Κένυα Τανζανία εμβολια και χαπια για κενυα - τανζανια..

Maria Giannisi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλημέρα σας . ΄Εχω μπερδευτεί. Ταξίδεψα τον Ιούνιο 2018 στην Κένυα (εκτός τα εθνικά πάρκα πήγα και Μομπάσα και Ναϊρομπι). Δεν έκανα κανένα εμβόλιο. Πήρα ένα αντικουνουπικό όχι deet (μου είπαν ότι έχει απαγορευτεί) και ένα αντηλιακό, έπινα μόνο εμφιαλωμένο νερό. Δεν έπαθα απολύτως τίποτα. Αρχές Δεκέμβρη 2018 θέλω να κάνω ταξίδι στην Ζανζιβάρη. Θα χρειαστεί να κάνω το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού επειδή έχω πάει στην Κένυα? Το ΚΕΕΛΠΝΟ λέει : Απαιτείται από όλους τους ταξιδιώτες ≥ 1 έτους αν προηγείται ταξίδι σε ενδημική περιοχή. ή δεν χρειάζεται επειδή έχει περάσει το διάστημα των 6 ημερών που αναφέρατε πιο πάνω. Με λίγα λόγια επειδή έχω σφραγίδα Κένυας στο διαβατήριο δεν μπορώ να ταξιδέψω σε πολλές χώρες. Κάνω κάτι λάθος ???
 

Buba

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους!
Από ό,τι έχω διαβάσει και με έχουν πληροφορήσει γνωστοί και φίλοι για ταξίδι στην Ζανζιβάρη (χωρίς ταξίδι στην ενδοχώρα Τανζανίας) δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού οπότε δεν θα το κάνουμε.
Όμως το προληπτικό φάρμακα κατά της ελονοσίας το malarone κάποιοι το πήραν για παράδειγμα και κάποιοι όχι.. Βρίσκομαι σε δίλημμα γιατί δεν θέλω να πάρω φάρμακα καθώς έχω και αυτοάνοσο ευερέθιστου εντέρου και σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιθανό να με πειράξει. Θα πάμε γαμήλιο ταξίδι και ειλικρινά δεν θα ήθελα να έχω αυτή την έγνοια.
Γνωρίζω ότι είναι ένα θεμα που έχει συζητηθεί αρκετά στο forum όμως κάποια πιο πρόσφατη εμπειρία κάποιου ή οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε.
Ευχαριστώ πολύ!
 
Μηνύματα
10
Likes
5
Καλησπερα σε όλους!
Έχω κλείσει τον Δεκέμβριο για Ζανζιβάρη με turkish airlines μέσω Κωνσταντινούπολης και θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού. Ενημερώθηκα ότι από χώρες που δεν έχουν υψηλό κίνδυνο κίτρινου πυρετού δεν είναι απαραίτητο το εμβόλιο. Όμως με ανησυχεί η επιστροφή που είναι πάλι μεσω Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει περίπτωση στην Κωνσταντινούπολη να μου ζητήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μιας και επιστρέφω από Ζανζιβάρη?εχει ταξιδέψει κανείς πρόσφατα εκεί?
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων !
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.161
Μηνύματα
882.474
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom