Κούβα Χρειάζομαι βοήθεια για Κούβα...

poly0410

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Μπορείτε να πληρώνετε είτε σε cuc είτε σε cup, αλλά δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά για την τσέπη σας. Όταν τα μεταφράζεις σε ευρώ, πάντα το ίδιο ποσό πληρώνεις. Η ιδέα ότι αν πληρώνεις σε ένα νόμισμα γλιτώνεις χρήματα είναι λάθος. Δεν παίζει ρόλο σε ποιο νόμισμα θα πληρώσεις γι' αυτό και σου επιτρέπουν να πληρώσεις σε όποιο θέλεις.

Τα νόμιμα πούρα έχουν παντού την ίδια τιμή, μονοπώλιο του κράτους είναι, δεν τα πουλάνε κάπου φθηνότερα και κάπου ακριβότερα.
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο....
Και μια τελευταία ερώτηση. Διαβάζω παντού στο φορουμ για Αβάνα και Τρινιδαδ αλλά όχι και τόσα πολλά για Σαντα Κλάρα... σκεφτόμασταν να διανυκτερεύσουν 2 βραδιές ... τι λες και εσύ αξίζει, ή να πάμε ημερήσια εκδρομή από Τρινιδαδ;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είναι απλά άσχημη πόλη
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επισκεφτηκαμε το νεο εργοστασιο πουρων patargas(το παλιο εχει κλεισει) και στο τελοσ τησ ξεναγησης μας πηραν σ ενα δωματιακι για να μας πουν κατι.Ακολουθησαμε κι εκει μας πουλησαν πουρα ολων των ειδων με50% εκπτωση με την αιτιολογια οτι ειναι απο τα πουρα που δικαιουνται καθε μερα για προσωπικη χρηση.Αγορασαμε.Οι τιμες ηταν πραγματικα καλες ειδικα στα behike τα ακριβοτερα κουβανεζια πουρα(15/τεμαχιο).Γνωστης δεν ειμαι αλλα καπνιζοντασ behike κι απ το εργοστασιο κι απο ξενοδοχείο δεν βρηκα διαφορα.Εννοείται οτι αν αγορασεισ απο το εργοστασιο ειναι μαυρα χωρισ αποδειξη και στα βαζουν σε χαρτοσακουλα για να μην φαινονται στην εξοδο.
Πετάμε για Κούβα σε 4 ημέρες και θα ήθελα να κάνω μια πιθανόν χαζή ερώτηση.
Ξέρω ότι οι τουρίστες έχουν κουκια αλλά είναι δυνατόν να κάνουμε συνάλλαγμα και σε κουπια... για φαγητό και διάφορες μικροαγορές ή είναι παράνομο;
Και επειδή όσοι έχουν μάθει ότι θα πάω Κούβα μου ζητάνε να τους κρατάω πούρα ... ξέρει κανείς πόσο κοστίζουν και από που να αγοράσουμε; Θα επισκεφτούμε το Βινιάλες και το Πιναρ δελ ριο, μήπως εκεί είναι πιο φθηνά;
 

kachilas

Member
Μηνύματα
25
Likes
20
Επέστρεψα πριν μια βδομάδα από κούβα. Επισκέφθηκα κι εγώ το μουσείο Partagas (αυτό που αντικαθιστά το μουσείο μέχρι να ανακαινιστεί και να ξανανοίξει) και μας έβαλαν επίσης σε αυτό το δωματιάκι. Και σε αυτό το δωματιάκι τα πούρα ήταν ακριβά. Πήρα κάποια τα οποία ήταν αρκετά καλά. Αγόρασα από κάπου κοντά σε μια πύλη της China Town πούρα από την "μαύρη αγορά". Ενδεικτικά για να έχεις ένα μέτρο κόστους τη κούτα Singlo 5 την πήρα 40cuc και τις κούτες Singlo 2 και Robusto τις πήρα 30cuc την καθεμία.
Γενικά να προσέξεις τα πούρα να μην είναι πολύ σκληρά και ταλαιπωρημένα φαίνονται (σημαίνει ότι είναι πολύ καιρό εκτός) βέβαια βοηθάει ο καιρός που έχει πολύ πολύ υγρασία αλλά τα πούρα θέλουν humidor για να διατηρηθούν. Ανακάτεψα όλα τα πούρα μεταξύ τους, μερικά κρυμμένα σε άλλα σημεία και δεν είχα κανένα θέμα στο αεροδρόμιο.
Ελπίζω να βοήθησα.
 

jupiter

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
Αν πάτε μεμονωμένοι και μείνετε σε σπιτι που νοικιάζει Κουβανός ρωτήστε αυτόν. Σίγουρα θα ειναι χωμένος στη μαύρη αγορα και μπορει να σας βρει τα αυθεντικά πούρα σε πολυ χαμηλές τιμες!
 

poly0410

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για τις πολύ κατατοπιστικές σας απαντήσεις.
Θα ταξιδέψουμε 3 κοπέλες στην Κούβα για 14 ημέρες. Έχουμε κλείσει casa μονο για τις 2 πρώτες και τις 2 τελευταίες μέρες στην Αβάνα.... με την απάντηση του Γιώργου για την Σαντα Κλάρα και με το να μην μπορείς να μείνεις σε Καγιο Κοκο και Καγιο Σαντα Μαρία εχουμε βγει λιγάκι εκτός προγραμματισμού.... εσείς που έχετε πάει πως νομίζετε οτι θα πρέπει να προγραμματίσουμε τις υπόλοιπες 10 ημέρες του ταξιδιού μας.
2 ημέρες απομένουν πριν το μεγάλο ταξίδι.... :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν πάτε μεμονωμένοι και μείνετε σε σπιτι που νοικιάζει Κουβανός ρωτήστε αυτόν. Σίγουρα θα ειναι χωμένος στη μαύρη αγορα και μπορει να σας βρει τα αυθεντικά πούρα σε πολυ χαμηλές τιμες!
Αυθεντικα αποκλειεται να ειναι, κανεις κουβανος δεν ειναι τοσο βλακας. Αν καποιος πραγματι εχει στην κατοχή του ας πουμε ενα κουτι κοχιμπα αξιας 500 ευρω γιατι να το δωσει σε ενα τουριστα για 50 ευρω; πολυ απλα συνεννοείται με την πωλητρια του επίσημου καταστηματος, τα πουλαει αυτη στην επισημη τιμη για 500 και μοιραζονται από 250 ο καθενας. Τα ψεύτικα πουρα που πουλανε ΟΛΟΙ τα αγοραζουμε μεταξυ μας με 1-3cuc την κούτα. Πρέπει να ειναι κανείς πιο ασχετος κι από μένα για να μην καταλαβει τη διαφορά.
 

jupiter

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
δεν ειναι τόσο απλό να πουλήσεις πούρα με τέτοιο τροπο στα επίσημα καταστήματα. Επειδή τυχαίνει να εχουμε πολυ καλές σχέσεις με Κουβανό μας εχει εξηγήσει πως λειτουργεί το σύστημα εκει και τα πούρα που μας δίνει ή μας στέλνει με διάφορους τρόπους ειναι αυθεντικότατα. Εννοειται οτι κυκλοφορούν και παρα πολλα κακής ποιότητας μαϊμού πούρα-ιδιαίτερα αυτα που πουλάνε οι διάφοροι στο δρόμο- αλλα για όποιον μείνει σε σπιτι Κουβανού και αναπτύξει κάποιες καλές σχέσεις μαζι του θεωρώ οτι 99% δεν θα τον εξαπατήσει.
 

poly0410

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Από πούρα λοιπόν, είμαστε καλυμμένοι είτε από το μουσείο Partagas, είτε από τον ιδιοκτήτη του casa που θα μείνουμε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
δεν ειναι τόσο απλό να πουλήσεις πούρα με τέτοιο τροπο στα επίσημα καταστήματ
Επίτρεψέ μου να σου πω ότι γνωρίζω σχεδόν όλους τους υπαλλήλους των καταστημάτων πούρων της Αβάνας και αυτό που περιέγραψα είναι η στάνταρ τακτική εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον.Όχι απλά είναι απλό, είναι η καθημερινότητα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ελάχιστοι από αυτούς θα ρισκάριζαν να δεχτούν να βάλουν στο μαγαζί τους μούφα πούρα, διότι αν τους πιάσουν ούτε οι κολλητοι σου οι ελεγκτές δε σε σώζουν, έχουμε πρόσφατα παραδείγματα όπου πήγε κόσμος φυλακή για μια δεκαετία...

Επειδή τυχαίνει να εχουμε πολυ καλές σχέσεις με Κουβανό μας εχει εξηγήσει πως λειτουργεί το σύστημα εκει και τα πούρα που μας δίνει ή μας στέλνει με διάφορους τρόπους ειναι αυθεντικότατα.

Δηλαδή σας χαρίζει 450 ευρώ σε κάθε κούτα; Ή αυτό συμβαίνει ή σας δουλεύει ψιλό γαζί. Εγώ μέχρι και τουρ έχω κάνει στη βιομηχανία παράνομων πούρων στης Αβάνας όπου εξηγούμε στους τουρίστες π΄ςως φτιάχνονται, πώς διοχετεύονται και γιατί κοστίζουν λιγότερο από ένα πακέτο τσιγάρα, συμπεριλαμβανομένης της κούτας...

για όποιον μείνει σε σπιτι Κουβανού και αναπτύξει κάποιες καλές σχέσεις μαζι του θεωρώ οτι 99% δεν θα τον εξαπατήσει.


Παιδιά δεν έχω γνωρίσει κανέναν ιδιοκτήτη σπιτιού που να ΜΗΝ πουλάει μούφα πούρα. Κανέναν και είμαι φίλος με δεκάδες. Αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να πάρει πούρα εκτός καταστημάτων ας προσπαθήσει τουλάχιστον να πάρει κάποια που να καπνίζονται, να μην κάνουν πάνω από 10-15 η κούτα για τα Κοχίμπα (ακόμη και σε αυτή την τιμη ο πωλητής έχει 80% κέρδος) και ας έχει υπόψη του ότι η πιθανότητα να είναι αυθεντικά είναι η ίδια με το να έινια πραγματικά Γκούτσι η τσάντα που αγόρασε από Νιγηριανό στη Βικτώρια. Ξαναλέω ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει κίνητρο να πουλήσει αυθεντικά πούρα σε τιμή κάτω του 50%... εδώ η διπλωματική κοινότητα στηνν Αβάνα πληρώνει 70% της τιμής τους, γιατί να μην τα δώσουν σε αυτους;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.726
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom