,οπου θα ερχοταν ο οδηγος μας.
Ηρθε τελικα με ενα κοκκινο opel corsa,πηραμε μαζι μας εναν αλλο Ισπανο φοιτητη που σπουδαζε μαρκετινγκ και ξεκινησαμε για την Σεβιλλη.
Αγγλικα ευτυχως μιλαγανε και οι 2 καλα ,ο οδηγος παρεδιδε μαθηματα γαλλικων σε πανεπιστημια και πηγαινοερχοταν μεταξυ Σεβιλλης-Μαλαγας.
2 μιση περιπου ωρες ηταν η διαδρομη ,το τοπιο ομορφο αλλα μεσογειακο οχι πολυ διαφορετικο απο Ελλαδα,με κυριο ομως σημειο οπου παντου εβλεπες μεγαλους ταυρους ψευτικους σε ταμπελες ,ψευτικους οτι θες πανω στην εθνικη.

Μας αφησε λοιπον το παιδι στο πανεπιστημιο που ειχε και μετρο σταση και στην τιμη των 20 ευρω και για τους 2 και πιασαεμ βαλιτσες να παμε airbnb για να ανακαλυψουμε την πανεμορφη Σεβιλλη !!Και ειμαστε ηδη στην πρωτη μερα!!
20251008_100249.jpg
20251008_103012.jpg
20251008_103508.jpg
20251008_103611.jpg
20251008_092617.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.253
Μέλη