πρόταση για αρνητική"βαθμολογία"-αφαίρεση πόντων

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σας λέω ότι το πρόβλημα δεν είναι αν πχ δε σας αρέσει ο τρόπος που γράφει κάποιος. Που τελικά ΚΑΙ αυτό είναι πρόβλημα γιατί ποιος τελικά θα ορίζει τι είναι επιτρεπτό και τι όχι; τα μέλη;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το 99% των μελών ΔΕΝ ακολουθεί τους κανονισμούς, και μην προσπαθείτε να βγάλετε την ουρά σας απ'έξω αναφερόμενοι μόνο σε όσους πχ ειρωνεύονται. Λέτε να κάνουμε αστυνόμευση σε αυτούς που ειρωνεύονται, αλλά όχι σε εσάς που spammάρετε ακατάπαυστα, χωρίς κάτι το μεμπτό στα μηνύματά σας όπως η ειρωνία, αλλά επί της ουσίας παραβαίνοντας τους κανονισμούς του φόρουμ. Γιατί λοιπόν τέτοια δραστηριότητα να μένει κι'αυτή ελεύθερη αφού παραβαίνει τους κανονισμούς και προκαλεί εξίσου προβλήματα στη λειτουργία του φόρουμ με κάποιο υβριστικό ποστ ας πούμε;

Στο τέλος λοιπόν θα πρέπει ΚΑΘΕ μήνυμα που γράφεται να περνάει πριν από έγκριση με βάση μια τέτοια λογική.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.394
Likes
14.334
Βρε παιδιά, σε όλα τα φόρουμ γίνεται της πόπης, είτε αφορούν pc, adsl, mobile, παντού υπάρχουν τσακωμοί, αντεγκλήσεις κτλ. Σε αυτό εδώ το φόρουμ δίνεται, από την εμπειρία μου, ήδη υπέρμετρη προσοχή, με θυσία του προσωπικού χρόνου των admins, σε άστοχες ίσως συμπεριφορές, αντεγκλήσεις κτλ.
Συμφωνώ σε αυτό.Η διαχείριση εδώ είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Συμφωνώ σε αυτό.Η διαχείριση εδώ είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική.
Με φοβερή θυσία όμως του προσωπικού χρόνου εμένα και του sporou. Κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να συνεχιστεί...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.798
Likes
18.604
Με φοβερή θυσία όμως του προσωπικού χρόνου εμένα και του sporou. Κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να συνεχιστεί...
Για μένα, πρέπει να επεμβαίνετε σε περιπτώσεις υβριστικών χαρακτηρισμών και μόνο. Λες αν το αφήσετε ελεύθερο πέρα από αυτό, θα γίνει πολύ μπάχαλο?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δυστυχώς έτσι αποδεικνύεται. Δες παραπάνω, 5 άσχετα μηνύματα σε ένα υποτίθεται σοβαρό θέμα, και μάλιστα ακριβώς για το εν λόγω πρόβλημα.

Όσοι θέλουν να δουν πραγματικό moderation υπόδειγμα πιστεύω είναι το dpgr αλλά και το insomnia. Έχουν όμως έκαστος 20-30 moderators....
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Για μένα, πρέπει να επεμβαίνετε σε περιπτώσεις υβριστικών χαρακτηρισμών και μόνο. Λες αν το αφήσετε ελεύθερο πέρα από αυτό, θα γίνει πολύ μπάχαλο?

συμφωνώ απόλυτα,όπως επίσης συμφωνώ πως οι απαξιωτικές συμπεριφορές και τα υβριστικά (που είναι και προσωπικά αναγκαστικά)μηνύματα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να "τιμωρούνται",αφού κάποιοι δεν είναι ικανοί από μόνοι τους να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα πλαίσια μιας κοινότητας.
σε προηγούμενο ποστ αναφέρθηκαν 2 πράγματα τα οποία θέλω να σχολιάσω και ελπίζω να μη θεωρηθούν off topic.
1.ειπώθηκε λοιπόν, πως όταν ο Α "την λέει¨" στο Β και ο Β απαντήσει ,αντί να κάνει αναφορά ,τότε στην ουσία και οι 2 συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και παραβαίνουν το ίδιο τους κανόνες του φόρουμ!!νομίζω πως είναι πολύ ισοπεδωτική άποψη και πως είναι πολύ δύσκολο κανείς ν' ανέχεται βρισιές κτλ. που αφορούν τη προσωπικότητα ή την άποψή του χωρίς ν'αντιδράσει!!(χώρια που αν έκανε αναφορά,έχω την αίσθηση πως οι διαχειριστές δεν θα είχαν πια ούτε και αυτόν τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχουν τώρα)
2.αναφέρθηκε πως όσοι φύγαν γιατί "την άκουσαν",δεν λείπουν από το φόρουμ..
και αυτό νομίζω είναι λάθος,γιατί κατά την γνώμη μου η γνώση(ταξιδιωτική στη προκειμένη περίπτωση)βασίζεται και στο πλουραλισμό των απόψεων.
άρα για μένα όλοι χρειάζονται,τους ακούς και αν δεν σου κάνουν τους απορρίπτεις!

τελικά κανείς πρέπει να έχει την ωριμότητα και τη παιδεία να καταλαβαίνει που σταματάει η δική του ελευθερία και που αρχίζει των άλλων.
δυστυχώς όταν αυτό δεν γίνεται 2 είναι τα πιο πιθανά(για μένα)σενάρια:
α)τιμωρίες:(
β)ο νόμος της ζούγκλας:(
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Δυστυχώς έτσι αποδεικνύεται. Δες παραπάνω, 5 άσχετα μηνύματα σε ένα υποτίθεται σοβαρό θέμα, και μάλιστα ακριβώς για το εν λόγω πρόβλημα.
Συγνώμη αλλά το θέμα δεν είναι καθόλου σοβαρό... καλώς ή κακώς όπως είπες οι κανόνες του φόρουμ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ καταστρατηγούνται... και θα μιλήσω επί προσωπικού μια που μη έχοντας άλλη λύση και αρνούμενος να δεχθώ όσα γραφικά κατά κανόνα γράφονται καταφεύγω ως λύση στην ειρωνία... κανόνες στη λειτουργία του φόρουμ υπάρχουν αλλά όλοι τους γράφουμε στα παλαιά των υποδημάτων μας... το θέμα δεν είναι οι κανόνες λοιπόν αλλά η τήρησή τους... ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιοι και ας κοιτάξουν την καμπούρα τους... το φόρουμ δεν είναι ούτε ερυθρός σταυρός ούτε ψυχαναλητής για να λύσει κάποιος τα προβλήματα του... βασικός του σκοπός είναι η ενημέρωση των μελών περί των ταξιδιωτικών και η ανταλλαγή εντυπώσεων ταξιδιωτικών εμπειριών... εδώ όμως το θέμα έχει καταντήσει γραφικό... μπαίνει ο κάθε πικραμένος, γράφει κυριολεκτικά ότι του έρθει στο μυαλό , το γράφει όπου θέλει και έχει από πάνω και παράπονο ότι του την λέμε... ε δεν είναι έτσι... αν έχεις κουκούτσι μυαλό πριν γράψεις κάτι θα το σκέφτεσαι αλλιώς υπάρχουν δυο λύσεις η θα δέχεσαι την ειρωνία του κάθε traveller ή τα απίστευτα μηνύματα σου θα πηγαίνουν στον κουβά... δεν μπορεί να μην έχεις την ικανότητα να γράψεις δυό απλές κουβέντες στα Ελληνικά για να σε καταλαβαίνουν οι άλλοι ή να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια συνέχεια επειδή βαριέσαι να πατήσεις την ρημάδα την αναζήτηση ή να γράφεις εντελώς άσχετα με το θέμα πράγματα ή να σπαμάρεις συστηματικά επειδή έχεις ψυχολογικά και μετά να μυξοκλαίς που σου την λένε... δεν είναι νόμος της ζούγκας αγαπητοί μου αλλά νόμος της ζωής... τους απροσάρμοστους τους αγαπάμε τους συμπονάμε αλλά ως ένα σημείο, δεν θα τα κάνουν όλα ίσωμα... δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι παίζεται το παιχνίδι... ή οι κανόνες θα ισχύουν για όλους και για όλα ή τουμπεκί ψιλοκομένο...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δυστυχώς έτσι αποδεικνύεται. Δες παραπάνω, 5 άσχετα μηνύματα σε ένα υποτίθεται σοβαρό θέμα, και μάλιστα ακριβώς για το εν λόγω πρόβλημα.

Αυτό που συνέβη είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα των όσων λέει η ΑΝΕΛ....
τι εννοώ;;
αφορμή το σχόλιο του traveller,οποιος πρόλαβε το είδε όποιος δεν πρόλαβε να το πω πρότεινε να επανέλθει ο madman,να επαναφέρουμε ένα τόπικ της famek,για θρησκευτικό τουρισμό και πρότεινε και για μένα να επιβάλλω την τάξη και να κερνάω παγωτάκια και γλυκάκια στους καλούς,οκ χιουμοριστικά;
και στο τέλος να σοβαρευτουμε εγω και η φαμεκ και να σταματήσουμε την παπαρολογία.

τι επιλογές είχα;για πες defkalion
αναφορά; θα θεωρηθώ γραφική,και υπερβολική,
να το αφήσω χωρίς να απαντήσω,μα σαφώς με θίγει και δικαιούμαι μια απάντηση,
να απαντήσω στον ίδιο τόνο,
να απαντήσω με χιούμορ κι εγώ
ε χιουμοριστικά απάντησα
και μπαίνω κι εγώ στον ΙΔΙΟ ΚΟΥΒΑ ...
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Προσωπικά θεωρώ κάπως παράλογο να ζητάμε από τους admin να θυσιάσουν και άλλο προσωπικό χρόνο για να ελέγχουν τις αρνητικές βαθμολογίες και ως Δικαστές να επιβάλουν ποινές.
Όποιος έχει μάθει να σέβεται στη ζωή του, έχει την ίδια συμπεριφορά και στο φόρουμ. Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που πίσω από την ανωνυμία, επιδεικνύουν μια διαφορετική συμπεριφορά και επιδιώκουν τις εντάσεις κλπ.
Σίγουρα ορισμένες συμπεριφορές εκφεύγουν τα όρια της ευπρέπειας, αλλά το να αποχωρεί κάποιος από το φόρουμ, επειδή κάποιος ανώνυμα τον ειρωνεύτηκε ή και ακόμη τον έβρισε, είναι υπερβολικό και για μένα δείχνει αδυναμία.
Με ενοχλεί δε εξίσου να διαβάζω επανειλημμένως τις ίδιες ερωτήσεις όπως τι καιρό κάνει στην Πράγα τον Ιανουάριο, που θα αλλάξω συνάλλαγμα, ή προτείνετε μου μέρος για γαμήλιο ταξίδι κλπ ή να ποστάρει ο καθένας το θέμα του, όπου του καπνίσει.

Εν κατακλέιδι μια συμβουλή: Μη χαλιέστε ιδιαίτερα ό, τι και να γράφεται εδώ μέσα και μην τσιμπάτε στις προκλήσεις. Εδώ είμαστε όλοι μας ( ο καθένας με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του) για να προσφέρουμε κυρίως ταξιδιωτικές γνώσεις και εμπειρίες.

Και το κυριώτερο αφήστε του έρημους τους admin να ασχοληθούν και με τις δουλειές τους και τις οικογένειες τους
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καλά, ρε παιδιά δεν παίζεστε! Εμ συμμετέχετε στο πάρτυ, διασκεδάζετε, το 'φχαριστιέστε (ορισμένοι στέλνετε και π.μ. στους κολλητούς σας να πάρουν μέρος κι αυτοί) και μετά καμώνεστε τις αθώες περιστερές και "εγώ ποτέ..., δεν..., δεν είναι του τύπου και του τρόπου μου..." κλπ., κλπ. ΟΚ, δίκηο έχει και ο Δευκαλίων, δίκηο έχει και ο Traveller, πότε πότε θα συμβαίνει κι αυτό, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, οπότε χαλαρώστε κι απολαύστε το!

ΥΓ. Έφη, τώρα που έκανες σεφτέ, welcome to the club, κερνάμε και παγωτάκι!
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
τα σβησμένα δεν τα προλαβα αλλά τα μισοκατάλαβα απο τα γραφόμενα της romantic woman...
-είμαι υπερ της αποψης περι αυτοδιαχειρησης
-δυστυχώς ή ευτυχώς αυτο είναι ένα ανοιχτο φόρουμ και έχει δικαιωμα εγγραφής και ο αδαης και ο άσχετος...μπορει να βάζει θέματα όπου να ναι,να επαναλαμβανει τα ίδια θέματα γιατί δεν ξέρει να ψάξει και αυτό να φορτώνει με δουλειά πολύ τους διαχειριστές αλλά δεν υπάρχει νομίζω ουτε προθεση ουτε θιγεται κανεις απο αυτό.βεβαίως πρεπει να γίνονται συστάσεις και υποδειξεις ώστε να συμβάλλει κανεις όσο περισσότερο μπορει στην ευρυθμη λειτουργια του φόρουμ
-όταν δεν συμφωνουμε με κάποιον μπορουμε να του πουμε ότι αυτα που λεει δεν έχουν βάση,δεν είναι σωστα(και γιατί),ή να εκφραστουμε με τετοιο κάποιον ανάλογο τροπο, που ουτε θα θιγει το συνομιλητή με τον οποιο διαφωνουμε ουτε φερνουμε σε δύσκολη θέση τους διαχειριστές, αντί να χρησιμοποιουμε τη λέξη "παπαρολογιες"Δεν έχω προβλημα με τις λέξεις αλλά όταν δεκάδες άνθρωποι ή εκατοντάδες στη δική μας περιπτωση ακολουθουν ένα κώδικα λεκτικό ,αποδεκτό από την πλήρη σχεδόν πλειοψηφία ,και κάποιος ακολουθεί έναν άλλο λεκτικό κώδικα τότε ......ή στραβος είναι γιαλος ή στραβά αρμενίζουμε...αλλά άντε να ισιώσεις το γιαλό.....:)
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Εν κατακλέιδι μια συμβουλή: Μη χαλιέστε ιδιαίτερα ό, τι και να γράφεται εδώ μέσα και μην τσιμπάτε στις προκλήσεις. Εδώ είμαστε όλοι μας ( ο καθένας με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του) για να προσφέρουμε κυρίως ταξιδιωτικές γνώσεις και εμπειρίες.

Πολύ σωστά dik-7.
τόσες φουρτούνες φάγαμε, κι εδώ θα κωλώσουμε;;

αλλά ορισμένες βρισιές και προσβολές δεν ξεχνιούνται...κι όποιος το αμφισβητεί, ή δεν θυμάται τα γραπτά παραμένουν εδώ ακόμη..............
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.074
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom