εποχή και ταξίδι.

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Πολλοί απο εμάς θέτομε ερωτήσεις, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως ανά τον κόσμο οταν σχεδιαζομε ταξίδι για μιά χώρα .
Βάσει των εμπειριών μας ,ή πληροφοριών που έχομε ,ας αναφέρομε ποιά εποχή ενδείκνυται για πού -ή αποκλείεται κάποιες φορές ,ώστε να απολαμβάνομε το ταξίδι μας όσο γίνεται καλύτερα .
φυσικά υπάρχουν και τα απρόοπτα ,αλλα ας αρκεστούμε σε συνήθεις αναφορές ,πρός τέρψιν όλων...:p
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μαλδίβες.

Όταν έκανα την έρευνά μου για το ταξίδι εκεί υπήρχε μια εντύπωση ότι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η περίοδος των βροχών και ότι έχει τροπικές καταιγίδες και αν είσαι άτυχος και αρχίσει να βρέχει δε σταματάει με τίποτα.

Σίγουρα είναι πιο πιθανό να βρέξει στις Μαλδίβες τον Αύγουστο απο ότι τον Ιανουάριο. Αλλά ας μήν υπερβάλλουμε κιόλας. Απλά τον Αύγουστο υπάρχει περίπτωση να πέσει καμιά αθώα βροχούλα. Το αρχιπέλαγος των Μαλδιβών έχει τόσα νησάκια που πρέπει κάποιος να έιναι πολυ άτυχος για να πετύχει βροχή στο δικό του μικροσκοπικό νησάκι. Εμείς πήγαμε Ιούλιο και έβρεξε μόνο ένα βράδυ για λίγο.

Απλά δεν υπάρχει λόγος να μην πάει κάποιος καλοκαίρι λόγω καιρού. :)

Επίσης έχω να πώ ότι αντιθέτως στο Λονδίνο δε σταματάει να βρέχει ποτέ.

Αλλά αυτό το ξέρετε... ;)
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Επίσης έχω να πώ ότι αντιθέτως στο Λονδίνο δε σταματάει να βρέχει ποτέ.
Εγώ είχα πάει Χριστούγεννα στο Λονδίνο (23 με 28 Δεκεμβρίου του 2005) και είχε κάθε μέρα όλη μέρα λιακάδα! Είχε βέβαια λίγο κρύο (μην φανταστείτε, δεν φορούσα μπουφάν ή κάτι τέτοιο) αλλά ο καιρός ήταν πολύ καλός! Μόνο ένα πρωί όταν και ξύπνησα είδα .... "άσπρη" μέρα καθώς είχε αρχίσει να χιονίζει αλλά και πάλι σταμάτησε μετά από λίγο!
Και τώρα πήγα, το Μάιο, και ο καιρός ήταν μια χαρά. Είχε συννεφιά βέβαια αλλά δεν θυμάμαι να έβρεξε καθόλου!


Εγώ, αν και δεν έχω πάει, φαντάζομαι ότι οι σκανδιναβικές και κάτω χώρες καθώς και η Γερμανία θα έχουν πολύ κρύο, ειδικά το χειμώνα! Ας πούμε η Σουηδία, δεν ξέρω αλλά την έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με κρύο και μπόλικο χιόνι!

Τέλος, Τουρκία έχει κλίμα σαν και την Ελλάδα (που θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε :) )
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Νiko ,πολύτιμες οι πληροφορίες σου για μαλδίβες ..αυτό ακριβώς ενοούσα !!!να λέμε αυτο που ζούμε ,ούτως ώστε να δίνεται μια παράταση χρόνου στα ταξίδια μας ..νομίζω βοηθάει πολύ !!!

μπιζελι ,αμέσως σκέφτηκα λοιπόν οτι το λονδίνο ειναι και για χειμώνα !!! πολύ κατατοπιστικό αυτό !!! οπως επίσης και τα υπόλοιπα που ανέφερες ...
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
renata το Λονδίνο είναι για όλες τις εποχές...και για Χειμώνα..πήγα
Δεκέμβριο και Μάρτιο καμμιά φορά δεν έβρεξε..και στα πέριξ του Λονδίνου πήγα τέλη Σεπτέμβρη και έβρεξε μόνο μια μέρα (από τις έξι συνολικά)
όλα είναι σχετικά και θέμα τύχης..
Επίσης κάποιος έκανε μια αναφορά στη Γερμανία..πάλι είναι θέμα τύχης.. έχω πάει Δεκέμβρη στο Βερολίνο και το κρύο ήταν ανεκτό, πήγα Μόναχο τον Φλεβάρη και είχα μαζί μου χοντρά ρούχα και είχε ζέστη σχετικά και δεν είχα τι να φορέσω...πήγα Σεπτέμβρη και Μάρτη στη Κολωνία και ήταν επίσης καλά...ίσως είμαι τυχερή αλλά δεν μπορώ να ακούω υπερβολές για τον καιρό..ίσως είναι καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο μέρος να πας κάποια συγκεκριμένη εποχή αλλά δεν νομίζω ότι είναι απόλυτο αυτό..
επίσης πήγα Νορμανδία Ιούνιο, είχε ψωφόκρυο και έβρεχε κάθε μέρα (τουλάχιστον για 5-6 ώρες) για έξι μέρες..
Προσωπικά, σε γενικές γραμμές, δεν λαμβάνω και τόσο υπόψη μου τον υποτιθέμενο καιρό που κάνει σε κάθε μέρος για να πάω ταξίδι-δεν είναι το πιο σημαντικό για μένα..ίσα ίσα που σε ορισμένα μέρη προτιμώ να πάω low season για να αποφύγω την πολυκοσμία και ας φάω το κρύο της αρκούδας..(με τη ζέστη έχω ένα θεματάκι αλλά το αντιμετωπίζω κατα περίπτωση...)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.972
Likes
9.397
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μου αρεσει να ταξιδευω low season οχι μονο λογω των χαμηλοτερων τιμων , αλλα επειδη ο κοσμος ειναι λιγοτερος , κινουμαι πιο ευκολα και οπου οι τουριστες ειναι λιγοστοι τους προσεχουν περισσοτερο. Οταν λεω low season δεν εννοω την εποχη που βρεχει παπαδες και χτυπανε τυφωνες! Αρχες της low season ή στο τελος της ειναι μια χαρα ο καιρος.

Παραδειγμα ο Αγιος Δομηνικος τελος Οκτωβρη ηταν χαρα θεου παρολο που θεωρειται η εποχη των βροχων στην καραιβικη. Το Μπελιζ με το Μεξικο αρχες Ιουνιου ηταν χαρμα! Ειδικα στα νησια του Μπελιζ τη high season γινεται πανικος και οι τιμες διπλασιαζονται , ενω εγω πηγα χωρις να εχω κλεισει καν δωματιο.
Βεβαια στο Μεξικο ειχε αερα και κυμα τις πρωτες μερες , αλλα οταν ταξιδευεις ανεξαρτητα εχεις εναλλακτικες. Κινηθηκα νοτια λοιπον αλλαζοντας το αρχικο μου σχεδιο και 5 μερες αργοτερα που επεστρεψα ηταν χαρα θεου.

Να θυμομαστε οτι τωρα πια ο καιρος ειναι οτι πιο απροβλεπτο.
Προσαρμοζομαστε και περναμε καλα...δε θα γκρεμιστει το συμπαν αν βρεξει μια-δυο μερες. Θα ελεγα οτι το να ταξιδεψεις high season μαζι με ολα τα μπουλουκια και να μη μπορεις να σταθεις και να ευχαριστηθεις πουθενα συν το να το πληρωσεις πανακριβα , ειναι χειροτερο απο ενα-δυο τροπικα ντουζακια.
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
''Να θυμομαστε οτι τωρα πια ο καιρος ειναι οτι πιο απροβλεπτο.
Προσαρμοζομαστε και περναμε καλα...δε θα γκρεμιστει το συμπαν αν βρεξει μια-δυο μερες. ''

:clap::clap::clap::clap::clap:

Αυτό τα λέει όλα για μένα!
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Άκουσα πριν στο ραδιόφωνο...

"Τι καλοκαίρι, τι χειμώνας; Με τις κλιματικές αλλαγές των τελευταίων ετών χώρες της βόρειας Ευρώπης κ.ά σε σχέση με εμάς έχουν πάνω κάτω τον ίδιο καιρό...".

Πραγματικά, παιδιά, εγώ δεν νιώθω πολύ κρύο τον χειμώνα όπως παλαιότερα. Και νιώθωω πολύ πιο πολύ ζέστη τα καλοκαίρια από ό,τι παλαιότερα.

Πάνε όλα να ισορροπιστούν και να γίνουν ένα, δυστυχώς :(
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
τέλεια λοιπόν !!! άρα εφικτό και για ευρώπη τον χειμώνα. το μόνο νομίζω που θα ενοχλούσε πολύ θα ήταν εάν φτάσεις σε ένα προορισμό ,και όλες τις μέρες να βρέχει!!! αυτό γιατί δυσκολεύεται η μετακίνηση ,και η πεζοπορία πρός εξερεύνηση που εγώ λατρεύω .το κρύο και η ζέστη δεν με ενοχλεί καθόλου ..
όσο για το κλίμα ανα τον κόσμο σίγουρα δεν ειναι τίποτα στάνταρ ,με τις διαφοροποιήσεις που εχουν προκαλέσει το λιώσιμο των παγων στην ανταρκτική και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
ενημερωνόμαστε χοντρικά ,γιατί ειναι και οι φίλοι τυφώνες ,που άπαπα πα μη μας λάχει!!!!
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα με έκταση 4 φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας, παραθαλάσσια και ορεινή και σαν να μην έφτανε αυτό, η ποικιλομορφία του εδάφους χωρίζει τη χώρα σε διαφορετικές κλιματολογικές ζώνες ανά εποχή. Δεν υπάρχει ιδανικό διάστημα για όλα τα μέρη της χώρας συγχρόνως.
Ο βασικός κανόνας λέει:

  • Νοέμβρης-Φεβρουάριος είναι η ιδανικότερη εποχή, είναι ο χειμώνας τους, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει και οι βροχές έχουν σταματήσει. Αυτή η περίοδος είναι και η high season. Στα βόρεια όμως της χώρας, θα κάνει αρκετό κρύο, ειδικά τα βράδια.
  • Φεβρουάριος-Μάιος είναι η ζεστή περίοδος. Οι θερμοκρασίες στα κεντρικά κυρίως της χώρας ανεβαίνουν πάνω από τους 40C κάνοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα δύσκολη. Αντίθετα στο βορρά δεν είναι τόσο άσχημα γιατί είναι πιο ζεστά απ’ότι το χειμώνα, ενώ στο νότο και κυρίως στα παραλιακά μέρη, το αεράκι από τη θάλασσα κρατά την θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα.
  • Μάιος-Οκτώβρη, πάρτε ένα καλό αδιάβροχο και να είστε προετοιμασμένοι, αφού είναι η περίοδος των μουσσώνων. Άλλοτε οι βροχές είναι μια απογευματινή μπόρα και άλλοτε βρέχει χωρίς σταματημό για μέρες. Είναι λίγο απρόβλεπτη η κατάσταση. Στο νότο, εκεί που θα κατευθυνθούν όσοι αναζητούν παραλίες, στη δυτική μεριά οι βροχοπτώσεις είναι πιο έντονες κυρίως μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου, ενώ στην ανατολική μεταξύ Σεπτέμβρη-Δεκέμβρη.
Στην ερώτηση αν θα πρέπει να ακυρώσει κάποιος το ταξίδι λόγω του καιρού, η απάντηση είναι ναι, μόνο αν έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του για το ταξίδι του και πιστεύει πως ο καιρός θα του το χαλάσει. Αν είναι λίγο ευέλικτος μπορεί κάλλιστα να διαμορφώσει το ταξίδι με παράγοντα και τον καιρό που θα επικρατεί.
--Από ένα FAQ που γράφω για την Ταϊλάνδη και υπάρχει στο προσωπικό μου blog

Τους τελευταίους 8,5 μήνες βρισκόμουν στην Ασία και όπως τα κατάφερα, ήμουν τη λάθος θεωρητικά εποχή σε κάθε χώρα. Συγκεκριμένα ήμουν από μέσα Ιουλίου μέχρι μέσα Σεπτέμβρη στην κεντρική και νότια Ταϊλάνδη όπου είναι η εποχή των μουσώνων. Στην Καμπότζη Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, που όχι μόνο έχουν μουσώνες, είναι και στο τέλος τους και στις νότιες περιοχές τις χώρες, αυτή την εποχή είναι που βρέχει περισσότερο. Στο Βιετνάμ Οκτώβρη και Νοέμβρη με μουσώνες και τυφώνες (τους τυφώνες λόγω τύχης τους απέφυγα αφού έπεσα χρονικά ανάμεσα σε δύο μεγάλους). Στην Κίνα ήμουν στην αρχή του χειμώνα (ευτυχώς πριν τα πολλά χιόνια, για όποιον θυμάται) με πολύ κρύο. Ενώ στο Λάος και τη βόρεια Ταϊλάνδη στον χειμώνα τους που κάνει το αρκετό κρύο. Τέλος στη Βιρμανία πήγα στην αρχή της θερμής περιόδου (με θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς). Με λίγα λόγια κατάφερα να είμαι σε όλα τα μέρη τη λάθος εποχή (και αν όχι τη χειρότερη, σίγουρα όχι την καλύτερη). Έφαγα βροχή, έφαγα κρύο, πέρασα 2 και 3 μέρες εγκλωβισμένος στο guesthouse με την πόλη πλημμυρισμένη, αναγκάστηκα να πάρω βάρκα εν μέσω κακοκαιρίας και ήμουν για 3 βδομάδες κρυωμένος. Ναι, αρκετές φορές άρχισα να βρίζω τον ουρανό αλλά παρόλα αυτά δεν μετανιώνω ούτε μία στιγμή για τις επιλογές που έκανα και τελικά όλα εξελίχθηκαν μια χαρά. Οι εμπειρίες συνήθως χαράζονται βαθύτερα στη μνήμη όταν περιλαμβάνουν και μια αναποδιά ή μια κακοτυχία.
--Από ένα άλλο ταξιδιωτικό forum, απάντηση σε σχόλιο για ακύρωση ταξιδιού λόγω καιρού στην ΝΑ Ασία.

Ζητώ συγνώμη που η απάντηση μου αποτελείται από re-posts αλλά να μην τα ξαναγράφω! :roll:
 

Dennis34

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Από την μικρή εμπειρία μου εντύπωση μου έκανε ότι στο Βέλγιο έβρεχε αρχές Αυγούστου για 3 ημέρες με θερμοκρασία το βράδυ γύρο στους 13-15 βαθμούς (Βρυξέλλες). Στη Μπριζ δε ακόμη πιο χαμηλή θερμοκρασία με ψιλοβροχο όμως.
Από τα λεγόμενα της φίλης που μας φιλοξενούσε ,στις Βρυξέλλες βρέχει περισσότερο και από το Λονδίνο!!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.234
Μηνύματα
884.522
Μέλη
38.925
Νεότερο μέλος
aggelikik

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom