Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Καλημέρα!Θέλω τη βοήθεια σας. Πρόκειται να πάμε την άλλη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Έχω τις εξής απορίες:
α. Ποιος ειναι ο πιο εύκολος τρόπος να πάμε στο πατριαρχείο από το Ταξίμ για να παρακολουθήσουμε τους Χαιρετισμους; Μήπως λειτουργεί για τους Χαιρετισμούς και άλλη εκκλησία;
β. Έχετε πάει στο μουσειο ψηφιδωτών;Αξίζει;
γ. Θέλω να μου προτείνετε κάποια διαδρομή με το πλοίο της γραμμής για τον Βόσπορο. Την τουριστική την εχουμε κάνει.
δ. Από το σταθμό Οtongar των υπεραστικών ξέρετε αν υπάρχει τραμ ή λεωφορείο για ταξιμ;
Πιο εύκολος είναι το ταξί :D Πιο απλός είναι το λεωφορείο, πιο όμορφος όμως είναι με το καραβάκι που ανεβαίνει τον Κεράτιο από τη γέφυρα του Γαλατά (νομίζω από Ουσκουντάρ αρχικά) μέχρι το Εγιούπ. Δυστυχώς φεύγει κάθε ώρα νομίζω. Τσέκαρε στο σάιτ της IDO για δρομολόγια. Για τους Χαιρετισμούς σίγουρα θα είναι ανοιχτές και άλλες εκκλησίες, ίσως και η Αγ.Τριάδα στο Ταξίμ. Μια άλλη καλή λύση για να το συνδυάσεις με το γ. είναι να πάρετε το καραβάκι για το Καντίκιοϊ. Εκεί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Πόλης, Αγία Τριάδα και αυτή και λειτουργεί κανονικά. Θα έχετε και ευκαιρία να δείτε τα παλιά ελληνικά σπίτια, την πολύ ζωντανή αγορά και τα μπαράκια και στο γυρισμό πάλι με το καραβάκι το θέαμα θα σας αποζημιώσει..

Από το ότογκαρ, έχουν συνήθως οι εταιρείες δικά τους λεωφορειάκια που σε πηγαίνουν στο ταξίμ (αλλά και αλλού) δωρεάν. Αν φτάσετε στην Πόλη με λεωφορείο, θα σας ρωτήσουν στη διαδρομή πού θέλετε να πάτε ώστε να σας κατευθύνουν μετά στο κατάλληλο λεωφορειάκι. Αλλιώς, μπορείτε να πάρετε το μετρό που περνά μέσα από το σταθμό και στο Ακσαράι που κάνει τέρμα να μετεπιβιβαστείτε στο τραμ.
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Για το μουσειο των ψηφιδωτων αν εννοεις αυτο Great Palace Mosaic Museum - Wikipedia, the free encyclopedia
δυστηχώς ειναι κλειστο λογω εργασιων μεχρι τελος μαιου. Τους χαιρετισμους μπορεις να τους παρακολουθησεις σε πολλες εκκλησιες της πολης, αλλα αν μπορεσεις πηγαινε στο φαναρι που εχει μεγαλυτερη μεγαλοπρεπεια και κατανυξη.
 

blaky23

Member
Μηνύματα
62
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΤΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη - ΠΕΡΟΥ
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κρίμα για το μουσείο, ήταν καλή επιλογή. Έχετε κάποια άλλη πρόταση για μουσείο; Τα βασικά τα έχουμε δει.
Όσον αφορά τη διαδρομή με το καραβάκι, έχετε καμμιά πρόταση; Η διάρκεια της διαδρομής να μην ξεπερνά τη μιάμιση ώρα πηγαινέλα.
 

lakelady

Member
Μηνύματα
20
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ενα όμορφο και ενδιαφέρον μουσείο είναι το Μουσείο Ισλαμικής και Τουρκικής τέχνης, απέναντι ακριβώς από το Μπλε Τζαμί-είσοδος 10 λίρες.
 

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Για τη βόλτα με το καραβάκι και μικρή σε διάρκεια, εγώ θα επιμείνω στη διαδρομή για το Καντίκιοϊ, είτε από Μπεσίκτας ή Καμπατάς είτε Εμινονου / Καράκιοϊ αναλόγως που θα μείνετε και από πού σας βολεύει. Η διαδρομή κρατάει 20 λεπτά πήγαινε και άλλο τόσο επιστροφή και η θέα πραγματικά αποζημιώνει.. Αλλά και ο πεζόδρομος της αγοράς εκεί είναι πολύ ωραίος για μια βόλτα.
Εναλλακτικά, σκεφτείτε μίνι κρουαζιέρα στον Κεράτιο, με το βαποράκι που σας είπα και προηγουμένως που ανεβαίνει σε ζιγκ-ζαγκ τον Κεράτιο. Οι ώρες αναχώρησης από το Εμίνονου -η αποβάθρα είναι λίγο κρυμμένη στο μέσα μέρος της γέφυρας του Γαλατά, είναι εδώ.
Μπορείτε να σταματήσετε στο Χάσκιιοϊ για να δείτε το εκπληκτικό τεχνολογικό μουσείο του Ραχμί Κοτς, ή το Μινιατούρκ, ή να κατεβείτε στο τέρμα στο Εγιούπ και να ανεβείτε με το τελεφερίκ, αφού δείτε το τζαμί, στο καφέ του Πιερ Λοτί.
Για άλλα μουσεία δύσκολο να δώσει κανείς συμβουλές αν δεν ξέρει τί ακριβώς ψάχνετε και σας αρέσει. Προσωπικά βρίσκω την ίδια την Πόλη ένα ζωντανό μουσείο και μόνο το να περπατώ στα σοκάκια το βρίσκω πολύ καλύτερο από το να γυρνώ στους διαδρόμους κάποιου μουσείου.
Αν σας αρέσει, αν και είναι λίγο μακριά, είναι πολύ καλή ιδέα να επισκεφτείτε το νέο μεγάλο ενυδρείο στα Φλοριά. Άνοιξε φέτος και είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Μην το μπερδέψετε με το άλλο, το TurkuaZoo που είναι μέσα στο εμπορικό κέντρο Forum. Ta Florya είναι στο δυτικό μέρος της Πόλης, μπορεί να πάει κανείς εκεί με τον προαστιακό από τον σταθμό των τρένων στο Sirkeci.
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Ενα όμορφο και ενδιαφέρον μουσείο είναι το Μουσείο Ισλαμικής και Τουρκικής τέχνης, απέναντι ακριβώς από το Μπλε Τζαμί-είσοδος 10 λίρες.
Πραγματικά είναι ενδιαφέρον. Αρκεί μόνο να μην σε ενοχλήσει όταν δεις κάποια εκθέματα από την εποχή της αρχαίας ελλάδας, των ελληνιστικών χρόνων, ρωμαϊκών χρόνων, ασσυριακά, σουμεριακά και λοιπών λαών της μεσοποταμίας, τα οποία έχουν βαφτιστεί σε πρώιμη ισλαμική και τουρκική τέχνη! :shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.407
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom