Χρέωση παρά την ακύρωση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

-MariaK-

Member
Μηνύματα
17
Likes
6
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Δεν ξέρω αν έχεις δικό σου παράδειγμα αλλά ξενοδοχείο που μείναμε στη Λα Παζ κανονικά, το εμφάνισε μετά στο Booking σαν "no show" (προφανώς για να μην πληρώσει την προμήθεια) αλλά δεν μας χρέωσε αυτό που θα μας χρέωνε αν ήταν πραγματικό "no show". Δεν χρέωσε τίποτε. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Booking τους απέδειξα (με φωτογραφίες) ότι πράγματι μείναμε και το δέχτηκαν. Δεν ξέρω τι επίπτωση είχε το ξενοδοχείο. Στο ιστορικό των κρατήσεών μου, λοιπόν, η συγκεκριμένη κράτηση εμφανίζεται ως ακυρωμένη.
Έχει κάνει την κίνηση το κατάλυμα και εσύ βλέπεις ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ / CANCELED ακριβώς έτσι?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σχεδιάζοντας τις διακοπές μου έκανα κράτηση με δωρεάν ακύρωση μέσω booking (από τη σελίδα της Aegean) σε ένα, ακριβό για τα δεδομένα μου, ξενοδοχείο, θέλοντας να προσφέρω στα παιδιά μου μία μικρή πολυτελεια. Στην πορεία είδα ότι δεν έβγαινα με τα υπόλοιπα έξοδα και βρήκα εναλλακτική (με λιγότερα χρήματα all inclusive).
Αν και εχω παρακολουθησει ολο το θεμα (ειναι το μονο θεμα που παρακολουθω στο φορουμ εδω και 3 μηνες απο επαγγελματικη διαστροφη) κολλησα σε αυτην την προταση απο την αρχη. Αν δεν μας βγαινουν τα χρηματα κοβουμε 1-2 μερες απο τις διακοπες μας, δεν ταιζουμε σαβουρα τα παιδια μας.

Στο θεμα σου... Δεν εχω καταλαβει κι εγω οπως και πολλοι αλλοι τι εχει γινει ακριβως. Κανονικα θα επρεπε να ειχες ενα 10ψηφιο κωδικο επιβεβαιωσης κρατησης και ενα τετραψιο PIN για να μπορεις να κανεις αλλαγες στην κρατηση σου.

Πηγαινε στη σελιδα της booking και κανε συνδεση με αυτους τους κωδικους. Τι σου λεει; Ποτε ακυρωθηκε η κρατηση;
Οταν την ακυρωσες εσυ ή οταν το ξενοδοχειο σε δηλωσε no show; (που συμβαινει το δευτερο αλλιως δεν μπορουν απο το συστημα σε ακυρωμενη κρατηση να δηλωσουν no show). Το ξενοδοχειο λοιπον σωστα επραξε και δικαιως σε χρεωσε (εκτος κι αν σου ειπαν ψεματα και η κρατηση σου ειχε ακυρωθει την ημερα που ισχυριζεσαι εσυ).

Ισως λοιπον να υπηρχε καποιο bug στο συστημα της booking, ισως να μην καταλαβες καλα, ισως να ειχες κι αλλη κρατηση και να το ξεχασες, ισως να εχασες την μπαλα με τις πολλες κρατησεις. Απο τη στιγμη που δεν φροντισες να κρατησεις αποδειξεις για την ακυρωση που εκανες, χλωμο το κοβω να βρεις δικιο ακομα κι αν ειναι ετσι οπως τα λες.

Δεν μπορω επισης να καταλαβω πως ενω ειχες ηδη ακυρωσει την κρατηση, πηρες screenshot μετα απο μερες οταν σε ειδοποιησαν πως θα χρεωθεις. Ειχες αφησει ανοιχτη τη συσκευη τοσες μερες; Ή το screenshot αφορα την ακυρωση (δηλωση μη εμφανισης) που εκανε το ξενοδοχειο;

Γενικα ολα αυτα που γραφεις μου φαινονται λιγο ασυναρτητα. Για να το πω ευγενικα αρες, μαρες, κουκουναρες.

Πληροφοριακα για τους εξυπνους που βαζουν καρτες χωρις χρηματα ή ακυρες κλπ. Προχθες μολις ειχα μια τετοια περιπτωση οπου και φυσικα ακυρωσα την κρατηση. Οταν εφτασαν οι πελατες γυρω στις 11 δεν μπορουσαν να πιστεψουν την πατατα που εκαναν και αναγκαστηκαν να κοιμηθουν στο αυτοκινητο με τον προχθεσινο χειμωνιατικο καιρο αφου το μοναδικο ελευθερο δωματιο που υπηρχε στην περιοχη ειχε 4πλασια+ τιμη απο αυτην που ειχαν κλεισει σε εμας (συγκεκριμενα 400€).

Τυγχανει να συμμετεχω ως inside advisor στο lounge της booking για τους επαγγελματιες και σας πληροφορω πως τα μεγαλυτερα θεματα για τα οποια παραπονιουνται οι ξενοδοχοι ειναι οι μεγαλες προμηθειες που παιρνει η booking, οι ακυρες καρτες και ο χρονος που απαιτειται ωστε να μπορεσει το ξενοδοχειο να ακυρωσει μια κρατηση που εχει γινει με ακυρη καρτα. Οι πιεσεις ειναι ασφυκτικες και η εταιρεια ψαχνει να βρει τροπους ωστε να εξασφαλιζονται και να προστατευονται τα καταλυματα απο τους ασυνειδητους πελατες.

Ειναι μεγαλο θεμα και μπορουμε να μιλαμε μερες και δυστυχως δεν εχω το χρονο για να το αναλυσω.

Καλο Καλοκαιρι σε ολους σας!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.808
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Έχει κάνει την κίνηση το κατάλυμα και εσύ βλέπεις ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ / CANCELED ακριβώς έτσι?
Ναι, ακριβώς έτσι.

"CHECK-IN1ΑΥΓ 2015Σάββατο
CHECK-OUT3ΑΥΓ 2015Δευτέρα
Rendezvous Hostel
Αριθμός επιβεβαίωσης: 806969093
Ακυρώθηκε"
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.052
Αν ειναι οπως τα λεει ο @babaduma, ορθως η booking δεν καθεται να ψαξει αν ενα screenshot σημαινει οντως ακυρωση , αφου θα μπορουσε να ειναι no show και καποιος επιτηδειος παει να βγαλει τα σπασμενα. Μονο το ακυρωτικο μειλ εξασφαλιζει οτι εγινε οντως ακυρωση.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ΑΚΥΡΏΘΗΚΕ λέει όταν το ακυρώνεις εσύ, ΜΗ ΕΜΦΆΝΙΣΗ γίνεται όταν το ακυρώνει το κατάλυμα. (αντίστοιχα CANCELED από τον χρήστη κ NO SHOW από το κατάλυμα).
Και στις 2 περιπτωσεις εμφανιζεται ως ακυρωση. Κι σχετικα με τις κριτικες γινονται πολλα. Καταρχας στα καταλυματα που δεν πιεζουν για κριτικη και αφηνουν ελευθερους τους πελατες βαθμολογει λιγοτερο απο το 1/3 αυτων. Υπαρχουν καταλυματα που προσφερουν εκπτωση σε ανταλλαγμα ενος καλου σχολιου ή που ειναι πιεστικα στο να τους βαλεις καλει βαθμολογια ή που ενθαρρυνουν τους ευχαριστημενους πελατες να γραψουν. Παιρνεις μια γενικη εικονα αλλα δεν ειναι αντικειμενικοτερα απο tripadvisor ή google.

Επισης το συστημα βαθμολογιας της booking ειναι λιγο αδικο καποιες φορες αφου αρκει ενας και μονο πελατης για να ριξει βαθμολογικα ενα καταλυμα με λιγες κριτικες. Φιλος ο οποιος λειτουργησε περυσι για πρωτη φορα σουιτες που τις εδινε σε εξευτελιστικες τιμες ως νεα επιχειρηση βαθμολογηθηκε απο εναν Τουρκο με 2,5 επειδη μαλλωσαν οταν δεν τον αφησε να παραμεινει μεχρι τις 6μμ στο δωματιο την ημερα του check out. Το αποτελεσμα ηταν να εμφανιζεται με βαθμολογια 8,9 (χαμηλοτερα απο πολλα υποδεεστερα καταλυματα, μεταξυ των οποιων και το δικο μου) επειδη ειχε ελαχιστα σχολια και παρα του οτι ολοι οι αλλοι τον ειχαν βαθμολογησει με 10.
 

-MariaK-

Member
Μηνύματα
17
Likes
6
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αν δεν μας βγαινουν τα χρηματα κοβουμε 1-2 μερες απο τις διακοπες μας, δεν ταιζουμε σαβουρα τα παιδια μας.
Το σχόλιο είναι ανεπίτρεπτο και υποδηλώνει έλλειψη παιδείας. Δεν αντιλαμβάνομαι με πιο δικαίωμα.

Δεν εχω καταλαβει κι εγω οπως και πολλοι αλλοι τι εχει γινει ακριβως.
Πραγματικά κρατάω αυτό κ μου είναι αρκετά χρήσιμο. Αν όσα έχω γράψει ακούγονται σαν άρες μαρες, κινούμαι ακόμα πιο προσεκτικά. Δεν πρόκειται να επιμείνω περαιτέρω σε εξηγήσεις εδώ εκτός αν υπάρχει μεταξύ σας νομικός που ενδιαφέρεται για την υπόθεση, οπότε συζητάμε σε άλλο επίπεδο.

Aν υπάρχει bug στο συστημα της booking καλό θα ήταν να το δει η booking. Καλό θα ήταν να δουν όλοι όσοι εμπλέκονται. Γιατί οι υπεύθυνοι θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπονται κ θα εξαντλήσω κάθε κοινοποίηση σε ελεγκτικό φορέα και κάθε περιθώριο σε Ελληνικού και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που είναι πάρα πολλά, είναι οι διακοπές μου που χάλασαν και ο χρόνος που τρώω και θα φάω στη συνέχεια, όλα αυτά το κάνουν να αξίζει.

Ευχαριστώ.
 

aathena1971

Member
Μηνύματα
81
Likes
45
Ο φίλος σας μπορεί να του απαντήσει ευγενικά από κάτω, παραθέτοντας τα γεγονότα όπως συνέβησαν.
Έχει τύχει να πέσω πάνω σε κακές κριτικές αλλά όταν είναι μία, απέναντι σε 10άρια ή εννιάρια..... ε, δεν κάθομαι να το λάβω σοβαρά υπόψη.
Ώστε, κάνουν έκπτωση για ένα καλό σχόλιο, ε;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το σχόλιο είναι ανεπίτρεπτο και υποδηλώνει έλλειψη παιδείας. Δεν αντιλαμβάνομαι με πιο δικαίωμα.
.
Σαφως και υποδηλωνει ελλειψη παιδειας οταν ταιζεις τα παιδια σου all inclusive. Δεν ειπε κανεις πως το κανεις επιτηδες.

Ο φίλος σας μπορεί να του απαντήσει ευγενικά από κάτω, παραθέτοντας τα γεγονότα όπως συνέβησαν.
Αν ο πελατης δεν γραψει σχολιο δεν μπορεις να απαντησεις.
 

aathena1971

Member
Μηνύματα
81
Likes
45
Σιγά, καλέ κύριε, πολύ κυνικός και σκληρός είστε! Έχουμε πάει και σε Grecotel (διήμερα, μη νομίζετε) και στο Club Agia Anna και στο Ηράκλειο Κρήτης, all inclusive. Δεν έπαθαν τίποτα τα παιδάκια μας, μην ανησυχείτε, ίσα ίσα που το ευχαριστήθηκαν τρελά! Κι εμείς το ίδιο!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλα δεν ειπα πως παθαινεις δηλητηριαση αλλα ποιοτικα τα φθηνα τουλαχιστον all inclusive ειναι ο,τι χειροτερο. Τα αποτελεσματα της διατροφης στην υγεια του ανθρωπου ειναι μακροπροθεσμα.
Κι ασε τους πληθυντικους και τα κυριε γιατι δεν μπορω να κανω συζητηση ετσι. Εκτος κι αν τα χρησιμοποιεις ειρωνικα οποτε δεκτο.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πράγματι σε all-inclusive είναι δύσκολο να βρεις ποιοτική ψαρόσουπα.:innocent:
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.885
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom