Ολλανδία βοηθεια για πολεις και χωρια γυρω απο το αμστερνταμ

taxidaki

Member
Μηνύματα
68
Likes
78
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Υπέροχο ταξίδι! Λατρεύω την Ολλανδική επαρχία, αλλά δυστυχώς τα μέρη που έχω επισκεφθει δεν εξυπηρετούνται από συγκοινωνία...καλά να περάσεις!
 

MIKE21

Member
Μηνύματα
39
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
αμστερνταμ ξανα
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
ευχαριστω αερικο.10χλμ=τιποτα
 

MIKE21

Member
Μηνύματα
39
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
αμστερνταμ ξανα
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
παιδια αλλη μια ερωτηση.γνωριζει κανεις αν θα μπορεσω να κλεισω αυτοκινητο χωρισ πιστωτικη καρτα στην ολλανδια
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Στην Ολλανδία δεν έχω νοικιάσει εγώ προσωπικά αυτοκίνητο αλλά έχουν φίλοι μου, χωρίς πιστωτική είναι σχεδόν αδύνατο να νοικιάσεις όπως και στα περισσότερα μέρη ειδικά στην Ευρώπη.Δεν ξέρω αν δεχτεί κάποια εταιρεία να σου νοικιάσει αφήνοντας μετρητά για εγγύηση αλλά και πάλι χλωμό το βλέπω άσε που το ποσό δε θα είναι μικρό αλλά γύρω στα 500 για ένα απλό αυτοκίνητο.
 

MIKE21

Member
Μηνύματα
39
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
αμστερνταμ ξανα
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
ημουν σχεδον σιγουρος,θα σκεφτω αν βγαλω πιστωτικη γιατι δε τα παω καλα με τραπεζες και τετοια και δε θελω σχεσεις με αυτους αλλα στα ταξιδια μου χρειαζεται,ενα αυτοκινητο σου αλλαζει το πλανο
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Κι εγώ της ίδιας λογικής ήμουν μέχρι που αναγκάστηκα να το κάνω το καλοκαίρι αποκλειστικά και μόνο για χάρη του Μαρόκου και αποδείχτηκε οτι άξιζε τον κόπο γιατί είδαμε πράγματα που χωρίς αυτοκίνητο δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε.Η αλήθεια είναι οτι εξυπηρετεί πάρα πολύ αν θες να νοικιάσεις αυτοκίνητο και σου λύνει τα χέρια...Απλά μην το αφήσεις τελευταία στιγμή όπως εγώ που έφευγα και την παρέλαβα 2 μέρες πριν και χωρίς το pin το οποίο δεν έφτασε ποτέ, αλλά ήταν και αχρείαστο τελικά, ευτυχώς...
 

MIKE21

Member
Μηνύματα
39
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
αμστερνταμ ξανα
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
το καλοκαιρι ακυρωσα ταξιδι 17 ημερων στη πορτογαλλια για αυτο το λογο,επειδη αργησα.δεν προλαβαινα να βγαλω πιστωτικη και επειδη αυτο το ταξιδι θα ειχε χαρακτηρα road trip το ακυρωσα.πονος...απο τα λαθη μαθαινουμε ομως και τωρα θα το φροντισω
 

Pantelicio

Member
Μηνύματα
24
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Έχε υπόψη ότι το πάρκινγκ ακόμα και στις μικρότερες ολλανδικές πόλεις είναι κάπως δύσκολη αλλά και ακριβή υπόθεση. Καλό είναι να έχεις τσεκάρει εκ των προτέρων κάποιο πάρκινγκ, γιατί η χρεώσεις των παρκόμετρων είναι υψηλές (για το Άμστερνταμ δεν το συζητώ αλλά υποθέτω θα χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο για τις εκτός Άμστερνταμ περιηγήσεις). Εναλλακτικά μπορείς να παρκάρεις λίγο έξω από το κέντρο της κάθε πόλης και από εκεί να πάρεις συγκοινωνία.

Θα σου πρότεινα και κάποια διαδρομή με το ποδήλατο π.χ. στο γειτονικό Haarlem με το όμορφο ιστορικό κέντρο (περίπου 20χλμ.)
Αξίζει και ένα πέρασμα από την όμορφη πανεπιστημιούπολη του Leiden με τα πολλά κανάλια, σίγουρα το μικρό και όμορφο Delft και η Χάγη που είναι ακριβώς δίπλα αν και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα σαν πόλη έχει 3-4 πράγματα που αξίζουν να δεις. Απο κει κοντά είναι και το Ρότερνταμ (επόμενη στάση από το Delft με το τρένο) πόλη εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη στην Ολλανδία, αλλά αξίζει μονο αν σε ενδιαφέρει η σύγχρονη αρχιτεκτονική. Edam,Volendam και το νησάκι του Μαρκεν είναι κλασικά ολλανδικά ψαροχώρια, μάλλον επιτεδευμένα τουριστικά θα έλεγα, αλλά είναι και αυτά μια όψη της χώρας. Εγώ πάντως θα πρότεινα άλλη μια μέρα στο Άμστερνταμ..
Αν έχεις το χρόνο αξίζει να πας και στο νότο της Ολλανδίας, στο πολύ όμορφο Μάαστριχτ (περίπου 2 ώρες με αυτοκίνητο από Άμστερνταμ) και την γύρω περιοχή για να δεις κάτι διαφορετικό...
 

vmantas

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Πήγα Ολλανδία πέρυσι τον Ιούνιο, σε φίλους. 2 μέρες Ροττερνταμ στην αρχή και μετά 5 Άμστερνταμ. Προσωπικά το Ροττερνταμ μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι πόλη με σύγχρονη αρχιτεκτονική, και με ωραία πράγματα για να κάνεις. Το καλύτερο αξιοθέατο για μένα είναι το Kinderdijk, όπου αν και είναι κόντα κάναμε περίπου 1 ώρα για να πάμε λόγω του ότι πας με καραβάκι. Εκεί θα δεις 19 παραδοσιακούς ανεμόμυλους ανάμεσα σε κανάλια. Συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και προσφέται για ωραίες φωτογραφίες και βόλτα με ποδήλατο. Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ ο ζωολογικός κήπος ο οποίος είναι τεράστιος (τουλάχιστον 4 ώρες χρειάζονται), αλλά πραγματικά αξίζει πολύ. Στην πόλη όμορφα αξιοθέατα είναι η γέφυρα Εrasmus, ο πύργος Euromast και γενικά το περπάτημα στην πόλη και τις μπύρες στο παλιό λιμάνι. Επίσης must είναι η Ουτρέχτη. Κύριο αξιοθέατο το Dom όπου αν έχεις χρόνο αξίζει να ανέβεις για να δεις όλη την πόλη από ψηλά και αν έχει καλό καιρό σίγουρα ξκαφέ δίπλα στα κανάλια.Γενικά φανταστική πολή που δυστυχώς δεν έκατσα παραπάνω (πήγα αυθημερόν). Όσο ήμουν Ολλανδία σκεφτόμουν να επισκεφθω και την Χάγη αλλά δεν πρόλαβα και μου είπαν οι φίλοι μου εκεί πολύ καλά λόγια για το Delft αλλά δεν βόλευε στο πρόγραμμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.239
Μηνύματα
884.580
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom