echo2011
Member
Συνεχίζω λοιπόν με τη δεύτερη μέρα.. 25 Δεκεμβρίου. Δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα στο Λονδίνο αλλά ο κόσμος που κυκλοφορεί έξω είναι πολύς, κυρίως στα τουριστικά μέρη.. Ανάμεσα τους πάρα πολλοί συμπατριώτες μας. Όπου κι αν περπατούσαμε ακούγαμε ελληνικά, πέσαμε τυχαία ακόμα και σε γνωστούς μας δύο φορές. Τα μμμ δε λειτουργούν οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για μια πολύ μεγάλη βόλτα. Σηκωνόμαστε νωρίς νωρίς και από το παράθυρο του ξενοδοχείου βλέπουμε πως ο καιρός είναι βροχερός. Σε γενικές γραμμές με τον καιρό είμασταν τυχεροί.. Ναι μεν έβρεχε καθημερινά αλλά όχι για πολλή ώρα και όχι δυνατή βροχή και συνήθως όταν βγαίναμε σταμάταγε και όταν μπαίναμε καπου ή γυρνούσαμε στο ξενοδοχείο ξεκίναγε..
Παίρνουμε λοιπον τις ομπρέλες μας και ξεκινάμε. Από waterloo κατευθυνόμαστε προς το Big Ben για να το δούμε και από πιο κοντά. Όσο πλησιάζουμε η ψηφιακή παίρνει φωτιά.
Μετά Westminster abbey,
Και συνεχίζουμε για το st James park και το Buckingham palace. Το πάρκο είναι γεμάτο κοσμο! Αν και χειμώνας ήταν πολύ όμορφο.. Μέσα σε μια μεγαλούπολη και νιώθεις πως είσαι στην εξοχή..
Τα σκιουράκια αμέτρητα έτρεχαν παντού ανεξέλεγκτα! Πλησίαζαν τους περαστικούς, μύριζαν τα χέρια τους και αν δεν έπαιζε φαϊ γίνονταν άφαντα σε κλάσματα δευτερολέπτου! Και όπως τα φωτογραφίζουμε αμέριμνοι βλέπω ένα ατιμούτσικο να πηδάει τα κάγκελα και το βγάζω τυχαία...
Μετά όμως το βλέπω να τρέχει προς το μέρος μου με άγριες διαθέσεις
, και εδώ ήμουν σε ετοιμότητα οπότε να και η φωτο...
Και το ζωηρούλι χωρίς να το καταλάβω καλά καλά είναι πάνω μου.. Από μακριά με στάμπαρε (μάλλον τα κόκκινα γάντια μου δηλαδή)..
Ο καλός μου είχε έτοιμη τη μηχανή και απαθανάτησε το γεγονός! Όταν έφτασε ως το χέρι μου και είδε ότι το γάντι μου δεν είναι φαγητό με εγκατέληψε αφού βέβαια με γέμισε λάσπες με τα ποδαράκια του..
Η βόλτα όμως συνεχίζεται και επόμενη σταση στο Buckingham palace.
Φανάρι για τα αλογάκια...
Φτάσαμε λοιπόν στην είσοδο του Hyde park όπου για την περίοδο των γιορτών είχαν στήσει την winter wonderland.. Ημέρα των Χριστουγέννων ήταν κλειστή αλλά ξαναπήγαμε (θα γράψω παρακάτω) και γινόταν χαμός!
Οπότε συνεχίσαμε τη βόλτα μας μέσα στο Hyde park..
Diana's memorial fountain..
Συνεχίσαμε στους Kensington gardens.
Albert memorial και στο βάθος Albert hall
Kensington Palace
To άγαλμα του Peter Pan..
Italian fountains
Ένα τεράστιο κεφάλι αλόγου..
Αφού ολοκληρώσαμε το γύρο του Hyde park πήγαμε ξανά Piccadily circus και κάναμε στάση εκεί κοντά για φαγητό.
Οι επιλογές μας για φαγητό (δεν ήταν και πολλά ανοιχτά) ήταν ή ένα τούρκικο εστιατόριο ή το Ο' neill's (ιρλανδικό). Επιλέξαμε το δεύτερο γιατί είχαμε φάει και στο Δουβλίνο στο "αυθεντικό" και μας άρεσε πολύ. Και αυτό καλό ήταν δε μπορώ να πω.. Φάγαμε, ήπιαμε (εγώ ήπια μια gingerbeer, κατι σαν την τσιτσιμπύρα που λένε στη Κέρκυρα
αλλά με αλκοόλ) και ξεκουραστήκαμε λίγο πριν ξεκινήσουμε για τη δεύτερη βόλτα. Η νύχτα είχε ήδη πέσει όταν ξεκινήσαμε για το city of London. Στόχος μας να δούμε: st Paul's Cathedral, Βank, Loyd's building, Gherkin, the monument και γενικά να περπατήσουμε αναμεσα στους ουρανοξύστες και μετά πλάι στο ποτάμι ως την Μillenium bridge. Αλλά περισσότερα για αυτά σε επόμενο κεφάλαιο..
Παίρνουμε λοιπον τις ομπρέλες μας και ξεκινάμε. Από waterloo κατευθυνόμαστε προς το Big Ben για να το δούμε και από πιο κοντά. Όσο πλησιάζουμε η ψηφιακή παίρνει φωτιά.

Μετά Westminster abbey,

Και συνεχίζουμε για το st James park και το Buckingham palace. Το πάρκο είναι γεμάτο κοσμο! Αν και χειμώνας ήταν πολύ όμορφο.. Μέσα σε μια μεγαλούπολη και νιώθεις πως είσαι στην εξοχή..

Τα σκιουράκια αμέτρητα έτρεχαν παντού ανεξέλεγκτα! Πλησίαζαν τους περαστικούς, μύριζαν τα χέρια τους και αν δεν έπαιζε φαϊ γίνονταν άφαντα σε κλάσματα δευτερολέπτου! Και όπως τα φωτογραφίζουμε αμέριμνοι βλέπω ένα ατιμούτσικο να πηδάει τα κάγκελα και το βγάζω τυχαία...

Μετά όμως το βλέπω να τρέχει προς το μέρος μου με άγριες διαθέσεις

Και το ζωηρούλι χωρίς να το καταλάβω καλά καλά είναι πάνω μου.. Από μακριά με στάμπαρε (μάλλον τα κόκκινα γάντια μου δηλαδή)..

Ο καλός μου είχε έτοιμη τη μηχανή και απαθανάτησε το γεγονός! Όταν έφτασε ως το χέρι μου και είδε ότι το γάντι μου δεν είναι φαγητό με εγκατέληψε αφού βέβαια με γέμισε λάσπες με τα ποδαράκια του..

Η βόλτα όμως συνεχίζεται και επόμενη σταση στο Buckingham palace.

Φανάρι για τα αλογάκια...

Φτάσαμε λοιπόν στην είσοδο του Hyde park όπου για την περίοδο των γιορτών είχαν στήσει την winter wonderland.. Ημέρα των Χριστουγέννων ήταν κλειστή αλλά ξαναπήγαμε (θα γράψω παρακάτω) και γινόταν χαμός!
Οπότε συνεχίσαμε τη βόλτα μας μέσα στο Hyde park..

Diana's memorial fountain..

Συνεχίσαμε στους Kensington gardens.
Albert memorial και στο βάθος Albert hall

Kensington Palace

To άγαλμα του Peter Pan..

Italian fountains

Ένα τεράστιο κεφάλι αλόγου..

Αφού ολοκληρώσαμε το γύρο του Hyde park πήγαμε ξανά Piccadily circus και κάναμε στάση εκεί κοντά για φαγητό.

Οι επιλογές μας για φαγητό (δεν ήταν και πολλά ανοιχτά) ήταν ή ένα τούρκικο εστιατόριο ή το Ο' neill's (ιρλανδικό). Επιλέξαμε το δεύτερο γιατί είχαμε φάει και στο Δουβλίνο στο "αυθεντικό" και μας άρεσε πολύ. Και αυτό καλό ήταν δε μπορώ να πω.. Φάγαμε, ήπιαμε (εγώ ήπια μια gingerbeer, κατι σαν την τσιτσιμπύρα που λένε στη Κέρκυρα

Attachments
-
274,8 KB Προβολές: 88
Last edited: