πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

Eagle Fly

Member
Το δελτίο παραγγελίας που μας φέρνουν στην αρχή του σερβιρίσματος και δε γράφει τις τιμές, επιδιώκουν να μας το υπολογίσουν σαν απόδειξη πληρωμής όταν πας να πληρώσεις!
Μου το έκαναν στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στα Χανιά. Δεν τους χάρισα...

View attachment 504287
Πρόσεχε γιατί οι Κρητικοί δεν είναι για να παίζεις :cool:

Georgie

Member
Απο τη δική μου τη μεριά ( μόνιμος κάτοικος Ιρλανδιας) δε βλέπω τόσο ακριβή την Ελλάδα σα ταξιδιωτικό προορισμό.
Παντού ακριβά ειναι πια,ειδικά σε σχέση με πριν τη πανδημία
Για τους Έλληνες μισθωτούς ειναι απλησίαστες οι διακοπές, ειδικα στα νησιά.
Σε σχέση με άλλες χώρες υπάρχει μια άμυνα, όπως το φαγητό έξω και τα ενοικιάζομενα δωμάτια.
Δεν ειναι παντού Μύκονος και Σαντορίνη η Κουφονησια.

Last edited:

Eagle Fly

Member
Απο τη δική μου τη μεριά ( μόνιμος κάτοικος Ιρλανδιας) δε βλέπω τόσο ακριβή την Ελλάδα σα ταξιδιωτικό προορισμό.
Παντού ακριβά ειναι πια,ειδικά σε σχέση με πριν τη πανδημία
Για τους Έλληνες μισθωτούς ειναι απλησίαστες οι διακοπές, ειδικα στα νησιά.
Σε σχέση με άλλες χώρες υπάρχει μια άμυνα, όπως το φαγητό έξω και τα ενοικιάζομενα δωμάτια.
Δεν ειναι παντού Μύκονος και Σαντορίνη η Κουφονησια.
Δεν είναι ακριβά, γιατί λογικά θα παιρνεις καλά χρήματα εκεί. Αν παιρνει κάποιος 3.000 ευρώ το μήνα, δεν του φαίνεται η διαφορά.

Εχω φίλους Αμερικάνους ( Ελληνοαμερικανός) που την Ελλάδα τη βλέπουν φθηνή. Είναι ανάλογα το ποσα βγάζεις.

Εκτός από τον Αργοσαρωνικό, που είναι λίγο καλές οι τιμές, εξαιρείται η Υδρα( που είναι ακριβή) , είναι φθηνός προορισμός ( Πόρος, Μέθανα) κλιπ.

Γιατί πριν τον Covid, που ήταν κανονικές οι τιμές; Απλησιαστες ήταν.

Δεν είναι μόνο τα νησιά, για δες στη Μάνη ποσο έχουν τα δωμάτια ( Λιμάνι κλπ) , ή δες κάστρο Μονεμβασιάς, δεν ακουμπιουνται. Μονο αν πας προς Βόλο μεριά, για καλοκαίρι είναι λίγο καλές οι τιμές ( Πήλιο εννοώ) .

Στην Ελλάδα αν εξαιρέσεις την Μυτιλήνη και τη Κρήτη, παντου ακριβά είναι, αλλά στα δυο που ανέφερα, κερδίζεις από το φαγητο, και τη διαμονή, αλλά στα τρώει η βενζίνη. Άρα έρχεται το ίδιο πραγμα .

Για να μην γράφουμε πραγματα χωρίς ουσία, εάν δεν βγάζεις χρήματα, η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα πλεον . Για να πσς να φας σουβλάκια 4 άτομα θες 50 ευρώ, άρα πρεπει να κερδίζεις αρκετά χρήματα, για να είσαι άνετος :cool:

Georgie

Member
Δεν είναι ακριβά, γιατί λογικά θα παιρνεις καλά χρήματα εκεί. Αν παιρνει κάποιος 3.000 ευρώ το μήνα, δεν του φαίνεται η διαφορά.

Εχω φίλους Αμερικάνους ( Ελληνοαμερικανός) που την Ελλάδα τη βλέπουν φθηνή. Είναι ανάλογα το ποσα βγάζεις.

Εκτός από τον Αργοσαρωνικό, που είναι λίγο καλές οι τιμές, εξαιρείται η Υδρα( που είναι ακριβή) , είναι φθηνός προορισμός ( Πόρος, Μέθανα) κλιπ.

Γιατί πριν τον Covid, που ήταν κανονικές οι τιμές; Απλησιαστες ήταν.

Δεν είναι μόνο τα νησιά, για δες στη Μάνη ποσο έχουν τα δωμάτια ( Λιμάνι κλπ) , ή δες κάστρο Μονεμβασιάς, δεν ακουμπιουνται. Μονο αν πας προς Βόλο μεριά, για καλοκαίρι είναι λίγο καλές οι τιμές ( Πήλιο εννοώ) .

Στην Ελλάδα αν εξαιρέσεις την Μυτιλήνη και τη Κρήτη, παντου ακριβά είναι, αλλά στα δυο που ανέφερα, κερδίζεις από το φαγητο, και τη διαμονή, αλλά στα τρώει η βενζίνη. Άρα έρχεται το ίδιο πραγμα .

Για να μην γράφουμε πραγματα χωρίς ουσία, εάν δεν βγάζεις χρήματα, η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα πλεον . Για να πσς να φας σουβλάκια 4 άτομα θες 50 ευρώ, άρα πρεπει να κερδίζεις αρκετά χρήματα, για να είσαι άνετος :cool:
Το ίδιο πράγμα ακριβώς αναφέρω στο σχόλιο μου.
Είναι ακριβή η Ελλάδα για διακοπές για τους πολίτες της χωρας.
Για τις αγορές της Ευρώπης ομως ειναι πάνω κάτω τα ίδια με τις υπόλοιπες ανταγωνιστικες χώρες.Σε αρκετούς τομείς φθηνότερη σε άλλους περίπου τα ίδια.
Δε θα βρεις φθηνότερη διαμονή, φαγητο, στην Ισπανια η τη Πορτογαλία, Κροατία, Ιταλία, ακομα και η Τουρκία δε ειναι πια φθηνή.

vangelis69

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία

alma

Member

'Οχι μόνο.Από τους ξένους που αγοράζουν σπίτια κ μένουν μόνιμα εδώ,σε καλά προάστια έχουν αγοράσει Σκανδιναβοί(όχι μόνο συνταξιούχοι)αλλά κ νέοι με λεφτά κ λένε πως είναι πολύ φθηνότερα και στο φαγητό πολύ καλύτερη η σχέση ποιότητας-τιμής από τις χώρες τους(επειδή με ποιότητα θα το δεις,έχω δει τεράστιους μπουφέδες σε ξενοδοχεία με σαβούρα τροφή,γεμάτη συντηρητικά,κρουασάν,γλυκά τίγκα στη ζάχαρη κλπ),δεν λέω καν για τον καιρό.

Νόμιζα πως είναι μόνο συνταξιούχοι παλιά αλλά όχι.Σε προάστια της Αττικής παραθαλάσσια Σκανδιναβοί με περιουσία κ χωρίς σταθερή δουλειά νέοι(ζωγράφοι,μουσικοί,καλλιτέχνες)έχουν έρθει κ δουλεύουν σπάνια(καμια έκθεση το χρόνο,καμια συναυλία)και λένε πως κάνουν ζωάρα.

Το ίδιο Ελληνοαμερικάνοι που επιστρέφουν για μόνιμη διαμονή.Εννοείται πως εξαρτάται από το πόσα βγάζεις+πως έχουν ακριβύνει όλα στην Ευρώπη κι αλλού.

Σπάνια έχω δει Έλληνα να κάνει πολλά ταξίδια με πολύτεκνη οικογένεια γιατί δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.Βορειοευρωπαίους ξέρω αρκετούς.

Αυτός που έχει αρκετά λεφτά μια χαρά θα περάσει.Ο μέσος Έλληνας κι αν πάει Πορτογαλία,Ισπανία κλπ όπως είναι οι τιμές τώρα εκεί θα δυσκολευτεί.

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Τα σουβλάκια των 9,90 λογικά είναι σουβλάκια μερίδα.
" Όπως αναφέρει, πλήρωσε το ποσό των 33,80 ευρώ για δύο σουβλάκια κοτόπουλο με πίτα και δύο μπίρες!"
Αρα μάλλον όχι!

panpan

Member
" Όπως αναφέρει, πλήρωσε το ποσό των 33,80 ευρώ για δύο σουβλάκια κοτόπουλο με πίτα και δύο μπίρες!"
Αρα μάλλον όχι!
Όταν η απόδειξη γράφει γενικά την λέξη φαγητό, όλα είναι υποθέσεις και ίσως έξτρα σάλτσα για τα κλικ.

armar

Member
Όταν η απόδειξη γράφει γενικά την λέξη φαγητό, όλα είναι υποθέσεις και ίσως έξτρα σάλτσα για τα κλικ.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να συνοδεύεται η απόδειξη με το δελτίο παραγγελίας που γράφει αναλυτικά τι πήρε. Το στέλεχος του δελτίου παραγγελίας πρέπει να παραμείνει στο κατάστημα για έλεγχο σε περίπτωση καταγγελίας όπως σε αυτή την περίπτωση. Αλλιώς πρόστιμο.

Evi_Stav

Member
Τα σουβλάκια των 9,90 λογικά είναι σουβλάκια μερίδα.
Στην Ύδρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το τυλιχτό σουβλάκι 6 ευρώ!

Για δύο τυλιχτά,2 μπύρες και 1 μπουκάλι νερό πληρώσαμε 25 ευρώ!

Οπότε, τα δέκα ευρώ στα Χανιά δεν μου ακούγονται και εξωπραγματικά δυστυχώς!

Eagle Fly

Member
Σπάνια έχω δει Έλληνα να κάνει πολλά ταξίδια με πολύτεκνη οικογένεια γιατί δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.Βορειοευρωπαίους ξέρω αρκετούς.

Αυτός που έχει αρκετά λεφτά μια χαρά θα περάσει.Ο μέσος Έλληνας κι αν πάει Πορτογαλία,Ισπανία κλπ όπως είναι οι τιμές τώρα εκεί θα δυσκολευτεί.
Είναι διαφορετική η νοοτροπία, δηλαδή, αυτοί λαοί κάνουν κράτηση 6 μήνες πριν , παιρνουν πιο καλους μισθους, ΔΕΝ βγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο έξω για φαγητο ( για το 90 % των περιπτώσεων λέω) όταν έρθουν στην Ελλάδα, τρώνε 1 σαλάτα 5 άτομα, και είναι ευχαριστημένοι.

Άρα υπάρχει διαφορετικη νοοτροπία ( για τους Βόρειο ευρωπαίους μιλάω).

Άρα κάνουν σωστός προγραμμστισμο και δεν ξοδεύουν τίποτα το περιτο, όταν πανε διακοπές, , .

Επίσης πολυ βασικό, δεν εχει το 70 ℅ εξοχικο από αυτους να παει .. Αν είχανε εξοχικά, θα πηγαιναν εκεί, θα έτρωγαν σαλάτα στο σπίτι, και θα ήταν με ανεμιστήρες.

Οι Έλληνες με οικογένεια, αυτοί που μπορουμε να πανε είναι λίγοι, επίσης έχουμε το καλό, πως ένα 70 ℅ έχει ένα σπίτι στη εξοχή, όποτε παει εκεί.

Ο Έλληνας αν δε μπορεί, ας κάτσει σπίτι του, πρωτα βρίσκεις πως θα βγάζεις περρισοτερα, και μετά σκέφτεσαι τις διακοπές. Το 60 οι παπουδες μας, πηγαιναν διακοπές , εάν δεν είχαν ;; Δε νομίζω.

Άρα όταν δε μπορείς να πας , δεν πας, κι αυτό είναι λάθος νοοτροπία ( εντελώς φιλικά τα λέω) :cool:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.101
Μέλη
39.846
Νεότερο μέλος
Hortiatis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom