ThanasisU2
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Brno
- Ονειρεμένο Ταξίδι
- RTW
Τι διαβάζω γ...ώ το πτυχείο μου μέσα...
Ξέρεις τι μπορείς να πάθεις, αν κολλήσεις Κίτρινο Πυρετό;
Ξέρεις τι μπορείς να πάθεις, αν κολλήσεις Κίτρινο Πυρετό;
Παραθέτω από trip advisor:αυτο το ξερω , γιαυτο το κανονισα να κανω δυο διαφορετικα ταξιδια
Ενα στην κενυα απο ΕΛΛΑΔΑ
και ενα Τανζανια απο ΕΛΛΑΔΑ
μιας και εχω μονο 15 ημερες και δεν φτανουν να μπορεσω να δω και κενυα και τανζανια και ζανζιβαρη
Δεν ξέρω ποιός από τους πολλούς γιατρούς που έχουν γράψει σε εκείνο το θέμα είναι ο συγχωριανός σου (και δεν πρόκειται να ψάξω την καταγωγή κανενός), δεν ξέρω ποιός είναι καταξιωμένο μέλος και ποιός ακαταξίωτο, ξέρω όμως ότι το θέμα εκείνο αφορά πρακτικές που αφορούν την υγεία του ίδιου του ταξιδιώτη, απέναντι σε μια συγκεκριμένη ασθένεια (malaria), και στο παρόν θέμα μιλάμε για κάτι άλλο, για την ΝΟΜΙΚΗ υποχρέωση εμβολιασμού έναντι στον Κίτρινο πυρετό πριν την είσοδο σε κάποιες χώρες (και τις συνέπειές της), που υπάρχει για προστασία των ανθρώπων στη χώρα υποδοχής από τη μετάδοση μιας ασθένειας.Στο φορουμ εχουν ξαναγραψει για τα φαρμακα καταξιωμενα μελη, συνχωριανοι μου γιατροι, ας μην πεταει ο καθενας τα δικα του!
https://www.travelstories.gr/community/threads/Χάπια-για-ελονοσία.10656/
Προβλεψη χρειαζεται και ο καθενας πρατει αναλογα.
Συμφωνω απολυτα και με τον Travelstoryteller: αλλά αν θέλεις να κάνεις σαφάρι είναι μεγαλύτερο το ρίσκο
Δες και εδω: https://www.sanparks.org/parks/kruger/tourism/malaria.php
Απο ολες αυτες τις χωρες η Ν. Αφρικη ειναι η πιο προηγμενη και το λεει οτι στα παρκα η στις περιοχες με μαλαρια ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η χρηση υγρου κατα των κουνουπιων & αγωγη κατα της ελονοσιας και για να συμπληρωσω 10 χρονια πριν ολα τα καλα ξενοδοχεια ειχανε τις συσκευες με τις ταμπλετες για τα κουνουπια.
Το εμβόλιο του τύφου είναι για 3 χρόνια και το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είναι εφ' όρου ζωής.Τα συγκεκριμένα εμβόλια γίνονται μία φορά ή αν προκύψει μελλοντικά ταξίδι στην ίδια περιοχή, απαιτείται επανεμβολιασμός;
ΑΝ ΠΑΤΕ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ΣΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΥΡΕΤΟΚαλησπέρα σας,
Έχουμε προετοιμάσει ταξίδι στην Τανζανία.
Ψάξαμε το θέμα των εμβολίων και διαπιστώθηκε πως μόνο εφόσον έχεις πάει σε χώρα που να υπάρχει φόβος για κίτρινο πυρετό σου ζητούν να εμβολιαστεί απαραίτητα.
Η χώρα δεν έχει κρούσματα κίτρινου πυρετού και γι αυτό το λόγο εμείς ταξιδεύοντας μόνο μέσω Ευρώπης(πχ να μην κάνουμε στάση στην Αφρική) δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε τα εμβόλια. Σε περίπτωση που σταματήσαμε έστω για αλλαγή πτήσης σε άλλη Αφρικανική χώρα Ή χώρα επίπονη θα έπρεπε να έχουμε το πιστοποιητικό.
Η πληροφορία αυτή μας δόθηκε από ΚΕΛΠΝΟ και από το ταξιδιωτικό μας.
Γι αυτό το λόγο επειδή οι παρενέργειες είναι πολλές επιλέξαμε ο ενδιάμεσος προορισμός να είναι Ευρώπη.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκα και από τη γυναικολόγο μου πως θα απαγορευόταν το εμβόλιο Εάν ήμουν έγκυος ( λογικό) και Επίσης για το επόμενο 3μηνο δεν συνίσταται η εγκυμοσύνη λόγω τερατογενεσης.