Χαλκιδικη....Που να παω???

Pani

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Πού στη Χαλκιδική;
Γεια σας παιδιά από Κύπρο. Έχουμε κι εμείς πολύ ωραίες παραλίες, για όλα τα γούστα. Προσωπικά απαιτώ κρυστάλλινα νερά, χρυσή αμμουδιά και πράσινο βουνό για φόντο. Να χει και μια νορμαλ κίνηση, να μην είναι ερημιά, δημόσιες τουαλέτες και 2,3 επιλογές από καλές ταβέρνες και μπαράκια με μουσική κατά μήκος παραλίας. Απολαμβάνω και την ηρεμία αλλά και το πιο ανεβαστικό κλίμα. Ο συνδυασμός είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Προτεραιότητα όμως η καθαρή θάλασσα. Ανεβαίνω Χαλκιδική στο 2ο 15θήμερο Ιουλίου με τον φίλο μου. Ερχόμαστε με πτήση στη Θεσσαλονίκη. Λέμε να μείνουμε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα 8 βράδυα κάπου χαλκιδική. Με προβληματίζει το γεγονός πως δε θα χουμε αυτοκίνητο και δεν θα μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα. Θέλουμε να αποφύγουμε τις μακρινές εκδρομές. Λεωφορεία υπάρχουν που να συνδέουν τις παραλίες;Τι μας προτείνετε λοιπόν;Να προσθέσω ότι μ αρέσει η διαμονή μας να προσανατολίζεται στη δύση. Μ αρέσει πολύ να είμαι στην παραλία, να παρακολουθώ τον ήλιο να δύει στη θάλασσα, να ναι δίπλα το ξενοδοχείο, να τρώμε καλά και να κάνουμε και μια βόλτα εκεί βλέποντας χαλαρά κόσμο να τρώει στις ταβέρνες, να περπατάει, να μπαίνει σε καταστηματάκια...και όλα αυτά σε ένα μέρος γιατί όπως είπα θα θελα να γνωρίσουμε τις πιο ωραίες παραλίες και θάλασσες της Χαλκιδικής για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά δυστυχώς μας δυσκολεύει η οδήγηση γιατί είμαστε ανάποδοι στην Κύπρο...Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας. Θα ταν ωραία να βάζατε και Κύπρο στα μελλοντικά σας σχέδια για διακοπές. Η ανατολική ακτή μας έχει φανταστικές αμμουδιές και καθαρότατα νερά! Η δυτική ακτή είναι επίσης πεντακάθαρη, πιο πολύ πράσινο και περισσότερες παραλίες με μικρά ή και μεγάλα βότσαλα.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
Καλωσόρισες! Πάντως χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς διάθεση για μακρινές εκδρομές (όπως αναφέρεις), δεν θα μπορέσεις να γνωρίσεις όλες τις ωραίες παραλίες της Χαλκιδικής!
Από φυσική ομορφιά προτείνω 2ο πόδι...αλλά έχει φοβερά ξενοδοχεία και το 1ο πόδι.
Η πιο έντονη νυχτερινή ζωή στο 1ο πόδι είναι συγκεντρωμένη στην Καλλιθέα ενώ στο 2ο είναι στο Μαρμαρά!
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
καλως σε βρήκαμε. λοιπόν, χαλκιδική χωρίς μέσο ξέχνα την. με τις συγκυνωνίες θα ταλαιπωρηθείς πολύ.σας συμβουλεύω να νοικιάσετε έστω μηχανάκι για την μεταφορά σας. στο 1ο πόδι από άφυτο μέχρι πευκοχώρι βρήσκεις τα πάντα. κοσμοσυρροή, κλάμπ, μπιτσ μπάρ, ειστιατόρια κ.λ.π. η χαλκιδική έχει την ομορφιά και τον ρομαντισμό που αναζητάς και είμαι βέβαιος ότι θα την βρείς εξαιρετική. δε θα χρειαστεί να ψάξεις για κρυστάλλινα νερά και παραλίες στην χαλκιδική. το ξέρεις το ανέκδοτο με τους δυό σαλονικιούς που πέθαναν και πήγαν στον παράδεισο? ωραίος ο παράδεισος, λεέι ο ένας, ωραίος ομολογεί και ο άλλος. πολύ ωραίος ο παράδεισος επαναλαμβάνει ο πρώτος και ο δεύτερος απαντά: ωραίος είναι αλλά χαλκιδική δεν είναι! καλά να περάσετε.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Την Χαλκιδική την ξέρω πάρααα πολύ καλά,αυτά που ζητάς μπορείς κάλλιστα να τα πετύχεις ωστόσο όμως μεμονωμένα,ο συνδιασμός όοοολων αυτων που ζητάς μαζί σενα ξενοδοχείο ,σε μια περιοχή,είναι δύσκολο και περιοριστικό σε επιλογές.
Με δεδομένο ότι δεν θάχετε μεταφορικό μέσο ,θα σου προτείνω κάποιες λύσεις και ξενοδοχεία,σχεδόν σόλα έχω μεινει κατά καιρούς και τα ξέρω επομένως εξ ιδίων.
Θεωρώ ότι καλύτερη ,πρώτη επιλογή ,πιο κοντινή απο το αεροδρόμιο και που συγκεντρώνει πολλά στοιχεία απαυτα που ψάχνεις είναι η Χανιώτη στο πρώτο πόδι:Ξενοδοχείο Grand ,είναι πάνω στην παραλία,στο κύμα,στην αριστερή πλευρά της Χανιώτης,στην άκρη,δεξιά έχει το μεγάλο πάρκο του χωριού,και δεν είναι και μεσα στη βαβούρα,ωστόσο με τα πόδια πας παντού και η Χανιώτη διαθέτει τα πάντα,καφε μπαρ στην παραλία,πιο μέσα,μαγαζάκια,ταβέρνες,είναι απλωμένη,δε θα βαρεθείτε......Τα δωμάτια έχουν αιρ κοντίσιον,τηλεόραση,ψυγείο,είχα ενδιαφερθεί για ένα φιλικό μου ζευγάρι για αύγουστο και μου είπαν τιμή 118 το δίκλινο με ημιδιατροφή ,τηλ:23740 52656.Α όσον αφορά τον προσανατολισμό που λες,αυτα που αναφέρομαι είναι στην πλευρά του ποδιού προς τον κόλπο της κασσάνδρας,που έχει την καλύτερη θάλασσα σε σχέση με την άλλη πλευρά,αλλα η δύση του ήλιου είναι στο βουνό,δηλ όταν κολυμπάς αργά το απόγεμα βλέπεις τον ήλιο να δύει όχι στη θάλασσα αλλά φατσα στο βουνό,κολυμπάς και ατενίζοντας την ακτή βλέπεις τον ήλιο να δύει.....
Ενα άλλο ξενοδοχείο πάλι στη Χανιώτη ,προς την δεξιά πλευρά ,πάλι πανω στο κύμα,αλλά όμως αρκετά ακριβότερο νομίζω,πιο πολυτελείας,είναι το Pella beach τηλ:23740 51691,52190.
Εχει και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλα ξενοδοχεία που όμως δεν είναι πανω στο κύμα όπως θέλεις.
Οσον αφορά τις συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια της μέρας έχει δρομολόγια ΚΤΕΛ ,ανα 20λεπτο περίπου,πρέπει νανέβεις πάνω στον κεντρικό δρόμο ,να διασχίσεις δηλ το χωριό,για τη στάση,κανα10λεπτο περπάτημα,για να πας Καλλιθέα,η προς Πευκοχώρι,αλλά το πρόβλημα είναι ότι σταματάν νομίζω 9 ,9μιση το βράδυ!!δηλ για να μετακινηθείς αργά το βράδυ μόνο με ταξί που πολλές φορές είναι δυσεύρετο και ακριβό!
Αλλη πρόταση για να είστε μέσα πάλι σε χωριο,τελος πάντων σε κατοικημένη περιοχή και ταυτόχρονα πανω στη θαλασσα!ειναι στο Πολύχρονο,αμέσως πριν την Χανιώτη,έμεινα πριν 4 χρόνια,είναι ένα μικρό ξενοδ,γύρω στα 25δωμάτια,δεν είναι ακριβως στο κύμα,γιατι το Πολύχρονο είναι ετσι διαμορφωμένο με παραλιακό δρόμο αμέσως πάνω απο τη θάλασσα και τα κοντινότερα καταλύματα στη θαλασσα είναι πάνω σαυτον τον δρόμο.Το ξενοδ είναι πολύ περιποιημένο ,τα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα,δεν ξέρω τωρινές τιμές,τηλ:23740 52541.
Απο Καλλιθέα που έχει έντονη νυχτερινή ζωή,τα πάντα....το μόνο που μπορώ να προτείνω ,το μόνο ξενοδοχείο που είναι πάνω στο κύμα,και για να πας μετά στην πόλη, στη βόλτα,ανεβαίνεις μια ανηφόρα είναι το ξενοδ Αμμων Ζευς 23740 22356,7.
Φυσικά και υπάρχουν πολλά ξενοδ συγκροτήματα και υποδομές και σε καλύτερα σημεία αλλά είναι ξεκάρφωτα,είναι αποκομένα απο κατοικημένες περιοχές και αν δεν εχεις αμάξι ....δύσκολο πχ το συγκρότημα Αθως-Παλλήνη πολύ ωραίο,πάνω στη θάλασσα και ταυτόχρονα και σε βουνό απο την πίσω πλευρά του,περιτριγυρισμένο απο δέντρα,αλλά και μέσα στο συγκρότημα δέντρα και πράσινο,με πισίνες,beach bar κλπ είναι το πλησιέστερο στην Καλλιθέα,μόλις 1μιση χιλ απο Καλλιθέα,οι ξένοι την περπατάν αυτή την απόσταση.....αλλα δεν είναι και ότι καλύτερο...αυτή η διαδρομή.
Απο δεύτερο πόδι( που είναι όμως πιο μακρυά σε απόσταση απο το αεροδρόμιο )και έτσι οπως το θέλεις δηλ θάλασσα αλλα και μέσα σε κατοικημένη περιοχή το μόνο που μπορώ να σκεφτω είναι το ξενοδ Bara,στον οικισμό Παράδεισος έξω απο Μαρμαρά γύρω στα 3 χλμ,έχω μείνει ,πολύ καλό ,μικρό σχετικά,πάνω στον παραλιακό δρόμο,αλλά είναι σε οικισμό,ναι μεν ταβέρνες και καφέ και μια σχετική βόλτα αλλά όχι μαγαζια και ζωή γιατί αυτά είναι στο Μαρμαρά που για να πας εκεί θες πάλι αμάξι.τηλ:23750 71074.
Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο πόδι δηλ ωραιότατα ξενοδ,καταλύματα αλλά μακρυά απο κατοικημένες περιοχές......
Σημειωτέον η θάλασσα σόλα αυτα που ανέφερα είναι εκπληκτική,αμμουδιά και πεντακάθαρη.
 

Kaliopouli

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Χαλκιδικη...Παλιούρι ...αξιζει?

Καλησπέρα σε όλους!!

Είμαι καινουριο μέλος και θα ηθελα πληροφοριες για Χαλκιδκη.

Ειδα φωτογραφιες απο την παραλια και ξετρελαθηκα, αλλα κατα τ αλλα απο θεμα φαγητου και νυχτερινη ζωη τι λεει?

Αυτο που θα ηθελα ειναι να μη γινεται χαμος οπως στην Καλλιθεα, η παραλια να ειναι αμμώδης και καθαρη και να υπαρχουν μαγαζια με ωραιο φαγητο κοντα και μπαρακια για βραδυ.

Το ιδανικο βεβαια θα ηταν να υπαρχουν και ενοικιαζομενα κοντα στην παραλια ωστε να πηγαινουμε περπατωντας.

Αν υπαρχουν εξισου ωραιες παραλιες πειτε...Ειδα επισης ωραιες φωτο Κρυοπηγη, Πευκοχωρι και Χανιώτη.

Τι λετε?
 

παπακι

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
που βρισκεται?

Γεια σας κ απο εμενα!!!
Θα ηθελα να ρωτησω για ενα μερος στην Χαλκιδικη ειναι στο δευτερο ποδι μαλλον μετα το Πορτο Καρρα.
Ειχαμε παει με το αντρα μου το μερος ηταν ησυχο με το που μπαινεις στο χωριο σε βγαζει κατευθειαν στην παραλια ,εχει ενα δρομο και ο δρομος χωριζει τα σπιτια με την θαλασσα σε μικρη αποσταση και απεναντι απο την παραλια σχετικα κοντα βλεπεις ενα βουνο και ειναι μαγικα!!!Πολυ ησυχα αλλα αξιζει να κανεις τις βουτιες σου.Το ονομα δεν θυμαμαι του χωριου ,αν εχετε κατι υποψιν σας θα με βοηθουσατε αρκετα.Ευχαριστω πολυ!!!:haha::lol:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλησπέρα σε όλους!!

Είμαι καινουριο μέλος και θα ηθελα πληροφοριες για Χαλκιδκη.

Ειδα φωτογραφιες απο την παραλια και ξετρελαθηκα, αλλα κατα τ αλλα απο θεμα φαγητου και νυχτερινη ζωη τι λεει?

Αυτο που θα ηθελα ειναι να μη γινεται χαμος οπως στην Καλλιθεα, η παραλια να ειναι αμμώδης και καθαρη και να υπαρχουν μαγαζια με ωραιο φαγητο κοντα και μπαρακια για βραδυ.

Το ιδανικο βεβαια θα ηταν να υπαρχουν και ενοικιαζομενα κοντα στην παραλια ωστε να πηγαινουμε περπατωντας.

Αν υπαρχουν εξισου ωραιες παραλιες πειτε...Ειδα επισης ωραιες φωτο Κρυοπηγη, Πευκοχωρι και Χανιώτη.

Τι λετε?
Για το Παλιούρι που ρωτάς να ξέρεις ότι το χωριό δεν είναι στην παραλία,είναι χτισμένο ψηλά..,πιό ήσυχο ασφαλώς από την Καλλιθέα αλλά χρειάζεσαι αμάξι για να πάς στη θάλασσα η οποία είναι εκπληκτική!
Βέβαια υπάρχουν καταλύματα τόσο μικρά ξενοδοχεία όσο και ενοικιαζόμενα δω μάτια ξεκάρφωτα πάνω στο δρόμο καθ οδόν από Πευκοχώρι προς Παλιούρι αλλά υπάρχει πάλι το πρόβλημα της μετακίνησης.
Σ όλα τα μέρη που ανέφερες η θάλασσα είναι πολύ καλή και όσο προχωράμε μέσα στο πόδι πρός Παλιούρι δηλ γίνεται ακόμα καλύτερη..
Το Πευκοχώρι έχει πολύ φασαρία ίσως και περισσότερη από Καλλιθέα,μποτιλιαρίσματα,κόρνες,πολύς κόσμος,το αδιαχώρητο οπότε δε θα στο πρότεινα αν σενδιαφέρει η ηρεμία.
Από πρώτο πόδι μου αρέσει περισσότερο η Χανιώτη(αν και εκεί υπάρχει άναρχη δόμηση,πολύ μπετόν..)την προτιμώ συγκριτικά με Πευκ και Καλλιθ,,είναι χτισμένη στην πλευρά της παραλίας,έχει πολλά ξενοδ και ενοικιαζόμενα και κοντά στη θάλασσα και πιό πάνω αλλά όπου και νάσαι τάχεις όλα στα πόδια σου..φαγάδικα,καφέ στο κύμα!,μπαράκια,μαγαζιά για σεργιάνι κλπ,υπάρχει επίσης πάρκο ανάσα δροσιάς με δέντρα και αρκετό πράσινο μπροστά στη θάλασσα.
Το Πολύχρονο επίσης που είναι πριν τη Χανιώτη είναι απλωμένο στην παραλία με πολλά ενοικιαζόμενα και μικρά ξενοδοχεία,είναι πιό "οικογενειακό",δεν έχει πολύ νυχτερινή ζωή.
Η Αφυτος είναι πολύ γραφικό χωριό,πετρόχτιστα σπίτια,σοκκάκια,αλλά είναι ψηλά και για να κατέβεις στη θάλασσα να κολυμπήσεις χρειάζεσαι αμάξι.
Πάντως το δεύτερο πόδι υπερτερεί σε τοπίο,φύση,ηρεμία αλλά και στη θάλασσα..
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
Γεια σας κ απο εμενα!!!
Θα ηθελα να ρωτησω για ενα μερος στην Χαλκιδικη ειναι στο δευτερο ποδι μαλλον μετα το Πορτο Καρρα.
Ειχαμε παει με το αντρα μου το μερος ηταν ησυχο με το που μπαινεις στο χωριο σε βγαζει κατευθειαν στην παραλια ,εχει ενα δρομο και ο δρομος χωριζει τα σπιτια με την θαλασσα σε μικρη αποσταση και απεναντι απο την παραλια σχετικα κοντα βλεπεις ενα βουνο και ειναι μαγικα!!!Πολυ ησυχα αλλα αξιζει να κανεις τις βουτιες σου.Το ονομα δεν θυμαμαι του χωριου ,αν εχετε κατι υποψιν σας θα με βοηθουσατε αρκετα.Ευχαριστω πολυ!!!:haha::lol:
μαλλον το πορτο - κουφο ..
 

fourkas

Member
Μηνύματα
62
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
... που άραγε ...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβική για ένα μήνα
καταρχήν στα μέρη που αναφέρανε οι συνφορουμίτες δεν δύει ο ήλιος στη θάλασσα.
είναι από τη μέσα μεριά του ποδιού ( χανιωτη παλιουρι κλπ) και έχουν φασαρία .
Θα μείνεις Φούρκα, μπάνιο θα κάνεις στα Αιγαιοπελαγίτικα (όπως το περιγράφεις !!, δεν έχεις δει καλύτερο ηλιοβασίλεμα ever... ούτε Οία...), πας και από την παραλία αν θες χωρίς αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Καλές ταβέρνες, beachμπαρα κλπ.
Θα πάρεις μηχανάκι για κάνα βράδυ Καλλιθέα ή μερικές ώρες το γύρο του ποδιού, μη το συζητάς καν, must do it.

Εναλλακτικά Κουφό ή Τορώνη (εχω να κατέβω 2-3 χρόνια δεν ξέρω πως έχει γίνει) και πιο φασαρία μέχρι Ν. Μαρμαράς.


καιρό είχα να μπω στο forum
Fourkas is back...
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Γεια σε ολα τα μελη εδω μεσα μιας κ καινουριος στο forum!!
θελω να παω με την παρεα μου χαλκιδικη το καλοκαιρακι! Σκεφτομαστε το πρωτο ποδι φυσικα ,Κασσανδρα!
Το ερωτημα μου εινα που να ψαξω να μεινω,κ μετα το πιο σημαντικο,που πηγαινουμε για μπανιο....ποια beach bar πρεπει να επισκεφτω οπωσδηποτε κ που ειναι η νυχτερινη ζωη??
Ποια μερη ειναι πολυ καλα για φαγητο???κ γενικοτερα....απο την εμπειρια του του καθενος τι δεν θα πρεπει να αμελησω να επισκεφτω κ να δω??? :clap:
μπορείς να πας όπου θες στην χαλκιδική, εγώ αυτό που μπορώ να σου δείξω είναι η άφυτος από μια άλλη οπτική γωνια!
* σε οποιον δεν φορτώνει γρήγορα απενεργοποιήστε τo HD, καντε το να γραφει HD Off με ένα κλικ επάνω του!

[ame="http://www.vimeo.com/13766214"]Greece, Chalkidiki - Afitos, July 2010 on Vimeo
 

Harry Green

Member
Μηνύματα
59
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβαη
ειναι αμαρτια να σαι χαλκιδικη χωρις αυτοκινητο κ να δεις πραγματα.Αυτο που μπορειτε να κανετε ειναι να πατε με ταξι στα κτελ χαλκιδικης στη θεσσαλονικη κ απο κει να παρετε το κτελ για καλλιθεα εφοσον θελετε ξενυχτι ,παρτυ κτλ.Το μονο κακο πως τα καλα μαγαζια τις καλλιθεας δεν ειναι διπλα και θελουν αυτοκινητο αν δεν θελετε ποδαροδρομο.Επισης κατι εξαιρετικο στο φαγητο της καλλιθεας δεν υπαρχει,αρκετα κιτς η καθημερινοτητα εκει,το βραδακι ομως angels κ αγιος ο θεος με παρτυ μεχρι το πρωι και μετα πατσα στο μαγαζακι διπλα.Κριμα ειναι ομως να σαι καλλιθεα κ να μην μπορεις να πεταχτεις αθυτο για φαγητο σε ταβερνα που κατα τη γνωμη μου εχει τις καλυτερες στη χαλκιδικη αν κ αγαπημενη μου θα χαρακτηριζα το ταβερνακι πανω στο κυμα στην Ελανη.Αν θες νυχτερινα μαγαζια πολλα διπλα στα ποδια σου παντε με το κτελ πευκοχωρι κ εχει πολυ ζωη αλλα θα ψαχνεις τους ελληνες καθως η σερβια εχει κανει αποβαση.Μια ευκολη λυση που γινεται με κτελ ειναι τα φλογητα που δεν εχουν τοσο καλη θαλασσα αλλα αρκετη νυχτερινη ζωη κατα τον αυγουστο κ το Pastazi ειναι must.

Αν θες καλυτερες θαλασσες κ πιο ησυχα beach bars με ομορφοτερα τοπια το 2 ποδι ειναι μονοδρομος.Βουρβουρου κ τα μυαλα στα καγκελα αλλα πως να το κανουμε,θες το αμαξι για να πεταχτεις σε κανενα γειτονικο χωριο να φας το ψαρακι σου.

Αν θα μπορουσες να πας αλλου θα στο συνιστουσα παντως καθως χαλκιδικη χωρις αυτοκινητο θα δεις ελαχιστη κ δε θα νιωσεις επ ουδενι το feeling.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom