Ιταλία Φωτο-ιστορία: Ιταλία, Αύγουστος 2015

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.052
Ενεργοποίησα τη θεωρία του νού για να καταλάβω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Συσχέτισα λανθασμένα το θέμα με τον ανθρώπινο παράγοντα και μόνο.
Άλλοι προσεγγίζουν τους προορισμούς τους εγκεφαλικά και άλλοι συναισθηματικά υποθέτω. Εγώ που κάνω το πρώτο συμφωνώ με τον @greco. Αλλά δεν θεωρώ κανέναν τρόπο από τους δύο καλύτερο ή χειρότερο.
Πλουσιότερη έγινα σε εικόνες και από την Ιταλία και από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς που πήγα, καλύτερη όχι (πόσο καλύτερη πχια;)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Η επόμενη και τελευταία ημέρα στη Φλωρεντία είχε το πρωί το μουσείο Stibbert. Το ανακάλυψα ψάχνοντας στο internet για εναλλακτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Φλωρεντία "off the beaten track" όπως λένε.
To μουσείο Stibbert φιλοξενεί μία απο τις μεγαλύτερες συλλογές ευρωπαϊκών, ιαπωνικών και ισλαμικών πανοπλιών και όπλων στον κόσμο, καθώς επίσης και μια εντυπωσιακή συλλογή Αναγεννησιακής ζωγραφικής και είδη λαϊκής τέχνης απο την ίδια περίοδο.

Το μουσείο ήταν αρκετά μακριά απο το σπίτι μας και για κάποιο λόγο δεν υπήρχε δρομολόγιο λεωφορείου που να εξυπηρετεί. Έπρεπε να περπατήσουμε, να πάρουμε λεωφορείο και μετά να περπατήσουμε πάλι αρκετά. Οπότε είπαμε να το πάρουμε όλο με τα πόδια για να μη χάσουμε χρόνο περιμένοντας το λεωφορείο. Γενικά το δίκτυο συγκοινωνιών της Φλωρεντίας δεν είναι και το καλύτερο που έχω δει.

Εδώ, στους κήπους του μουσείου, κάνουμε μια αναγνωριστική βόλτα πριν αρχίσει η ξενάγηση. Πολύ όμορφο.
IMG_8024.jpg



Σε ένα απο τα πρώτα (απο τα 57) δωμάτια της Villa Stibbert. Ο Βασίλης όντας λάτρης του Μεσαίωνα μας εξηγούσε πώς ονομάζεται το κάθε τι, ποια ήταν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε όπλου κλπ. Τόσα χρόνια D&D, μπρίκια κολλάμε; :)

IMG_8038.jpg


IMG_8048.jpg


IMG_8059.jpg


Το εντυπωσιακότερο απο τα δωμάτια του μουσείου, κατά τη γνώμη μου.
IMG_8064.jpg



IMG_8066.jpg


Πιάνο, που λειτουργεί ακόμη...
IMG_8081.jpg


Η αίθουσα χορού.
IMG_8085.jpg


Ο μανδύας του Ναπολέοντα. Τον αγόρασε ο ίδιος ο Stibbert απο έναν...παλαιοπώλη.
IMG_8097.jpg



Φεύγοντας απο το μουσείο και περνώντας απο γειτονιές αρκετά μακριά απο το κέντρο (δεν υπήρχε ψυχή, κυριολεκτικά) πετύχαμε αυτό σε μια πλατεία: Μηχάνημα για να γεμίσεις το μπουκαλάκι σου με παγωμένο νερό και μάλιστα είχες και επιλογή, φυσικό νερό ή με ανθρακικό; Frizzante! Το βρήκα πανέξυπνο και εξυπηρετικότατο! Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά. Μπράβο στο δήμο.
IMG_8112.jpg



Πίσω στο κέντρο, οι κάδοι σκουπιδιών έχουν minimal σχεδιασμό και το σύμβολο της πόλης επάνω τους. Κι επίσης δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε. Ο πραγματικός κάδος είναι κάτω απο το έδαφος με τριπλάσια χωρητικότητα. Πώς μια απλή ιδέα μπορεί να εξοικονομήσει χώρο και να ανεβάσει το επίπεδο ζωής. Εκπληκτικό!
IMG_8117.jpg



Και πάλι βόλτες στην πόλη, εδώ το άγαλμα της Δικαιοσύνης στην Piazza Santa Trìnita.
IMG_8119.jpg


Σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
IMG_8124.jpg


Λίγο Duomo ακόμη :)
IMG_8129.jpg


Στάση για φαγητό σε εστιατόριο με μενού. Και πάλι απογοήτευση το φαγητό. Τα φαγητά ήρθαν υπερβολικά γρήγορα και η ποιότητα απο μέτρια έως κακή για την τιμή τους. Εδώ, ta gnocchi με pesto που πήρα. Μου είχε τελειώσει το internet στο κινητό επίσης και δεν μπορούσα να δω κριτικές για το εν λόγω εστιατόριο. Αν βλέπαμε, θα φεύγαμε τρέχοντας. Αλλά πραγματικά το έχω άχτι, δεν κάτσαμε σε ένα εστιατόριο στην Ιταλία τυχαία και να πω οτι φάγαμε καλά. Τόσο άτυχοι ήμασταν πια... Κάποτε δεν υπήρχαν κινητά, ούτε internet. Θα έπρεπε νομίζω να μπορεί να υπάρχει και λίγος αυθορμητισμός. Πεινάς, κάνεις μια βόλτα, κάθεσαι σε ένα μαγαζάκι και τρως σαν άνθρωπος.
IMG_8131.jpg



Street perfomer κοντά στην Piazza della Repubblica.
IMG_8134.jpg


Περιμένοντας το λεωφορείο που θα μας ανεβάσει στο λόφο, η στάση κοντά στην όμορφη Piazza della Stazione.
IMG_8141.jpg


Και φτάνουμε στην Piazzale Michelangelo με την εντυπωσιακή θέα της Φλωρεντίας που βλέπουμε σε καρτ-ποσταλ και παντού στο internet. Άπειρος κόσμος, καντίντες με φαγητά και αναψυκτικά, 2 νιόπαντρα ζευγάρια που κάνανε φωτογράφιση γάμου και πολλοί τουρίστες.

Εδώ, αντίγραφο του αγάλματος του Δαυίδ και πάλι στο κέντρο της πλατείας.
IMG_8160.jpg


Και η θέα, καθώς ο ήλιος κατεβαίνει. Πολύ εντυπωσιακή, μαγική θα έλεγα.
IMG_8171.jpg



Με λίγο περισσότερο ζουμ. Αγαπημένη ώρα για φωτογραφία, το καλύτερο φως της ημέρας. H Ponte Vecchio.
IMG_8182.jpg


Palazzo Vecchio και Καθεδρικός της Φλωρεντίας.
IMG_8183.jpg


Στα σκαλάκια στην Piazzale Michelangelo, ο Ευθύμης κι ο Βασίλης περιμένοντας να δουν κι αυτοί (όπως και οι υπόλοιποι) το ηλιοβασίλεμα.
IMG_8188.jpg


Ας κάτσω κι εγώ!
IMG_8192.jpg


Πάντως θέλω να σημειώσω κάτι εδώ. Όσο όμορφη και εντυπωσιακή ήταν η θέα απο την Piazzale Michelangelo (ειλικρινά απο τα ομορφότερα τοπία που έχω δει σε ευρωπαϊκή πόλη) η όλη μαγεία χανόταν απο τα κύματα των τουριστών (οι μισοί Ασιάτες). Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε λόφο (στον λόφο Gianicolo στη Ρώμη είχε αισθητά λιγότερο κόσμο, τουλάχιστον το 1/3). Εκτός απο τη φωτογράφιση γάμου που σας ανέφερα, πέρασαν δύο σχολεία που στήθηκαν στο καλύτερο σημείο για να βγάλουν αναμνηστική. Φωνές, χαμός. Στο τοπίο αυτό νομίζω δεν ταιριάζει τόση βουή. Αν το γνώριζα θα είχα ξυπνήσει στις 5 το πρωί να έρθω να το δω. Περίμενα οτι θα έχει κόσμο φυσικά, αλλά αυτό δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αλλού.

Όμως προσπάθησα να επικεντρωθώ στην παρακάτω εικόνα, αγνοώντας το πλήθος, ειδικά τώρα που όσο έδυε ο ήλιος τα χρώματα γινόντουσαν όλο και πιο γλυκά.
IMG_8288.jpg


Και κυρίως σε αυτή: Τα φώτα ανάβουν στη Φλωρεντία.
IMG_8536.jpg


Και το φεγγάρι...
IMG_8570.jpg



Αυτή ήταν η τελευταία μας ημέρα στη Φλωρεντία. Η εικόνα που μου άφησε; Γραφική, με αέρα Αναγέννησης αλλά και Μεσαίωνα, τέχνη παντού, με πλούσια ιστορία και όμορφη σαν ένα μεγάλο κουκλόσπιτο. Έχω την αίσθηση όμως πως δεν τη χάρηκα όσο ήθελα, δεν την ανακάλυψα αρκετά. Έφυγα με την αίσθηση οτι κάτι μου έλειπε. Θα ήθελα να την ξαναδώ μια άλλη εποχή του χρόνου που θα έχει λιγότερη ζέστη και ενδεχομένως και λιγότερο κόσμο.


Πίζα

Η πτήση μας για Αθήνα ήταν προγραμματισμένη στις 17:30 το απόγευμα απο το αεροδρόμιο της Πίζας. Ξεκινήσαμε λοιπόν το πρωί απο τη Φλωρεντία ώστε να έχουμε μερικές ώρες για να δούμε την πόλη και φυσικά το διάσημο Πύργο.

Στο τρένο, ταξιδεύοντας. Στο πλάνο δεξιά, το σακίδιο πλάτης που μπαίνει παντού, χωράει πραγματικά τα πάντα και με έσωσε απο τα έξτρα έξοδα της βαλίτσας. :)
IMG_8577.jpg



Με τη μεγάλη βοήθεια του travelstories, βρήκαμε πολύ εύκολα λύση στο πρόβλημα της φύλαξης αποσκευών μέχρι να κάνουμε τις βόλτες μας στην πόλη (ευχαριστώ πολύ παιδιά). Έτσι, αφήσαμε τις αποσκευές στον Pisa Centrale όταν αποβιβαστήκαμε και ξεκινήσαμε με τα πόδια να ανεβαίνουμε βόρεια της πόλης.

Εδώ η συμπαθητική πλατεία Piazza Vittorio Emanuele II, έξω από το σταθμό.
IMG_8601.jpg


Στους δρόμους της Πίζας. Η συγκεκριμένη γιαγιά πραγματικά πολύ active και όχι μόνο. Κατευθύνεται στον μπλε κάδο ανακύκλωσης να ρίξει αρκετά πραγματάκια. Οικολογική συνείδηση σε όλα!
IMG_8602.jpg


Αυτή είναι η βασική πολεοδομία στην Πίζα. Συμπαθητική πόλη χωρίς κάτι πολύ ιδιαίτερο. Χιουμοριστικά λέγαμε οτι μοιάζει με τη Λαμία. Μικρή, ίδια περίπου απόσταση απο τη Ρώμη όπως και η Λαμία απο την Αθήνα και φυσικά φοιτητούπολη. Έτσι, λέγαμε πώς τώρα περνάμε απο την Πλατεία Πάρκου, την Πλατεία Λαού κλπ. :p
IMG_8607.jpg


Περνώντας πάνω απο τον Άρνο απο την Ponte Solferino. Δεξιά, η εκκλησία Santa Maria della Spina, σε κατάσταση αποκατάστασης (φυσικά!).
IMG_8614.jpg


Και μετά απο λίγη ώρα φτάνουμε στην Piazza dei Miracoli και στον περίφημο Πύργο της Πίζας. Ο Πύργος είναι το ανεξάρτητο καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Η κλίση του πύργου άρχισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η οποία προκλήθηκε απο τα ανεπαρκή θεμέλια που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν σωστά το βάρος της κατασκευής λόγω του πολύ μαλακού εδάφους απο τη μία πλευρά.
Η κλίση αυξήθηκε στις επόμενες δεκαετίες πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής και συνεχιζόταν συνεχώς να αυξάνεται μέχρι το 1990 όπου διακόπηκε η λειτουργία του Πύργου και απαγορεύτηκε η είσοδος στους επισκέπτες. Τρία χρόνια μετά ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης του μνημείου. Περίπου 860 τόνοι μολύβδου χύθηκαν στη βάση του προκειμένου να αντισταθμίσουν την κλίση, ενώ 18 χαλύβδινοι τένοντες αγκίστρωσαν το μνημείο στο έδαφος δημιουργώντας έτσι μια ασφαλή ανάσχεση στον κίνδυνο κατάρρευσης. Παράλληλα σκάφτηκε το έδαφος της βόρειας πλευράς ώστε να μετατοπιστεί ο κατακόρυφος άξονας. Αποτέλεσμα των εργασιών αυτών που ολοκληρώθηκαν το 2001 ήταν να "ψηλώσει" το μνημείο κατά 23 εκατοστά και να συνεχίσει πλέον να είναι επισκέψιμο στο κοινό.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία της κλίσης του Πύργου.
IMG_8622.jpg


Ο Καθεδρικό Ναός δεξιά, με εργασίες αποκατάστασης κι αυτός βεβαίως βεβαίως και αριστερά το Βαπτιστήριο.
IMG_8627.jpg

Ο Καθεδρικός μαζί με τον Πύργο.
IMG_8639.jpg


Το εισιτήριο για να ανέβεις στον Πύργο είχε 18 ευρώ. Ε όχι δα. Ποιος νομίζει οτι είναι, ο Άιφελ; Δεν ανεβήκαμε, ελπίζοντας να μη χάσαμε κάτι σπουδαίο.

Αφίσα στην επιστροφή προς το σταθμό.
IMG_8646.jpg


Η πιο γνωστή ονομασία ξενοδοχείου στην Ελλάδα, τώρα και στην Πίζα. :)
IMG_8648.jpg



Η σχολή Φαρμακευτικής.
IMG_8651.jpg


Πύργος που δε μάθαμε ποτέ παραπάνω λεπτομέρειες για αυτόν. Αν γνωρίζεται κάτι, διαφωτίστε...
IMG_8655.jpg


IMG_8662.jpg


Χρώμα :)
IMG_8665.jpg


Ευφυές λογοπαίγνιο. :)
IMG_8672.jpg


Μετά απο 5 λεπτά απο τον σταθμό Pisa Centrale βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο παίρνοντας το λεωφορείο ή περπατώντας γύρω στα 20 λεπτά.

Αυτό ήταν το ταξίδι μας στην Ιταλία. Τι θα κρατήσω απο την κάθε πόλη:
Ρώμη: Η αγαπημένη μου απο τις τέσσερις. Γραφικότητα σε συνδυασμό με ότι μπορεί να σου προσφέρει μια μεγαλούπολη, αρχιτεκτονική, ιστορία, μνημεία, ναοί, κορυφές κτιρίων, λόφοι, πλακόστρωτοι δρόμοι, παγωτά, ευγενικός και χαμογελαστός κόσμος με μεσογειακό ταμπεραμέντο, χρώμα, φύση. Δεν την αποκαλούν τυχαία την "Αιώνια Πόλη". Την κατατάσσω σίγουρα στις 3 καλύτερες πόλεις που έχω επισκεφτεί.
Σιένα: Απο τις γραφικότερες μικρές πόλεις που έχω δει, ένα μεσαιωνικό αριστούργημα τέλειο για μια ημέρα ή για ένα Σαββατοκύριακο.
Φλωρεντία: Η μεσαιωνική παραμυθούπολη, η πόλη των τεχνών και της Αναγέννησης, με τους όμορφους δρόμους, τις άμαξες με τα άλογα και τα ήσυχα στενά (αλλά και τις ορδές τουριστών στους κεντρικούς δρόμους).
Πίζα: Απαραίτητη μονοήμερη εκδρομή αν μπορείτε να διαθέσετε λίγες ώρες για να μία ημέρα εκτός Ρώμης.

Συμβουλή: Αποφύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ζέστη είναι ανυπόφορη για κάποιον που θέλει να περπατήσει την πόλη. Επιπλέον, οργανώστε καλά το που θα φάτε. Βρείτε απο πριν τα εστιατόρια που παίρνουν καλές κριτικές και δείτε τιμές. Δύσκολα θα βρεις στην τύχη κάτι καλό, ακόμα κι αν πρόκειται για street food. Το οτι δεν έφαγα καλά στην Ιταλία είναι ένας απο τους βασικούς παράγοντες που αυτό δεν ήταν ένα απο τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει.
Τη Ρώμη θα την ξαναδώ κάποια στιγμή, σίγουρα. Κι ας μην έριξα κέρμα στη Fontana di Trevi. :)
 
Last edited:

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Χιλια μπραβο,τη χαρηκα πολυ την ιστορια.Με το καλο και στα επομενα.Του χρονου το καλοκαιρι πιο βορεια για πιο δροσια.Εχω παει κι εγω καλοκαιρι Ιταλια και τα ποταμια του ιδρωτα παραλιγο να μου χαλασουν την εκδρομη:)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Χιλια μπραβο,τη χαρηκα πολυ την ιστορια.Με το καλο και στα επομενα.Του χρονου το καλοκαιρι πιο βορεια για πιο δροσια.Εχω παει κι εγω καλοκαιρι Ιταλια και τα ποταμια του ιδρωτα παραλιγο να μου χαλασουν την εκδρομη:)
Σε ευχαριστω πολυ :)
Ποτέ ξανά καλοκαίρι στη Νότια Ευρώπη, κανόνας πια!
Επισης θα αυμφωνησω μαζι σου οτι οι δόσεις υψηλής αισθητικής και πολιτισμού σε κανουν καλύτερο άνθρωπο αλλα νομίζω πως γενικότερα τα ταξίδια το καταφέρνουν αυτο απο οποια σκοπιά και να το δεις, ετσι δεν είναι; :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Αυτό που μου αρέσει στις ιστορίες που έχεις γράψει είναι αυτό το παρείστικο, η ανεμελιά, η απειρία αν θες, οι γκάφες και οι όμορφες στιγμές. Χωρις επιτηδευμένο χιούμορ και στημένες φάσεις! Μου αρέσει που βλέπω την παρέα και οπτικά και είναι σαν να είμαστε κι εμείς μαζί σας. Κάτι που λείπει από σχεδόν όλες τις ιστορίες.

Επίσης ξέρω πως δική σου ιστορία είναι εγγύηση για φωτογραφικό υπερθέαμα. Αλλά όχι αυτό που λέμε ίσως τυπικά σε όλους. Πραγματικά το φωτογραφικό σου υλικό είναι ότι καλύτερο έχω δει στο travestories και μου υπενθυμίζει γιατί η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι απλά στιγμιότυπο. Τέχνη και στη λήψη αλλά και στην επεξεργασία και με κάνει να θέλω να βελτιώνομαι κι εγώ μιας και έχω αυτή την αγάπη.:)

Εύχομαι γρήγορα να βρεθείτε σε νέα μονοπάτια.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Αυτό που μου αρέσει στις ιστορίες που έχεις γράψει είναι αυτό το παρείστικο, η ανεμελιά, η απειρία αν θες, οι γκάφες και οι όμορφες στιγμές. Χωρις επιτηδευμένο χιούμορ και στημένες φάσεις! Μου αρέσει που βλέπω την παρέα και οπτικά και είναι σαν να είμαστε κι εμείς μαζί σας. Κάτι που λείπει από σχεδόν όλες τις ιστορίες.

Επίσης ξέρω πως δική σου ιστορία είναι εγγύηση για φωτογραφικό υπερθέαμα. Αλλά όχι αυτό που λέμε ίσως τυπικά σε όλους. Πραγματικά το φωτογραφικό σου υλικό είναι ότι καλύτερο έχω δει στο travestories και μου υπενθυμίζει γιατί η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι απλά στιγμιότυπο. Τέχνη και στη λήψη αλλά και στην επεξεργασία και με κάνει να θέλω να βελτιώνομαι κι εγώ μιας και έχω αυτή την αγάπη.:)

Εύχομαι γρήγορα να βρεθείτε σε νέα μονοπάτια.
Σε ευχαριστω πολύ Γιάννη! Ξέρω οτι σου αρέσει πολυ η φωτογραφία και χαιρομαι για τα καλά σου λόγια γιατι και οι δικές σου φωτογραφιες ειναι πραγματικα υπέροχες.
Οσο για την παρέα και τις γκάφες, το αστειο ειναι οτι πάντα παμε οργανωμένοι υποτειθεται για ένα άψογο ταξιδι με ολα κανονισμένα και στην εντέλεια απο πριν και τελικά τα απρόοπτα σκάνε το ενα μετά το άλλο... Εχει όντως την πλάκα του....μετά το ταξιδι! Χα χα!
Και παλι thanks :)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Επίσης ξέρω πως δική σου ιστορία είναι εγγύηση για φωτογραφικό υπερθέαμα. Αλλά όχι αυτό που λέμε ίσως τυπικά σε όλους. Πραγματικά το φωτογραφικό σου υλικό είναι ότι καλύτερο έχω δει στο travestories και μου υπενθυμίζει γιατί η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι απλά στιγμιότυπο.
Όντως. Προσωπικά οι φωτογραφίες του Γιώργου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να κανονίσω ένα ταξίδι στην Πράγα, παρόλο που δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου. Τα εισιτήρια έχουν κιόλας αγοραστεί!

Η Ιταλία βέβαια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως δεν παύει η συγκεκριμένη φωτο-ιστορία να είναι άλλη μια υπερπαραγωγή δια χειρός @georgeant.

Οσο για την παρέα και τις γκάφες, το αστειο ειναι οτι πάντα παμε οργανωμένοι υποτειθεται για ένα άψογο ταξιδι με ολα κανονισμένα και στην εντέλεια απο πριν και τελικά τα απρόοπτα σκάνε το ενα μετά το άλλο... Εχει όντως την πλάκα του....μετά το ταξιδι! Χα χα!
Βρε, ακόμα και στην εντέλεια να οργανώσεις ένα ταξίδι όλο και κάποιο απρόοπτο θα κάνει την εμφάνισή του. Όμως τελικά αυτά είναι το αλατοπίπερο του ταξιδιού και οι φάσεις που μένουν αξέχαστες. Γερνώντας κάτι τέτοια θα 'χουμε να μνημονεύουμε.;)

Well done Γιώργο! Να 'σαι πάντα γερός να κάνεις όμορφα ταξίδια και να μοιράζεσαι μαζί μας ακόμα πιο όμορφες εικόνες!

ΥΓ. Πολύ καλή επιλογή η φωτογραφία που έβαλες για αβατάρ!
 

isavella

Member
Μηνύματα
133
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία - Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΝYC - ΠΕΡΟΥ
Τα λόγια είναι περιττά!! Περιγράφεις τόσο όμορφα και όσο για τις φωτογραφιές..απλά μιλάνε από μόνες τους!!
Επιβαλλλεται ξανά μια 2η επίσκεψη στην αίωνια πόλη σύντομα!! Νομίζω με μια επίσκεψη κανείς δεν μένει:) Λάτρεψα την Σιέννα μέσα από τις φωτογραφίες σου, όπως και την Φλωρεντιά!! Πω πω πολλές πόλεις πρόστιθενται στο πλάνο, βλέπετε θέλω και Βενετία να πάω!

Και να προσθέσω επίσης ότι και η προηγούμενη φωτοιστοριά σου με βοήθηςε πάρα πολύ και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ταξίδι μου το πάσχα σε Βουδαπέστη-Βιέννη ( είχα στη σκέψη μου και τη Βαρκελώνη ), και τελικά δεν διαψεύστηκα!;p

Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου!!!!
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Όντως. Προσωπικά οι φωτογραφίες του Γιώργου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να κανονίσω ένα ταξίδι στην Πράγα, παρόλο που δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου. Τα εισιτήρια έχουν κιόλας αγοραστεί!

Η Ιταλία βέβαια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως δεν παύει η συγκεκριμένη φωτο-ιστορία να είναι άλλη μια υπερπαραγωγή δια χειρός @georgeant.


Βρε, ακόμα και στην εντέλεια να οργανώσεις ένα ταξίδι όλο και κάποιο απρόοπτο θα κάνει την εμφάνισή του. Όμως τελικά αυτά είναι το αλατοπίπερο του ταξιδιού και οι φάσεις που μένουν αξέχαστες. Γερνώντας κάτι τέτοια θα 'χουμε να μνημονεύουμε.;)

Well done Γιώργο! Να 'σαι πάντα γερός να κάνεις όμορφα ταξίδια και να μοιράζεσαι μαζί μας ακόμα πιο όμορφες εικόνες!

ΥΓ. Πολύ καλή επιλογή η φωτογραφία που έβαλες για αβατάρ!
Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές! Συμφωνώ μαζί σου! Κάτι τέτοιες αναμνήσεις είναι που κρατάμε για χρόνια και θυμόμαστε πάντα. Οι φωτογραφίες οπτικοποιούν αυτές τις αναμνήσεις... Το οτι οι έπαιξαν ρόλο στο να κανονίσεις ταξίδι στην Πράγα με κάνει και χαίρομαι, αρκεί μόνο αυτό που είδες απο κοντά να σε ενθουσίασε ακόμα περισσότερο. Μερικές φορές οι φωτογραφίες λόγω και της επεξεργασίας μπορεί να ξεγελάσουν :) Αν και πάντα προσπαθώ να κρατώ τη φυσικότητα ενός τοπίου!
Σε ευχαριστώ και πάλι. :)

Τα λόγια είναι περιττά!! Περιγράφεις τόσο όμορφα και όσο για τις φωτογραφιές..απλά μιλάνε από μόνες τους!!
Επιβαλλλεται ξανά μια 2η επίσκεψη στην αίωνια πόλη σύντομα!! Νομίζω με μια επίσκεψη κανείς δεν μένει:) Λάτρεψα την Σιέννα μέσα από τις φωτογραφίες σου, όπως και την Φλωρεντιά!! Πω πω πολλές πόλεις πρόστιθενται στο πλάνο, βλέπετε θέλω και Βενετία να πάω!

Και να προσθέσω επίσης ότι και η προηγούμενη φωτοιστοριά σου με βοήθηςε πάρα πολύ και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ταξίδι μου το πάσχα σε Βουδαπέστη-Βιέννη ( είχα στη σκέψη μου και τη Βαρκελώνη ), και τελικά δεν διαψεύστηκα!;p

Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου!!!!
Να'σαι καλά Ισαβέλα :) Η Ρώμη είναι σίγουρα και για 2η και για 3η φορά... Είμαι σίγουρος οτι κάθε φορά θα ανακαλύπτεις και κάτι νέο. Βενετία θέλω κι εγώ πολύ να πάω, νομίζω αξίζει ένα ταξιδάκι απο μόνη της. Ίσως σε συνδυασμό με Μιλάνο.
Χαίρομαι που σε βοήθησε η ιστορία μου για Βουδαπέστη-Βιέννη. Πώς σου φάνηκαν; Εμένα μου έχουν μείνει αξέχαστες κι οι δύο. :)
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom