Ισπανία Χριστούγεννα -Πρωτοχρονιά στη "φθινοπωρινή" Ισπανία

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
View attachment 137644
Φελίπε, να χαίρεσαι το γυναικάκι σου! Κούκλα η Λετίσια!!!... Τι άλλα νέα;... Τι;... Έγινες βασιλιάς;;;...Πότε παιδί μου;;;... Πέρσι το Καλοκαίρι;...Χαμπάρι δεν πήρα... άντε και του χρόνου, φώναξε μου τώρα τη μάνα σου να της τα πω ένα χεράκι...
E σιγά το ζευγάρι. Θα προτιμήσω τους Σουηδούς!
Πρίγκιπας Καρλ Φίλιππος και Πριγκίπισσα Σοφία για να σε πάω και κόντρα:D
7ce58368-b596-4d34-9380-c5c676ba651b~rs_768.h.jpg


Κι εμένα Παναγιώτη μου έβγαλε πρόβλημα στον Mozilla το ανέβασμα της φωτογραφίας. Στον Microsoft edge (windows 10) δεν είχε πρόβλημα.

Ωραία μας τα λες. Για συνέχισε παρακαλώ!
 

zouzou92

Member
Μηνύματα
114
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για πενθημεράκι μια χαρά είναι η Μαδρίτη! Ψάξτο και συ λίγο. Διάβασε για τις 2 πόλεις λίγα πράγματα και αποφασίζεις τι σε ενδιαφέρει. Θες κλασική Ισπανία (ίσως και καμιά ταυρομαχία;) Τότε Μαδρίτη ασυζητητί! Σε ενδιαφέρει περισσότερο η αρχιτεκτονική του Γκαουντί, οι βόλτες στην παραλία, ίσως και κανά μπανάκι; Τότε Βαρκελώνη...
ωραια με βοηθησες στο τι περιπου συνανταμε σε καθε μια πολη οποτε μαλλον θα επιλεξω την μαδριτη.σε ευχαριστω
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.636
Likes
12.459
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Προσπαθώ να ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες αλλά δεν μ' αφήνει ("an error occured" )... υπάρχει μήπως κάποιο όριο στις φωτό που ανεβάζουμε σε κάθε ανάρτηση; Anyway... σταματώ εδώ και συνεχίζω με καινούργια ανάρτηση...
Κι εμένα Παναγιώτη μου έβγαλε πρόβλημα στον Mozilla το ανέβασμα της φωτογραφίας. Στον Microsoft edge (windows 10) δεν είχε πρόβλημα.
Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε καλό είναι να το γράφετε στο σχετικό τόπικ εδώ
http://www.travelstories.gr/community/forums/Περί-του-travelstories-gr.25/
ή να στέλνετε πμ στους admins για να ενημερώνονται στα σίγουρα.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Ωραίο ταξιδι κανατε σε δυο υπεροχες πόλεις !
Σε ευχαριστώ που το μοιραζεσαι μαζι μας ....
Σε ευχαριστώ @KIKI για τα καλά σου λόγια! :)

E σιγά το ζευγάρι. Θα προτιμήσω τους Σουηδούς!
Πρίγκιπας Καρλ Φίλιππος και Πριγκίπισσα Σοφία για να σε πάω και κόντρα:D View attachment 137697

Κι εμένα Παναγιώτη μου έβγαλε πρόβλημα στον Mozilla το ανέβασμα της φωτογραφίας. Στον Microsoft edge (windows 10) δεν είχε πρόβλημα.

Ωραία μας τα λες. Για συνέχισε παρακαλώ!
Φίλε Γιάννη, το Σοφάκι μπρος στη Λετίσια, απλά δεν... Τα αγοράκια μην τα συγκρίνεις. Έχουν μια διαφορά ηλικίας :)

ωραια με βοηθησες στο τι περιπου συνανταμε σε καθε μια πολη οποτε μαλλον θα επιλεξω την μαδριτη.σε ευχαριστω
Excellent choice! Δεν ήθελα να σε επηρεάσω, αλλά κι εγώ Μαδρίτη θα επέλεγα. :clap:
Να έχεις υπόψιν σου πάντως, μιας και ανέφερες το οικονομικό, ότι η Μαδρίτη είναι πιο ακριβή για να πας σε σχέση με τη Βαρκελώνη, τουλάχιστον όταν έψαχνα εγώ για εισιτήρια. Επίσης η low cost Vueling πετάει μόνο για Βαρκελώνη. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να πετάξουμε Βαρκελώνη και να πάρουμε κατευθείαν το τρένο για Μαδρίτη.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
5η ημέρα

Σήμερα θα πάμε έκ-δρο-μη, έκ-δρο-μη!!! Γιούπι!!! Προορισμός: Σεγκόβια. Μια υπέροχη πόλη, (με καταγοήτευσε) με έντονο ισπανικό χαρακτήρα, περίπου στη ίδια απόσταση με το Τολέδο αλλά στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Παλιότερα, το να πας μέχρι εκεί ήταν δύσκολο καθώς έπρεπε να περάσεις το φράγμα της οροσειράς Guadarrama που περικυκλώνει τη Μαδρίτη από τα βόρεια. Σήμερα, με έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο και ένα μακρύ τούνελ, είναι υπόθεση μόλις μίας ώρας με το λεωφορείο!

Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε γιατί εμείς ψιλο-δυσκολευτήκαμε...

1) Κλείνετε με την εταιρία http://www.lasepulvedana.es/ . Αν θέλετε να κλείσετε online να ξέρετε ότι, ενώ στην αρχή το site είναι μόνο στα ισπανικά, από ένα σημείο και μετά, κατά την συμπλήρωση των ονομάτων, σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις και την αγγλική γλώσσα. (ό,τι να 'ναι!!!). Εκεί πατάς "start" και ξεκινάς τη διαδικασία από την αρχή στην αγγλική γλώσσα αν δεν είσαι σίγουρος.

2) SOS! Ο σταθμός των λεωφορείων είναι ο MONCLOA!!! (γραμμή 3 ή 6 του μετρό). (Δεν είναι πια ο Principe Pio. Εμείς μπερδευτήκαμε ψάχνοντας στο ίντερνετ).

3)SOS! O Moncloa έχει 3 τέρμιναλ. Για Σεγκόβια πάμε στο τέρμιναλ 1. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

View attachment 137758
Δεν θυμάμαι πού έκανε τα ταξίδια του Ο Δον Κιχώτης, εγώ όμως σε ένα τέτοιο περιβάλλον τον φαντάζομαι...σχεδόν "έβλεπα" 2 φιγούρες στο βάθος καβάλα σε ένα άλογο και σε ένα γαϊδουράκι...

View attachment 137759
η πρώτη εικόνα στον σταθμό λεωφορείων... "εδώ έχει ψωμί η υπόθεση" σκέφτηκα...

IMG_0664.JPG

Δεν προλάβαμε να βγούμε από τον σταθμό και άρχισε ένας κατακλυσμός από παμπάλαιες εκκλησίες, σπίτια, καμπαναριά και πύργους! Δεν ήξερα κατά πού να πρωτοκοιτάξω! Εκκλησία San Millan: 11ος αιώνας. Η νεκροφόρα δεν με πτόησε: μπήκα μέσα!

IMG_0666.JPG

Οι συγγενείς του αποθανόντος είχαν μαζευτεί μπροστά και είχαν ήδη αρχίσει τους ασπασμούς. Τις βυζαντινής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες μπροστά δεν κατάφερα να τις πλησιάσω λόγω διακριτικότητας. "Ας φύγω" λέω γιατί περιμένει και ο Μάκης έξω...
Αμ δε! Ούτε που κατάλαβα για πότε μπήκε το φέρετρο μέσα τσουλιστό πάνω σε ροδάκια, για πότε σφάλισαν οι πόρτες, από που πετάχτηκε ο παπάς και άρχισε τα "Dominus, Amen" και τα "κύριε ελέησον" (ναί, το λένε και αυτό), έμεινα και εγώ στο πίσω μέρος απόμερα, όρθιος, με τα χεράκια σταυρωμένα.
Όταν άρχισαν να με κοιτάνε οι συγγενείς με κλεφτά βλέμματα, ένιωσα λίγο σαπουνόπερα, όπου η κακιά Αλέξις με μαύρο καπέλο 1 τετραγωνικό πάει ακάλεστη στην κηδεία του παράνομου εραστή της αδιαφορώντας για τις δολοφονικές ματιές της οικογένειας. Άντε, ώρα να φεύγουμε...

IMG_0683.JPG

συνεχίσαμε στον κεντρικό πεζόδρομο περνώντας την ρωμανικού ρυθμού εκκλησία του San Clemente του 13ου αιώνος παρακαλώ, μέχρι που...

IMG_0688.JPG

...μέχρι που εμφανίστηκε μπροστά μας αυτό! Ρωμαϊκό υδραγωγείο Σεγκόβια! Περισσότερα σε λίγο...

IMG_0699.JPG

Αφού μαζέψαμε τα σαγόνια μας από το έδαφος, αρχίσαμε να ανηφορίζουμε προς τον καθεδρικό, μη μπορώντας να πάρουμε τα μάτια μας από το φαραωνικών διαστάσεων ρωμαϊκό έργο.

IMG_0725.JPG

seg.jpg

IMG_0715.JPG

Plaza de Medina del Campo! Εντάξει, πόση ομορφιά να αντέξουν τα ματάκια μου! Γραφικότητα 10 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και με διαφορά ό,τι πιο όμορφο είδα σε αυτό το ταξίδι! Εδώ, σε αυτό το σημείο εκθρονίστηκε το Τολέδο και η Σεγκόβια έγινε η επίσημη αγαπημένη μου! Ναι, αγαπάμε Σεγκόβια και η Σεγκόβια αγαπάει εμάς γιατί έχει ακόμα πολλά να μας δείξει!

IMG_0746c.jpg

IMG_0800.JPG

Κουκλίστικη Plaza Mayor με τον καθεδρικό ναό. Το κέντρο της Σεγκόβια.

spanish.jpg

Τυπικοί Ισπανοί στην κεντρική πλατεία. Στυλάτοι, καλοντυμένοι και...κοντοί!!! Παιδιά, μιλάμε μπήκανε στο πλύσιμο!!! Ο πιο κοντός λαός στην Ευρώπη! Συναγωνίζονται επάξια τους Γιαπωνέζους. Οι γυναίκες, κάπως μαυριδερές, με έντονα χαρακτηριστικά, δεν ξετρελάθηκα με την ομορφιά τους. Οι Ελληνίδες πολύ ομορφότερες. Οι άντρες ωραίοι, συνήθως γενειοφόροι (ακόμα και τα όργανα της τάξης μες στα μούσια ήταν) και τα βράδια βγαίνουν, ακολουθώντας πιστά τις ενδυματολογικές προτάσεις του... Zara. Απίστευτες οι ηλικιωμένες Ισπανίδες! Τρελές! Με μπρίο, ταμπεραμέντο, φωνακλούδες και ενίοτε χτυπάνε και ένα φούξια ή λουλακί στο μαλλί!

IMG_0749.JPG

Μέσα στον καθεδρικό... ο τελευταίος γοτθικός ναός που χτίστηκε στην Ισπανία και ο πιο ομοιογενής αρχιτεκτονικά. Λογικό. Όταν όλοι οι υπόλοιποι χρειάστηκαν 3 και 4 αιώνες για να ολοκληρωθούν, αυτός τελείωσε μέσα σε 50 μόλις χρόνια...

seg.jpg

Συνεχίσαμε προς το κάστρο χαζεύοντας φιδογυριστούς δρόμους να ελίσσονται ανάμεσα από γραφικά χωριουδάκια και παμπάλαιες εκκλησίες.

cas.jpg

Το κάστρο της Σεγκόβια μοιάζει σαν να μεταφυτεύτηκε από κάποια πλαγιά των βαυαρικών Άλπεων στην καρδιά της Καστίλλης. Εδώ ενθρονίστηκε η βασίλισσα Ισαβέλλα, η πιο σπουδαία της Ισπανίας (αυτή έδιωξε τους τελευταίους Άραβες, ενοποίησε τα ισπανικά βασίλεια και χρηματοδότησε τις εξερευνήσεις του Κολόμβου, βάζοντας τα θεμέλια δημιουργίας μιας τεράστιας αυτοκρατορίας)

IMG_0777.JPG

Η θέα της πόλης από το κάστρο είναι - και εδώ - εκπληκτική.

IMG_0788.JPG

Puerta de San Andres. Τοίχος, πύλη και σπίτι 3 σε 1!

IMG_0790.JPG

Επιστροφή στην καρδία της ιστορικής πόλης...

IMG_0791.JPG

για παραδοσιακό καστιλιάνικο γουρουνάκι γάλακτος στο Meson Mayor στην Plaza Mayor. Μπορείς να παραγγείλεις και ολόκληρο το γουρουνάκι αν θες, το οποίο στο φέρνουν σε μικρή πιατελίτσα! Τόσο μικρούλι είναι!

IMG_0798.JPG

Ελαφριά και δροσιστική Natilla για επιδόρπιο. Μμμ... να είχα μία τώρα!!!

IMG_0807.JPG

Επιστροφή στο ρωμαϊκό υδραγωγείο!

DSC00400.JPG

730 μέτρα μήκος...

IMG_0832.JPG

167 μνημειώδεις καμάρες που στέκουν όρθιες χάρη στους νόμους της φυσικής και στη βαρύτητα (δεν υπάρχει συνδετικό υλικό ανάμεσα στις πέτρες).

IMG_0834.JPG

Η ρωμαϊκή ιδιοφυΐα στις δημόσιες κατασκευές, φτάνει εδώ σε ένα συγκλονιστικό αποκορύφωμα!

IMG_0824.JPG

Προσπάθησα να φτάσω μέχρι την αρχή του...

IMG_0827.JPG

...δεν τα κατάφερα. Τελειωμό δεν είχε το άτιμο και ο Μάκης περίμενε κάτω στην πλατεία για να πάρουμε το λεωφορείο. Επέστρεψα με ατελείωτο θαυμασμό για τους μηχανικούς της αρχαίας εποχής!

Αυτή ήταν η εκδρομή μας στην Σεγκόβια. Μια πόλη-λατρεία! Αν είχα μόνο μία εκδρομή να διαλέξω από Μαδρίτη, θα πέταγα άνετα έξω το Τολέδο και θα επέλεγα να έρθω εδώ!

Τελευταία ημέρα αύριο στη Μαδρίτη, γεμάτη κουλτούρα, τρελούς πυροσβέστες (!), και αλλαγή χρόνου με άρωμα...τρομοκρατίας!!!
 

Attachments

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.112
Χαίρομαι για την περιγραφή σου, γιατί αισθάνομαι ακριβώς έτσι.Η Σεγκόβια είναι απο τις αγαπημένες μου ισπανικές πόλεις, πιο πολύ και από το Τολέδο. Γραφική, με υπέροχα εστιατόρια με ωραίο περιβάλλον και καλές τιμές.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Χαίρομαι για την περιγραφή σου, γιατί αισθάνομαι ακριβώς έτσι.Η Σεγκόβια είναι απο τις αγαπημένες μου ισπανικές πόλεις, πιο πολύ και από το Τολέδο. Γραφική, με υπέροχα εστιατόρια με ωραίο περιβάλλον και καλές τιμές.
Είναι πραγματικά υπέροχη!!! Α! Σε ευχαριστώ για το Woki Organic!!! To αρνάκι Πυρηναίων ήταν σκέτο λουκούμι! Περιμένουμε και τι συνέχεια της ιστορίας σου... Πώς ήταν η Figueres; (δεν πήγα δυστυχώς...)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.112
Είναι πραγματικά υπέροχη!!! Α! Σε ευχαριστώ για το Woki Organic!!! To αρνάκι Πυρηναίων ήταν σκέτο λουκούμι! Περιμένουμε και τι συνέχεια της ιστορίας σου... Πώς ήταν η Figueres; (δεν πήγα δυστυχώς...)

Το Woki Organic πραγματικά όαση σε σχέση με τα τουριστικά εστιατόρια της Βαρκελώνης...έχω και αδυναμία στα οργανικά-βιολογικά τρόφιμα...

H Figueres να πω την αλήθεια πέρα από το Μουσείο Νταλί για το οποίο πηγαίνουν και όλοι, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Την περπατήσαμε αρκετά και στο κέντρο και στα σοκάκια της, αλλά δεν μπορώ να πω πως μου έκανε καλή εντύπωση.Αντίθετα η Girona με το ποτάμι της,τον επιβλητικό καθεδρικό, την Plaça de la Independència και τα γραφικά σοκάκια με κέρδισε. Πρέπει να την συνεχίσω αυτήν ιστορία κάποια στιγμή:oops:
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
6η ημέρα

Ξύπνησα αρκετά νωρίς προκειμένου να υποβάλλω τον εαυτό μου σε έναν μαραθώνιο κουλτούρας πραγματικά εξοντωτικό! Μουσείο Ρέινα Σοφία και στο καπάκι μουσείο Πράδο. Να δω πως θα αντέξω και το βραδινό ξενύχτι. Ήταν, βλέπετε, παραμονή Πρωτοχρονιάς 2016!

Ο Μάκης -πιο λογικός από μένα- μου το ξεκαθάρισε από την προηγούμενη μέρα: "Καλά να περάσεις!". Είχε εντυπωσιαστεί με το street life της Μαδρίτης και ήθελε απλά να περπατήσει, να "ρουφήξει" εικόνες καθότι τελευταία μέρα στην πρωτεύουσα. Δεν τον αδικώ...

Όμως το Πράδο ήταν δίπλα μου και δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω... για το Ρέινα Σοφία δεν έκοβα και φλέβες, όμως 8 ευρώ είσοδο για την Γκουέρνικα του Πικάσο, άντε και δυο - τρεις Νταλί θα τα έδινα... πάνω απ' όλα η καλλιέργεια :)

Για καλή μου τύχη ήταν κλειστό παραμονές πρωτοχρονιάς και έτσι συνέχισα με τα πόδια προς το Πράδο. (με λυπήθηκε ο Θεούλης γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλω και τα 2 μουσεία σε 1 ημέρα. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!)

IMG_0874.JPG

Το "less is more" σε αυτή τη γωνία της Μαδρίτης δεν το έχουν μάθει ακόμα. Υπουργείο Γεωργίας με τα διακριτικά μπιμπελό του στην οροφή.

IMG_0891.JPG

Πέφτουν τα φύλλα απ’τα δεντράκια
ήρθαν τα πρώτα τα συννεφάκια
Του φθινοπώρου είναι η αρχή
καλώς μας ήρθες πρώτη βροχή!

Κι όμως η φωτογραφία τραβήχτηκε την τελευταία μέρα του Δεκέμβρη!!!

IMG_0887.JPG

Όλη αυτή η περιοχή της Μαδρίτης γύρω από το Πράδο αποπνέει μια "παριζιάνικη" μεγαλοπρέπεια...

masd.jpg

Τη βλέπεις στα κτήρια...

syn.jpg

...στα μνημειώδη σιντριβάνια...

IMG_0989.JPG

...στις δαιδαλώδεις εισόδους των δημόσιων κτηρίων...

IMG_0927.JPG

...στους αριστοκρατικούς δρόμους.

IMG_0896.JPG

Έφτασα στο Πράδο, έχοντας κλείσει εισιτήριο από τη χθεσινή ημέρα στο https://www.museodelprado.es/en/visit-the-museum

Είναι πραγματικά ένα "δύσκολο" μουσείο. Αν σκοπεύετε απλά να περιφέρεστε στις αίθουσες του, αφήστε το καλύτερα. Αν σκοπεύετε να τα δείτε όλα σε μία επίσκεψη, φυλάξτε τα 14 ευρώ του εισιτηρίου για ένα ωραίο γεύμα στην πόλη και φύγετε τρέχοντας. Αν περνάτε μπροστά από έναν Θεοτοκόπουλο ή έναν Γκόγια κάθεστε 10 δευτερόλεπτα και πάτε στον επόμενο, τότε λυπάμαι, το Πράδο δεν θα σας αρέσει.
Θέλει μία προετοιμασία...
Με το που μπήκα μέσα, έκατσα 40 λεπτά προκειμένου να καταστρώσω σχέδιο, ποιες αίθουσες θέλω να επισκεφτώ με βάση τους καλλιτέχνες. Πήρα από τη ρεσεψιόν το έντυπο με τα 50 αριστουργήματα του μουσείου που πρέπει να δει κάποιος οπωσδήποτε. Δεν τα κατάφερα. Είδα περίπου 20. Τα είδα όμως καλά! Καθόμουν κατά μέσο όρο 5 λεπτά σε κάθε πίνακα και διάβαζα τις πληροφορίες από τον οδηγό που είχα αγοράσει online μαζί με το εισιτήριο (9 ευρώ αντί για 19 αν το έπαιρνες από το κατάστημα).
Το μυστικό για να περάσετε καλά στο Πράδο: θέλετε, ας πούμε να δείτε Γκόγια. Κοιτάτε το έντυπο που πήρατε από τη ρεσεψιόν, σημειώνετε σε ποιες αίθουσες είναι ο Γκόγια (ναι, ένα στυλό είναι χρήσιμο) και πάτε κατευθείαν εκεί, προσπερνώντας αριστουργήματα παγκόσμιας κλάσης αλλά τι να κάνουμε... επικεντρωθείτε σε 3 ζωγράφους και δείτε τους καλά. Μόνο έτσι θα εκτιμήσετε τι έχει να προσφέρει το Πράδο.

Διαβάστε από πριν την ιστορία τους: βρίσκεσαι πχ στην εξαιρετική συλλογή με τους μαύρους πίνακες του Γκόγια. Αν δεν διαβάσεις μία παράγραφο για τη ζωή αυτού του ανθρώπου πώς θα καταλάβεις τι έγινε και "λάσκαρε η βίδα" και άρχισε να "μπογιατίζει" τοίχους και ταβάνια στο σπίτι του!
http://uploads8.wikiart.org/images/francisco-goya/saturn-devouring-one-of-his-children-1823.jpg

Όσοι πάτε Πράδο μην τυχόν και φύγετε αν δεν δείτε το παρακάτω...
http://uploads6.wikiart.org/images/hieronymus-bosch/the-garden-of-earthly-delights-1515-7.jpg "Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων" Bosch - 1500. (δείτε το σε μεγέθυνση. Θα χαζέψετε!) Ένας τεράστιος πίνακας που στέκεσαι και τον χαζεύεις εκατοστό το εκατοστό με τις απίστευτες αλληγορικές σκηνές του. Πάνω αριστερά είναι η δημιουργία του κόσμου και κάτω δεξιά η κόλαση. Ένας χείμαρρος από χρώματα, παιχνιδιάρικα ζωάκια, και μπόλικη σχιζοφρένεια! Επίσης μου φάνηκε πολύ πιο μοντέρνος της εποχής του. Να το δείτε οπωσδήποτε!

Σας κούρασα, το ξέρω! Βγήκα από το Πράδο μετά από 4 ώρες. Ειλικρινά, δεν μπορούσα παραπάνω... ένιωθα όμως "γεμάτος". Δυστυχώς οι περισσότεροι απλά περπατούσαν φανερά βαριεστημένοι και είναι κρίμα γιατί με ελάχιστη προετοιμασία θα μπορούσαν να ευχαριστηθούν περισσότερο την επίσκεψή τους εκεί.

IMG_0941.JPG

Συνέχισα προς την Gran Via όπου με περίμενε ο Μάκης να πάμε για φαγητό, περνώντας μπροστά από "μινιμάλ" κτίρια. Α! Όλα κι όλα! Η κυρά Φωφώ η διακοσμήτρια το είπε καθαρά: μια ντουζίνα βάζα στα μπαλκόνια, 20 προτομές στις υδρορροές, 10 αγάλματα στις γωνίες, και ένα ολόκληρο άρμα στον τρούλο, φέρνουν ευτυχία και ευημερία, και προσδίδουν μια νότα διακριτικής και λιτής πολυτέλειας στο μέγαρο! Το λέει και το φενγκ σούι!

arm.jpg

Μπορώ να πω ότι η Μαδρίτη συναγωνίζεται επάξια τη Ρώμη σε "αγαλματοφόρα" κτήρια :)

IMG_0952.JPG

Όσο εγώ καλλιεργούσα το πνεύμα μου, ο Μάκης όργωνε την περιοχή Huerta με την έντονη ζωή. Ανακάλυψε όμορφες πλατειούλες, μέσα στους πεζόδρομους, όπου και κάτσαμε για φαγητό. Plaza San Ana...

IMG_0961.JPG

Η παέγια με κοτόπουλο και δεντρολίβανο στο "Las 10 tapas de Santa Ana" ήταν αρκετά συμπαθητική...

cof.jpg

People watching... προσέξτε τις περούκες στο βάθος. Μπαίνουμε σε mood Feliz 2016!

IMG_0966.JPG

IMG_0970.JPG

Από τα ομορφοτερα έργα με διακοσμητικά πλακάκια στη Μαδρίτη! Casa Rosa στην πλατεία San Ana. Δείχνουν τοπία της Ισπανίας και χρονολογούνται από το 1928 δια χειρός Αλφονζο Ρομέρο παρακαλώ! (ποιος είναι αυτός; )

str.jpg

ενδιαφέρουσα wall art στα κτήρια...

IMG_0416.JPG

...πιο ενδιαφέροντα τα δρώμενα στους δρόμους.

Επιστρέψαμε ταχύτατα στο ξενοδοχείο γιατί η κούραση δεν άφηνε περιθώρια για περισσότερη βόλτα. Το βράδυ έχουμε ρεβεγιόν!!!
 
Last edited:

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Γεια σας.Μια απορία έχω. Την άνοιξη θα είμαι για πέντε ημέρες Μαδρίτη. Θέλω να κάνω όμως μια διανυκτέρευση σε Σεγκόβια η στο Τολεδο. Ποια πιστεύεται ότι ειναι η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ πόλη το βράδυ. Ευχαριστώ πολύ.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Γεια σας.Μια απορία έχω. Την άνοιξη θα είμαι για πέντε ημέρες Μαδρίτη. Θέλω να κάνω όμως μια διανυκτέρευση σε Σεγκόβια η στο Τολεδο. Ποια πιστεύεται ότι ειναι η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ πόλη το βράδυ. Ευχαριστώ πολύ.
Αν και προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η Σεγκόβια, ίσως το βράδυ στο Τολέδο με το ποτάμι και τις μεσαιωνικές γέφυρες να είναι πιο ατμοσφαιρικό. Ο φωτισμός των μνημείων στο Τολέδο είναι πολύ όμορφος. Από Σεγκόβια έφυγα πριν ανάψουν τα φώτα, οπότε δεν ξέρω να σας πω...
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.179
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom