ακριβαίνουν όλα .-αντιμετώπιση .

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
"Eίπαμε συγκρίνουμε ίδια πράγματα ,ίδιες εταιρίες, ίδιες εποχές."
Όχι. Συγκρίνουμε ίδιους προορισμούς και ίδια εποχή. Αν ψάχνεις συνέχεια την ίδια εταιρεία δε θα βρεις βέβαια την ποικιλία τιμών που θες. Η ίδια εταιρεία δεν έχει πάντα προσφορές, θα έκλεινε. Φιλανθρωπικά ιδρύματα τύπου Alitalia σπανίζουν.

" Με 400 ευρώ Yorgos δεν πας στην Αβάνα στο εξήγησα."
Μπες στο site της jetairfly ΤΩΡΑ. Η go2dbeach το έκανε σήμερα και βρήκε εισιτήριο για Varadero στα 372 την ημερομηνία που ήθελε.

"Τυχαίος συνδιασμός προσφορών δηλαδή διπλό λότο αυτό το ναύλο δεν παίζει και είμαι απόλυτος"
Ξαναλέω, ήρθαν φίλοι και με jetairfly και condor στα λεφτά που σου λέω.

"όπως φυσικά δεν παίζει το 368 της Air France για Αμερική"
Παίζει και παραπάιζει. Ήταν στο newletter της AF για το Φλεβάρη, για κρατήσεις ως 15/3. Έχεις δίκιο στο ότι δεν περιλαμβάνει φόρους. 400 για Ινδονησία δεν είπα εγώ, είπα 780 συν φόρους, με ξενοδοχείο για 14 νύχτες.

"Όλες οι τσαρτεράδικες που πετάνε από Ευρώπη Ελλάδα έχουν προκαθορισμένα δρομολόγια."

"Αυτό που έγραψες ότι οι charter εταιρίες δεν έχουν δικά τους αεροπλάνα είναι τελείως λάθος... όλες οι μεγάλες charter εταιρίες έχουν ιδιόκτητο στόλο..."
Αυτή με την οποία συνεργάζομαι εγώ, δεν έχει. Μη με βάλεις να πω ονόματα. Πιθανώς να έχεις δίκιο και οι μεγάλες να έχουν. Δεν επηρεάζει σε κάτι τη συζήτηση. Charter ή όχι, έχουν σταθερά δρομολόγια και πάμφθηνα. Εγώ γουστάρω που πετάω Αβάνα με 400 ευρώ κι ας είναι και στρατιωτική πτήση.

"Η Cubana ήταν φτηνή γιατί ήταν η Cubana και όχι γιατί πετούσε code share με την Alitalia,"
Δε νομίζω. Από τότε τις πτήσεις που έκανε μόνη της τις είχε ακριβότερες από εκείνες που ήταν code share.
"η οποία ζει και βασιλεύει άσχετα με τα προβλήματα που έχει..."
Δε ζει, χαροπαλεύειε. Μέχρι πριν 2 εβδομάδες είχε την παράταση από την ΕΕ λόγω του deal με την AF να την αγοράσει που ναυάγησε λόγω του ασφαλιστικού των Ιταλών. Η ΕΕ απαγόρευσε στον Μπερλούσκα να τη χρηματοδοτήσει κι είναι πια στα τελευταία της, κρίμα διότι είχε πάμφθηνα για αμερικάνικη ήπειρο.

"Τι σχέση έχει το φτηνό με το code share? Ξέρεις τι είναι το code share?"
Ναι, λόγω δουλειάς, ξέρω.

"Τελικά Yorgos με μπέρδεψες,αποφάσισε τώρα είναι φτηνές οι πτήσεις για Cuba ή 6 χρόνια πριν?"
Τώρα κάνουν 400 ευρώ, τότε 220.000. You do the math.

"Ασφαλώς και 6 χρόνια πριν οι διηπειρωτικές πτήσεις ήταν μακράν φτηνότερες"
Δε θα συμφωνήσουμε... Θα μου πεις εσύ παραδείγματα κι εγώ άλλα τόσα. Εγκαταλείπω το debate και τα λέμε σε άλλο κάποια στιγμή. Pero fue un placer, που λένε και στην Κούβα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Xωρίς καμιά διάθεση αντιδικείας αλλά για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους

"Eίπαμε συγκρίνουμε ίδια πράγματα ,ίδιες εταιρίες, ίδιες εποχές."
Όχι. Συγκρίνουμε ίδιους προορισμούς και ίδια εποχή. Αν ψάχνεις συνέχεια την ίδια εταιρεία δε θα βρεις βέβαια την ποικιλία τιμών που θες. Η ίδια εταιρεία δεν έχει πάντα προσφορές, θα έκλεινε. Φιλανθρωπικά ιδρύματα τύπου Alitalia σπανίζουν..
Χαίρομαι που έρχεσαι στα λόγια μου... Λοιπόν, Αυγουστος και Ιαπωνία φέτος είναι πολύ περισσότερα από τα 750 ευρώ που έδωσα πρόπερσι. Το παράδειγμα που έδωσες της Air France είναι άστοχο γιατί δεν μιλάμε για Αυγουστο...

"" Με 400 ευρώ Yorgos δεν πας στην Αβάνα στο εξήγησα."
Μπες στο site της jetairfly ΤΩΡΑ. Η go2dbeach το έκανε σήμερα και βρήκε εισιτήριο για Varadero στα 372 την ημερομηνία που ήθελε. ..
Συνεχίζεις να λες τα ίδια... Το 372 που έγραψες βεβαίως και ισχύει, αν και είναι προσφορά για συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε εντελώς νεκρή περίοδο αλλά δεν διευκρίνησες ότι αυτή η τιμή είναι από Βρυξέλλες... Πρέπει λοιπόν σε αυτές τις ημερομηνίες να βρεις λογικό ναύλο να πας από Αθήνα στις Βρυξέλλες και να έχεις και καλό conection για να γλιτώσεις ταλαιπορία και τυχόν διανυκτέρευση... δηλαδή λαικιστή πιασε τ αυγό και κούρευτο...
Συμπέρασμα η τιμή των 400 ευρώ από Αθήνα απλά δεν υπάρχει μην το ψάχνετε άσκοπα...


"Παίζει και παραπάιζει. Ήταν στο newletter της AF για το Φλεβάρη, για κρατήσεις ως 15/3. Έχεις δίκιο στο ότι δεν περιλαμβάνει φόρους. 400 για Ινδονησία δεν είπα εγώ, είπα 780 συν φόρους, με ξενοδοχείο για 14 νύχτες...
Τώρα κάτι λες Γιώργο... Μιλάμε δηλαδή κοντά στα 600 ευρώ για Αμερική και 1.000 για Ινδονησία, σε εποχή όμως που σαρώνουν οι τυφώνες δηλαδή που το δωμάτιο στην Μύκονο κάνει 20 ευρώ... Και πολλά ρε συ Γιώργο είναι τα 1.000 για off season εποχή στην Ινδονησία, εσύ θα πήγαινες τον Φλεβάρη στην Αμοργό για 15 μέρες έστω και τσάμπα?

"Αυτή με την οποία συνεργάζομαι εγώ, δεν έχει. Μη με βάλεις να πω ονόματα. Πιθανώς να έχεις δίκιο και οι μεγάλες να έχουν. Δεν επηρεάζει σε κάτι τη συζήτηση....
Δεν με ενδιαφέρει αν η εταιρία που συνεργάζεσαι εσύ δεν έχει δικά της αεροπλάνα. Εσύ έδωσες έναν ΛΑΘΟΣ ορισμό του τι συμαίνει τσάρτερ και εγώ απάντησα. Να το ξαναπώ μέγάλες τσάρτερ εταιρίες έχουν ολοδικά τους αεροπλάνα και εκτελούν κανονικά τσάρτερ αλλά προκαθορισμένες πτήσεις ... Ασφαλώς δεν επιρρεάζει σε κάτι την κουβέντα αλλά το σωστό να λέγετε...

Δε νομίζω. Από τότε τις πτήσεις που έκανε μόνη της τις είχε ακριβότερες από εκείνες που ήταν code share.
"η οποία ζει και βασιλεύει άσχετα με τα προβλήματα που έχει..."
Δε ζει, χαροπαλεύειε. Μέχρι πριν 2 εβδομάδες είχε την παράταση από την ΕΕ λόγω του deal με την AF να την αγοράσει που ναυάγησε λόγω του ασφαλιστικού των Ιταλών. Η ΕΕ απαγόρευσε στον Μπερλούσκα να τη χρηματοδοτήσει κι είναι πια στα τελευταία της, κρίμα διότι είχε πάμφθηνα για αμερικάνικη ήπειρο....
Στο ξαναλέω κάνεις λάθος με το code share... Τα αεροπλάνα τότε ήταν κανονικότατα της
Cubana και οι πτήσεις δεν είχαν καμιά σχέση με την Alitalia... Η συνεργασία των Κουβανών ήταν με την Ο.Α και σου έδινε την δυνατότητα να πετάξεις από όπου ήθελες. Πήγα από Λονδίνο και γύρισα από Ρώμη... H Alitalia βρίσκεται μέσες άκρες στην ίδια θέση με την ΟΑ και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι Ιταλίκή κυβέρβηση θα την αφήσει να κλείσει... Και μια ακόμα διευκρίνηση... Η Alitalia σαφώς και δεν είναι η φτηνότερη των εταιριών και ούτε ξεπουλάει, αυτό που είπες δεν ισχύει...

""Τι σχέση έχει το φτηνό με το code share? Ξέρεις τι είναι το code share?"
Ναι, λόγω δουλειάς, ξέρω.....
Τότε λοιπόν θα ξέρεις ότι το code share καμιά σχέση δεν έχει με το πόσο ακριβό είναι το εισιτήριο...

Αυτά τα ολίγα...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
"εσύ θα πήγαινες τον Φλεβάρη στην Αμοργό για 15 μέρες έστω και τσάμπα?"
Σχεδόν κάθε χρόνο πάω στη Σαντορίνη Γενάρη, Φλεβάρη ή Μάρτιο. Όνειρο. Το μυστικό είναι να ταξιδεύεις off season, όχι μόνο λόγω τιμών αλλά γιατί έχεις και όλο τον προορισμό για την πάρτη σου. Γούστα είναι αυτά, εγώ δεν πάω ούτε για μπάνια, ούτε για κλάμπιγκ.
"να βρεις λογικό ναύλο να πας από Αθήνα στις Βρυξέλλες" Είπαμε, virginexpress.com

"Τα αεροπλάνα τότε ήταν κανονικότατα της Cubana και οι πτήσεις δεν είχαν καμιά σχέση με την Alitalia" Είσαι λάθος, οι απευθείας πτήσεις Malpensa-La Habana ήταν με αεροσκάφη Alitalia, υπήρχε μια εποχή που πετούσα κάθε 8 μέρες, μέχρι και τις αεροσυνοδούς απέξω έμαθα.

"Τότε λοιπόν θα ξέρεις ότι το code share καμιά σχέση δεν έχει με το πόσο ακριβό είναι το εισιτήριο..." ΄Φυσικά κι έχει, αφού μοιράζονται διαχεριστικά κόστη, slot rights, promotion & marketing, hub advantages, έξοδα προσωπικού κι επιτρέπει κοινή διαχείριση κόστους και πόρων.

"δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι Ιταλίκή κυβέρβηση θα την αφήσει να κλείσει" Μακάρι, αλλά καλώς ή κακώς οι εθνικές κυβερνήσεις δεν έχουν πλέον λόγω, βάσει κοινοτικής νομοθεσίας.

Καλά ταξίδια.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
"εσύ θα πήγαινες τον Φλεβάρη στην Αμοργό για 15 μέρες έστω και τσάμπα?"
Σχεδόν κάθε χρόνο πάω στη Σαντορίνη Γενάρη, Φλεβάρη ή Μάρτιο. Όνειρο. Το μυστικό είναι να ταξιδεύεις off season, όχι μόνο λόγω τιμών αλλά γιατί έχεις και όλο τον προορισμό για την πάρτη σου. Γούστα είναι αυτά, εγώ δεν πάω ούτε για μπάνια, ούτε για κλάμπιγκ..
Εδώ πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά... Αν προτιμάς να πας Φλεβάρη Αμοργό από Ιούνιο,Ινδονησία off season και να μην μπορείς να βγεις από το ξενοδοχείο με τις βροχές και Ινδία τον Ιούλιο με 50 βαθμούς θερμοκρασία έχεις δίκιο. Πίστεψε όμως το 99% των ταξιδιωτών δεν σκέφτετε έτσι, πάντα προγραμματίζει να πηγαίνει σε ένα μέρος μια νορμάλ εποχή. Στο παράδειγμά μας στην Αμοργό ή στην Σαντορίνη φυσικά και δεν θα πας Αυγουστο αλλά θα πας Ιούνιο που και φτηνότερα θα είναι και θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς το νησι... Αν εσυ γουστάρεις Φλεβάρη γούστο σου και καπέλο σου αλλά μάλλον αυτό δεν είναι το σύνηθες...

"να βρεις λογικό ναύλο να πας από Αθήνα στις Βρυξέλλες" Είπαμε, virginexpress.com .
Βρε Γιώργο μου μην το κουράζεις το θέμα. Μας είπες 3-4 φορές ότι μπορείς να ταξιδέψεις για Κούβα με 400 ευρώ... Αυτό λοιπόν ΔΕΝ παίζει ΔΕΝ υπάρχει τέτοια τιμή η τιμή που μας έδινες είναι από Βρυξέλλες...τώρα το παραδέχεσαι ότι η τιμή αυτή είναι από Βρυξέλλες και μας λες για την Virgin...Πρώτα απόλα Virgin δεν υπάρχει, τέλος , πάπαλα, εξαγοράστηκε από την Brussels... και οι τιμές δεν είναι και τόσο ελκυστικές... Μετά θες ακόμα ενα 50αρι τουλαχιστον, για να κοιμηθεις στο ξενοδοχείο, γιατί το conection θέλει διανυκτέρευση... θέλεις μεταφορικά από το Varadero στην Αβάνα, θέλεις να προγραματίσεις τις ημερομηνίες σου και να χάσεις ένα Σ/Κ γιατί η Jetairfly πετάει μόνο κάθε Παρασκευή, θέλεις , θέλεις, θέλεις....Αν ακόμα εξοκολουθείς να υποστηρίζεις ότι με 400 ευρώ πας από Αθήνα στην Αβάνα δικαίωμά σου αλλά μην το λες και παραπέρα...

"
"Τα αεροπλάνα τότε ήταν κανονικότατα της Cubana και οι πτήσεις δεν είχαν καμιά σχέση με την Alitalia" Είσαι λάθος, οι απευθείας πτήσεις Malpensa-La Habana ήταν με αεροσκάφη Alitalia, υπήρχε μια εποχή που πετούσα κάθε 8 μέρες, μέχρι και τις αεροσυνοδούς απέξω έμαθα.
Δεν είμαι καθόλου λάθος εσύ τα μπερδεύεις. Ποτέ η Alitalia δεν είχε κανονικές πτήσεις με ΔΙΚΑ της αεροπλάνα για Κούβα. Αν τα αεροπλάνα ήταν Ιταλικά ή ήταν της Blue Panorama ή της Eurofly αλλιώς ήταν τα leasing DC-10 της AOM ή τα IL-62 που πέταγαν σίγουρα από Ρώμη και δεν είμαι σίγουρος αν πέταγαν από Μιλάνο... Λίγη σχέση έχει αυτό βέβαια με το θέμα μας μια που εγώ τα 220.000 τα έδωσα για κανονική πτήση της Cubana και σήμερα η ίδια πτήση κάνει το λιγότερο 340.000 δραχμές... Οι τεράστιες οικονομικές διαφορές των αεροπορικών εισιτηρίων που λέγαμε...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
"Αυτό λοιπόν ΔΕΝ παίζει ΔΕΝ υπάρχει τέτοια τιμή η τιμή που μας έδινες είναι από Βρυξέλλες".
Όχι, είναι από Αθήνα, δεν ξέρω γιατί δε διαβάζεις προσεκτικά. Από Βρυξέλλες είναι 280. Να στο πω και με ημερομηνίες για να το δεις στο site να ησυχάσεις: 10/10 (ωραία εποχή για Κούβα, τέλεια) η πτήση BRU-ATH έχει 99 ευρώ, μαζί με τους φόρους κάνει 140. αυτό που σου είπα είναι πως με αντίστοιχες πτήσεις (140χ2 = 280) οι δικοί μου πέταξαν από BRU-VRA και με τα υπόλοιπα 110 έκαναν το ATH-BRU-ATH κι έκατσαν στο αεροδρόμιο. Τώρα αν εσύ θες να πετάς άλλες ημερομηνίες και να πληρώνεις τα τριπλά, δικό σου θέμα. Δικό σου θέμα κι αν θες να πηγαίνεις στο Τροπικάνα με τους Γερμανούς, γούστα είναι αυτά, όπως εμένα μου αρέσει η Σαντορίνη το Γενάρη. Ινδονησία επίσης έτυχε να ζήσω και για τις βροχές είσαι λάθος, τον Ιούνιο (που πήγε η ξαδέρφη μου) δε βρέχει σταγόνα, είναι ο δεύτερος πιο στεγνός μήνας του χρόνου στο Λόμποκ.

Το transfer από VRA Αβάνα είναι 12CUC. Δηλαδή όσο δυο φραπέδες στη Σαντορίνη τον Ιούνιο... Για την Ιταλία πετούσα από Μιλάνο, με αεροσκάφη Alitalia κι έπαιρνα και τα μίλια μου με τη Mille Miglia.

Δε βγάζουμε άκρη, traveller. Και δε βγάζουμε γιατί μιλάμε για ανόμοια πράγματα.Εγώ λέω ότι προσαρμόζεις τίς ημερομηνίες σου (σε αποδεκτές εποχές, δεν είπα να πας στους μουσώνες), εσύ μιλάς για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τέλος συζήτησης, thanks for the debate.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν βγάζουμε άκρη αλλά δεν παίζει και μεγάλο ρόλο αυτό... το θέμα είναι κουβέντα να γίνετε και να βγάζουν συμπεράσματα τα μέλη του forum...

Όπως σοφά είπε και ο μεγάλος Φιντέλ η ιστορία θα με δικαιώσει, γιαυτό και θα ήθελα αν κάποιος στο μέλλον βρει εισιτήριο από Αθήνα για Αβάνα με επιστροφή στα 400ευρώ να μας το πει για να δούμε ποιός έχει δίκιο...

Πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες για το Μιλάνο-Αβάνα με αεροσκάφη της ΑΖ και γίνετε ακόμη πιο ενδιαφέρον μια που οι πηγές μου λένε οτι ποτέ δεν πέταγε η ΑΖ στην Αβάνα. Αν έχεις κρατήσει τους αριθμούς πτήσεων θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom