Γερμανία Τσεχική Δημοκρατία στουτγκαρδη-νυρεμβεργη-πραγα-βερολινο οδικως

babaduma

Member
Μηνύματα
5.053
Likes
7.802
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
αν παει με 150 σε χιονι και παγο , οχι δεν με νοιαζει αν τον πιασει η αστυνομια.με νοιαζει ομως αν ερθει πανω μου γιατι αν εχεις οδηγησει σε χιονι γνωριζεις.δεν γνωριζω κοκ που να λεει οτι η κοκκινη αυτη πινακιδα ειναι προτεινωμενη ταχυτητα και οχι απαγορευτικη.οσο ζω μαθαινω.σας αγαπω.και για να το τελειωνουμε εδω γιατι κολλησαμε.ηταν καποιος το διαστημα που αναφερω να επιβεβαιωσει αν καθαριζαν τους δρομους ή οχι???απλα τα πραγματα
Αυτό σου κάνει;


Όσο για τη διαδρομή που αναφέρεις, ειδικά το Βερολίνο - Δρέσδη - Πράγα (αλλά και από Μπαϋρόιτ για Βερολίνο), την έκανα το 1993, πριν ακόμη γίνει ο καινούργιος δρόμος (τότε μόλις είχαν αρχίσει την κατασκευή του, αμέσως μόλις είχαν αγοράσει την Ανατολική Γερμανία), με τον παλιό, τον κομμουνιστικό. Ε, λοιπόν, ακόμη κι εκείνος ο δρόμος που δε συγκρινόταν με κανέναν της Δυτικής, ήταν πολύ καλύτερος απ' ότι είχαμε τότε στην Ελλάδα (εννοείται) αλλά και απ' ότι έχουμε σε πολλά μέρη ακόμη και σήμερα (για "αυτοκινητόδρομους" μιλάω, έτσι; όχι για επαρχιακούς).
 
Last edited by a moderator:

peter75rhodes

Banned
Μηνύματα
329
Likes
99
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
ας βρεθει καποιος σας παρακαλω που να ηταν απο 24 εως 2 ιανουαριου γερμανια.το κομματι που περιγραφω ειναι απο στουτγκαρδη μεσω νυρεμβεργης στα συνορα τσεχιας και απο βορεια τσεχια προς βερολινο απο δρεσδη.για τους υπολοιπους δρομους δεν θα αναφερθω.επισης να φανταστω οτι αυτη η κυκλικη πινακιδα με το κοκκινο γυρω γυρω που λεει 130 ειναι διακοσμιτικη στην αουτομπαν.************
Νομιζω πως υπερβαλεις και αρκετα μαλιστα. Την περιοδο της κακοκαιριας ακομη και τα πιο οργανωμενα κρατη αμτιμετωπιζουν δυσκολιες. Τα τελευταια χρονια η θερμοκρασια στη Γερμανια πεφτει πολυ χαμηλα με ολα τα επακολουθα. Μπορει να εζησες οσα λες αλλα μην εξαγεις συμπερασμα πως στην ΟΔΓ δε λειτουργει ...το κρατος! Αμαρτια ειναι. Εζησα στο Βερολινο 6 χρονια και εχω δει αμεση ετοιμοτητα και αντιμετωπιση καταστασεων. Χωρα-προτυπο. Και ολα αυτα στο πιο προβληματικο οικονομικα κρατιδιο της ΟΔΓ με χιλιαδες τουριστες να πετσνε οπου ναναι σκουπιδια, με μεγαλα ποσοστα μεταναστων που αδυνατουν να ενταχθουν στη γερμανικη κοινωνια, κ.α. Μπορεις να φανταστεις λοιπον τι συμβαινει σε Niedersachsen η Baden-Würtemberg!
Τωρα τις συγκρισεις με το Ελλαδισταν γιατι τις κανεις; Ξεχασες τους νεκρους στην πυρκαγια της Πελοπονησου; Ξερεις τι γινεται στην Αθηνα οταν πιασει μια βροχη;;; Να μη μιλησω για τους αργομισθους του ελληνικου δημοσιου που απο φετος τους πληρωνει ο γερμανικος εργαζομενος λαος...
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
το βιντεο ειναι ακυρο τελειως.αναφερεται στην διαδρομη αννοβερο φρανκφουρτη.ειναι σαν να σου μιλαω για την διαδρομη τεμπη-λαμια και να πεταγεται ενα βιντεο κοζανη-θεσσαλονικη στον πολυμυλο.η ερωτηση μου ειναι σαφης.οπως και η ημερομηνια σαφης.αν υπαρχει απαντηση καλως αν δεν υπαρχει μαλλον πρεπει να ξανασκεφτειτε καποια πραγματα για γερμανια.και ξαναλεω.το αν ηταν καθαροι οι δρομοι μεσα στις πολεις-που δεν ηταν-,οι εισοδοι σε ξενοδοχεια και μπαρ-που δεν ηταν- ή η αουτομπαν-που δεν ηταν- δεν εχει καμμια σχεση αν μου αρεσει η γερμανια ή οχι.και για να ξαναμπαινω στην πραγματικη σημασια του αρθρου θα αναφερθω στο καθαυτου ταξιδι.για αρχη στουτγκαρδη.οπως ολοι γνωριζουν ειναι μια αχαρη πολη στην οποια βρεθηκαμε επειδη εχω συγγενεις κτλ.οι 2 απο τους 4 μεινανε στο ξενοδοχειο merit στο κεντρο-δεν θελανε να γινουν βαρος στο σοι μου και λοιπα κλασσικα...-.για την τιμη του- 40 ευρω δικλινο χριστουγεννα- και την τοποθεσια του απλα τελειο.μπηκα το ειδα και ειλικρινα προκειται για πολυ καλη περιπτωση.ολοκαινουργιο μπανιο,πολυ καλο κρεβατι,ανετο και μια χαρα για τα λεφτα του.η στουτγκαρδηε ειναι μια αχαρη πολη που το μονο που εχει να προσφερει ειναι μια μεγαλη πλατεια με ωραια κτηρια γυρω,μια τεχνιτη λιμνιτσα και ωραια πλακοστρωτα.ευτυχως πετυχαμε μια χριστουγεννιατικη αγορα και τα ηπιαμε-τα γκλουσβαιν-στις 11 το πρωι.ωραια ατμοσφαιρα με πολλα χαμογελα τριγυρω.για βραδυ τα περισσοτερα μαγαζια εχουν αυστηρη πορτα και ειδικα την περιοδο των χριστουγεννων λιστα με κοσμο!!!εμεις την βγαλαμε 2 βραδυα στο ομπλομοφ.ωραιο μπαρακι με ροκ,φανκ και πιο αργα λιγα μπιτια.4.5 ευρω το ποτο παρακαλω.μεγαλο κακο η καπνιλα.αν και καπνιστης χρονια ειλικρινα δεν μπορουσα να δω απο τον καπνο.εξαερισμος μηδεν.στο μπαρακι του θειου μου-δεν θα κανω διαφημιση:D- αρκετοι ελληνες :mad:.δεν τα μπορω αυτα στο εξωτερικο.πεταχτηκαμε και μια βολτιτσα στο εσλιγκεν.μια μικρη κωμοπολη 20 λεπτα απο στουγκαρδη.γραφικη με στενακια,πλακοστρωρα και ωραια μικρα κλασσικα γερμανικα μαγαζακια και μπαρακια.δεν εχω να αναφερω οτιδηποτε αλλο για στουτγκαρδη.
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
στις 26 φυγαμε για νυρεμβεργη.μετα απο πολλυ ταλαιπωρια μιας και η αουτομπαν ηταν γεματη χιονι και παγο μεσω χαλιμπρον φτασαμε νυρεμβεργη.επειδη νυχτωνει νωρις γερμανια,ειναι και δυσκολο να βρεις ευκολα μερη νυχτα.κλεισαμε στο ξενοδοχειο AGneshof.ειναι μεσα στην παλια πολη σε κατι στενακια.απο την πρωτη στιγμη χαζεψαμε με την νυρεμβεργη.παρα πολυ γραφικη πολη,ιδιαιτερα η παλια πολη στην οποια βρισκεται και το ξενοδοχειο( 42 ευρω δικλινο,καθαρο και ανετο,15 ευρω το παρκινγκ και 7 ευρω ενα καταπληκτικο πρωινο μπουφες,αξιζει τα λεφτα του κατα 80% στο συνολο του).αφησαμε πραγματα στο ξενοδοχειο και βουρ για βολτα.η ωρα εχει παει 8 και εχει ενα ψιλο χιονακι.πολλυ περπατημα και ψαχνουμε να βρουμε να φαμε...μεγα εγκλημα.ολα κλειστα!!!μονο αμερικανικα κτλ...αλλα οχι δεν ηρθαμε για να φαμε πλαστικουρες,αρα κανουμε ατελειωτα χιλιομετρα και χανομαστε σε ολους τους δρομους.εκπλεικτικες εκκλησιες,το δημαρχειο,τα σπιτια η χριστουγεννιατικη αγορα.η οποια βεβαια ειναι κλειστη.ακριβως εκει βρισκεται και η κεντρικη εκκλησια.αριστουργημα.την αλλη μερα το πρωι στις 12 εχει ολοκληρη ιστορια εκει.βγαινει απο το ρολοι που βρισκεται ψηλα κατω απο την κορυφη της ενας βασιλιας,βγαινουνε αγαλματακια που παιζουνε οργανα , μεγαλο θεαμα η κατασταση.το χαζευαμε σιγουρα ενα μισαωρο.επιστρεφω στο φαγητο τωρα.ρωταμε κοσμο και ολοι μας παραπαιμπουν στον alex.bar restaurant.ας παμε λεμε.δεν εχουμε και αλλη επιλογη.φταναμε και πραγματικα προκειται για πολυ ωραιο μαζαζι,με ωραια θεα,ατμοσφαιρα και αποδειχτηκε και φαγητο.για 4 σουπες,4 μεριδες με σνιτσελ και λουκανικα,2 μπουκαλια κοκκινο κρασι,3 ποτηρια γκλουσβαιν και μια σαλατα μεγαλη πληρωσαμε το τρομερο ποσο των 70 ευρω.ειλικρινα δεν μπορω να διανοηθω ποσο μας κλεβουν στο ελλαντα
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
αφου καταχαρηκαμε με το φαγητο,ξαναβγαινουμε για βολτιτσα.παιρναμε την γεφυρα στη παλια πολη,απο κατω περναει ποταμι,η κατασταση μαγικη.βγαινουμε τις απαραιτητες φωτο και συνεχιζουμε την βολτα.η ωρα εχει παει 01:00 και απ τι καταλαβαινουμε δεν προκειται να βρουμε μπαρακι ανοιχτο.βρισκουμε ενα που ειχε κοσμο-ολοι πιτα- και μας λεει παιδια σε μιση ωρα κλεινουμε.δεν βαριεσαι λεμε,φερε μας 4 μεγαλες μπυρες.δεν ειμαστε και για πολλα,αυριο φευγουμε και για πραγα και εχουμε δρομο.πληρωνουμε το τρελο ποσο των 10 ευρω και ξαναχανομαστε στα στενακια.η πολη πιστευω θελει 3 μερες για να την ευχαριστηθεις.σιγουρα θα επιστρεψω.ειναι πανεμορφη και σου βγαζει ωραια feelings.βεβαια απο τα λιγα που μπορεσαμε να δουμε εξω απο την παλια πολη δεν πρεπει να εχει και τιποτα σπουδαιο.αλλα επιμενω πως προκειται για πολλη ρομαντικη πολη.μεσαιωνικη με γκοθικ στοιχεια.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.053
Likes
7.802
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
το βιντεο ειναι ακυρο τελειως.αναφερεται στην διαδρομη αννοβερο φρανκφουρτη.ειναι σαν να σου μιλαω για την διαδρομη τεμπη-λαμια και να πεταγεται ενα βιντεο κοζανη-θεσσαλονικη στον πολυμυλο.η ερωτηση μου ειναι σαφης.οπως και η ημερομηνια σαφης.αν υπαρχει απαντηση καλως αν δεν υπαρχει μαλλον πρεπει να ξανασκεφτειτε καποια πραγματα για γερμανια.και ξαναλεω.το αν ηταν καθαροι οι δρομοι μεσα στις πολεις-που δεν ηταν-,οι εισοδοι σε ξενοδοχεια και μπαρ-που δεν ηταν- ή η αουτομπαν-που δεν ηταν- δεν εχει καμμια σχεση αν μου αρεσει η γερμανια ή οχι..
Δυστυχώς το κινηματογραφικό μας συνεργείο κατέγραψε τη διαδρομή για την οποία πληρώθηκε να το κάνει. Αν μας είχες ζητήσει και πληρώσει να καταγράψουμε τη δική σου διαδρομή, θα το κάναμε. Αυτό που δείχνει (και αποδεικνύει) το συγκεκριμένο βίντεο είναι ότι υπάρχει υπηρεσία συντήρησης και τα "γκρέιτερ" (sic) είναι στους δρόμους όταν χρειάζονται. Ενώ, από την άλλη μεριά, έχουμε μόνο τη δική σου μαρτυρία.

Για το άλλο που λες (δηλαδή: "αν ήταν καθαροί οι δρόμοι μέσα στις πόλεις - που δεν ήταν" - πρόσεξε: αναφέρεσαι γενικά στις πόλεις και όχι στις πόλεις που επισκέφθηκες), σε παραπέμπω σε φωτογραφίες που έχω αναρτήσει στην gallery από τη Fulda πέρυσι την Πρωτοχρονιά. Πάλι με ντοκουμέντα, όχι μόνο λόγια.

Και όντως, τώρα που το λες, το ξανασκέφτηκα για τη Γερμανία. Και θυμήθηκα ότι όπου χρειάστηκε να σταματήσουμε στο δρόμο (σε πάρκινγκ αυτοκινητόδρομου και όχι μόνο, δηλαδή), υπήρχαν τουαλέτες, με ζεστό νερό, πεντακάθαρες και - φυσικά - δωρεάν. Φωτογραφίες απ' τις τουαλέτες, δυστυχώς, δεν έχω. Πού να φανταστώ ότι θα βρισκόταν κάποιος να μου ζητήσει να του αποδείξω κάτι τέτοιο!

Τέλος, για το αν σου άρεσε η Γερμανία ή όχι, η απάντησή σου παρουσιάζει το ίδιο στατιστικό ενδιαφέρον που έχει και η δική μου: Ουσιαστικά κανένα. Αν, ωστόσο, εκτός αυτού έχει και κάποια άλλη σημασία γι αυτούς που μας διαβάζουν, δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω.

ΥΓ1. (Αναφέρεται σε επόμενο ποστ σου) Δε μας είπες πώς σου φάνηκε το μετρό της Νυρεμβέργης...

ΥΓ2. Αν χρειαστείς τις υπηρεσίες μας (καταγραφή εικόνας/ήχου) στις επόμενες ταξιδιωτικές εξορμήσεις σου, μπορείς να'ρθείς έγκαιρα σε επικοινωνία μαζί μας για να το συζητήσουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.208
Μηνύματα
883.794
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom