Φινλανδία ταξίδι στη Φινλανδία

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Kαλα να περνατε!Μακαρι,να μπορουσα και εγω να μεινω μονιμα ,σε μια χωρα της Β. ή Δυτ Ευρωπης,ποιος δεν θα το ηθελε!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειναι πολυ ευχαριστο να βλεπεις ανθρωπους να κανουν τ' ονειρα τους πραγματικοτητα. Καλα να περνατε κι ολα να σας πηγαινουν θετικα...
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Από τη μακρινή και χιονίσμένη (εδώ και καιρό) Φινλανδία, καλησπέρα σας!!!
....
Υ.Γ.4 Αν θέλετε να διαγράψετε το πόστ μου κάν'τε το... Εγώ ότι είχα να πω το είπα και νιώθω 2 φορές ευτυχισμένος...
ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο για αυτά που αναφέρεις τόσο..έξω από τα δόντια. Εγω για τους δικούς μου λόγους έπαψα πια να τα αναφέρω όλα αυτά, διότι έπεσαν κάποιοι να με φάνε. Και κουράστηκα πια να ασχολούμαι. Άποψή τους, άποψή μου... Το ποιός τελικά έχει δίκιο και ουσιαστικά καλύτερη ποιότητα ζωής, το δείχνουν τα αποτελέσματα.
Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο σε ό,τι κάνεις!:xmas_wink:
 

gnikolakak

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Χαίρομαι για τα νέα σου dimpap, και πολλα συγχαρητήρια που έβαλες μπροστά το όνειρο και δεν κάνεις πίσω.
ευχομαι να συνεχίσεις δυνατά ακομη κι αν έρθουν δυσκολίες.


Σε προσκαλώ στο mofeu.eu, οπου εχουμε κανει μια μικρή παρέα απο Έλληνες που σχεδιάζουν να πάνε, ή ειναι ήδη στο εξωτερικό, και μοιραζόμαστε εμπειρίες και συμβουλές.
Τα περισσότερα μέλη εχουν (ή θελουν να αποκτήσουν) σχέση με Ολλανδία, αλλα θα βρεις και αλλους απο Βέλγιο, Αυστρία, κ.ά.
Mofeu / Forum / Nederlands Forum/ Ελληνικό Forum

Mofeu.eu
Pabas σε ευχαριστώ πάρα πολύ . Βλέπω ότι αυτό το forum αναπτύσσεται και σε άλλες χώρες εκτός από Ολλανδία και Βέλγιο και είναι πολύ χρήσιμο ! :clap:
 

ANADIR

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Από τη μακρινή και χιονίσμένη (εδώ και καιρό) Φινλανδία, καλησπέρα σας!!!

το πόστ μου κάν'τε το... Εγώ ότι είχα να πω το είπα και νιώθω 2 φορές ευτυχισμένος...
:clap::clap::clap:Χαρηκα πολυ οταν διαβασα το κειμενο σου κ μου εδωσες ελπιδα γιατι κ εγω με τον αντρα μου σκεφτομαστε να φυγουμε μονιμα για φινλανδια για ενα καλυτερο μελλον.Το ψαχνουμε απο το Καλοκαιρι αλλα επειδη οι πληροφοριες που περνουμε (ειτε απο το ιντερνετ ειτε απο γνωστους που πηγαν )ειναι αντιφατικες θα θελαμε καποιες πληροφοριες σχετικα με τις αδειες κ γενικοτερα οτι νομιζετε οτι θα μας φανουν χρησιμες.
ευχαριστω πολυ να πενατε καλα!!!! :D
 

ANADIR

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Από τη μακρινή και χιονίσμένη (εδώ και καιρό) Φινλανδία, καλησπέρα σας!!!

Επιτέλους, μετά από τόσους μήνες αναμονής, έφτασε η ώρα που θα σας "διηγηθούμε" όλα όσα συναντήσαμε σε αυτό το ανεπανάληπτο και πάνω απ' όλα, αναγκαίο ταξίδι!
Λέω να μπω κατευθείαν στο θέμα. Βλέπετε είχαμε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και δεν κρατιέμαι... (Σημ: Μάλλον θα αργήσω να ξαναγράψω!!)

Υ.Γ.4 Αν θέλετε να διαγράψετε το πόστ μου κάν'τε το... Εγώ ότι είχα να πω το είπα και νιώθω 2 φορές ευτυχισμένος...
Γεια σας!!!!
ειμαστε ο Κωστας κ η Αννα!!!! :love2:
Εδω και 2 μηνες εχουμε διαβασει ολα τα κειμενα που εχετε γραψει για το ποσο πολυ θελατε να πατε στην φινλανδια κ που τελικα το καταφερατε!!!:clap:
Ειμαστε κ εμεις στην ιδια θεση,εχουμε κ εμεις την ιδια λαχταρα να φυγουμε απο την ελλαδα αφου δεν εχουμε κανενα μελλον εδω κ να μεινουμε μονιμα φινλανδια.
Διαβασαμε ολες αυτες τις χρησιμες πληροφοριες που γραψατε αλλα θα θελαμε κ καποιες πληροφοριες ακομα αν σας ειναι ευκολο σχετικα με τις προυποθεσεις που χρειαζονται για να μας δεκτουν κ ποσο διαρκει η αναμονη απαντησεις.Αυτο ειναι το προβλημα μας για να ξερουμε ποσα χρηματα θα χρειαστουμε μεχρι να μας απαντησουν γιατι εμεις δεν εχουμε μηνιαια εσοδα.Κ γενικοτερα οτι πληροφοριες πιστευετε πως θα μας χρειαστουν θα μας βοηθουσατε πολυ.
ευχαριστουμε για το χρονο σας ελπιζω να δειτε το μυνημα μας κ να μας απαντησετε.:)
 

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Να ρωτήσω κάτι. Πολικό Σέλας από ποιες πόλεις της Φιλανδίας μπορεί να δει κανείς?
Θέλω να ταξιδέψω Σκανδιναβικές χώρες μόνο και μόνο γι' αυτό το θέαμα/φωτογράφιση.
 

Oioanna

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία..Φινλανδία...
Dimpap, σου εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα στη Φινλανδία...Θα ήθελα πολύ να ήμουν εκεί...

Παρόλο που τελευταία μιλούσα με μια κοπέλα από εκεί και μου έλεγε ότι οι Φινλανδοί είναι εξαιρετικά αντικοινωνικοί και μελαγχολικοί. Δε νομίζω όμως να είναι όλοι έτσι.
Βέβαια και στην κατά τους άλλους ιδανική χώρα να ζεις ίσως να μην είναι για σένα και τον χαρακτήρα σου.

Βλέποντας όμως το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα που ζω την αθλιότητα του πιο έντονα τώρα στο Λύκειο,(το χειρότερο όμως είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από το σύστημα που μας συμφέρει να τα κρύβουμε όλα πίσω από αυτό, αλλά είναι οι ίδιοι οι καθηγητές που το στηρίζουν...) δεν μπορώ να μείνω άλλο εδώ. Και αν ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα...

Δεν κατακρίνω κάθε προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα από κάποιους καθηγητές, από κάποιους "αγανακτισμένους" τώρα, κάποιους ανθρώπους...

Όμως δεν μπορώ να συμβιβαστώ άλλο με αυτό που μου "προσφέρει" αυτή η χώρα...(όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται σε κάποιους)
 

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Μια βδομάδα στη Φιλανδία.
Σκέφτομαι μελλοντικά να ταξιδέψω.
Σε ποιες πόλεις μπορεί να πάει κανείς σε 7 μέρες, ποια εποχή και από που μπορεί να δει πολικό σέλας.
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Αγαπημένη Gloriana!Πρώτον να σε διαβεβαιώσω πως η Φινλανδία είναι ένας παραμυθένιος προορισμός.(για τα δεδομένα μου βέβαια) Ταξίδεψα φέτος τον Φλεβάρη για 8 μέρες και βασικό στόχο να δω αυτό το ανεπανάληπτο φαινόμενο που λέγεται βόρειο σέλας (aurora borealis).Επισκέφτηκα στο σύνολο 3 πόλεις-Ελσίνκι-Ροβανιέμι-Σάλας(το τελαυταίο πιο πολυ χωριό είναι παρά πόλη). Για να μην μακρυγορώ για να δεις το βόρειο σέλας χρειάζεται αρκετή τύχη.Δεν παίζει ρόλο η εποχή όπως συχνά ακούγεται,πράγμα που μου το διαβεβαίωσαν οι ίδιοι οι Φινλανδοί,αλλά τα καιρικά φαινόμενα.Τί εννοώ? Κάθε εβδομάδα η μετεωρολόγική υπηρεσία της Φινλανδίας ανακοινώνει δελτίο ειδικά για το ΒΣ.Υπάρχει βαθμίδα από το 0 εως το 9 γαι το πόσο ευδιάκριτο θα είναι.Για παράδειγμα αν είναι στο 7 θα φανεί καθαρά αλλά όχι με το πράσινο πέπλο.Αν είναι στο 3 δεν θα φανεί σχεδόν καθόλου κοκ.Για το πού θα είναι η βαθμίδα κάθε φορά εξαρτάται αποκλειστικα και μόνο από τον καιρό και κατ'επέκταση από τον Θεό !!χαχα Τώρα οι περιοχές από τις οποίες φαίνεται το σέλας είναι κυρίως οι περιοχές της Λαπωνίας (βόρεια δηλαδή) χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πιθανότητες να το δείς από αλλού.Εγώ είχα την τύχη να το δώ:D:D:D:D:D:D ω ναι (!!!!) από το Salla περιοχή ακόμα πιο βόρεια από Ροβανιέμι και η βαθμίδα ήταν στο 7!Βασική προυπόθεση που ξλέχασα να αναφέρω είναι να βρίσκεσαι σε μέρος όσο γίνεται πιο σκοτείνο.
Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιήσεις αυτό το ταξίδι !!! Όποια άλλη απορία εδώ είμαστε :p
 

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Το ταξίδι δεν το έχω καν σχεδιάσει. Στο μυαλό μου είναι φυσικά το Ελσίνκι, Lahti, Turku Tampere. Με έριξες λίγο για το σέλας (εγώ γιατί το ξέρω πολικό?χαχχαα) θέλω σαν τρελή να το δω και θα απογοητευτώ αν κάνω ένα ταξίδι και ΔΕΝ.
Πες μου σε παρακαλώ τι σου άρεσε και τι κάνει τη χώρα παραμυθένιο προορισμό. Με τον καιρό τι παίζει? Οι χαμηλές θερμοκρασίες αντέχονται?
Για καλοκαίρι το συζητώ να πάω, να μπορώ να περπατήσω να μην παγώσω!!!

(Άσχετο, αν πας Φινλανδία παίζει και Αγ. Πετρούπολη που είναι κοντά)
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Το λένε και πολικό δεδομένου ότι παρατηρείται κυρίως στις πολικές περιοχές.Σόρυ αν σε απογοήτευσα αλλά αυτή είναι η αλήθεια:( Τώρα αν θες τοοοοόσο να το δείς να επισκεφθείς την πόλη Inari αλλά υπόψην βρίσκεται πολύ βόρεια,ιδίως σε σχέση με τις πόλεις που μου ανέφέρες πως θες να επισκεφθείς.Για να καταλάβεις Ελσίνκι-Ροβανιέμι(το οποίο βρίσκεται κεντρική Φινλανδία) με το τρένο κάνει 10 ώρες...
Επειδή είμαι φυσιολάτρης για τα γούστα μου η Φινλανδία είναι παραμυθένια! Εκτάσεις απέραντου λευκού,λιμνές παγωμένες παντού και γύρω γύρω εκατομμύρια χιονισμένα έλατα !!! Φαντάσου...;) Επικρατεί απόλυτη ηρεμία και γενικά ακόμα και στις αστικές περιοχές οι ρυθμοί ζωής είναι πολύ low...Όσον αφορά τις θερμοκρασίες τώρα...ναι είναι ένα θέμα.Μπορεί από -5 να πέσει την επόμενη μέρα στους -30.Αντέχεται αλλά με πολύ πολύ καλά ισοθερμικά και ειδικό ρουχισμό για τέτοιες θερμοκρασίες.Τώρα αν θες να πας καλοκαίρι τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα(από θέμα θερμοκρασίας).Όποια εποχή και να πάς βασικά η Φινλανδία έχει πολλά να σου δείξει.Αυτό εξαρτάται από το πόσο είσαι ανθεκτική στο κρύο! Αν λοιπόν δεν είσαι προτίμησε το καλοκαιράκι:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.932
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom