Καναδάς μεταναστευση στον καναδα

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λιμνούπολη
εγω παντως ειμαι υπερ της ενσωματωσης...πας σε ενα τελειως διαφορετικο μερος, απολαυσε το λοιπον, μην το συγκρινεις με ελλαδα, ουτε να φερεις την ελλαδα εκει που πας....προσαρμογη παιδια...εγω τουλαχιστον αυτο θα προσπαθησω να κανω

(δεν απευθυνομαι σε καποιον-γενικα μιλαω)

Φυσικά, χρειάζεται να εγκλιματιστεί κανείς και να αλλάξει τις συνήθειές του, αλλιώς καταλήγει στο γκέτο. χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσει ποιος είναι κι από πού έρχεται. Χρειάζεται μια σχετική ισορροπία. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι Καναδοί, καθώς και αρκετοί αλλοδαποί από το πανεπιστήμιο. Οι Έλληνες φίλοι μου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλά περνάμε καλά.

Ευτυχώς στο Κάλγκαρι δεν έχουμε παροικία-γκέτο. Οι κατοικίες των Ελλήνων είναι σκορπισμένες στην πόλη αλλά η εκκλησία-κοινότητα είναι σημείο αναφοράς.

Επίσης να πω πως στον Καναδά υπάρχει ισχυρό αίσθημα πολυπολιτισμικότητας (<-λέξη για κρεμάλα) και ο καθείς είναι ελεύθερος αν θέλει να φορά μπούρκα με εγκόλπιο σταυρό και καουμπόικο καπέλο. Γενικά οι Καναδοί είναι πρώτα "κάτι άλλο" και μετά Καναδοί (εκτός από τους Άγγλους, είναι η μόνη εθνικότητα που δε λέει "είμαι Άγγλος-Καναδός). Είναι δηλαδή κάπως διαφορετικά από τις ΗΠΑ όπου υπάρχει μια κοινωνική πίεση να γίνεις 100% αμερικανός.
 

queen2

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας,:)
πολυ χαιρομαι που βρισκομαι στη παρεα σας!Ειναι πρωτη φορα που συμμετεχω σε ενα τετοιο φορουμ και διαβαζοντας καποια μηνυματα καταλαβα το ευχαριστο κλιμα που επικρατει.Θα ηθελα κι εγω με τη σειρα μου να κανω μια ερωτηση.Βρισκομαι στο Καναδα τους τελευταιους 2,5 μηνες περιπου.Ειναι το αγορι μου Καναδος πολιτης και μενουμε μαζι.Θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε ποιοι αλλοι τροποι υπαρχουν εκτος απο το γαμο(γιατι δεν νιωθω ετοιμη για κατι τετοιο)ωστε να μπορεσω να μεινω μονιμα στο Καναδα.
 

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λιμνούπολη
Πρέπει να ζείτε μαζί κάτω από την ίδια στέγη για τουλάχιστον ένα χρόνο ωστε να θεωρείστε common law partners.
 

sofiakr

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
βλέπω οτι έχει καιρό να γράψει κάποιο μέλος... σκεφτόμαστε κι εμείς για Καναδά , σίγουρα είναι δύσκολή απόφαση να αφήσεις τον τόπο σου και την οικογένειά σου ΑΛΛΑ..... ας σκεφτόμαστε λογικά. Μας δίνετε δύναμη με τα μηνύματά σας.
 

giorισ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
παιδια σκεφτομαι σοβαρα για μεταναστευση στον καναδα. απο που θα ηταν καλυτερα να ξεκινησω? αν παω στην πρεσβεια θα με βοηθησουν καθολου?
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
παιδια σκεφτομαι σοβαρα για μεταναστευση στον καναδα. απο που θα ηταν καλυτερα να ξεκινησω? αν παω στην πρεσβεια θα με βοηθησουν καθολου?
Υποψην εαν σε ενδιαφερει για Μοντρεαλ πρεπει να μιλας και γαλλικα, καθως μιλανε και τις δυο γλωσσες αγγλικα-γαλλικα και δινεις εξετασεις. Γενικα για να πας Καναδα ειναι παρα πολυ δυσκολα, πιο ευκολο ειναι να κερδισεις το τζοκερ. Ευχομαι να πανε ολα καλα και να καταφερεις να πας στον Καναδα!! Παντος αξιζει τον κοπο!! Δυο φιλοι μου ζουνε Καναδα εδω και 3 χρονια και εχουν μονο καλα λογια να μου πουνε.
Και οπως ειπε και ο φιλος alliaks θα πρεπει να επικοινωνησεις με την πρεσβεια του Καναδα στην Ρωμη καθως η συνεντευξη γινεται εκει!!
 

pashos

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπερά παιδιά είμαι καινούργιος εδώ πέρα και χαίρομαι που βρηκά το forum σας πιστεύω μπορείτε να με λύσετε οποιές απορίες που έχω.Έχω έναν θείο στον Καναδά στο Κεμπέκ έχει ένα εστιατόριο εκεί πέρα και μιλήσα μαζί του για το ενδεχόμενο να παώ να δουλέψω εκεί πέρα.Με είπε οτί είναι πολύ δύσκολο και οτί μπορώ να πάω μόνο εάν παντρευτώ εκεί πέρα αλλιώς μπορώ να πάω μόνο σαν τουρίστας.εφόσον δεν γίνετε να πάω για εργασία σκέφτομαι να πάω για βόλτα,μπορείτε να με πείτε τι χρειάζεται για να πάω σαν τουρίστας η για να δουλέψω εκεί?πήρα τηλέφωνο στο προξενείο και με είπανε να μποω σε ένα site στο canada.it και έιπα να σας ρώτησω για να με διαφωτίσετε λιγάκι.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Ο καθένας μπορεί να σου λέει ό,τι θέλει. Το επίσημο σάιτ της Καναδικής Κυβέρνησης είναι:
http://www.cic.gc.ca/english/index-int.asp
Από εκεί θα πάρεις πληροφορίες.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ζητάς δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αποφάσισε πρώτα αν θες να πας για τουρισμό ή για να δουλέψεις. Στην πρώτη περίπτωση, είσαι στο σωστό μέρος. Στη δεύτερη περίπτωση, το link που σου έβαλε ο babaduma είναι το σωστό μέρος.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Ισως,κατι αλλο να του ειπαν....αλλα το γραφειο που δεχεται αιτησεις για μεταναστευση στον Καναδα,ειναι στην Ιταλια...δεν ειναι,πλεον,στην Ελλαδα.-το Canada.it κατι τετοιο μου θυμιζει-
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.677
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom