Ισπανία ταξιδι στην βαρκελωνη

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Δεν εφυγα αλλα ειμαι εκει εδω και καιρο.Δυο μηνες το προγραμματιζω το ατιμο το come back στη BCN.Ευχαριστω πολυ για τις ευχες.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Travel Bound - tours in Barcelona and Catalunya
Θάνο, αυτό το σάιτ μου άρεσε πολύ.
Θα ζητήσω από τους αρμοδίους, αν είναι εφικτό, να το προσθέσουμε στο κείμενο της Βαρκελώνης
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση
Μόνο έτσι, μπορούμε να κρατήσουμε τα κείμενα της σελίδας μας πλήρως ενημερωμένα, ούτω ώστε να είναι πάντα χρήσιμα για όλους μας.
Η ομαδική προσπάθεια, οφελεί τα μέγιστα.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.375
Likes
6.882
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
gia sas apo tin sinefiasmeni ke munti alla pantote iperoxi nixterini ke xristugeniatiki Barkeloni!

Prin apo ligo eftasa sto simio dianikterefsis mu mia xara!
Fisika tha prepei kapoia pragmatakia na diorthotun se oti afora tin travelpedia gia tin varkeloni.
p.x elege pos to treno pu se metaferi apo to aerodromio sto kentro tis polis kani stasi stin placa de catalunya. LATHOS. oi stasi pu kani ine allu, sto simio Passege de Gracia pu ine kontino omos simio me tin placa catalunya.
Ti isitirio tu trenou ine 2,6E gia apli metavasi apo aerodromio ston kentro. Ston proastiako tis Athinas plirosa 6E + 0,8E gia ton ilektriko!
Episis ipirxe atomo ton ispanikon sidirodromon pu kathotan mporsta apo to mixanima ekdosis isitirion ke su evgaze to isitirio anti na taleporite o mi ispanofonos episkeptis. Proti fora to ida afto se aerodromio tis Evropis ke mu ekane thetikotati entiposi.
Ta sxolia gia tin clickair ta prosipografo. Proti fora ida toso stena kathismata. Exo taksidepsi ke me alles low cost aeroporikes eteries alla tetia sardelopiisi kathimenos den exo ksanaviosi:(

Auta ke ta leme filoi

Y.G.: 1) sorri gia ta greeklish alla ime stin katalonia ke ellinika giok. Tha vro tropo omos na to liso to provlima. An mpori kapoios na me enimerosi pu online ginonte metatropes!
2) gia ola ta parapano iparxi plusio fotoreportaz
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
δωσε πραγμα στους βαρκελωνοχτυπημενους! θανο δωσε μου κατι παραπανω για την ατμοσφαιρα!σημασια εχει οτι εισαι εκει!να περασεις τελεια!ολε!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.375
Likes
6.882
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Eνα απο τα σημεια must για την Βαρκελώνη ειναι το παρακάτω:

Εδώ βρίσκεται η είσοδος του πάρκου του Μονζουίκ, που ήταν και η είσοδος στην ΄Εκθεση του ʼ29, με τους βενετσιάνικους πύργους. Η μικρή λεωφόρος που ανοίγεται προς τον λόφο, η Λεωφόρος της Ρέινα Μαρία Κριστίνα, οδηγεί στην Πλατεία ντε λα Φοντ Μάζικα, με τα υπέροχα συντριβάνια που κυρίως τα βράδια, φωτισμένα παρέχουν πανέμοφες εικόνες και χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής. www.bcn.es/fonts
Το προγραμμα για τα μουσικοοπτικα υπερθεαματα εχει ως εξης, βαση εντυπου του τοπικου οργανισμου τουρισμού:
ΑΝΟΙΞΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ απο Μαιο εως Σεπτεμβριο, Πεμπτη, Παρασκευή, Σαββατο και Κυριακή 21:30, 22:00, 22:30, 23:00
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ από Οκτώβριο εως Απρίλιο, Παρασκευή και Σάββατο, 19:00. 19:30, 20:00, 20:30

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! :clap:
 
Last edited by a moderator:

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Εμείς χρησιμοποιήσαμε την κάρτα για όλα τα μέσα με 18.50 ευρώ για 4 ημέρες και κινηθήκαμε με όλα τα μέσα άνετα χωρίς να πάρουμε το τουριστικό λεωφορείο(γιατί μας τη δίνει λίγο).Βεβαια η barcelona card είναι αναμφισβήτητα μια καλή λύση απλά αναφέρω και την άλλη επιλογή.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Να 'μαι κι εγώ...επέστρεψα!!!

Επιστρέφοντας βέβαια, με περίμενε πολύ δουλειά στο γραφείο και δεν προλάβαινα ούτε να ανασάνω αυτές τις μέρες!

Αχ...πάει κι αυτό το ταξιδάκι...τέλειωσε! Δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα (ίσως επειδή έχτισα μεγαλύτερες προσδοκίες) αλλά μου άρεσε πάααρα πολύ και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ξαναπάω, αφού δεν πρόλαβα να επισκεφτώ όλα τα μέρη! Είναι μεγάλη η πόλη και πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις, τις μέρες που πήγα είχε και πολυκοσμία, οπότε χάναμε αρκετό χρόνο όπου και να πηγαίναμε. Επίσης δυσκολεύτηκα να προσανατολιστώ στην πόλη και κάναμε αρκετές γύρες στην παλιά πόλη μέχρι να βρούμε ότι αναζητούσαμε κάθε φορά... lol

Ο καιρός ήταν πολύ καλός.. δεν έβρεξε καθόλου και είχε ψυχρούλα μόνο την πρώτη και την τελευταία μέρα, όλες τις υπόλοιπες είχε ζέστη και κινηθήκαμε με άνεση.

Θα σας τα γράψω όλα αναλυτικά πολύ σύντομα με τις όποιες αλλαγές παρατήρησα σε σχέση με όσα είχα διαβάσει πριν.

Επίσης....τελικά αγχονόμουν άδικα κι έχασα χρόνο σε κάποια σημεία με το γεγονός ότι επισκέφτηκα πολλούς χώρους που τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικοί. Γενικά θεωρώ ότι τα περισσότερα αξίζει να τα δει κανείς απ' έξω και έτσι να προλάβει να δει περισσότερα σημεία της πόλης. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι έχασα άδικα χρόνο περιμένοντας στην ουρά του μουσείου του Πικασό, αφού τα περισσότερα έργα ήταν από τα προγενέστερα και ίσως να άξιζε περισσότερο να επενδύσω αυτό τον χρόνο για κάτι άλλο.

Σχετικά με τον φίλο που μου ζήτησε να δω που μπορεί κανείς να βρει την στολή της FC Barcelona (νομίζω ο Thanosath ήταν; ). Λοιπόν... μπορεί κανείς να βρει τις στολές στα επίσημα καταστήματα. Εγώ βρήκα ένα επίσημο κατάστημα στο Camp Nou αλλά κι ένα ακόμη στο εμπορικό κέντρο που είναι δίπλα στο Aquarium (κάπου στο ισόγειο θα το συναντήσεις). Τις ίδιες ακριβώς στολές τις βρίσκεις και στα διάφορα souvenir shop στην Rambla όπου δεν κατάλαβα κάποια διαφορά από τις γνήσιες, αφού κι αυτές τις έχουν συσκευασμένες σε κουτιά. Προσοχή όμως...να είσαι έτοιμος για άγριο παζάρι σε αυτά τα καταστήματα του πεζόδρομου, αφού οι αρχικές τιμές δεν έχουν συνήθως καμία σχέση με αυτό που μπορείς να καταφέρεις να πληρώσεις στο τέλος.

Να φανταστείς για μια γυάλινη σφαίρα με χιονάκια σε μεγάλο μέγεθος, υπήρχε σε κάποιο κατάστημα αναγραφόμενη τιμή 18.75 Ευρώ και μας την κατέβασε στα 11. Σε ένα επόμενο κατάστημα λίγο παραπέρα, για την ίδια ακριβώς σφαίρα η αναγραφόμενη τιμή ήταν στα 15 Ευρώ και μας την κατέβασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στα 9 Ευρώ.

Όσον αφορά τα εισιτήρια...εμείς κόψαμε το εισιτήριο Τ10 και ταξιδέψαμε με 72 λεπτά το άτομο από το αεροδρόμιο στο κέντρο, με το τρένο.

Όσον αφορά γενικότερα την αγορά... υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα. Το θέμα είναι ότι δεν με ενθουσίασε κάτι ιδιαίτερα, αφού οι τιμές είναι ίδιες με αυτές που βρίσκουμε στα ελληνικά καταστήματα, καθώς επίσης και οι ποιότητες. Παρότι ήμουν προετοιμασμένος και για ψώνια, τελικά δεν αγόρασα τίποτα απολύτως για μένα.

Δώστε μου λίγο χρόνο να συγκεντρωθώ και θα σας μεταφέρω ότι πληροφορίες μπορώ, τώρα που τις έχω φρέσκιες, οκ;
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι η πτήση με την Vueling ήταν άψογη! Στενά μεν τα καθίσματα, αλλά τόσο ώστε να είσαι άνετος, αφού οι πολυθρόνες τους είναι άνετες και ξεκούραστες. Καμία απολύτως καθυστέρηση και στην επιστροφή φτάσαμε και 25 λεπτά νωρίτερα (μάλλον επειδή είχε καλό καιρό).
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Κι εγω με vuelling γύρισα και μια χαρα ήταν όλα(ειδικά αν σκεφτείς ότι πληρώσαμε 56 ευρώ το άτομο-μόνο επιστροφή Βαρκελώνη Αθήνα) επίσης κι εμείς φτάσαμε νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί.Όλα καλά λοιπον, όσο για τα στενα καθίσματα έχω δει και χειρότερα-μην είμαστε και πλεονέκτες.ΑΑΑ όσο γι αυτό που λες cakeΝet για τις gallerie κτλ κι εμείς τις περισσότερες απ' έξω τις περάσαμε μπήκαμε μόνο στη sagrada familia στον καθεδρικό και στο μουσείο του picasso γι'αυτο άλλωστε μου φάνηκε καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσω την κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς για 4 ημέρεσ 18.50 ευρω απο το να δώσω 34 ευρω για την barcelona card.Επίσης ελπίζω να μπήκατε στο τελεφερίκ , αν και αφού λες οτι έκανε καλό καιρό λογικά θα λειτουργούσε.Εμάς μας άρεσε πολυ η θέα από ψηλά!όσο αναφορά το σχόλιο σου για την αγορά εμάς μας άρεσαν τα μαγαζιά και τα ρούχα και παπούτσια πολυ , συμφωνώ όμως στο ότι οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες με εδω και γενικά μοιάζει η αγορά τους με τη δική μας πολυ.Τίποτα το διαφορετικό χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε ωραία αγορά.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
τελικά αγχονόμουν άδικα κι έχασα χρόνο σε κάποια σημεία με το γεγονός ότι επισκέφτηκα πολλούς χώρους που τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικοί. Γενικά θεωρώ ότι τα περισσότερα αξίζει να τα δει κανείς απ' έξω και έτσι να προλάβει να δει περισσότερα σημεία της πόλης. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι έχασα άδικα χρόνο περιμένοντας στην ουρά του μουσείου του Πικασό, αφού τα περισσότερα έργα ήταν από τα προγενέστερα και ίσως να άξιζε περισσότερο να επενδύσω αυτό τον χρόνο για κάτι άλλο.
Σχετικά με τον φίλο που μου ζήτησε να δω που μπορεί κανείς να βρει την στολή της FC Barcelona (νομίζω ο Thanosath ήταν; ). Λοιπόν... μπορεί κανείς να βρει τις στολές στα επίσημα καταστήματα. Εγώ βρήκα ένα επίσημο κατάστημα στο Camp Nou αλλά κι ένα ακόμη στο εμπορικό κέντρο που είναι δίπλα στο Aquarium (κάπου στο ισόγειο θα το συναντήσεις).
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου CakeNet ότι κάποια μέρη ίσως να αρκεί να τα δεις μόνο από έξω, ειδικά όταν δεν έχεις πάρα πολύ χρόνο...

εγώ το έκανα αυτό τόσο στη Sagrada Familia (τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-α ουρά Αύγουστο μήνα που πήγα εγώ!) όσο και στα σπίτια του Gaudi...

Στο μουσείο Πικάσο όμως πήγα και η ουρά ήταν παραδόξως μικρή... Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο... είχε κάποια έργα από όλες τις περιόδους, καθώς και εκθέσεις έργων από τα οποία επηρεάστηκε... για μένα είχε ενδιαφέρον, αλλά αν έβρισκα μια τεράστια ουρά δεν ξέρω αν θα περίμενα η αλήθεια...

Επίσης, ένα κτίριο που αξίζει με 1000 να δεις από μέσα για μένα είναι το MNAC. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κτίριο! Από τα must στην πόλη...

Μπουτίκ της Barca υπάρχουν σε όλη την πόλη δεκάδες, ακόμη και στο αεροδρόμιο... Η κεντρική είναι στο Camp Nou αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης βρίσκεις αρκετές και μάλιστα, αν είσαι πορωμένος, έχει ενδιαφέρον ότι μπορείς να βρεις διαφορετικά πραγματάκια στην κάθε μια...

Τώρα φανέλες αυθεντικές έχουν μόνο οι μπουτίκ, αλλά, όπως όλες οι αυθεντικές φανέλες ομάδων είναι τσιμπημένες (από 60 και πάνω)... Σίγουρα μπορείς να βρεις παντού απομιμήσεις διάφορες (όπως εδώ π.χ. σε Ομόνοια και Μοναστηράκι) σε πολύ μικρότερες τιμές....
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ βολεύτηκα τελικά περισσότερο τις κάρτες Τ10 αφού αξίζει να περπατήσεις τις περισσότερες διαδρομές. Έτσι βιώνω καλύτερα την πόλη και παίρνω αυτό ακριβώς που θέλω.

Όσο για το τελεφερίκ...2 στους 3 της παρέας είμαστε υψοφοβικοί, αλλά το χαρήκαμε το τελεφερίκ, από χαμηλά, από δίπλα, από το πλάι.... καλό ήταν, γιατί να μπω και μέσα; :haha::haha::haha:

Όσο για τα φαγητά... εγώ προσπαθώ να αποφεύγω τα πολλά πολλά. Το μόνο που ήθελα να δοκιμάσω και δεν έφαγα τελικά για διάφορους λόγους ήταν η Παέλια! Όποτε έβρισκα έναν καλό χώρο γι' αυτό το πράγμα, δεν πείναγα και το αντίστροφο. Αλλά χάρηκα πολύ τα μεζεδάκια στην Bogheria όπως και τις φανταστικές φρουτοσαλάτες και τους φρέσκους χυμούς φρούτων. Εάν άφηνα τον εαυτό μου θα βούταγα στις σοκολάτες τους, αλλά ενόψη Χριστουγέννων προσέχω λίγο ο έρμος γιατί περνάω μια δύσκολη φάση με τα κιλά μου. :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.163
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom