Γαλλία Φωτο-ιστορία: Παρίσι

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Λογω υψοφοβιας δεν εχω δει ποτε απο τοσο ψηλα τιποτα.Γι αυτο περασα πολλη ωρα με τις φωτογραφιες σου.Υπεροχες.Αυτο το μπλε_γκρι_ραφ_ασημι χρωμα του χειμωνιατικου Παρισιου...ονειρο..
Αυτό το χρώμα, αυτό ακριβώς....
Η αίσθηση να κοιτάς μια πόλη απο ψηλά είναι μαγική. Πρέπει να σου πω οτι έχω κι εγώ μια μικρή υψοφοβία, αλλά όχι σε βαθμό ώστε να με εμποδίζει να ανεβαίνω σε ψηλά κτίρια τα οποία είναι ασφαλή φυσικά. Αν μπορούσες να το δουλέψεις λίγο αυτό με την υψοφοβία, θα είχες μια εντελώς διαφορετική εμπειρία απο τα ταξίδια. :)
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Δυστυχως δεν παλευεται,ουτε η πετοφοβια μου..τα δεχομαι και βρισκω τροπους να χαιρομαι οτι μπορω..ενα απο αυτα ειναι να βλεπω μεσα απο τα ματια φιλων αυτα που δεν θα δω ποτε.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Κεφάλαιο 3

Εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ του '13 θελήσαμε να δούμε λίγο απο βραδινό Παρίσι. Η "πόλη του έρωτα" είναι και "πόλη του φωτός" άλλωστε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το δεις απο το να κυκλοφορήσεις έξω το βράδυ;
Πράγματι, το Παρίσι το νύχτα είναι φανταστικό. Αν ενοχλεί κάποιον η "μουντάδα" που έχει το Παρίσι λόγω του καιρού την ημέρα, τη νύχτα δεν υπάρχει περίπτωση να μη μαγευτεί από την εικόνα της τόσο όμορφα φωταγωγημένης πόλης, όπου τα μνημεία και τα κτίρια δείχνουν ακόμα εντυπωσιακότερα. Παρεμπιπτόντως, το Παρίσι ονομάστηκε "πόλη του φωτός (ville lumière) από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828.

Πριν την έξοδό μας, το πρόγραμμα είχε Αψίδα του Θριάμβου στην Place de l'Étoile. Στην πλατεία αυτή συγκλίνουν δώδεκα μεγάλες λεωφόροι της πόλης, με αποτέλεσμα η πλατεία απο ψηλά να μοιάζει με αστέρι (étoile).
arc de triomphe.jpg


Ανεβήκαμε λοιπόν και στην Αψίδα του Θριάμβου, στο τέλος μιας ήδη εξαντλητικής απο το περπάτημα ημέρας. Πολλοί δεν ακολούθησαν, μιας και τα πόδια αρνούνταν να ανεβούν τα 50 μ. και τα 288 σκαλοπάτια της Αψίδας. Εγώ φυσικά όσο κουρασμένος κι αν ήμουν δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω μια ακόμα θέα της πόλης και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Αντιθέτως, η θέα που είδα απο την Αψίδα του Θριάμβου ήταν ο ομορφότερη του Παρισιού, για το λόγο οτι μέσα στο "κάδρο" της θέας υπήρχε και ο πύργος, ο οποίος άρχισε να φωταγωγείται καθώς νύχτωνε. Μάλιστα την ώρα που ήμασταν στην κορυφή της αψίδας, ήταν ακριβώς 8 η ώρα οπότε άρχισε να λαμπυρίζει όπως κάνει κάθε μία ώρα το βράδυ.
Φωτογραφίες δεν έχω (τι σκεφτόμουν και δεν έβγαλα; Μάλλον αποφάσισα να αφήσω λίγο τη μηχανή και απλά να κοιτάω), έχω όμως μερικά καρέ απο το βίντεο που είχα τραβήξει.

Η φίλη μου η Βίκυ, εντελώς αποσβολωμένη κι αυτή απο τη θέα. Πίσω ο πύργος που λαμπυρίζει.
arc 2.jpg


Και με focus στο background.
arc 1.jpg


Εγώ, που έχω γαντζωθεί κυριολεκτικά απο τα κάγκελα για να έχω την καλύτερη δυνατή θέα.
arc 3.jpg


Φεύγοντας απο την Αψίδα του Θριάμβου, θυμάμαι ήταν η στιγμή που ήξερα πως κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα καταφέρει κάποια άλλη πόλη να μου προσφέρει τις συγκινήσεις του Παρισιού, χωρίς να είμαι βέβαια καθόλου προκατειλημμένος. Μέχρι σήμερα πάντως, δεν έχει τύχει κάποια πόλη να καταφέρει να εκθρονίσει το Παρίσι απο την 1η θέση (αν και η Ρώμη το περασμένο καλοκαίρι έδωσε μια πολύ καλή μάχη) Είπαμε, είναι συναισθηματικό το θέμα. :)

Και μια φωτογραφία της Αψίδας απο την Champs-Élysées (Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων).
champs general.jpg


Ξεκινήσαμε ένα περίπατο στο διασημότερο δρόμο της Πόλης, με τα άπειρα μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, τα λουξ ξενοδοχεία και τα sex shops. Στα τελευταία μπήκαμε και κάναμε χάζι, με την απαραίτητο χαβαλέ φυσικά αλλά και τις ύποπτες ματιές του εκάστοτε σεκιουριτά-ντουλάπα που υπήρχε απαραιτήτως στο καθένα απο αυτά.

Φάγαμε ωραιότατη πίτσα σε ένα εκπληκτικό εστιατόριο μεταξύ 2ου και 9ου διαμερίσματος, το Victoria Station, που η διακόσμηση αλλά και η διαρρύθμιση του χώρου ήταν με θέμα παλιό σταθμό τραίνου. Καθίσαμε λοιπόν στα καθίσματα των "επιβατών" με το χαμηλό ρετρό φωτισμό και περάσαμε 1 πολύ ευχάριστη ώρα.
close 3.jpg


Μετά περάσαμε απο διάφορα σημεία της πόλης όπως
Ο πύργος του Saint-Jacques
john monument.jpg


Τη Notre Dame...
notre dame close.jpg


Και την πανέμορφη Opera Garnier
operal.jpg


Εγώ, με τη φίλη μου τη Βίκυ.
operal grg vik.jpg


...αλλά και το Hôtel de Ville, το Δημαρχείο της Πόλης.
city hall.jpg


Ψάχνοντας στο ίντερνετ για κάποιο jazz bar βρήκαμε το Caveau de la Huchette στο 5ο διαμέρισμα στην Quartier Latin. Μην ξέροντας τι θα συναντήσουμε (άλλωστε δεν είχε πάει κανείς μας σε jazz bar-club) μπήκαμε στο μαγαζί και κατευθυνθήκαμε στο μπαρ. Το μαγαζί συμπαθητικό ήταν, αλλά όχι κάτι τρελό ή κάτι που να μας κάνει τρομερή εντύπωση. Παραγγέλνουμε τα ποτά αλλά αναρωτηθήκαμε τι εννοούσε ο μπαρμαν όταν μας ρώτησε αν θα κάτσουμε "πάνω ή κάτω". Έχει και κάτω; Ας ρίξουμε μια ματιά... Και κατεβαίνοντας, βρισκόμαστε σε αυτό το μέρος:
jazz bar.jpg

Το Caveau de la Huchette είναι ένα κελάρι, μια κρύπτη, ένας λαβύρινθος, όπως θέλει ο καθένας το αντιλαμβάνεται, που χρονολογείται απο το 16ο αιώνα και έγινε τζαζ κλαμπ το 1949. Σύμφωνα με το θρύλο, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως χώρος μυστικών συναντήσεων των Ναϊτών και των Ροδόσταυρων και έπειτα των Ελευθεροτεκτόνων. Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης οργανώθηκαν εκεί μυστικές δοκιμές. Οι κρατούμενοι εκτελούνταν είτε με γκιλοτίνα που ήταν εγκατεστημένη εκεί, ή τους πέταγαν σε ένα πηγάδι που υπάρχει ακόμα εκεί μέχρι τις μέρες μας.

Σε αυτό το χώρο λοιπόν τώρα βλέπαμε τους μουσικούς να ετοιμάζονται, να κουρδίζουν τα όργανα, να παίζουν δοκιμαστικά. Πήγαμε αρκετά νωρίς και έτσι βρήκαμε να καθίσουμε εφόσον ακόμα δεν είχε έρθει κόσμος. Μετά απο περίπου μισή ώρα άρχισε να γίνεται το αδιαχώρητο. Ο τραγουδιστής/σαξοφωνίστας χαιρέτησε τον κόσμο και αφού άρχισε να παίζει η ορχήστρα έγινε το εξής εκπληκτικό. Ο κόσμος άρχισε να σηκώνεται και να χορεύει jazz και swing (lindy hop για να ακριβολογούμε).
jazz bar 2.jpg
Στο συγκεκριμένο κλαμπ σίγουρα θα έρχονται όσοι θέλουν να χορέψουν γιατί με το που ξεκίνησε η μπάντα σηκώθηκαν όλοι στη στιγμή σα να ήταν συνεννοημένοι. Δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου απο αυτή την εικόνα, αλλά ούτε να συγκρατήσεις και τα πόδια σου ή τα χέρια σου απο το να χτυπάνε στο ρυθμό της μουσικής. Εκείνη τη βραδιά αγάπησα την τζαζ. Ήταν σα να είχες μεταφερθεί σε κάποιο παράνομο κλαμπ την εποχή των roaring 20's τότε που άνθιζε το συγκεκριμένο είδος μουσικής, ή σε κάποια νουαρ ταινία του hollywood.
"Χορεύετε κυρία μου;" είπε ένας κύριος σε μια κοπέλα και αυτή του απάντησε "ευχαρίστως". Κάπως έτσι, με ένα τέτοιο savoir vivre ο κόσμος διασκέδαζε στο caveau de la huchette κι εγώ ευχόμουν να ήξερα να χορεύω σαν κι αυτούς. Αρκέστηκα στο να σηκωθώ να χορέψω ένα αμήχανο αλλά πολύ διασκεδαστικό blues και υποσχέθηκα στον εαυτό μου οτι στην επιστροφή στην Αθήνα θα αναζητήσω ότι σχολή swing υπάρχει.

Και αυτή ήταν η πιο διασκεδαστική βραδιά που έχω περάσει στο Παρίσι... :)

Επιστροφή στο 2016 και στη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού. Μια ακόμη ψυχρή και ηλιόλουστη μέρα ξεκίνησε. Στην Place d'Italie ο ήλιος έλουζε τα κτίρια με το ζεστό του φως που όμως με το κρύο που έκανε δεν μπορούσε να σε ζεστάνει.
IMG_9908.jpg



Αυτός είναι ένας πολύ όμορφος δρόμος που φέρνει κάτι απο Notting Hill Λονδίνου (απ'ότι διάβασα στις περιγραφές). Η όμορφη Rue Crémieux λοιπόν στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, στο 12o διαμέρισμα, με τα πολύχρωμα σπίτια και τις γλάστρες μπροστά απο τις εισόδους τους.
IMG_9912.jpg


IMG_9911.jpg


Έπειτα, περάσαμε και πάλι το ποτάμι και κατευθυνθήκαμε με τα πόδια προς το Πάνθεον. Θυμηθήκαμε οτι μέσα στο Πάνθεον υπάρχει το εκκρεμές του Φουκώ, κάτι που θέλαμε πολύ να δούμε.
IMG_9917.jpg


Η Saint-Étienne-du-Mont.
IMG_9920.jpg


IMG_9921.jpg



Το Πάνθεον άνοιγε στις 10 ακριβώς. Οπότε περιμέναμε να περάσουν 15 λεπτά.
IMG_9923.jpg



Λήψη απο την είσοδο του Πάνθεον, προς τη Rue Soufflot.
IMG_9925.jpg


Στο εσωτερικό του Πάνθεον.
IMG_9927.jpg


Και το περίφημο εκκρεμές του Φουκώ, το οποίο κινείται σύμφωνα με την περιστροφή της γής και δείχνει την ώρα. Εντυπωσιακό!
IMG_9931.jpg


IMG_9932.jpg


Μικρογραφία του κτιρίου απο μάρμαρο.
IMG_9934.jpg


Και αυτές είναι οι κρύπτες, κάτω απο το Πάνθεον, οι οποίες φιλοξενούν τους τάφους διάσημων ονομάτων όπως ο Pierre και η Marie Curie.
IMG_9937.jpg



Φεύγοντας απο το Πάνθεον....
IMG_9941.jpg



Κατεβαίνοντας τη Rue Soufflot βρεθήκαμε στους Κήπους του Λουξεμβούργου, όπου κάναμε μια μικρή βόλτα. Αρκετά μικρή βέβαια αφού και στο προηγούμενο ταξίδι είχαμε αφιερώσει αρκετή ώρα, μιας και είναι τεράστιοι (αλλά και οι πιο όμορφοι κήποι στο Παρίσι κατά τη γνώμη μου)
IMG_9943.jpg


IMG_9945.jpg



Μετά είπαμε να βγούμε λίγο ελαφρώς εκτός Παρισιού, στη ζώνη 3. Βρισκόμαστε λοιπόν στη La Défense , την πρώτη επιχειρηματική συνοικία στην Ευρώπη λόγω της έκτασης των κτιριακών της συγκροτημάτων, όπου στεγάζονται γραφεία εταιρειών σε εντυπωσιακούς ουρανοξύστες. Το όλο σκηνικό ξεφεύγει κατά πολύ απο την αρχιτεκτονική του Παρισιού που γνωρίζουμε όπως βλέπετε κι εσείς.
IMG_9947.jpg


IMG_9948.jpg



Αυτή είναι Grande Arche de La Défense (H Μεγάλη Αψίδα). O σχεδιασμός της ξεκίνησε το 1982 επι προεδρίας Mitterrand. Σχεδιάστηκε απο το Δανό αρχιτέκτονα Erik Reitzel ώστε να αποτελεί μία νεότερη έκδοση της Αψίδας του Θριάμβου, αποτελώντας όμως ταυτόχρονα ένα μνημείο για την ανθρωπότητα και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και όχι για τις στρατιωτικές νίκες.
IMG_9950.jpg


Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την Αψίδα του Θριάμβου και αν σταθείς μπροστά της, μπορείς να τη δεις στο πολύ βάθος να αχνοφαίνεται.

Κατευθυνόμαστε προς το 16ο διαμέρισμα κοντά στο μετρό Passy. Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, κάπου εδώ βρίσκεται ο ένας απο τους δύο στενότερους Παρισιού, η Rue Berton. Ο άλλος, είναι η Sentier des Merisiers, στο ανατολικό μέρος 12oυ διαμερίσματος, κοντά στον δακτύλιο του Παρισιού. Ήταν αρκετά μακριά, οπότε επιλέξαμε να δούμε αυτόν.

Ψάχνοντας το δρόμο, στη γειτονιά.
IMG_9955.jpg


IMG_9956.jpg



Όχι όχι, δεν είναι αυτός. Δεν είχαμε πληροφορίες για σκάλες.
IMG_9959.jpg



Με αρκετή βοήθεια απο το GPS, τον βρήκαμε!
IMG_9961.jpg



Και ναι, είναι στενός! Τι λέτε; :)
IMG_9964.jpg



Τον διασχίσαμε και συνεχίζουμε να παρατηρούμε την όμορφη γειτονιά που, εδώ που τα λέμε δεν έδινε και την εντύπωση φτωχογειτονίτσας.
IMG_9967.jpg


Τι δεν είδαμε στον Πύργο του Άιφελ γιατί βράδιαζε και μας πίεζε ο χρόνος; Τα Champs de Mars, το όμορφο πράσινο πάρκο μπροστά απο τον Πύργο. Θα ήθελα μια φωτογραφία και εκεί!

Πηγαίνοντας προς τον Πύργο, απο την Avenue de New York! Πόσο φανταστική άποψη του Πύργου!
IMG_9969.jpg



Και ξαναβρισκόμαστε πάλι απο κάτω του. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθός του, προσπαθήστε να δείτε το ύψος των ανθρώπων. Μετά κοιτάξ'τε τη μαρμάρινη βάση του Πύργου η οποία είναι πάνω απο 2 φορές το ύψος τους. Κι αυτό, μόνο η βάση...
Ακριβώς απέναντι ο πύργος Montparnasse. Θα πάμε και εκεί.
IMG_9975.jpg



Και εδώ είμαστε στο Champ de Mars που δυστυχώς ήταν περιφραγμένο και δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα να κάνουμε τις κωλοτούμπες και τις τουριστικές χαζομάρες μας, όμως δεν πειράζει.
IMG_9978.jpg



Ταΐσαμε και τα κοράκια, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι απο τα εξυπνότερα πτηνά.
IMG_9990.jpg


Το πρόγραμμα μετά είχε παιχνίδι σε δωμάτιο απόδρασης κοντά στην Place de la République. Εκεί κοντά βρίσκεται και το κανάλι Saint Martin. Αν έχετε δει το "Amelie", σε μία απο αυτές τις γεφυρούλες πέταγε η πρωταγωνίστρια τα πετραδάκια στο κανάλι.
Μέρος του καναλιού τώρα είναι άδειο γιατί το καθαρίζουν. Αυτή η διαδικασία γίνεται κάθε 10-15 χρόνια νομίζω. Το τι έχουν βρει καθώς το καθαρίζουν δεν περιγράφεται. Απο φωτογραφικές μηχανές και καρέκλες μέχρι ολόκληρα ποδήλατα. Μιλάμε για ατελείωτο σκουπιδαριό.
IMG_9991.jpg


IMG_9992.jpg


Και βρισκόμαστε στην Place de la République. Εδώ το θέαμα είναι άκρως στενάχωρο και συγκινητικό.
IMG_9997.jpg


Κεράκια, πανό, graffiti, λουλούδια... αφιερωμένα στα θύματα των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015.
IMG_9998.jpg


"Τα παιδιά μας θυσιάζονται στους αμφίβολους θεούς σας". Το πιο αληθινό μήνυμα που διάβασα σε μία απο τις επιγραφές...
IMG_0002.jpg



Πανό με τα ονόματα των θυμάτων...
IMG_0003.jpg


IMG_0004.jpg


Στο σημείο αυτό θέλω να συμπληρώσω κάτι. Δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή οτι απειλούμαι απο κάτι. Σαφέστατα έβλεπες αστυνομικούς και στρατιωτικούς σε κάποια σημεία, η παρουσία τους όμως ήταν διακριτική. Υπήρχαν επιπλέον έλεγχοι επίσης, στον Πύργο του Άιφελ πχ και σε διάσημες ατραξιόν (μέχρι και σε κάτι δημόσιες τουαλέτες μας ελέγξανε προκαλώντας τα γέλια όλων) όμως πραγματικά, δε σε ενοχλεί. Τουλάχιστον εγώ δεν ένιωσα να ενοχλούμαι. Πάντα ήταν ευγενικοί και τυπικοί και εδώ που τα λέμε, είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά απο αυτό που τους συνέβη. Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί σκεφτόμουν αυτό το ταξίδι να μην το κάνω, λόγω φόβου για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί η πόλη. Ευτυχώς, το έκανα. :)

Μετά απο το παιχνίδι περάσαμε απο την Πλατεία Βαστίλης με την εντυπωσιακή Colonne de Juillet. Κορινθιακού ρυθμού στύλος με τα ονόματα όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επανάστασης τον Ιούλιο του 1830. Στην κορυφή, το άγαλμα με τα φτερά είναι το Génie de la Liberté (το Πνεύμα της Ελευθερίας).
IMG_0008.jpg


IMG_0009.jpg



Φτάσαμε στο Le Marais, την μποέμ συνοικία της πόλης που είναι γεμάτη μπαρ, εστιατόρια, πλατείες και την προτιμούν οι περισσότεροι για νυχτερινή ζωή.

Στην Place des Vosges.
IMG_0012.jpg



Kάτω απο μία απο αυτές τις καμάρες, βρήκαμε το σπίτι που έζησε ο Βίκτωρ Ουγκώ.
IMG_0014.jpg


IMG_0015.jpg



Και συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι στο Δημαρχείο... Βραδιάζει.
IMG_0019.jpg


IMG_0022.jpg


Ομορφιές!
IMG_0025.jpg


Το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου (Hôtel de ville)
IMG_0031.jpg



Velib! Το σύστημα ποδηλάτων για την πόλη του Παρισιού. Βγάζεις κάρτα, παίρνεις το ποδήλατο απο ένα σημείο της πόλης, κάνεις τη δουλειά σου και το αφήνεις σε ένα άλλο σημείο. :)
IMG_0032.jpg



Η Notre Dame απέναντι μας χαιρετάει.
IMG_0033.jpg


Εδώ στο Hôtel de ville, θα συναντήσουμε το φίλο μου το Μάρκο, Ιταλό που μένει μόνιμα στο Παρίσι και θα πάμε για ένα ποτό. Στο σημείο αυτό η κάμερα έκλεισε. Θα ανοίξει όμως και πάλι την επόμενη μέρα... :)
IMG_0034.jpg
 
Last edited:

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Υπέροχες, μοναδικές, γεμάτες ατμόσφαιρα και άποψη φωτογραφίες και μαζί με την συναρπαστική αφήγηση κάνουν την ιστορία σου εξαιρετική.
Έχεις κατορθώσει μέσα από τις λέξεις και τις φωτογραφίες της ιστορίας σου να μας μεταφέρεις την αγάπη σου για αυτή την υπέροχη πόλη. Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να γοητεύονται με κάποια πόλη, να ''δένονται'' μαζί της και να βάζουν στόχο να την επισκέπτονται πολλές φορές και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της!
Το ίδιο έχω πάθει και εγώ εδώ και πολλά χρόνια με το Λονδίνο, όνειρο από μικρό παιδί και όταν το πρωτοεπισκέφθηκα πριν κάποιες δεκαετίες κόλλησα μαζί του και σχεδόν κάθε χρόνο κάνω ένα πέρασμα από εκεί.
Έδωσες μία άλλη οπτική στο θέμα ''Παρίσι'' και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Υπέροχες, μοναδικές, γεμάτες ατμόσφαιρα και άποψη φωτογραφίες και μαζί με την συναρπαστική αφήγηση κάνουν την ιστορία σου εξαιρετική.
Έχεις κατορθώσει μέσα από τις λέξεις και τις φωτογραφίες της ιστορίας σου να μας μεταφέρεις την αγάπη σου για αυτή την υπέροχη πόλη. Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να γοητεύονται με κάποια πόλη, να ''δένονται'' μαζί της και να βάζουν στόχο να την επισκέπτονται πολλές φορές και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της!
Το ίδιο έχω πάθει και εγώ εδώ και πολλά χρόνια με το Λονδίνο, όνειρο από μικρό παιδί και όταν το πρωτοεπισκέφθηκα πριν κάποιες δεκαετίες κόλλησα μαζί του και σχεδόν κάθε χρόνο κάνω ένα πέρασμα από εκεί.
Έδωσες μία άλλη οπτική στο θέμα ''Παρίσι'' και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Αυτό θα ήθελα να καταφέρω κι εγώ, κάθε χρόνο να κάνω ένα πέρασμα όπως λες, έστω για 2-3 μέρες. Λονδίνο ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάω αλλά είναι στα άμεσα σχέδιά μου και για κάποιο λόγο, είμαι σίγουρος οτι θα με γοητεύσει.
Να σου ευχηθώ επίσης πολύχρονος και πολυταξιδεμένος, μιας και βλέπω έχεις τα γενέθλιά σου σήμερα. :) Ότι επιθυμείς λοιπόν και σε ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιο.
 

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Οι φωτογραφιες σου ειναι καλυτερες απο οποιονδηποτε οδηγο, περιοδικο η' βιβλιο εχω κοιταξει. Θα τις ζηλευαν πολλοι επαγγελματιες. Καλος ο φακος αλλα θελει "χερι" και μερακι. Εχω μεινει με το στομα ανοιχτο....
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Οι φωτογραφιες σου ειναι καλυτερες απο οποιονδηποτε οδηγο, περιοδικο η' βιβλιο εχω κοιταξει. Θα τις ζηλευαν πολλοι επαγγελματιες. Καλος ο φακος αλλα θελει "χερι" και μερακι. Εχω μεινει με το στομα ανοιχτο....
E ίσως είναι και λίγο επαγγελματίας! ;)
Όπως και να έχει αυτές οι φωτογραφίες είναι υπερθέαμα αν και έχω τοποθετηθεί πολλάκις για το θέμα και θα γίνω γραφικός:D
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Οι φωτογραφιες σου ειναι καλυτερες απο οποιονδηποτε οδηγο, περιοδικο η' βιβλιο εχω κοιταξει. Θα τις ζηλευαν πολλοι επαγγελματιες. Καλος ο φακος αλλα θελει "χερι" και μερακι. Εχω μεινει με το στομα ανοιχτο....
Wow, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Τι να πω, δεν έχω λόγια. Η αλήθεια είναι όπως λέει κι ο @giannismits ότι έχω ασχοληθεί και επαγγελματικά λίγο με τη φωτογραφία, αν και η κύρια ασχολία μου είναι το βίντεο. Σε ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να σου αρέσει το ίδιο και η συνέχεια. :)
 

Maria Mavr

Member
Μηνύματα
87
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες από μια πανέμορφη πόλη! Πολλά μπράβο για το φωτογραφικό σου ταλέντο! Αναμένουμε τη συνέχεια λοιπόν! Btw οι φωτογραφίες απ΄την Place de la République πολύ συγκινητικές...:cry:
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες από μια πανέμορφη πόλη! Πολλά μπράβο για το φωτογραφικό σου ταλέντο! Αναμένουμε τη συνέχεια λοιπόν! Btw οι φωτογραφίες απ΄την Place de la République πολύ συγκινητικές...:cry:
Σ'ευχαριστώ πολύ. Ναι, το κλίμα στην πλατεία ήταν αρκετά φορτισμένο. Πολύ κρίμα :(
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Ειχα την τυχη να παω Παρισι καπου στο 2003. Τοτε ηταν πολη του φωτος στην κυριολεξια! Ολα τα κτηρια, μνημεια, σιντριβανια, λεωφοροι λουσμενα στο φως! Περπατουσες και γελαγες σαν μικρο παιδι με την τοση ομορφια που αντικριζαν τα ματια σου. Ξαναπηγα το 2009. Πικρα! Τα Ηλισια Πεδια θεοσκοτεινα! Μαυρη μαυριλα στην πλατεια Κονκορντ και στη λεωφορο Ριβολι. Δυστυχως, απ' οτι εμαθα, η φωταγωγηση της πολης ειχε περιοριστει στο ελαχιστο λογω οικολογικης ευαισθητοποιησης και εξοικονομησης ενεργειας. Ελπιζω τωρα να εχει αλλαξει αυτο!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.189
Μηνύματα
883.390
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom