Γενικά ταξίδι με μωρό στην ευρωπη

elbono

Member
Μηνύματα
190
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ονειρεμένο Ταξίδι
?????
καλησπερα φιλοι!!εχω καιρο να γραψω,απο το τελευταιο μου ταξιδι πριν 1,5 χρονο,οταν ημουν εγκυος!

ηρθε ηωρα λοιπον να σχεδιασουμε ταξιδι με το μωρο μας για τον Ιουνη που μας ερχεται!η μικρη θα ειναι 2χρονων τοτε!η αρχικη μας σκεψη ηταν να παμε γερμανια αεροπορικως κ εκει νανοικιαοσυμε αμαξι περιοχη στουτκαρδης,μοζελ για ναδουμε αμπελωνες κ οτι προκυπτει εκει γυρω που προς τοπαρον αγνοω! ΑΛΛΑ μετα σκεφτηκα να σας ρωτησα μηπως δεν ειναι κ πολυ baby friendly προορισμος?μηπως εχετε να μου προτεινετε κατι δοκιμασμενο?ευχαριστω!
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Με τα παιδιά αποφεύγω να κάνω μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο γιατί βαριούνται και γκρινιάζουν.
Πάντα επιλέγω κάποια πόλη (Βαρκελώνη, Αμστερνταμ κ.α.) που να μην είναι πολύ μεγάλη, σχετικά εύκολη στο περπάτημα και κατα προτίμηση, να μην έχει και πάρα πολλά αξιοθέατα ( γιατί αν έχει πολλά να δεις, δεν τα προλαβαίνω και στεναχωριέμαι). Εχω πάντα μαζί το καρότσι και ακολουθούμε ένα πρόγραμμα πολύ χαλαρό.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άνδεις ξανά
Αυτό που προτείνει η Ζέτα είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Το ταξίδι που σκέφτεστε ακούγεται σούπερ και με παιδιά, αλλά με την προϋπόθεση να κάνετε πολλές στάσεις, οι διαδρομές να μην είναι πολύ μεγάλες και το παιδί να τα πηγαίνει καλά με το αυτοκίνητο. Δυστυχώς αυτό το τελευταίο δε μπορείς να το ξέρεις από τώρα για τον Ιούνιο, μια και κάποια παιδιά μετά το 1,5 έτος αρχίζουν να ζαλίζονται στο αυτοκίνητο (ελπίζω να μην είναι η περίπτωσή σας αλλά δεν το ξέρεις).

"κατα προτίμηση, να μην έχει και πάρα πολλά αξιοθέατα ( γιατί αν έχει πολλά να δεις, δεν τα προλαβαίνω και στεναχωριέμαι)."
Αυτό με στενοχωρεί κι εμένα... είναι κρίμα να πηγαίνεις σε ένα μέρος και να μη μπορείς να δεις τα αξιοθέατα. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού βέβαια γίνεται και η επιλογή του μέρους και τους είδους των αξιοθεάτων, αλλά και πάλι λίγο στενοχωριέσαι...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Δυστυχώς αυτό το τελευταίο δε μπορείς να το ξέρεις από τώρα για τον Ιούνιο, μια και κάποια παιδιά μετά το 1,5 έτος αρχίζουν να ζαλίζονται στο αυτοκίνητο (ελπίζω να μην είναι η περίπτωσή σας αλλά δεν το ξέρεις).
Αυτό που είναι χαρακτηριστικό για την ηλικία είναι ότι μόλις έμαθαν να περπατάνε, τρέχουν σαν δαιμονισμένα σε κάθε κατεύθυνση και το ζευγάρι συνήθως τα κυνηγάει εκ περιτροπής προσέχοντας σκάλες και περίεργες παγίδες. Eπίσης θα πρέπει να είσαι βέβαιη ότι οι διατροφικές του συνήθειες σε εκείνη την ηλικία θα εναρμονίζονται με το φαγητό των εστιατορίων - αλλά πως; ,Εγώ δεν θα το αποφάσιζα πριν τα 4, αν υπολογίσεις και ότι το παιδί δεν θα θυμάται τίποτε απολύτως απ' όλο το ταξίδι στα 2- εφόσον υπάρχει επιλογή να μείνει για λίγες μέρες με κάποιον πίσω.
 
Last edited:

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άνδεις ξανά
χα χα, δίκιο έχεις! αλλά συνήθως μέχρι τα 2 που λέει η elbono έχουν ηρεμήσει με το τρέξιμο. όσον αφορά το φαγητό εξαρτάται απ' τον προορισμό, καλό είναι πάντως να λαμβάνεται υπόψη σαν παράγοντας ευκολίας/δυσκολίας. σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πάντως, βρίσκεις αρκετά πιάτα για ένα 2χρονο.
για το αν θυμούνται ή όχι κι αν είναι αυτός ο λόγος για να τα πάρεις μαζί σου, αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση :)
 

elbono

Member
Μηνύματα
190
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ονειρεμένο Ταξίδι
?????
σας ευχαριστω κ για τις προτασεις κ για το χρονο σας!!!η μικρη αγαπα τα ταξιδια οσο εμεις!να μεινει πισω για να παω εγω διακοπες αποκλειεται αφηστε που ακομα θηλαζει οπτε κ δεν μπορω να την αφησω κ διατροφικα ειμαστε ασφαλεις!!!τρωει οτι τρωμε κοχι αλεσμενα καποιες ιδιαιτεροτητες εχουμεαλλα μπορουμε να τις αποφυγουμε!!

τωρα για τις μετακινησεις η αληθεια ειναι οτι θελουμε να αποφυγουμε το αμαξι,ισως μονο για καποια ημερησια!!εγω κλινω προς βερολινο,ο συζυγος επιμενει για στουτγκαρδη κ περιοχη μοζελ!σιγουρα θα εχουμε καροτσιμαζι μας,μαρσιπο που τον λατρευει κ μας αρεσει αν γυρναμε την πολη με ποδηλατα!
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άνδεις ξανά
Κάπου είδα ταξ. ιστορία στο φόρουμ Αλσατία με μικρό παιδάκι, πολύ αναλυτική. Αν θέλεις δες την μήπως πάρεις ιδέες για το ταξίδι σας.
Αν είναι καλόβολη στο φαγητό θα μπορεί να φάει αρκετά πράγματα αποφεύγοντας μόνο τα πολύ βαριά φαγητά κλπ. Αν το οργανώσετε τελικά πες μας λεπτομέρειες!
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Στη Γερμανία μπορείτε να νοικιάσετε και ποδήλατο με θέση για παιδάκι! Δεν ξέρω για τις εξοχές του Μόζελ, αλλά στο Βερολίνο σίγουρα θα βρείτε (άσε που το Βερολίνο είναι φανταστική πόλη για να τη γυρίσεις με ποδήλατο). Απλά να κάνετε μια έρευνα στο ίντερνετ και να επικοινωνήσετε με αυτόν που θα σας νοικιάσει το ποδήλατο εκ των προτέρων, για να διασφαλίσετε το καθισματάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε από τον ξενοδόχο σας να το κανονίσει για εσάς.

Τώρα η Στουτγκάρδη, για να λέμε την αλήθεια, και πολύ ωραία πόλη δεν είναι. Αλλά συνδυάζεται - εκτός του Μόζελ - και με Esslingen, Tübingen κλπ. που είναι πολύ όμορφες πόλεις και επίσης έχει δρόμους του κρασιού στα πέριξ. Δεν ξέρω πώς έχει τύχει και τις τελευταίες μέρες όλο αναφέρονται οινοπαραγωγικές περιοχές (Αλσατία, Τοσκάνη, κοιλάδα Μόζελ) ως ιδανικοί προορισμοί με παιδί. Το κακό είναι ότι δε μπορείς να δοκιμάσεις όσα κρασιά θέλεις (τουλάχιστον η μαμά όταν θηλάζει και όποιος οδηγεί). Εγώ τουλάχιστον, που πήγα με μωρό στην Τοσκάνη, το έχω απωθημένο και θέλω να επιστρέψω μόνο και μόνο για ν' αναπληρώσω τις χαμένες οινοποσίες :p...
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Το Βερολίνο θεωρώ ότι είναι ιδανικό για μικρό παιδί οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου κι άμα θες εσύ θα πείσεις και το σύζυγο ;).
Πλατιά πεζοδρόμεια για το καρότσι,υπέροχα πάρκα με παιδικές χαρές.Σου προτείνω το πάρκο πίσω από το παλάτι Σαρλότενμπουργκ με λιμνούλες,πάπιες και μία απίθανη και πρωτότυπη παιδική χαρά.Επίσης μπορείτε πανέυκολα να πάτε μέχρι το Πότσδαμ όπου η μικρή θα ξετρελαθεί με το πράσινο και τις λίμνες,εδώ κυλίστηκα εγώ στο γρασίδι φαντάσου η μικρούλα σας!Και σίγουρα θα βρει παρέα!
 

elbono

Member
Μηνύματα
190
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ονειρεμένο Ταξίδι
?????
πωπω τι ωραιες ιδεες!!!!ο συζυγος οινολογος γεωπονος με σερνει γιακρασοταξιδια!!!τοσκανη πηγαμε μαζι αλσατια μονος του !ε τωρα λεει ας παω μοζελ με τις γυναικες μου,αλλα μπορω να τον πεισω!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Η δική μου εμπειρία είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες. Εμείς πήγαμε πέρυσι στην βόρεια Ιταλία στην περιοχή των λιμνών Κόμο και Ματζόρε με την 1.5 έτους κόρη μας. Θεωρούσα ότι μια μεγάλη πόλη θα μας κουράσει με το καρότσι, τις συγκοινωνίες και το πολύ περπάτημα. Έτσι επιλέξαμε μια περιοχή με πολύ ωραία φύση και αρκετές διαδρομές με το αυτοκίνητο. Σκόπιμα αποφύγαμε το Μιλάνο. Βέβαια όλο το εγχείρημα είχε κάποιους περιορισμούς όπως:
- Τα πράγματα που θα βλέπαμε σε 4 - 5 ημέρες τα είδαμε σε 9.
- Οι διαδρομές με το αυτοκίνητο ήταν μικρές και με αρκετές στάσεις.
- Η μικρή κοιμόταν για μεσημέρι είτε στο αυτοκίνητο είτε σε κάποια στάση στο καρότσι.
- Τις περισσότερες μέρες έφαγε εύκολα κάτι απ' έξω αλλά για σιγουριά είχα και μερικά βαζάκια με έτοιμο φαγητό μαζί.
- Μοιράσαμε τα βράδια μας σε δύο μόνο ξενοδοχεία για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του κουβαλήματος.
Οι τελική μας εντύπωση είναι ότι η μικρή δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, αντίθετα ήταν πολύ χαρούμενη που είμασταν όλοι μαζί και της αφιερώναμε πολύ χρόνο. Αλλά ούτε και εμείς κουραστήκαμε, αντίθετα κάναμε πολλά πράγματα λίγο πιο χαλαρά από το συνηθισμένο και περάσαμε υπέροχα.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άνδεις ξανά
Κι εμένα δε μου φαίνεται απαγορευτικό το ταξίδι στας εξοχάς, αρκεί η μικρή να μη ζαλίζεται στο αυτοκίνητο, πράγμα όμως που δυστυχώς δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων.
Επίσης στην εξοχή τα παιδιά βρίσκουν περισσότερα πράγματα του ενδιαφέροντός τους και είναι και πιο εύκολο για τους γονείς απ' ότι σε μια μεγάλη πόλη γιατί υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι, αυτοκίνητα, κλπ.

Κάτι που συνειδητοποιήσαμε φέτος, ανεξαρτήτως προορισμού, είναι ότι είναι πολύ ωραία τα ταξίδια με φίλους με παιδιά, αρκεί να υπάρχει καλή συνεννόηση και σχετική ανεξαρτησία. Κι αυτό γιατί τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα αξιοθέατα, όσο για να παίζουν και κυρίως μαζί με άλλα παιδιά. Επίσης είναι και για τους γονείς πιο ευχάριστο. Διευκολύνει και σε κάποια θέματα καθώς η παρέα είναι ευκολότερο να σπάσει. Αν ας πούμε πάω με τον άντρα μου και τη μικρή κάπου κι ενδιαφέρομαι να μπω σε ένα μουσείο που δεν ενδείκνυται για τη μικρή+ο άντρας μου δεν ενδιαφέρεται, απλώς δε θα μπω για να τους κάνω παρέα. Αν όμως είμαστε παρέα, όσοι ενήλικες ενδιαφέρονται πηγαίνουν κι οι υπόλοιποι κάνουν κάτι άλλο με τα παιδιά.

Ωστόσο, η ιδέα για γύρους της πόλης με ποδήλατα και καλαθάκι είναι σούπερ, αν στη μικρή αρέσει το ποδήλατο!

Όταν η μαμά θηλάζει όλο και κάτι μπορεί να δοκιμάσει από κρασιά στις κατάλληλες ώρες ;) Καλά, να δοκιμάσει, όχι να πιει.

Mariath ωραίο το ταξίδι σας! Πού πήγατε, τι κάνατε, τι έκανε η μικρή μέσα στη μέρα, πες τα όλα! :)

Για το φαγητό μην αγχώνεστε για τα 2χρονα, υπάρχουν πολλά πράγματα να φάνε. Εμείς αν δεν είμαστε σίγουροι, παραγγέλνουμε 2 πιάτα για εμάς τα οποία να είναι υποψήφια να φάει κι εκείνη (χωρίς περίεργες σάλτσες, σκληρά κρέατα και τρόφιμα που δεν έχει ξαναφάει), τρώει ό,τι θέλει από αυτά κι αν χρειαστεί ξαναπαραγγέλνουμε κάτι (συνήθως δε χρειάζεται). Την υπόλοιπη μέρα, φρούτα, γιαούρτια, γάλα και ό,τι άλλο νομίζουμε, πολλά από τα οποία τα ψωνίζουμε εκείνη τη στιγμή από σούπερ μάρκετ ή φούρνο κλπ.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom