• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

alma

Member
Από τα τελευταία μου ταξίδια θα πω ότι σε σχέση ποιότητας τιμής στην εστίαση η Ελλάδα είναι ανταγωνιστικη αρκετά .
Από τις καλύτερες στην Ευρώπη είναι η σχέση ποιότητας-τιμής στην Ελλάδα.Έρχονται φίλοι ξένοι κ μου λένε πως ούτε με τα διπλά λεφτά δεν έτρωγες ειδικά Βόρεια Ευρώπη τέτοιας ποιότητας φαγητό.

el de abajo

Member
Όλοι ξέρουμε τι γίνεται πλέον στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη, αλλά ρε παιδιά αυτό που βλέπω και εδώ στην Κόρτσουλα στην Κροατία με το φαγητό δεν παλεύεται...ζυμαρικά απλά 15€, χειροποίητα 25€, είδα σε εστιατόριο που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο μπιφτέκι με πατάτες 35€...θαλασσινά δεν το συζητάω...μόνο καφέδες, χυμοί και πίτσες είναι 'νορμάλ' τιμές...συνειδητοποιείς πόσο χαμηλά πέσαμε οικονομικά σαν εργαζόμενοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Last edited:

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Όλοι ξέρουμε τι γίνεται πλέον στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη, αλλά ρε παιδιά αυτό που βλέπω και εδώ στην Κόρτσουλα στην Κροατία με το φαγητό δεν παλεύεται...ζυμαρικά απλά 15€, χειροποίητα 25€, είδα σε εστιατόριο που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο μπιφτέκι με πατάτες 35€...θαλασσινά δεν το συζητάω...μόνο καφέδες, χυμοί και πίτσες είναι 'νορμάλ' τιμές...συνειδητοποιείς πόσο χαμηλά πέσαμε οικονομικά σαν εργαζόμενοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
....κάτι ξέρει ο Ευτύχης ο Μπλέτσας που κουβαλάει μαζί από μήλα και μπισκότα μέχρι χυμούς και κρέμες....😂

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η Ισπανία επίσης που είναι φθηνότερη όμως στο αλκοολ.
Επιβεβαιώνω από την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ισπανία ότι ακόμα μπορεί να τη βγάλεις φθηνά στο φαγητό. Τρως και πίνεις με 20ε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Βρίσκεις εύκολα μερίδες (raciones) στα 10κατι ευρώ. Ποτά όντως φθηνότερα από Ελλάδα.
Ελαφρώς χαμηλότερες τιμές από Ισπανία βρήκα στην Πορτογαλία.

Και οι δύο χώρες είναι φθηνές στους καφέδες αλλά κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να πίνουμε τους καφέδες τους.

paefstra

Member
Όλοι ξέρουμε τι γίνεται πλέον στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη, αλλά ρε παιδιά αυτό που βλέπω και εδώ στην Κόρτσουλα στην Κροατία με το φαγητό δεν παλεύεται...ζυμαρικά απλά 15€, χειροποίητα 25€
Ε οχι και γενικα στην Ευρωπη.
Στο Τορινο τα χειροποιητα 12 ευρω πριν 1 μηνα. Στο Ζαγκρεμπ, στην ιδια χωρα με 30 ευρω τρωγαμε δυο ατομα Ιουλη πληρες γευμα.

Λεγεται "υπερτουρισμος-αρπαχτη σε θερετρα".

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Επιβεβαιώνω από την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ισπανία ότι ακόμα μπορεί να τη βγάλεις φθηνά στο φαγητό. Τρως και πίνεις με 20ε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Βρίσκεις εύκολα μερίδες (raciones) στα 10κατι ευρώ. Ποτά όντως φθηνότερα από Ελλάδα.
Ελαφρώς χαμηλότερες τιμές από Ισπανία βρήκα στην Πορτογαλία.

Και οι δύο χώρες είναι φθηνές στους καφέδες αλλά κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να πίνουμε τους καφέδες τους.
Πάλι καλά γιατί με τις τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών το έχουν παρακάνει!
Μόνο Νοέμβριο Δεκέμβριο βλέπω καλές τιμές

Georgie

Member
Άθλιοι όντως.
Ειδικά Πορτογαλία μόνο στα Starbucks άξιζε, φαντάσου.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πάλι καλά γιατί με τις τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών το έχουν παρακάνει!
Μόνο Νοέμβριο Δεκέμβριο βλέπω καλές τιμές
Για ποιες πόλεις είναι η διαμονή;

Εγώ φέτος έμεινα σε Μαδρίτη, Τολέδο, Άβιλα, Σεγκόβια, Σαλαμανκα, Κασερες, Μεριδα, Εβορα και Λισσαβόνα. Αν εξαιρέσεις τις πρωτεύουσες, στα άλλα μέρη για δίκλινο ξενοδοχείο ή ολόκληρο διαμέρισμα στο κέντρο κάθε πόλης η μέση τιμή ήταν 50ε/βραδιά. Από τα πιο φθηνά ταξίδια που έχω κάνει. Στις πρωτεύουσες ανέβηκε το μπατζετ αλλά και πάλι κάτω από 100/βραδιά.

Last edited:

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Εμένα για τρίκλινο όμως μου βγάζει Μαδρίτη Λισσαβόνα κάτι 150αρια. Θα το ψάξω καλύτερα βέβαια

Georgie

Member
Από τις καλύτερες στην Ευρώπη είναι η σχέση ποιότητας-τιμής στην Ελλάδα.Έρχονται φίλοι ξένοι κ μου λένε πως ούτε με τα διπλά λεφτά δεν έτρωγες ειδικά Βόρεια Ευρώπη τέτοιας ποιότητας φαγητό.
Ναι δε το συζητάμε. Καμία σχέση.
Εξαιρετικό φαγητό στην Ελλάδα και αρκετά φθηνά.
Όλοι οι Ιρλανδοί φίλοι που επισκέπτονται την Ελλάδα τα ίδια μου λένε. Έχει ανέβει πολύ και το brand της Ελληνικής κουζίνας.
Και τα supermarket έχουν γεμίσει Ελληνικά προϊόντα.
Γιαούρτι μόνο Greek( ούτε καν style) υπάρχει το ακριβό Fage 4.35 τα 450 gr αλλά υπάρχει και το Κρι- Κρι 2 συσκευασίες των 500gr στα 4 euro.
Για τη φέτα δε,.εκεί να δεις party.
1.20 euro τα 200gr .Ελληνικές από Τρίκαλα, Ελασσόνα κλπ
Όλες Π.Ο.Π.

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.232
Μέλη
39.939