Ουγκάντα γεια σας απο renata και Lullu..

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Και εγώ ζητάω συγνώμη για την καταπάτηση...αλλά ως πολιτικός μηχανικός,μου έχει γίνει 2η φύση.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ΟΚ! Εγω σε αυτου του ειδους τη βοηθεια αναφερομουν, οπως αυτη που τουτη τη στιγμη παρεχουν τα κοριτσια. Η διαφωνια μου ηταν στο οτι νομιζα οτι δε δεχοσουν ουτε την επιτοπια αρωγη απο δυτικους μηχανικους, ιατρους κλπ. quote]

Μπορείς να μου βρεις στο κείμενό μου σε ποιό σημείο αναφερόμουν στην συγκεκριμένη αρωγή (που ούτε καν αναφέρθηκα!)?
Διαφωνείς ότι η Αφρική είναι πλατφόρμα εκμετάλλευσης δεκάδων ιδιωτων, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, φαρμακοβιομηχανιών, ακόμα και κυβερνήσεων? Θεωρείς σωστό να στέλνουμε αγαθά που μπορούν να παράξουν μόνοι τους οι ντόπιοι ως βοήθεια? Εχεις αντίρρηση ότι στην ρίζα χτυπιέται το κακό και αντίτιθεσαι σε μια οικονομική ανάπτυξη (ουτοπικό αλλά τέλος πάντων) των κρατών που θα έλυνε βασικά θέματα? Και στην τελική, που ακριβώς διαφωνείς σε αυτά που γράφω? Οι περισσότερες ΜΚΟ είναι "τακίμια" με διεφθαρμένες κυβερνήσεις, απλά θεωρώ ότι συγχέεις τον αγνό στρατιώτη με τον φιλόδοξο στρατηγό/επικεφαλής.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Ειναι σύνηθες φαινόμενο.
Διαφωνω στο να βαζεις τις οποιες σκεψεις σου για το θεμα της Αφρικης στο ποστ για Ουγκαντα που εχει ανοιξει η Lullu και η Renata και οι οποιες βρισκονται αυτη τη στιγμη επιτοπου και βοηθουν εξειδικευμενα, με τα οποια μεσα εχουν στη διαθεση τους, τον τοπικο πληθυσμο, με τους περιορισμους που η κατασταση τους εχει επιβαλλει.
Θεωρω οτι εμμεσως πλην σαφως, το ποστ σου- ξερω οτι κατι τετοιο ειναι χωρις τη θεληση σου- ενεχει τον κινδυνο να μειωσει τη δουλεια που κανουν τα κοριτσια και την προσφορα τους. Προσπαθησα να στο πω εμμεσα, ωστε να το απαλυνεις καπως, αλλα δεν το καταλαβες. Αν ανοιξεις λοιπον ενα δικο σου τοπικ και εκει να γραψεις οτι θελεις για το θεμα των ΜΚΟ και τον ρολο τους στην Αφρικη, ετσι ωστε να μην συγχεονται οι σκεψεις σου και οι αποψεις σου, με αυτο που κανουν τα κοριτσια αυτη τη στιγμη στην Ουγκαντα, και που εστω και αθελα τους μας το κοινωνουν, εστω και κατα ελαχιστα, δε θα ειχα καμια, μα καμια αντιρρηση.
Βλεπεις αν εγω συγχεω, οπως λες, τον απλο στρατιωτη με τον στρατηγο, και οπως επισημαινεις και εσυ οτι κατι τετοιο ειναι συνηθες φαινομενο, να εισαι βεβαιη οτι διαβαζοντας τα ποστ αυτα, καποιοι αλλοι ανθρωποι, οι οποιοι κιολας δεν θα ειναι καν μελη του Travelstories, ειναι πολυ πιθανον -δεδομενου οτι δε θα γνωριζουν τη Lullu και τη Renata- να αποκομισουν τις λαθος εντυπωσεις.
Ειμαι βεβαιη οτι κατι τετοιο δε θα το ηθελες.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
βλέπω αναπτύξατε ένα σωρό θεωρίες αυτές τις μέρες..
γίνατε όλοι στατικολόγοι,κοινωνιολόγοι,πολιτικοι μηχανικοί,κριτές των παντων,ειδήμονες και ειδικοί!!
εμείς δεν ανοίξαμε το πόστ για αυτό και ούτε μας ενδιαφέρει ποιος και ποτε θα σώσει την ουγκάντα!!!
Βρε Ρενατα γιατι μας την λες ετσι.
Εμεις να βοηθησουμε θελουμε εξαλλου τα ξερουμε ολα και βρισκουμε λυσεις δικαιες και σωστες.

Σιγουρα ειμαστε ειδικοι και διακεκριμενοι εθνολογοι, Αφρικανολογοι και περιζητητοι Ουγκαντολογοι.

Τα καλυτερα ερχονται.

Αμα δουμε και δεν τα καταφερνουμε να βοηθησουμε σαν φορουμ θα στειλουμε την πολιτικη ηγεσια της χωρας μας που κατι τετοια ψιλοπροβληματακια κοινωνικο-οικονομικα ταχει για ψωμοτυρι,να λυτρωθει κι`αυτη η δυστυχη χωρα.

Μετα το τελος του εργου τους δεν πειραζει αν δεν επιστραφουν και μεινουν μονιμα εκει.

Αντε με το καλο ναρθετε γιατι και εδω εχουμε πολυ δουλεια μιας και ξεκινησαν πορειες και διαμαρτυριες απελπισμενων Ουγκαντολογων.
 

franmeg

Member
Μηνύματα
99
Likes
399
Επόμενο Ταξίδι
Νιγηρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο κοσμος ολος!
Εγω ζητησα συγγνωμη που καταχραστηκα το θεμα. Αλλα ρε παιδια ελεος..δεν χρειαζονται ειρωνιες. Μια συζητηση εγινε κ νομιζω πως ο καθενας μπορει να εχει μια αποψη σωστη η λαθος...δεν πειραζει.
Γραφω αυτα και ναι ειμαι στον καναπε μου...μονο που ο καναπες μου ειναι στην Ουγκαντα και καθομαι επειδη αναρρωνω απο βαρβατη γραστρεντεριτιδα που "ψωνισα" στις παραγκουπόλεις της Καμπάλας, όπου απλά αναπτυσσω τις θεωρίες μους ως "Ουγκαντολογος"
Καλη συνέχεια σε όλους μας. καλή επιστροφή στα κορίτσια και ίσως τα ξαναπούμε με καλύτερη διάθεση απο όλους.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.046
Likes
1.825
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
3η βραχονησίδα αριστερά
Βρε κοριτσάκια μας (Lullu & renata), είστε καλά ??? :roll:

Η συντροφιά σας εδώ (με τα μηνύματά σας) μας λείπει πραγματικά....:(
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
1.997
Likes
2.084
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Βρε κοριτσάκια μας (Lullu & renata), είστε καλά ??? :roll:

Η συντροφιά σας εδώ (με τα μηνύματά σας) μας λείπει πραγματικά....:(
Ναι βρε κοριτσια. Στειλτε μας κανενα μηνυματακι. Ολα καλα?
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Κοριτσια έλειπα και τώρα ανακάλυψα ότι είστε ηδη στην Ουγκάντα! να προσέχετε και να βοηθήσετε όσο περισσότερο μπορείτε!
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
...Καλημερα !!!!!!!!αυτη τη φορα απο τα Χανια.. εγω και η ρενατα επιστρεψαμε σωες για την ωρα. ευχαριστουμε που μας κρατησατε συντροφια αυτα τα ατελειωτα βραδια μας..ειδα οτι αναπτυξατε και το θεμα περι ΜΚΟ και καταθεσατε τις αποψεις σας.. μαλλον μπορω να τοποθετηθω και εγω λεγοντας πως υπαρχουν πολλες ΜΚΟ που δραστηριοποιουνται σε διαφορους τομεις. Η ΜΚΟ της οποιας ειμαι μελος δραστηριοποιειται σε θεματα αρωγης υγειας. Δεν εχουμε ουτε την υποδομη, ουτε την γνωση για αλλους τομεις οπως το να χτιζουμε σχολεια, φραγματα, να βελτιωνουμε καλλιεργειες κτλ...ετσι σαν γιατροι και υγειονομικοι υπαλληλοι ασχολουμαστε μονο με τον τομεα υγειας, το δε χρονικο διαστημα καθε αποστολης εξαρταται απο πολλους παραγοντες κυριως οικονομικους. Φραμεγκ οι διεφθαρμενες κυβερνησεις ειναι ενα εμποδιο για τις ΜΚΟ που δεν συναπτουν σχεσεις συνεργασιας και εμεις ουδεποτε παραδωσαμε η χαρισαμε η εμπιστευτηκαμε ιατρικοφαρμακευτικο υλικο σε κυβερνητικους σχηματισμους. Παντα συνοδευουμε , μεταφερουμε και διαθετουμε εμεις οτι και αν απαιτειται στις αποστολες. Ειμαστε στο Μοντε 3 χρονια σε συνεργασια με τη μητροπολη, μας παρεδωσαν ενα μισοφτιαχμενο ιατρειο την μετατρεψαμε σε κλινικη, προσλαβαμε ντοπιο ιατρικο και νοσηλευτικο προσωπικο και καθε 3 μηνες μια ομαδα γιατρων αναλαμβανει την παρακολουθηση του προγραμματος και εκπαιδευση..αυτο μπορουμε να κανουμε και το προσπαθουμε με οτι αυτο συνεπαγεται..αυτα για τη δραση της ΜΚΟ που ειμαι μελος..τωρα αν υπαρχουν και ΜΚΟ που κανουν αρπακτες η εχουν θολο τοπιο δρασης? ναι υπαρχουν οπως υπαρχουν και εταιρειες κερδοφορες στη Αφρικη, οπως υπαρχουν και πολιτικα προσωπα με τεραστιες φυτειες καφε,οπως οπως ..οπως υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και εκτιμησεις για καθε τι που συμβαινει στο τοπο και γυρω μας,απο ανθρωπους που εχουν η δεν εχουν ιδια αντιληψη.των γεγονοτων..,χωρις να ειναι κατα κυριο λογο κακο η κατακριτεο, ειναι απλα αλλη οπτικη των πραγματων και των δρόμενων..
αυτα απο τα Χανια..καλημερα σε ολους..:clap:
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Καλώς ήλθατε Κοπελιές μας. Συγχαρητήρια, και στο επόμενο με καλό..
 

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Κορίτσια καλώς ήρθατε..!!!!:p
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλως ορισατε κοριτσια! Καλη ξεκουραση και καλη προσαρμογη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom