Φινλανδία ταξίδι στη Φινλανδία

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
VISA

εννοειται οτι χρειαζεται βιζα για να μπεις στη ρωσια. δεν βγαινει στα συνορα και καλο ειναι να την βγαλεις απο την πρεσβεια στην ελλαδα .στα συνορα σιγουρα δεν βγαζουν .στη φιλανδια ισως μπορεσεις να βγαλεις σε τουριστικο γραφειο που κανει εκδρομες στη ρωσια ,αλλα δεν ξερω ποσες μερεσ χρειαζεται και ποσο κανει ....
 

splusm

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ταξίδι-Όνειρο
Wild Africa/ C. America
Καποιος τακτικος επισκεπτης ή γνωστης της Φινλανδιας μπορει να προτεινει καποια μερη ( πολεις , χωρια , λιμνες βουνα ξερω γω) ιδιαιτερου φυσικου καλους ή ειδικου ενδιαφεροντος , ή δραστηριοτητες ( πχ. σαουνα,βαρκαδα σε λιμνη) που δεν πρεπει να παραλειφθουν απο μια επισκεψη σε αυτη τη χωρα;

ευχαριστω
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
εννοειται οτι χρειαζεται βιζα για να μπεις στη ρωσια. δεν βγαινει στα συνορα και καλο ειναι να την βγαλεις απο την πρεσβεια στην ελλαδα .στα συνορα σιγουρα δεν βγαζουν .στη φιλανδια ισως μπορεσεις να βγαλεις σε τουριστικο γραφειο που κανει εκδρομες στη ρωσια ,αλλα δεν ξερω ποσες μερεσ χρειαζεται και ποσο κανει ....
Αν πας για σύντομη επίσκεψη με "κρουαζιέρα", δε χρειάζεσαι Visa:
Visa-Free Entry for Cruise Passengers. Russian Visa Regulations. Information on Russia Visas.
 

LET IT BE

Member
Μηνύματα
8
Likes
1
Γεια σας!!!!
ειμαστε ο Κωστας κ η Αννα!!!! :love2:
Εδω και 2 μηνες εχουμε διαβασει ολα τα κειμενα που εχετε γραψει για το ποσο πολυ θελατε να πατε στην φινλανδια κ που τελικα το καταφερατε!!!:clap:
Ειμαστε κ εμεις στην ιδια θεση,εχουμε κ εμεις την ιδια λαχταρα να φυγουμε απο την ελλαδα αφου δεν εχουμε κανενα μελλον εδω κ να μεινουμε μονιμα φινλανδια.
Διαβασαμε ολες αυτες τις χρησιμες πληροφοριες που γραψατε αλλα θα θελαμε κ καποιες πληροφοριες ακομα αν σας ειναι ευκολο σχετικα με τις προυποθεσεις που χρειαζονται για να μας δεκτουν κ ποσο διαρκει η αναμονη απαντησεις.Αυτο ειναι το προβλημα μας για να ξερουμε ποσα χρηματα θα χρειαστουμε μεχρι να μας απαντησουν γιατι εμεις δεν εχουμε μηνιαια εσοδα.Κ γενικοτερα οτι πληροφοριες πιστευετε πως θα μας χρειαστουν θα μας βοηθουσατε πολυ.
ευχαριστουμε για το χρονο σας ελπιζω να δειτε το μυνημα μας κ να μας απαντησετε.:)
Μπραβο στα παιδια που το αποφασισαν και πηγαν,μπραβο και σε σας,Κωστα και Αννα,κι εγω θελω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να φυγω....να πεισω τη συζυγο μου μενει:(
Ειχατε καποιο νεο απο το μελος dimpap?
 

dimpap

Member
Μηνύματα
9
Likes
18
Hyva ilta Suomessa!!! = Καλησπέρα σας από τη Φινλανδία!!!


Και ναι!!
Μετά από πάρα πολύ καιρό σιωπής, επανερχόμαστε δριμύτεροι και πολύ πιο διαβασμένοι για να σας μεταφέρουμε τη συνέχεια των εντυπώσεων μας από την πανέμορφη και μοναδική χώρα των 1000 λιμνών, τη Φινλανδία!!
(Βλέπω πάντως ότι κάθε φορά που λείπω εγώ, ξεφεύγει το θέμα και εκτροχιάζεται άλλοτε χρήσιμα κι άλλοτε πάλι ανώφελα, με διάφορα παράσιτα (βλ. tsimpidi :lol:)!! Μα δεν υπάρχει κάποιος να διαγράφει τα spam και τα troll??:bleh:)

Τέλος πάντων.
Εγώ εμφανίστηκα (επιτέλους) για να σας περιγράψω το υπόλοιπο μέρος των εμπειριών μας, ως μόνιμους πια κατοίκους αυτής της τόσο οργανωμένης και φιλικής χώρας, που από την πρώτη στιγμή, μας βοήθησε να οργανωθούμε και άρα, να αφομοιωθούμε με τον εγχώριο πληθυσμό της!!
Ίσως εκπλαγείτε με ό,τι γράψω αλλά πάμε από το καλό στο καλύτερο!!
Για να απαντήσω και σε μερικά ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω, λέω αυτή τη φορά να σας περιγράψω τις διαδικασίες με τις οποίες μπορεί κάποιος να γίνει μόνιμος κάτοικος, να βρει εργασία, σπίτι, να μάθει τη γλώσσα κοκ.
Και λέω να μπω και τώρα κατευθείαν στο θέμα!

Καταρχήν, θα πρέπει να απευθυνείτε, με την ταυτότητά σας, στη Φινλανδική πρεσβεία της Αθήνας (Χατζηγιάννη Μέξη 5 - Κολωνάκι) για να ζητήσετε πληροφορίες και να μάθετε αναλυτικά ποια είναι τα χαρτιά που χρειάζονται καθώς και για να μεταφράσετε ορισμένα έγγραφα στα φινλανδικά, που μπορεί να σας χρησιμεύσουν για εξεύρεση εργασίας (π.χ. απολυτήριο λυκείου, τίτλοι σπουδών ΑΕΙ ή ΤΕΙ, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, διπλώματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής κοκ)

Όσοι είναι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα) και μείνουν για διάστημα μικρότερο από 3 μήνες, δεν χρειάζονται προσωρινή άδεια παραμονής πριν φύγουν από τη χώρα τους.
Αφού εσείς σκοπεύετε να μείνετε παραπάνω από 3 μήνες, θα πρέπει επιπλέον να κάνετε στην πρεσβεία αίτηση για άδεια παραμονής και εργασίας.
Πρέπει επίσης να βγάλετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι να καλύπτεστε από τα δημόσια νοσοκομεία της ξένης χώρας. Ανάλογα με το που είστε ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, Δημόσιο) πρέπει να πάτε με στην υπηρεσία και να βγάλετε δωρέαν την κάρτα. Ξεθάψτε βιβλιάρια υγείας και τσεκάρετε ότι είναι θεωρημένα.

Όταν είναι να αναχωρήσετε, πάρτε μαζί την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας, τα μεταφρασμένα χαρτιά που έχουν να κάνουν με σπουδές και εργασία, τις άδειες παραμονής και εργασίας από τις φινλανδικές πρεσβείες στην Αθήνα, την κάρτα υγείας ακόμα και το δίπλωμα οδήγησης.
(Σημ. Στη δική μας περίπτωση, μόλις φτάσαμε στη Φινλανδία, δέχτηκαν απλώς την ταυτότητά μας (τις καινούργιες ταυτότητες, όχι τις κομμένες). Εμείς όμως σας προτείνουμε να έχετε μαζί και διαβατήριο, μήπως και δεν δεχτούν την ταυτότητα, ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία.)

VISAδε χρειάζεται!!

Όσο για το πόσα χρήματα αρκούνε? Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να μεταφέρετε τουλάχιστον 5.000 ευρώ στο λογαριασμό που θα ανοίξετε, αλλά μην ανησυχείτε. Το δύσκολο δεν είναι τόσο το πόσα θα ξοδεύετε αλλά το να καταφέρετε πάρετε την άδεια παραμονής!! Και θα εξηγηθώ παρακάτω!!

(Σημ. Ακόμα και να μην μπορούσα να βοηθήσω, μπορώ να σας πω πως, αν έρθετε εδώ, θα τα βρείτε σιγά σιγά και το κράτος θα σας φροντίσει!!
Μη πανικοβάλλετε επειδή δε μιλάτε φινλανδικά!! Όλες οι υπηρεσίες εδώ έχουνε προσωπικό που μιλάει αγγλικά και ξέρουνε πως να βοηθήσουν!!)
Πάμε τώρα στην άφιξη.

Με το που φτάσετε στη Φινλανδία, θα πάτε σ'ενα αστυνομικό τμήμα να δηλώσετε τα στοιχεία σας και να γραφτείτε στον πληθυσμό και κατόπιν θα σας δωθεί λογαριασμός τράπεζας. Αν δε σας δωθεί, θα ανοίξετε εσείς.
Αμέσως μετά, όποιος από την οικογένεια θέλει να δουλέψει, θα πάει στο φινλανδικό γραφείο ανεργίας, όπου θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Τι εννοώ διαδικασίες??
Μετά την εγγραφή στο γραφείο ανεργίας, το κράτος για 3 χρόνια (και σε ειδικές περιπτώσεις για 5 χρόνια) στέλνει τον άνεργο ή τους άνεργους σε μαθήματα εκμάθησης της φινλανδικής γλώσσας, 5 ώρες την ημέρα.

Εννοείται ότι τα μαθήματα είναι δωρεάν για όσους θέλουν να εργαστούν ή να σπουδάσουν και, αν τα έσοδα της οικογένειας είναι αρκετά χαμηλά, το κράτος δίνει επιδότηση 500 ευρώ το μήνα για αυτά τα 3 (ή 5) χρόνια όπως και ορισμένες διευκολύνσεις στο ενοίκιο!! (Σημ.: Επειδή το μάθημα γλώσσας είναι 5 ώρες, θεωρούν ότι δεν μπορείς να δουλέψεις όσο τη μαθαίνεις. Γι'αυτό και τα 500 ευρώ είναι βοήθημα γι'αυτό το χρονικό διάστημα!!)

Ως πολίτες προερχόμενοι από κράτος-μέλος της Ε.Ε, για 3 μήνες, δε θα χρειάζεστε ειδική άδεια διαμονής, ούτε ειδική άδεια εργασίας και μπορείτε, αν θέλετε, να δουλεύετε και να διαμένετε ελεύθερα.

Μόλις περάσουν οι 3 νόμιμοι μήνες παραμονής, θα πρέπει να πάτε πάλι σ'ένα αστυνομικό τμήμα ή στην υπηρεσία μετανάστευσης να δηλώσετε τους λόγους που θέλετε να γίνετε μόνιμοι κάτοικοι.
Οι πιθανοί λόγοι είναι τρεις: 1. Να βρείτε δουλειά. 2. Να σπουδάσετε 3. Να συγγενέψετε με ένα φινλανδό ή μία φινλανδή κάτοικο (π.χ. γάμος)

Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή την εύρεση εργασίας, θα πρέπει να αποδείξετε στην αρχή ότι μπορείτε να αυτοσυντηρηθείτε και κατόπιν, να δείξετε ότι έχετε στοιχειώδη γνώση για τα φινλανδικά ήθη και έθιμα, την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας (π.χ. αν δεν έχετε αρκετά χρήματα στο τραπεζικό σας λογαριασμό για να ζήσετε τα 5 χρόνια μέχρι να ενταχθείτε στην κοινωνία ή αν δεν είστε νομιμόφρονες ή αν δεν έχετε βρει σπίτι ή αν δείξετε ότι δεν υπάρχει πρόοδος στην εκμάθηση της γλώσσας τότε δε θα σας τη δώσουν.)

Πάντως, αν υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την πάρετε και γενικώς, η διαδικασία γίνεται πολύ χρονοβόρα.

Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τότε θα σας δώσουν να συμπληρώσετε κάποια επιπλέον έγγραφα (π.χ. αίτηση για μόνιμη παραμονή, υπεύθυνη δήλωση για ικανότητα εργασίας, υπεύθυνη δήλωση για τόπο μόνιμης κατοικίας στη Φινλανδία κ.α.), θα ζητήσουν την κάρτα υγείας και το χαρτί της τράπεζας για να βεβαιωθούν ότι είστε σε θέση να δουλέψετε και να ζήσετε και, μετά από λίγες εβδομάδες, θα κάνουν δεκτό το αίτημά σας.

Με το που γίνετε πια μόνιμοι κάτοικοι, είστε πια και επίσημα εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας (ας το πούμε φινλανδικό ΟΑΕΔ) και έχετε το δικαίωμα σε μια σειρά από επιδόματα όπως επίδομα ανεργίας 800 ευρώ, που το παίρνετε μέχρι να βρείτε δουλειά, επίδομα κατοικίας που φτάνει σχεδόν το 80% του ενοικίου (άλλες φορές την κατοικία σας την παραχωρεί και το κράτος) κ.ο.κ.

Φυσικά αν δεν καταφέρετε να βρείτε δουλεία, θα πρέπει να συνεχίσετε με τα προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας που παρέχει (δωρεάν πάντα) η πολιτεία ή και να αρχίσετε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι με το επάγγελμα που ξέρετε.

Μόλις συμπληρώσετε 6 μήνες, ως μόνιμοι κάτοικοι πια, θα πάτε στην υπηρεσία μετανάστευσης να πάρετε έναν προσωπικό κωδικό ταυτότητας που είναι αναγκαίος για την καταβολή του μισθού, για τραπεζικές συναλλαγές, για την εφορία, για αίτηση συνταξιοδότησης και γι' άλλες ακόμα παροχές.

Θα πρέπει επίσης, μετά τους 6 μήνες, να υποβάλλετε φορολογικές δηλώσεις κι άρα να πληρώνετε φόρο εισοδήματος και να δηλώνετε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία και εισοδήματα. Για να γίνει αυτό, θα πάτε σ' ένα τοπικό φορολογικό γραφείο για να πάρετε τη λεγόμενη κάρτα φόρου, με την οποία θα υπολογίζεται ο φόρος που πρέπει να πληρώνετε κάθε χρόνο αλλά και θα ελέγχεται από τον εκάστοτε εργοδότη.

Όσοι καταλήξετε και βρείτε τη δουλεία που σας ταιριάζει, θα πρέπει να έχετε να έχετε έτοιμο ένα CV στα αγγλικά (για το οποίο υπάρχουν πολλά υποδείγματα στο Ίντερνετ!) στο οποίο θα ξεκινάτε από τις πιο πρόσφατες σπουδές και θα καταλήγετε στις λυκειακές. (Εννοείται να έχετε στο χέρι σας ΟΛΑ τα χαρτιά που δείχνουν τα προσόντα και τις σπουδές σας.)
Θα σας ζητηθεί και μία επιστολή στην οποία θα αναφέρετε γιατί θέλετε να πάρετε αυτή τη δουλειά. (Μην περιοριστείτε μόνο στα απλά π.χ. "γιατί μ'αρέσει να εργάζομαι και να ερευνώ τις νέες τεχνολογίες:bleh:"!! Βάλτε ό,τι σάλτσα έχετε αλλά προσέξτε, όχι σάλια!! Μπορούν να καταλάβουν αν κάποιος είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση! Θέλουν παντού να υπάρχει αξιοκρατία!! Δεν τους νοιάζει αν είναι Φινλανδός ή ξένος, αλλά να έχει τα προσώντα και προπαντων, να μιλάει καλά τη γλώσσα τους!!

Πάμε τώρα και στο θέμα του καιρού.
Είναι αλήθεια ότι το χειμώνα, οι συνθήκες και το κλίμα είναι σχετικά δύσκολες. Έχει ερμηνευτεί ιατρικά η αυξημένη τάση αυτοκτονιών στις βόρειες χώρες. Και η εξήγηση είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός (κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, γιατί μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες όπως η ψυχοσύνθεση του ατόμου, γονιδιακές τάσεις προς ψυχικές ασθένειες κλπ).
Πρόσφατα συζητούσα με μερικούς Φινλανδούς σε μια συγκέντρωση. Όλοι καταλήγουν και παραδέχονται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι το σκοτάδι. Αυτό τους κάνει μελαγχολικούς και ψυχρούς. Αυτό μας επηρέασε και 'μας λίγο στην αρχή, αλλά για 'μας τους νότιους είναι φυσιολογικό.

Όσον αφορά στις αυτοκτονίες θα σας μεταφέρω τα λεγόμενα τους πάνω στο θέμα:

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της απουσίας ηλιακού φωτός και της ψυχικής υγείας. Παλαιότερα είχαν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι που ανακαλύφθηκε φαρμακευτική αγωγή που αντιστάθμιζε την ψυχική κατατονία που προκαλούσε η έλλειψη έντονου ηλιακού φωτός.

Αυτή η αγωγή δεν δίνεται σε όλους αλλά ενημερώνονται για τα συμπτώματα από μικροί και όταν παρατηρήσουν ότι "νιώθουν αυτοκτονικοί" ζητούν την έναρξη της θεραπείας.

Φυσικά και αυτά, τώρα πια, δεν ισχύουν τόσο πολύ όσο παλιά.

Δεν φταίνε όμως αυτοί για την έλλειψη ήλιου.
Οπότε ούτε να τους κατηγορούμε μπορούμε, ούτε να το παραθέτουμε σαν επιχείρημα το γνωστό γυναικουλίστικο "κοιτάξτε τι έχουμε εμείς που δεν έχουν αυτοί" ή ''είναι καταδικασμένοι να ζουν έτσι'' (προφανώς δεν έχουμε να παραθέσουμε κάτι άλλο!!!)

Ως τόπος είναι πανέμορφος, αυτό κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί. Το φαινόμενο που συμβαίνει στην ατμόσφαιρα, ναι υπάρχει. Για κάποιους σαν εμάς όμως, δεν είναι αιτία μελαγχολίας ή στεναχώριας ή άλλες τέτοιες μπούρδες!! Είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια, απλά το αισθάνεσαι. Και είναι διαφορετικό κάθε εποχή. Το καλοκαίρι, με μόνο 6 ώρες νύχτα, είναι υπέροχο!!
Και η Ελλάδα είναι πανέμορφη, αλλά… hohoho… μέχρι εκεί.

Άνθρωποι που ενδεχομένως ζητάνε κάτι παραπάνω από αυτά, δυστυχώς δεν θα τα βρουν στην Ελλάδα. (Εννοώ πράγματα που τα ζητούν ως πρωταρχική ανάγκη και όχι απλά ως επιθυμία! Να είναι δηλαδή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να ζήσουν και όχι απλά το "καλό θα ήταν άμα τα είχαμε"!!)

Καθένας έχει τα κίνητρά του σ' αυτή τη ζωή, που τον οδηγούν στις ανάλογες κινήσεις και αποφάσεις που για άλλους μπορεί να φαίνονται τελείως λάθος.

Μην ακούτε και μην επηρεάζεστε από τις βλακείες ορισμένων καλοπερασάκηδων με την κακή έννοια.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, που επειδή κάποιοι και κάποιες ζουν με τις ώρες στις παρέες και περνάνε καλά, τους μπαίνει η "μηχανική" και "τεχνητή" εντύπωση ότι είναι τάχα... "αυθεντίες" και... "αστεράκια του λόγου" κι ότι όλα είναι "ωραία και καλά"!!!
Θα αναφέρω ένα τέτοιο χαρακτηριστικό «θηλυκό» παράδειγμα γιατί, από ότι έχω παρατηρήσει σε ιστοσελίδες, οι γυναίκες είναι οι πιο «επιρρεπείς» σε αυτές τις φανφάρες!!

(Ήθελα να ΄ξερα, γιατί πετάγονται κάποια ρεμάλια και κάποια μπάζα σαν τις πυγολαμπίδες, χωρίς να ξέρουν απολύτως τι τους γίνεται??)

Μία κλασική ελληνίδα της δεκάρας, θα κάθεται σε μία καρέκλα στη βεράντα, θα αγναντεύει τη φύση και εκστασιασμένη από αυτά, θα της φαίνονται όλα ρόδινα και ωραία!!
Έτσι λοιπόν, μπαίνει σε μια ιστοσελίδα και με τεχνητό τρόπο, αρχίζει την γνωστή τεχνητή ανάλυση, που δεν έχει απολύτως κανένα, μα κανένα αντίκρυσμα!!
Είναι καθαρά ο μηχανισμός μιας κακομοίρας, που κάθεται μπροστά σ'ενά pc και αρχίζει τη ρομποτική και μηχανική λογοδιάρροια!!

Είναι αυτό που λέμε, ο μονόλογος μιας τρελής και φαντασμένης που ονειροβατεί!!!

Από από την αρχή μέχρι και το τέλος των αναρτήσεων της, φαίνεται ότι είναι σε πλήρη σύγχυση και αφασία!!

Πάει στα κουτουρού, βάζει διάφορες λέξεις στο κουφιοκέφαλό της, τις πλάθει και μετά πετάει τις ασυναρτησίες της με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται εμπεριστατωμένες!!

Και μετά από αυτό "το μηχανισμό μετατροπής των ασυναρτησιών της σε γνώμες ειδικού", έχει τάχα και την ψευδαίσθηση ότι έβγαλε και συμπέρασμα!!

Κι ενώ είναι ασυναρτησίες, έτσι όπως τις κολλάει, σου φαίνονται απολύτως λογικές, πράγμα που σε νευριάζει και σε φέρνει στα όρια σου!!

Είναι λογικό για ένα απροσάρμοστο, που δεν της έχει τύχει καμία βαρβάτη αναποδιά, που κρέμεται από τα «γνωστά» των φίλων της, που ζει μεσ'στην παράνοια και το συννεφάκι της και που έχει μυαλό μόνο για κομμωτήρια να της φαίνονται όλα ρόδινα κι ωραία!!!

Της περνάνε από το κεφάλι διάφορες αναμνήσεις, παθαίνει εκστασιασμό και ενθουσιασμό (είτε από το παρελθόν της, είτε με τα νησιά, είτε με την ιστορία της ελλάδας) και με βάση μόνο αυτές, θεωρεί τις ανεπάρκειές της σαν «λογικές λύσεις»!!

Με συνδυασμό όλων των παραπάνω, της έχει δημιουργηθεί άνετα η εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να αντιμετωπίσουν όλοι τα πάντα εδώ!!!
(ΣΗΜ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!! ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΗΡΩΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ:bleh:!! ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ!!:roll:)

Για φανταστείτε λίγο, μια τελειόφοιτη αριστούχο της ιατρικής, μεσαίας τάξης, που απέχει από αυτή την τσουράπω έτη φωτός!!

Πώς θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του Ελλαδιστάν που ζει??

Θα πηγαίνει στις παραλίες των νησιών να βλέπει τη θάλασσα και το πέλαγος, όπως εκείνη με τον Αζώρ??

Θα κάθεται σε μια καρεκλίτσα τρώγοντας και φτύνοντας τα νυχάκια της???

Με τέτοιο ιατρικό κατεστημένο, μπορεί να δουλέψει στο ανύπαρκτο σύστημα υγείας της Ελλάδας???

Θα πρέπει να περιμένει 10-15-20 χρόνια να πάρει ειδικότητα και να φτιάξουν και οι συνθήκες???

Εδώ δεν μπορεί ούτε καν να κάνει δικό της ιατρείο, θα μπορεί να δουλέψει αξιοπρεπώς???

Κι αν τύχει και μπει, πώς θα μπορεί να κάνει τη δουλειά της??

Θα ζει με μισθούς πείνας???

Προφανώς όλα τα παραπάνω σε μία άσχετη φαίνοται τελείως λογικά μεσ’στο κουφιο το κεφαλάκι της και δεν βλέπει το παραμικρό!!

Λογικό είναι!!
Άμα δεν της έχει τύχει μέχρι τώρα καμιά βαρβάτη αναποδιά ή είναι ανεπαρκής, άχρηστη και το μυαλό της περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα, τι περιμένεις??

Είναι και πάλι ικανή να καταφύγει στις γνωστές γυναικουλίστικες μπιπ!!
Ότι μπορεί αμα θέλει να ανταπεξέλθει, ότι είναι ελληνίδα και πρέπει να μείνει εδώ για να βοηθήσει, ότι δεν είναι όλοι για εξωτερικό και θα πρέπει να περιμένει, μπας και φτιάξει το πράγμα γιατί δεν είναι η μόνη κι άλλες τέτοιες παρόμοιες γυναικοφαντασιώσεις!!!

Ξέρετε τι φαντάζομαι??
Ή αυτή θα ζει με τα λεφτά του μπαμπά ή θα μπήκε με μέσον κάπου ή θα ξελόγιασε κάποιον και θα κατάφερε να τον κάνει να τη σπιτώσει!!

Λογικό λοιπόν είναι να νιώθει καλυμένη και γι’αυτό θα κάθετε με τις ώρες στο μπαλκόνι ή στο δωματάκι και θα την περνάει είτε με περιοδικά, είτε με το τηλέφωνο, είτε με τον υπολογιστή!!

Επειδή είναι μια συνηθισμένη κοκότα που δεν έχει ανάγκη από κάτι παραπάνω, γιατί έχει μέτριο IQ, ζει στο βόθρο της και είναι ικανή να πετάξει 1.000.000 παπαρολογίες για να πείσει τους άλλους...
Νομίζοντας ότι όλα είναι υπέροχα και ωραία και νιώθοντας σαν να περπατάει σε ένα καταπράσινο λιβαδάκι…

Και θολωμένη από την «αρρώστια» που τη βαράει, μπαίνει σε ιστοσελίδες και γράφει ό,τι της καπνίσει!!!

Δεν λέει όμως κάποιος σ’ αυτό το βούρλο, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο εκείνη βλακωδώς νομίζει!!!

Άλλα βέβαια...

Τέτοια υποκείμενα έχουν μάθει να κρίνουν όλους κι όλα, καθάρα εκ του ασφαλούς και μόνο!!

Κάθονται σ'ένα pc, μασάνε τα νύχια τους, φτιάχνουν τα μαλλιά τους και σκέφτονται το ραντεβού με το κομμωτήριο!!!

Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλες έτσι.
Δυστυχώς, υπάρχουν και μερικά λυπηρά κεφάλαια της φύσης…

Πάμε τώρα στα δικά σας.

Το αν είστε έτοιμοι να φύγετε, εξαρτάται κυρίως από εσάς!!

Εγώ, για μία ολόκληρη δεκαετία(κακώς τόσο πολύ βέβαια), έψαχνα την κατάλληλη χώρα για να φύγω. Έλεγα ότι όλο θα αλλάξει η κατάσταση, θα πάμε προς το καλύτερο και θα βρεθούν ευκαιρίες. ΛΑΘΟΣ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Αν το έχετε ψάξει εις βάθος και είστε αποφασισμένοι να μεταναστεύσετε, κάν’ τε το εδώ και τώρα!! Σ’οποιαδήποτε χώρα έχετε βρει!!
Η νοσταλγία για οποιονδήποτε μένει σε ξένη χώρα, λογικό είναι να σας εμφανιστεί κάποια στίγμη.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να φεύγουν κάποιοι και να γυρνάνε πίσω μόνο και μόνο από λύπηση ή από συμπόνια, για να κάνουν τη χάρη και να εξομοιώνονται με ορισμένες βλαχούτσες και τούβλα!! (βλ. πάνω π.χ.)

Αγνοείστε τις κασσάνδρες, τους κινδυνολόγους και τις σειρήνες της κακομοιριάς και του ψευτορεαλισμού, κατατάξτε τους σε επίπεδα ωχετών και κάντε αυτό που λέει η συνείδησή σας!!

Όσον αφορά τη Φινλανδία, θα σας συνιστούσα να έρθετε το χειμώνα και να μείνετε για 2-3 μήνες, να ξεκινήσετε τις διαδικασίες εύρεσης εργασίας, να δείτε πώς είναι η χώρα, πόσο υποφερτό θα σας φαίνεται το κλίμα, τι ευκαιρίες υπάρχουν, τι δουλειές προσφέρονται και ότι άλλο εσείς θεωρείτε χρήσιμο!!

Αν δείτε ότι μπορείτε να ζήσετε και μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο ζωής σας, παρατήστε τα όλα και φύγετε από την Ελλάδα!!

Ένα σας λέω: ο μισθός της καθαρίστριας είναι γύρω στα 1600 ευρώ καθαρά! Να μιλήσω για τους πτυχιούχους??

Αλλά το θέμα είναι καταρχάς να βολευτείτε.

Σίγουρα σαν χώρα είναι πολύ καλύτερη και εννοείται ότι εσείς και τα παιδιά σας θα έχετε πολύ καλύτερο μέλλον!!
Αξίζει για όποιον δεν έχει άλλες συνθήκες να τον κρατάνε πίσω!!
Πόσο μάλλον για 'μας που έχουμε ήδη κλείσει 1 χρόνο εδώ και είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι!
(Σημ. Η μεγαλύτερη ευτυχία του ανθρώπου είναι να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα!!:))

Δεν μπορώ βέβαια εμείς να σας πούμε με μία λέξη «ελάτε!!» γιατί αφενός δεν θα ήταν αντικειμενική και αφετέρου δεν ξέρουμε την οικονομική κατάσταση που μπορεί να έχει ο καθένας.
Πάντως, ακόμα και στην παραμικρή δυσκολία, είναι πάμπολλα τα οφέλη και οι ευκαιρίες, που μετά από λίγο χρονικό διάστημα, θα σας φαίνεται απίθανο το πώς τα καταφέρατε.

Στη δική μας περίπτωση, είναι ακριβώς ό,τι ονειρευόμασταν και ζητούσαμε!!

Ήδη μαθαίνω ότι θα εμφανιστεί κι άλλο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς τις βόρειες και δυτικές χώρες!!

Η γλώσσα, ναι μεν είναι δύσκολη, αλλά η εξαιρετική οργάνωση και η πολύτιμη βοήθεια από το κράτος, σας κάνει να μάθετε τα στοιχειώδη σ’ ένα χρόνο. Χωρίς πυροτεχνήματα και υπεραισιοδοξίες!
(Μη κοιτάτε που εμείς τη μάθαμε σχεδόν αμέσως. Η ανυπομονησία μας βλέπετε να τελειώνουμε μια και καλή!)

Θα πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε τη γλώσσα γιατί είναι απαραίτητη για εύρεση δουλειάς. Όχι ότι δεν υπάρχουν δουλειές με συννενόηση και στα αγγλικά" αλλά είναι αναγκαία για λόγους σύνδεσης και αφομοίωσης με την κοινωνία τους, μα και ένα συν για την... άδεια παραμονής!!:bleh:

Υπάρχει κι εδώ ανεργία, αλλά φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση το καθεστώς ανέργου εδώ πέρα με αυτό του Ελλαδιστάν.

Προς τον Οκτώβριο, περιμένουμε και εμείς να μας γίνει δεκτή η πρόσληψη σε μία πολή καλή θέση στη Αpple(!!!!!!) για να μπουμε και εμείς επιτέλους στην αγορά εργασίας.

Αν νομίζετε ότι είστε εντάξει, ελάτε να μείνετε μόνιμα!!

Και για να κλείσω, ας χαιρετήσω μερικούς ονομαστικά


Pabas: Σ’ευχαριστώ για την πρόσκλήση στο morfeas.eu!! Είναι πολύ χρήσιμο να παίρνεις και να δίνεις πλήρεις εντυπώσεις από ταξίδια και από άλλα φόρουμς!! (Εξαίρεσε μόνο μερικές… παραφωνίες!!) Εύχομαι να ‘σαι καλά!!

Varis81: Είχες δίκιο φίλε μου!! Πραγματικά, είναι το κατάλληλο μέρος για πληροφορικούς!! Τέτοια ευκαιρία δε νομίζω να είχε δοθεί πουθενά αλλού!! Έχουν τις πλέον κατάλληλες υποδομές για να κάνεις τη δουλειά όπως πρέπει και όπως σου αξίζει και εννοείται με πολύ καλό μισθό!! Και κάτι άσχετο τώρα!! Για κουνούπια, ούτε λόγος!!:lol: (Στη διαδρομή για το αεροδρόμιο, πέρσι το καλοκαίρι, με τσίμπησε μία κουνουπάρα και το μόνο που έπαθα ήταν να… ξύνομαι!!! Βλακείες!!!:bleh: Ένας υπερβολικός φόβος ήταν που τον ξεπέρασα!! Πήγα σ'αλλεργιολόγο και δεν έχω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ. Ούτε καν στις μέλισσες!! Θυμήθηκα ότι απλώς είχα φοβηθεί μικρός και το είχα αφήσει στο υποσυνείδητο!!:bleh: Βλακείες!!!) Καλά να περνάς!!!

Pokahontas: Ελπίζω να μη σ’άφησα παραπονεμένη!!! Μακάρι να περνάς κι εσύ όπως είμαστε κι εμείς τώρα γιατί φαίνεται ότι το αξίζεις πραγματικά!!Εύχομαι και σε σένα να είσαι στη ζωή σου πάντοτε υγιέστατη και ευτυχισμένη, πάντα επιτυχίες και τύχη!!! :D

GKCAPO: Κι εσύ να ‘σαι καλά φίλε μου!! Όπως και του Pabas έτσι και τα δικά σου πόστ έχουν πάντα ενδιαφέρον!! Όσο για το mail μου, δεν έχω δημοσιεύσει αρκετά πόστ στο φόρουμ και δεν μπορώ να στείλω πμ!! Θα σε προσθέσω σαν φίλο κι αν γίνεται μετά, θα σου το στείλω!! Εκτός κι αν σε βρω και στο morfeas.eu!! Να περνάς καλά και να έχεις πάντα θετική σκέψη!!! :)

Wotan1975, tripakias: Να ‘στε καλά βρε παιδιά!! Και ναι, σίγουρα όλα μας πάνε εδώ πέρα θετικά!!

Tita:Εγώ σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Φαίνεται ότι ξέρεις για την ποιότητα ζωής και όλα τα αναγκαία που μπορεί να βρει κάποιος σε άλλες χώρες. Όσο για τους υπόλοιπους, μην ανησυχείς. Κλασικότατη παιδεία του συρμού. Να ‘σαι πάντα καλά, μη το βάζεις ποτέ κάτω και πάντα επιτυχίες σε όλους τους στόχους σου!!!!:clap:

ΑΝΑDIR: Συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανάρτηση (Εδώ που τα λέμε, εμένα θα περίμενες??:bleh:) Ελπίζω να σε βοήθησα μ’όσα έγραψα παραπάνω και μάλλον θα ‘χεις ήδη βρει κι άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Είμαι σίγουρος ότι έχεις τη πλέον σωστή κρίση και θα έχεις ήδη λάβει τη σωστή απόφαση για να φύγεις για Φινλανδία!! Μακάρι να τα κατάφερετε (100%) όπως κι εμείς!! Να έχεις πάντα υγεία και ευτυχία στη ζωή σου!!!:)

LET IT BE: Αν το έχεις ψάξει το θέμα και θες πολύ να φύγεις για εξωτερικό, τότε το μόνο που έμεινε είναι πράγματι να πείσεις τη σύζυγό σου να φύγετε!!:cool: Αν θες Φινλανδία τότε ελάτε για 1-2 μήνες να δείτε πως είναι τα πράγματα και αν σας αρέσει, παραμένετε!! Αν όχι, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις για να κάνετε το ίδιο (π.χ Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο κοκ) Αν το αποφασίσεις να φύγεις και να πείσεις και τη γυναίκα σου, θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις!!!;)

Αυτά προς το παρόν!!
Ελπίζω να τα ξαναπούμε γύρω στα Χριστούγεννα ή μέχρι το Φλεβάρη!!


Ηyva talvi = Kαλό Χειμώνα

Nahdaan= Θα τα ξαναπούμε!!

Νakemiin= Αντίο!!!
 
Last edited by a moderator:

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ναι 1600 η καθαρίστρια αλλά με τι κόστος ζωής?
 
Μηνύματα
127
Likes
22
Αντε παιδιά, να φεύγετε λιγοι - λίγοι, να μείνουνε εδώ Αλβανοί, Πακιστανοί, Ινδοί κ.λ.π., να πουλήσουμε και το <οικόπεδο> στους γείτονες που ήδη μάθανε ότι ... και πλακώσανε, στέλνοντας τα 2 πλοία τους να μετράνε το προς πώληση οικόπεδο.
Κάποιοι σίγουρα ήδη θα χαίρονται που το σχέδιο τους πετυχαίνει.....:(
Και τί θέλεις να κάνουν τα παιδιά; Να μείνουν στην Ελλάδα και να πεινάνε;;; Στο εξωτερικό θα τους αγκαλιάσουν, όπως αγκαλιάστηκαν στη Γερμανία χιλιάδες έλληνες μετανάστες που ζουν εκεί δεκαετίες τώρα. Το μυαλό σου και μια λίρα που έχουν και σχέδιο για να "κόψουν" το οικόπεδο!
 

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Dim σας χαίρομαι πολύ. Το τόπικ το παρακολουθώ καιρό και θυμάμαι τα πρώτα σου ποστ.
Και τώρα επιβρεβαιώθηκες. Έχω ακούσει και γω για τις πραγματικά ανθρώπινες και πολιτισμενες συνθήκες εργασίες στη Φιλανδία.
Να περνάτε καλά και να μας γράφεις νέα σας.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Χάρηκα πάρα πολύ, καλά μου παιδιά!!!
Ο ισορροπημένος (εγκέφαλος) άνθρωπος "δεν έχει ανάγκη". Μπορεί να επιβιώνει, να ζει και να ευτυχεί (!!!) τελικά, ακόμη και σε νέο κλίμα, σε νέους τόπους, σε άλλα ήθη, έθιμα και γλώσσα (!!!).
Μη φοβάστε τίποτε...θα σας βοηθήσει η ζωή η ίδια εκεί. Αγάπη μεταξύ σας μόνο και είστε άτρωτοι.
 

giannenara

Member
Μηνύματα
36
Likes
2
Και τί θέλεις να κάνουν τα παιδιά; Να μείνουν στην Ελλάδα και να πεινάνε;;; Στο εξωτερικό θα τους αγκαλιάσουν, όπως αγκαλιάστηκαν στη Γερμανία χιλιάδες έλληνες μετανάστες που ζουν εκεί δεκαετίες τώρα. Το μυαλό σου και μια λίρα που έχουν και σχέδιο για να "κόψουν" το οικόπεδο!
στο εξωτερικο σε αγκαλιαζουν?ποιοι οι κατοικοι?
οντως το κρατος μπορει εσενα που πηγες σε αλλη χωρα να σε βοηθησει,αν ειδικα πας σε βορειες/σκαδιναβικες αλλα παντα μα ΠΑΝΤΑ θα εισαι ενας ξενος για τους κατοικους της,οσα χρονια και να μεινεις εκει ως ξενο θα σε βλεπουν.
Εχω μεινει γερμανια 5 χρονια by the way,δεν λεω λογια του αερα

(απο την αλλη θα μου πει καποιος οτι αυτην την στιγμη ακομα κ στη Ελλαδα ως ξενους μας συμπεριφερεται η καθε κυβερνηση αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα..;))
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.176
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom