αποκριες 2012!!!

Μηνύματα
57
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησια φιτζι
πολυ καλημερα σε ολους

σημερα στην θεσσαλονικη εχουμε εναν ωραιο ηλιο (με δοντια) και μας αλλαζει την διαθεση.
ερχονται αποκριες λοιπον και το μυαλο ταξιδευει πιο γρηγορα απο την λογικη.ναι να παμε μια εκδρομουλα αλλα που γιατι τα φραγκα...καλα! καλα! δεν εχει γκρινιες.
με μια γρηγορη αναζητηση ειδα καποια μερη που μου αρεσαν αλλιων ειναι ομωσ να τα βλεπεισ απο ιστοσελιδες και αλλιωσ να ξερεις εμπειριεσ.κατεληξα λοιπον σε αυτα τα μεροι:
πολυγυρο χαλκιδικησ:clap:
κοζανη:roll:
σερρες:p
ναουσα:cool:
να σημειωσω οτι εχω παει ξανθη και τυρναβοπου ηταν ολα τα λεφτα!μου αρεσουν αρματα και ξεχωριστα ηθη και εθιμα.
εν κατακλειδι πειτε μου εμπειριες απο αυτα τα μερη?
και που πιστευετε οτι θα ειναι καλυτερα?
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ονειρεμένο Ταξίδι
LENSOIS MARAHENSES
Πήγαινε Κοζάνη στους Φανούς αλλά και ο Σοχός έχει καλό Καρναβάλι.Επίσης καρναβάλι δυτικού τύπου έχει και η Έδεσσα και η Κρύα Βρύση.
 
Μηνύματα
57
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησια φιτζι
ευχαριστω για την απαντηση!

για την πατρα θελω πολυ αλλα πολλα εξοδα,πολλεσ ωρεσ διαδρομη ισωσ αλλαη χρονια!εχω ακουσει ομωσ οτι ειναι τελεια!δεν συγκρινεται με κανενα!

στο σοχο εχω παει αλλα ειχα τρομαξει με τοση φασαρια κουδουνες και αλλα,δεν λεω ωραια ηταν αλλα οχι για μενα.στην κοζανη λοιπον υπαρχουν καποια εθιμα που μονο οι κοζανιοτες μπορουν να μασ πουν,ξερετε αν γινεται παρελαση με αρματα?
 

gregory

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Χωρίς δευτερη σκέψη, Νάουσα. Κατ'αρχήν, αν σου αρέσουν τα έθιμα όπως είπες, θα βρεις τους Γιανίτσαρους και τις Μπούλες ( μην μπερδευτείς με τους Οθωμανούς Γιενίτσαρους ). Θα το απολαύσεις, παραδοσιακό το όλο σκηνικό, βόλτες με πατινάδα ( τοπικός χορός ) σε όλη την πόλη. Φέτος βέβαια δεν θα διοργανωθεί παρέλαση με την γνωστή έννοια - άρματα κτλ -
, αλλά αυτό μου φαίνεται πολύ καλύτερο. Καθόλη την διάρκεια της αποκριάς, θα βρείς στην πόλη παρέες παρέες με όργανα, που ξεκινάνε απο 2-3 άτομα σε ένα μαγαζί και καταλήγουν μπουλούκια να κλείνουν τους δρόμους.
 

vickygian

Member
Μηνύματα
87
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου!!!
Στην Κοζάνη την Κυριακή το πρωί εχει παρέλαση από Συλλόγους και άρματα (όχι όμως τόσο "χλιδάτα" όπως στην Πάτρα). Η παρέλαση γίνεται υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανάβουν οι φανοί σε διάφορες γειτονιές. Παίζουν ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής και τραγουδάνε σκωπτικά τραγούδια και χορεύουν.
Στη Νάουσα παρουσιάζουν το έθιμο της Μπούλας και των Γενίτσαρων. Μπορείς να ακολουθησεις ένα μπουλούκι και να περπατήσεις στους δρόμους της πόλης υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Αν είσαι φαν της παραδοσιακής μουσικής και γενικότερα της παράδοσης, των εθίμων και οι δύο επιλογές είναι ωραίες, διαφορετικά μη το σκέφτεσαι καν να πας. Καλές απόκριες ότι κι αν κάνεις και να περάσεις καλά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom