Αργεντινή Βολιβία Περού Χιλή Χαμένες πόλεις, Τσε, παγετώνες και έρημοι (Περού, Βολιβία, Χιλή, Αργεντινή και Ανταρκτική)

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.678
Likes
50.532
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στη Willielmina Bay και το Useful Island. Ως συνήθως, τα ονόματα δε μου έλεγαν και πολλά, οπότε καταβρόχθισα το πρωινό μου και βάλθηκα να μάθω περί τίνος επρόκειτο επί του πρακτέου.

Βγήκαμε με τα καγιάκ ανάμεσα στα παγόβουνα στα ήρεμα νερά και σύντομα είδαμε μια φώκια πάνω σε επιπλέοντα πάγο, την οποία πλησιάσαμε πολύ εύκολα, αλλά στη συνέχεια το νερό φούσκωσε. Μετά από τόσες μέρες πάντως, μέχρι κι εγώ είχα τη μίνιμουμ εμπειρία ώστε αυτό να μην αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, άλλωστε δεν ήμουν μόνος στο καγιάκ, πιλοτάριζε ο φίλος της Justine, το ευγενέστατο παλικάρι που της έκανε πρόταση γάμου το βράδυ του κάμπινγκ. Λίγο πριν επιστρέψουμε στο zodiac πάντως, ένα κύμα από το πουθενά αναποδογύρισε το καγιάκ του Αυστριακού Walter ο οποίος βρέθηκε στα παγωμένα νερά. Ο Walter, ένας τεράστιος μυώδης εκπαιδευτής πληρωμάτων με μόνιμη κατοικία στις Φιλιππίνες, ήταν μάλλον το καταλληλότερο άτομο για να κάνει wet exit: αυτοβυθίστηκε, αναδύθηκε χαμογελώντας και φάνηκε να απολαμβάνει το πραγματικό polar plunge, παρά τα πειράγματα όλων. Παρότι μέχρι τότε μάλλον αγέλαστος, έδειξε να είναι ετοιμόλογος και με άριστο χιούμορ: αφού πέρασε ο όποιος κίνδυνος και πίναμε ζεστή σοκολάτα, τον ρώτησα αν είναι όντως dry suit η στολή που φορούσαμε και η απάντησή του ήταν “όχι πια γιατί τα έκανα πάνω μου!”.

Το κύμα μας απέτρεψε από το να συνεχίσουμε με τα καγιάκ, συνεχίσαμε όμως με τα zodiacs. Tα παγόβουνα ήταν απλά απίστευτα με καταπληκτικά χρώματα και η αντίθεση των κίτρινων στολών των επιβαινόντων στις βάρκες ήταν πιο έντονη από ποτέ. Σε κάποια φάση έπιασε μια ομίχλη που έκανε τα παγόβουνα πίσω μας να φαίνονται αχνά, με την ύπαρξή τους να είναι σχεδόν αμφισβητήσιμη.

Η αποβίβαση στο Ronge Island μας επέτρεψε να δούμε από κοντά εκείνο το... βαρέλι που έβαψαν στα χρώματα της σημαίας τους οι Αργεντίνοι απλά και μόνο για να θεμελιώσουν δικαιώματα στην Ανταρκτική, ενώ οι λεωφόροι των πιγκουίνων έδειχναν ποιοι πραγματικά κάνουν κουμάντο στο νησί. Ξαφνικά η ομίχλη πύκνωσε και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο πλοίο. Φτάνοντας στο πλοίο, ο πολύπειρος Σον μου έγνεψε με αποδοκιμασία... “Γυρίσατε πέντε λεπτά νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε”. Κοίταξα πίσω μου και κατάλαβα τι εννοούσε: η ομίχλη άρχισε να υποχωρεί και πάνω από τη θάλασσα, πάνω από την ομίχλη ξεπρόβαλλαν κάτι τεράστιες, πανέμορφες χιονισμένες βουνοκορφές.

Μετά το μεσημεριανό είπα να πάω στη γέφυρα, αφού το πλοίο είχε open bridge policy, κοινώς όποιος ήθελε είχε πρόσβαση στο χώρο του καπετάνιου για αρκετές ώρες την ημέρα. Δυο φάλαινες άρχισαν να παιχνιδίζουν μπροστά μας και η φαλαινολόγος Annie εξηγούσε ενθουσιασμένη το τι βλέπαμε, δηλαδή μια μητέρα να μαθαίνει μανούβρες στο μικρό της. Επιτέλους κατάφερα να πάρω και μια φωτογραφία της προκοπής με μια ουρά φάλαινας να ξεπροβάλλει ξεκάθαρα από το νερό και γύρισα στην καμπίνα μου ικανοποιημένος.
Για το απόγευμα είχα αποφασίσει ότι δε θα έβγαινα με τα καγιάκ, αλλά με τα zodiacs. Όλοι οι kayakers επέλεγαν μια μέρα να ξεκουραστούν, ε είπα να το κάνω κι εγώ όταν είχα έμπνευση ότι θα βλέπαμε πολλές φάλαινες και θα μπορούσα να πάρω καλύτερες φωτογραφίες από τη βάρκα. “Πώς το ξέρεις ότι σήμερα θα έχει φάλαινες;”, με ρώτησε η Justine. Απάντησα πως το είδα στον ύπνο μου, που ήταν και αλήθεια. Και δικαιώθηκα... Έπεσα ΣΤΗΝ ημέρα: φάλαινας που έπαιζαν ξεδιάντροπα μπροστά μας, 3 φώκιες ξαπλωμένες στον πάγο που απάντησαν αναλόγως σε έναν κουραδόμαγκα πιγκουίνο που πήγε να τους πουλήσει μαγκιά κι έφυγε τρέχοντας, άλλη φώκια που άλλαζε δέρμα τρίβοντας το σώμα της με όλους τους πιθανούς τρόπους πάνω στον πάγο, μια φώκια-λεοπάρδαλη που ποζάριζε προκλητικά και για κερασάκι στην τούρτα δύο απίθανα παγόβουνα-πύργοι, η φωτογραφία των οποίων μέχρι σήμερα για μένα είναι η πιο αντιπροσωπευτική όσων έζησα/είδα/ένιωσα στην Ανταρκτική.

Το βράδυ το πρόγραμμα περιλάμβανε BBQ party με θέμα crazy hat, δηλαδή θα έπρεπε να φτιάξουμε καπέλα με ό,τι βρίσκαμε μπροστά μας. Ομολογώ πως δεν περίμενα πως θα συμμετείχαν τόσο πολλοί και με τόση δημιουργικότητα. Για μένα ο ηθικός νικητής ήταν ένας παλαβός πενηντάχρονος Καναδός, ολίγον κοινωνικά απροσάρμοστος τον οποίο όλοι δικαίως αποκαλούσαν Crazy Ed, που είχε πάρει ένα καρπούζι, το είχε “σκάψει” και είχε τοποθετήσει οστά από σπάλα, στερεώνοντάς το στο κεφάλι του. Το πραγματικό χάιλάιτ πάντως ήταν κάτι απίθανες πικάντικες λουκανικάρες. Προσπάθησα να φάω μόνο 4, τελικά συμβιβάστηκα με την ιδέ ότι θα φάω 8 και κατέληξα να τρώω 14. Αργότερα είχαμε συναυλία με τον Scott McCormick , το δικό μας Σκοτ δηλαδή, που μέσα σε όλα τα άλλα ταλέντα που έχει αποδείχθηκε πως παίζει εξαιρετική κιθάρα σε δικές του συνθέσεις με πολύ έξυπνο στίχο, αν και το δεύτερο μισό της συναυλίας το αφιέρωσα στο γυμναστήριο όπου εγώ προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είχα φάει σα γουρούνι και δυο μέλη του πληρώματος από Ουγγαρία και Ονδούρα σήκωναν απίστευτα κιλά.

Μετά τη συναυλία του Σκοτ είπα για ένα βράδυ να πάω στη ντίσκο του πλοίου. Φάση είχε η ατμόσφαιρα, έπιασα ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πάλι, επιβεβαιώνοντας την υπόθεσή μου πως η μεγάλη πλειοψηφία των επιβαινόντων ήταν ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες και χαζεύοντας με το πόσο sexy χόρευε μια κατά τ’ άλλα χαμογελαστή αλλά συντηρητική νεαρή Τεξανή με γυαλιά. Αποφάσισα να την αποκαλώ sexy dancer και μου χάρισε ένα σοκολατάκι, τι γλυκιά.

Η επόμενη θα ήταν η τελευταία μέρα στην Ανταρκτική, αφού οι δύο μεθεπόμενες θα ήταν ημέρες επιστροφής στην Αργεντινή. Κοιμήθηκα κοιτώντας τις φωτογραφίες της ημέρας, που μάλλον ήταν και οι καλύτερες που είχα πάρει. Θα τις υποστείτε...
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Κοιμήθηκα κοιτώντας τις φωτογραφίες της ημέρας, που μάλλον ήταν και οι καλύτερες που είχα πάρει. Θα τις υποστείτε...
Θα το αντέξουμε και αυτό το βαρύ φορτίο...
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Τέλειο μήνυμα!!! Ειδικά το ξεκίνημά του...:haha::haha::haha::haha:

Παρεπιπτόντως.... "Χρωστάς" μια απάντηση σε παλιότερο μνμ μου..
Την ξαναθετω λοιπόν.

Γιατί ήταν υποχρεωτική η απολύμανση κάθε φορά μετά το καγιάκ;;
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.678
Likes
50.532
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παρεπιπτόντως.... "Χρωστάς" μια απάντηση σε παλιότερο μνμ μου..
Την ξαναθετω λοιπόν.

Γιατί ήταν υποχρεωτική η απολύμανση κάθε φορά μετά το καγιάκ;;
Η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι πως δεν θυμάμαι...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.678
Likes
50.532
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναζιάρα.
DSC08467.JPG

Το θέαμα των παγόβουνων γίνεται πιο σουρεαλιστικό με τους καγιάκερς στη φωτογραφία.
DSC08470.JPG
DSC08474.JPG

Το ίδιο πάντωε ίσχυε και για τα zodiacs, φοβερή αντίθεση με τα φυσικά χρώματα.
DSC08482.JPG
DSC08492.JPG

Κι όταν έπιασε η ομίχλη, ήταν δύσκολο να διακρίνεις καθαρά τα παγόβουνα, αλλά κι αυτό τους έδινε μια μυθική υπόσταση.
DSC08496.JPG
DSC08498.JPG
DSC08500.JPG

Καλά το μαντέψατε, σκαρφάλωσα πάλι.
DSC08504.JPG

Πάω στη δουλειά μου τώρα που δεν έχει κίνηση η λεωφόρος.
DSC08513.JPG

Αργεντινή: Βάζουμε ένα βαρέλι με τη σημαία μας και ισχυριζόμαστε ότι μας ανήκει η μισή Ανταρκτική.
DSC08516.JPG

Ε επιτέλους πέτυχα κι έναν πινγκουίνο την ώρα που έκανε dolphining.
DSC08525 - Αντιγραφή.JPG

Kαι μετά σηκώθηκε η ομίχλη... Χωρίς λόγια...
DSC08531.JPG
DSC08532.JPG

Open bridge policy.
DSC08534.JPG

Mετά από άπειρες προσπάθειες, πέτυχα και μια ουρά φάλαινας καθαρά.
DSC08564.JPG

Ωκεανός, βουνά, χιόνι, παγόβουνα. Υπέροχα.
DSC08572.JPG
DSC08589.JPG

Καλτ η σημαία του πλοίου...
DSC08591.JPG
DSC08593.JPG
DSC08598.JPG
DSC08623.JPG
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.678
Likes
50.532
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
DSC08672.JPG
DSC08684.JPG

Ήρθα. Κάτσε να τους πουλήσω τσαμπουκά.
DSC08741.JPG

Λοιπόν φώκιες, κάντε μπάντα στον άρχοντα γιατί ο πάγος είναι δικός μου, έτσι;
DSC08743.JPG

Ωχ με πήραν στο κυνήγι... Δε πουλ.
DSC08744.JPG

Εμείς νομίζαμε ότι έπαιζαν, αλλά οι ειδικοί μας εξήγησαν πως οι φώκιες περνούσαν τη μάλλον επίπονη διαδικασία αλλαγής δέρματος, που προκαλεί τόση φαγούρα, που οι φώκιες προσπαθούν να ξυστούν ολιμερίς με όποιον τρόπο βρουν.
DSC08777.JPG
DSC08778.JPG

Ματάρες!
DSC08796.JPG

Έπαθα πλάκα με το συγκεκριμένο τοπίο...
DSC08802.JPG
DSC08830.JPG
DSC08856.JPG
DSC08864.JPG
DSC08866.JPG
DSC08868.JPG
DSC08869.JPG
DSC08870.JPG

Μεγάλη πλάκα...
DSC08874.JPG
DSC08875.JPG
DSC08877.JPG
DSC08878.JPG
DSC08885.JPG

Και το βράδυ ο Σκοτ το έριξε στην κιθαρίτσα.
DSC08897.JPG
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Μαγεια!!!Την καρδια μου ωστοσο εκλεψε η φωτο 11 στη δευτερη σειρα κι αυτο το αποκοσμο,απεριγραπτο γαλαζιο μεταξυ παγοβουνου που ξαπλωνει η φωκια και θαλασσας...Ευχαριστω!
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Για μένα η καλύτερη φωτό απ αυτό το κείμενο είναι το "και μετά σηκώθηκε η ομίχλη...."
Πραγματικά χωρίς λόγια...
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.096
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Νομίζω ότι είναι οι καλύτερες φωτογραφίες μέχρι τώρα στην ιστορία σου.
Ευχαριστούμε.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Α ρε Γιώργο... Κίνητρο για να βρούμε δεύτερη και τρίτη δουλειά προσφέρουν αφειδώς οι εμπειρίες σου. ;)
Κι εκεί που σκεφτόμουν Ιρλανδία - Ισλανδία - Γροιλανδία για φέτος, πας να με τουμπάρεις. Τι τρομακτικά όμορφα τοπία, τι, τι, δεν ξέρω τι να πω το φελέκι μου.:D
Μπράβο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.826
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom