Ιταλία Φλωρεντία, με... ολίγη από Σιένα και Σαν Τζιμινιάνο

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
δαγκώνω τη σιένα κι έφυγα...!:D

είναι εκτός συναγωνισμού... :bleh:


όχι ότι δε θες να δεις και τη μεγαλύτερη πόλη ρε παιδί μου... φανταζομαι αν δεν εχεις παει, θα ξεκινήσεις από florence, αλλά η σιένα είναι έρωτας!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
TIPS

• Ο οδηγός «TOP 10 FLORENCE & TUSCANY», έκδοσης 2009, του DK που είχα μαζί μου αποδείχθηκε κατώτερος από τον αντίστοιχο άλλων πόλεων που έχω χρησιμοποιήσει. Η προσπάθεια να χωρέσει όλη την Τοσκάνη (και όχι μία πόλη όπως συνηθίζει η συγκεκριμένη έκδοση) τον έκανε λιγάκι δύσχρηστο και μπερδεμένο ως προς τα αξιοθέατα, ενώ είχε και αρκετές ελλείψεις. Αντίθετα, ο ελληνικός οδηγός «Φλωρεντία και Τοσκάνη» του Explorer αποδείχθηκε πάρα πολύ καλός και μας συντρόφευσε σε όλο το ταξίδι! Μπορείτε να τον βρείτε στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» με 16.50 ευρώ (το αναφέρω γιατί σε άλλα αντίστοιχα μαγαζιά τον έχω βρει έως και με 22 ευρώ!)

• Το εισιτήριο από και προς το αεροδρόμιο Americo Vespucci της Φλωρεντίας με τα λεωφορεία των Sita/Ataf θα σας κοστίσει 4.50 ευρώ (θα το προμηθευτείτε από τον οδηγό μπαίνοντας) και η διαδρομή έως τον σταθμό τρένων Santa Maria Novella θα διαρκέσει το πολύ ένα μισάωρο (συνήθως λιγότερο). Προσοχή, στις ώρες αναχώρησης των λεωφορείων! Διπλοτσεκάρετε από τον πίνακα ανακοινώσεων στην αφετηρία με την ένδειξη Volainbus (που στο σταθμό Santa Maria Novella βρίσκεται στην έξοδό του από την πλευρά των εκδοτηρίων/info δίπλα στο σημείο φύλαξης αποσκευών), γιατί πιθανόν ό,τι αναφέρεται στο timetable της σελίδας στο Internet να μην ισχύει στο 100%.

• Από τη Φλωρεντία στη Σιένα προτιμήστε να πάτε με λεωφορείο και όχι με τρένο, καθώς το λεωφορείο σε αφήνει πιο κοντά στο ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας πόλης! Πληροφορίες για τα δρομολόγια προς Σιένα (αλλά και Σαν Τζιμινιάνο) θα βρείτε εδώ http://www.sitabus.it/sita-toscana/Firenze - Siena.pdf. Ξεκινάνε από τα γραφεία της Sita λίγο έξω από το σταθμό Santa Maria Novella, γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε για να βρείτε ακριβώς το σημείο αφετηρίας. Υπάρχει ακόμη και σύνδεση μεταξύ Σιένας και Σαν Τζιμινιάνο, για την περίπτωση που θέλετε να τα επισκεφθείτε το ένα μετά το άλλο. Το κόστος κάθε εισιτηρίου είναι 5-7 ευρώ ανάλογα με τη διαδρομή, ενώ η σύνδεση Φλωρεντίας-Σαν Τζιμινιάνο γίνεται μέσω του χωριού Poggibonsi, όπου ίσως θα χρειαστεί να αλλάξετε λεωφορείο.

• Αν, παρ’ όλα αυτά, θέλετε να πάρετε taxi από το σταθμό των τρένων (είτε γιατί έχετε αργήσει είτε γιατί θέλετε να είστε πιο άνετοι) υπάρχει standard χρέωση 23 ευρώ, για τη διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο.

• Στο σταθμό Santa Maria Novella, όπως προανέφερα, υπάρχει υπηρεσία φύλαξης αποσκευών. Εμείς για 2 βαλίτσες και διάρκεια φύλαξης περίπου 6 ½ ώρες πληρώσαμε συνολικά 10 ευρώ.

• Για όσους ενδιαφέρονται για αγορές, στο χωριό Barberino del Mugello κοντά τη Φλωρεντία λειτουργεί outlet μεγάλων σχεδιαστών (Designer Outlet Barberino: home). Στο χωριό μπορείτε να πάτε με λεωφορείο των Sita/Ataf, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Τοσκάνης. Προσοχή όμως στην επιστροφή σας, καθώς κάποια δρομολόγια από το χωριό δε φεύγουν από το ίδιο σημείο απ’ αυτό που σας αφήνουν, οπότε θα χρειαστείτε extra 20λεπτο περπάτημα προς τη στάση αναχώρησης.

• Το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας είναι φυσικά πλακοστρωμένο, με αποτέλεσμα, μετά από αρκετές ώρες περπατήματος που επιβάλλονται σε μια τέτοια πόλη, να αισθανθείτε τα πόδια σας ταλαιπωρημένα. Προσοχή, λοιπόν, στα παπούτσια που θα επιλέξετε να έχετε μαζί σας!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ευχαριστούμε και πάλι...πολύ χρήσιμες πληροφορίες! :clap:
 

Travelsafe

Member
Μηνύματα
108
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
The eternal city - Italy
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όσο+μακριά, τόσο+καλά
Την επόμενη φορά που θα σε φέρει ο δρόμος σου στα άγια χώματα της Τοσκάνης, κάνε μία διαδρομή πρός Πίζα και Collodi (είναι το "χωριό" του Pinocchio) με ένα ωραίο μικρό μουσείο και θεματικό παρκάκι από τις περιπέτειες του. Όσο για τους οδηγούς καλύτερα να ρωτησεις τους ντόπιους. Έχουν ιδιαίτερη πλάκα οι Ιταλοί όταν μιλάν αγγλικά... Στο San Gimignano με τους πανύψηλους πύργους, έχουν γυριστεί πολλές σκηνές΄της ταινίας "Padre Padrone" για όσους τη έχουν δεί ή την θυμούνται.
Εκτιμώ οτι γενικά καλοπέρασες.. Άντε και στην επόμενη εξόρμηση
 

elbono

Member
Μηνύματα
190
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ονειρεμένο Ταξίδι
?????
φανταστικες οι πληροφοριες!ανυπομονω να ρθει η μερα!!κ ελπιζω οι 5 μερες στην φλωρεντια να ειναι αρκετες για να δω ολα αυτα κ κατι παραπανω!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
βεβαίως! να γυρίσεις βέβαια όσο μπορείς την τοσκάνη σ' αυτες τις μέρες...

μια μερούλα σιένα-σαν τζιμινιάνο-κιάντι, μια πίζα-λούκα...και άλλα καλουδια που έχουν γράψει τα παιδιά εδω μεσα στα σχετικα θρεντ!

μην περιοριστείς στη φλωρεντία :)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Αυτο που μου αρεσει τοσο πολυ στις Ιταλικες πολεις ειναι αυτη η ανυπερβλητη αρχιτεκτονικη τους ,την οποια ξαναθυμηθηκα μεσα απο τις ωραιες φωτογραφιες σου chrikky. Βλεποντας τες νομιζεις οτι θα ξεπηδησουν απο τα σοκακια ηρωες του Shakespeare.
 

astrah

Member
Μηνύματα
121
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ταξίδι να'νε κ οπου να'νε
Ονειρεμένο Ταξίδι
το γυρο του κοσμου!
εφυγα και εγω για φλωρεντια 1 σεπτεμβρη! δεν χρειαζομαι καν τουριστικο οδηγο μετα απο τοσες πληροφοριες . ευχαριστουμε!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης:

  1. Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
  2. Τα μηνύματα πρέπει να γράφονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για να είναι ευανάγνωστα. Η χρήση των greeklish απαγορεύεται στο φόρουμ.
http://www.travelstories.gr/rules.php
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom