14 Χρόνια Travelstories

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Σα σήμερα λοιπόν πριν από 14 χρόνια έκανε τη δειλή εμφάνισή του το Travelstories μας, σε διαφορετική μορφή τότε, πολύ μικρό και με λίγο κόσμο, αλλά με μεγάλα όνειρα και πολύ αγάπη.

Θυμάμαι την πρώτη παρέα που μαζεύτηκε ένα απόγευμα στο... σπίτι μου, αλλά και την πρώτη "μαζική" συνάντηση στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου, πρέπει να ήταν καμιά 10ριά άτομα. Θυμάμαι τις συζητήσεις με τον @Lthanos για το αν "αυτό το πράγμα θα πάει πουθενά", αλλά και τις εξόδους από το στρατόπεδο στη Μυτιλήνη με τον @spor_os για να δουλέψουμε στο φόρουμ σε κάποιο net cafe (αν και μάλλον τελικά εγώ δούλευα, εκείνος πήγαινε για μακαρονάδες).

Κυρίως όμως θυμάμαι τον τεράστιο ενθουσιασμό μου κάθε φορά που το Travelstories πετύχαινε κάποιο νούμερο που θεωρούσα τότε πολύ εντυπωσιακό - παράδειγμα η χαρά που ένιωσα εδώ όταν το φόρουμ έφτασε τα 1000 μέλη, ή το αξέχαστο τόπικ που ένα μέλος ρώταγε για την προέλευση του φόρουμ και έκανα μια πολύ ντροπαλή αναδρομή με φωτογραφίες από το πώς ήταν το φόρουμ στα ξεκινήματά του (εδώ).

Όλα αυτά στο μακρινό πια 2008, στην τρίτη χρονιά λειτουργίας του site, κατά την οποία το Travelstories είχε περίπου 150.000 επισκέψεις που ήδη τότε μου φαινόταν εξωπραγματικό νούμερο. Οπότε δε μπορώ παρά να είμαι σιωπηλά περήφανος για την κοινότητά μας αφού πέρσι έκανε 3,1 εκατομμύρια επισκέψεις :shock:

Φέτος όμως η επισκεψιμότητα στο Travelstories ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού είχαμε τη μεγαλύτερη από τότε που ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας ως κοινότητα, φτάνοντας τα 3,7 εκατομμύρια επισκέψεις :shock: :shock::xalara:

Τα νούμερα αυτά έχουν χάσει κάπως τη σημασία τους πια, αφού αυτό που μένει στο τέλος είναι οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες των μελών μας, οι παρέες που έχουν δημιουργηθεί, οι άνθρωποι που γνωρίστηκαν και ήρθαν κοντά μέσα από το φόρουμ μας, και φυσικά όλα τα ταξίδια που δε θα είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ αν το Travelstories δεν είχε φυτέψει το σπόρο της περιέργειας στα μυαλά μας για κάθε γωνιά της Γης.

Ζώντας πια πολύ μακριά από την Ελλάδα έχω ένα λόγο παραπάνω να νιώθω δεμένος με την κοινότητα, αλλά είμαι βέβαιος ότι το ίδιο νιώθουν και άλλα μέλη. Έτσι φέτος αντί να ευχηθώ εγώ στο Travelstories, ζήτησα από δύο μέλη που θεωρώ πια κοντινούς μου φίλους να το κάνουν εκείνα στη θέση μου. Ακολουθούν τα λόγια τους παρακάτω:


---------------------------------------------​

Με αφορμή τα γενέθλια του φόρουμ, ήθελα να γράψω δυο γραμμούλες.

Για το φόρουμ πρωτάκουσα σε μια πτήση Μαδρίτη-Λίμα, από έναν άνθρωπο με ξεχωριστή ενέργεια και χαμόγελο. "Μα καλά, σου αρέσουν τόσο πολύ τα ταξίδια και δεν ξέρεις το travelstories;", είπε όλο απορία. "Πρέπει να μπεις, θα πάθεις πλάκα, θα είσαι στο στοιχείο σου! Μπαίνω κι εγώ πού και πού και γράφω καμιά σαχλαμάρα, εκεί με λένε @vagantos ", συμπλήρωσε.

Άκουσα τη συμβουλή του κι επιστρέφοντας από το πολυαγαπημένο Περού, μπήκα. Και όντως βρέθηκα στο στοιχείο μου: ατελείωτες πληροφορίες για ταξίδια σε μπόλικους προορισμούς, ωραίες συζητήσεις από μια ολόκληρη κοινότητα με κοινό παρανομαστή το πάθος για τα ταξίδια. Πώς μου είχε ξεφύγει όλο αυτό;

Ήταν Ιούνιος του 2008. Πέρασαν 11 χρόνια από τότε. Ο Βαγγέλης πια δε βρίσκεται ούτε στο φόρουμ, ούτε ανάμεσά μας. Τον θυμάμαι όμως πάντα με ένα χαμόγελο κάθε φορά που μπαίνω για να γράψω, να διαβάσω, να ρωτήσω. Χάρη σε αυτόν γνώρισα πολλούς άλλους "άρρωστους με τα ταξίδια" σαν κι εμένα. Κάποιους (ελάχιστους) προσωπικά, κάποιους άλλους τους ξέρω μόνο ως avatar, μερικές φορές διαπιστώνοντας ότι μπορεί να ξέρω τα χόμπι τους, τις εμπειρίες τους, τις απόψεις τους... αλλά δεν ξέρω το φύλο, την ηλικία τους ή το πώς είναι εμφανισιακώς. Δεν παίζει και πολύ ρόλο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως "παίρνω" συνέχεια, σχεδόν καθημερινά, από κάτι που δε ζητάει τίποτε ως ανταπόδοση και με έχει βοηθήσει σε πολλές εκφάνσεις.

Με βοηθάει να διατηρώ τα Ελληνικά μου σε ένα επίπεδο υποφερτό, μου χαρίζει στιγμές γέλιου, προβληματισμού, έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλά ταξίδια, λειτουργεί ως αποθήκη μνήμης για ταξίδια που έκανα και ξέρω πως αλλού δε θα τα απαθανάτιζα, είναι πηγή ενημέρωσης, κοινωνικοποίησης, μέσο χαβαλέ και ναι, είναι και μια ευχάριστη συνήθεια από αυτές πια που αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας, σε βαθμό που δεν το φανταζόμουν ποτέ. Άλλωστε δεν είχα ποτέ και καλές σχέσεις ούτε με την τεχνολογία ούτε με το διαδίκτυο, μεταξύ άλλων διότι στη χώρα που ζω είναι δυσκολότερο από τα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Το travelstories είναι από τα λίγα πράγματα, αν όχι το μοναδικό, που έχει εθίσει κι έχει σχέση με την τεχνολογία.

Χρόνια σου πολλά λοιπόν καλό μου φόρουμ, και φέτος. Σου ζητώ συγγνώμη αν κάποιες φορές τσακώθηκα, αν έγραψα καμιά πατάτα (συμβαίνει...), αν ήμουν ειρωνικός μέσω της πλατφόρμας σου απέναντι σε κάποιους, αν παρέλειψα να κάνω και καμιά κράτηση εισιτηρίου μέσω του GO, γιατί ξέρω πως οικονομικά βασικά απώλειες προκαλείς στον καημένο το Δευκαλίωνα κι όλο ξεχνάω να σε ενισχύσω παρότι "ρουφάω" απόλαυση από σένα καθημερινά. Σου υπόσχομαι ότι μέχρι τα 15α σου γενέθλια θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος χρήστης, πελάτης και μέλος. Να τα χιλιάσεις και να συνεχίσεις να φέρνεις ερεθίσματα, γνώσεις, χαμόγελο και πάνω απ' όλα ωραίους ανθρώπους στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ πολύ,

@Yorgos



---------------------------------------------​


Λένε πως με το ταξιδιωτικό μικρόβιο γεννιέσαι, κι ίσως να είναι έτσι. Πράγματι και σε μένα κάπως έτσι στην παιδική ηλικία δημιουργήθηκε ένα εσωτερικό κάλεσμα το οποίο με παρακινούσε να ανακαλύψω τον κόσμο. Ωστόσο ποτέ μου δε πίστεψα πως θα έχω τη δύναμη να το καταφέρω.

Έφτασα μέχρι τα 25 μου και δε κατόρθωσα ακόμα να κάνω την αρχή, να δώσω μια ώθηση στο μεγαλύτερό μου όνειρο κι αυτό να πάρει σάρκα και οστά.

Μέχρι τα 25 μου δε πίστευα στη δύναμη μου -ήταν κι οι συνθήκες της μέχρι τότε ζωής μου που δε βοηθούσαν σε αυτό- Ώσπου τότε, ξαφνικά, αναζητώντας προορισμούς μακρινούς κι ονειρεμένους στα μάτια μου, ανακάλυψα το travelstories.gr. Μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα από φόρουμ. Ξεκίνησα να διαβάζω ακόρεστα τις ιστορίες των μελών και να ταξιδεύω νοερά μαζί τους. Και τότε, μέσα μου καλλιεργήθηκε η πεποίθηση πως κι εγώ μπορώ. Κι εγώ μπορώ να εξερευνήσω την Ευρώπη, να ανακαλύψω νέα μέρη, χωρίς να φοβάμαι ότι θα χαθώ ή ότι δε θα μπορώ να κυκλοφορήσω.

Έτσι ξεκίνησα με το Βερολίνο και μετά με το Λονδίνο. Έπειτα έκανα ένα βήμα παρά πέρα και πήγα μόνη μου στη Στοκχόλμη. Εκεί εθίστηκα στα μοναχικά ταξίδια αλλά και ανακάλυψα την εσωτερική μου δύναμη. Τίποτα πια δεν ήταν ικανό να με σταματήσει. Σύντομα έκανα και το πρώτο βήμα στην Ασία ανακαλύπτοντας νέες κουλτούρες επισκεπτόμενη με την αδερφή μου την Ιαπωνία.

Αφού γύρισα κάθε γωνιά της Ευρώπης, είτε μόνη είτε με καλή παρέα, αποφάσισα λίγο μετά τα 30 μου να ξεκινήσω τα μοναχικά ταξίδια σε άλλες ηπείρους. Η αρχή έγινε με την Αρμενία, ένα ταξίδι – αποκάλυψη για μένα. Ακολούθησαν το Καζακστάν, η Κολομβία, το Κιργιστάν.

Φέτος, στα 35 μου πλέον βρεθήκαμε με την έφηβη κορούλα μου στο Μπαλί και τη Σιγκαπούρη.

Ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου οφείλεται λοιπόν στο travelstories. Όχι μόνο για τις πληροφορίες που αποκόμισα, ούτε επειδή αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για να ξεκινήσω τα ταξίδια. Το travelstories είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Καθημερινά θα μπω να διαβάσω ταξιδιωτικά νέα, θα δω που έφτασαν οι διαδικτυακοί μου φίλοι και τι πληροφορίες μου παρέχουν απλόχερα, θα μιλήσω με τους φίλους που έχω πια αποκτήσει. Φίλοι που έγινα συνταξιδιώτες, φίλοι που έγιναν επιστήθιοι, και άλλοι που με ωφέλησαν και ωφελήθηκαν από τις εκατέρωθεν πληροφορίες.

Δε θα ήμουν η ίδια χωρίς τη Βάνα και την Ευαγγελία, δε θα είχα ταξιδέψει στην Ινδία αν δεν ήταν η Κική, ούτε στο Ιράν χωρίς τον Παναγιώτη, δε θα πήγαινα ποτέ στο Κιργιστάν χωρίς τον σπρώξιμο της Δήμητρας, ούτε στην Κολομβία χωρίς το Γιώργο και την Κατερίνα (την τσομπάνα μας). Και δε θα ήμουν η ίδια αν δεν ένιωθα πως στην άλλη άκρη του πλανήτη έχω έναν φίλο που μπορεί να είναι μακριά αλλά ξέρει πως να είναι δίπλα μου όποτε τον χρειάζομαι, και είναι ο καλύτερος ακροατής που έχω γνωρίσει, ο καλύτερος πατέρας και ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που γνωρίζω και που χωρίς αυτόν δε θα υπήρχε το φόρουμ μας.

Σε ευχαριστούμε για όλα Δευκαλίων.

@fenia42





Μετά από αυτά, που με εξέπληξαν και με συγκίνησαν, τι άλλο να πω εγώ. :heart:

Ευχηθείτε κι'εσείς στο Travelstories εδώ ή στα social media (με το hashtag #travelstories14 ) - και θα κληρώσουμε τρία κουκλάκια Travelstories να παίρνετε μαζί στα ταξίδια σας :bleh:

Happy Birthday στην πιο τρελή κοινότητα του κόσμου :hug: :birthday:


Ts.JPG
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Happy Birthday :):):clap::clap::xalara::xalara:
Είναι πραγματικά ένας πολύτιμος βοηθός για τα ταξίδια τα πραγματικά αλλά και της φαντασίας!
Keep walking!!!

"Όλο ταξιδεύω και περνάει απ' το παράθυρο η ζωή.
Κάποτε θα μοιάζει ψέμα,
πότε φτάσαμε ως το τέρμα
και δεν κάναμε ακόμα την αρχή.
Όλο κάτι ψάχνω στο μπαλκόνι
τ' απογεύματα όταν βγω.
Τι 'ναι αυτό που με κρατάει
κάθε μέρα που περνάει
κι ας μην ξέρω τι γυρεύω πού πατώ."
Στίχοι: Γιάννης Ζαρκαδούλας
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
χρονια πολλα και αλλες τετοιες ευτυχισμενες μερες και ευτυχισμενα και ενεργη μελη...χρονια πολλα στην οικογενεια των ταξιδιων και ταξιδευτων...
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Χρόνια πολλά travelstories!
Να είσαι ένα καλό φόρουμ και φέτος :)
Να το χαίρεσαι Def, να το χαιρόμαστε κι εμείς :heart:


Να και τα δωρακια: εχουμε καρδούλα emoji!
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Χρόνια πολλά στην καθημερινή μας ξεγνοιασιά!

Το TravelStories είναι ένα μέρος οποί ο καθένας μας μπορεί και ταξιδεύει καθημερινά και σ ένα άλλο μέρος στον πλανήτη. Σε μέρη που ίσως τελικά να μην καταφέρει να πάει ποτέ..Ο καθένας για τους δικούς του λογούς..

Προσωπικά σας ευχαριστώ που με κάνατε εθισμένο με τα ταξίδια...Είναι όμως ένας εθισμός που μου δίνει ψυχική υγεία!

Χρόνια Πολλά με ΠΟΛΛΑΑΑ ΠΟΛΛΑΑΑ ταξίδια σε όλους και φυσικά υγειά!
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
αλλά και τις εξόδους από το στρατόπεδο στη Μυτιλήνη με τον @spor_os για να δουλέψουμε στο φόρουμ σε κάποιο net cafe (αν και μάλλον τελικά εγώ δούλευα, εκείνος πήγαινε για μακαρονάδες).
Ναι μόνος μου τις έτρωγα τις μακαρονάδες...

Χρόνια πολλά και καλά!!!!!!

Υ.Γ.: Βάζω το αγαπημένο μου, για πολλά χρόνια, smilie
:spampc3:
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Χρόνια Πολλά και ταξιδιάρικα στην πιο όμορφη καθημερινη συνηθεια, αυτη που μου βαζει ιδεες, που με εχει κανει να παρακινω κοσμο να ταξιδεψει σε μερη που πίστευε ακατόρθωτο, που μου εχει δωσει γνωσεις , που μου εχει κανει να κλαψω με τις ιστορίες των μελών της.
Χρονια μας Πολλά!
 
Μηνύματα
768
Likes
603
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λος Ρόκες
Να τα εκατοστήσει το φόρουμ, να τα χιλιάσουν οι admin και να τα... εκατομμυριάσουν τα μέλη τα ταξιδιωτικά τους χιλιόμετρα!
Σας ευχαριστούμε για ις στιγμές χαράς, προσμονής αλλά και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας προσφέρετε τόσα χρόνια.
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Χρόνια πολλα και χρονια καλά στο travelstories και στα μελη του!

Μπραβο στον Δευκαλιωνα και σε ολους τους "συνταξιδιωτες" του, που ηταν μαζι απο τα ξεκινήματα. Τα μηνυματα του Γιωργου και Φενιας με συγκινησαν.

Ειναι μια βολτα στον κοσμο,αυτη η ομαδα!

Ειμαι χαρουμενη που ειμαι μελος της εδω και αρκετά χρονια. Διαβαζω ιστοριες,παιρνω πληροφοριες,ταξιδευω με το μυαλο,φτιαχνω εικονες και (σπανιότερα) καταθέτω και εγω οτι θεωρω χρησιμο.

Προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν(Ακομα!Ελπιζω καποια στιγμη να γινει και αυτο)Θελω ομως να ευχηθω σε ολα τα μελη της κοινότητας υγεια και χαμογελο.

Εις ετη πολλα travelstories!!!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.121
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Χρόνια πολλά στην αγαπημένη μας ταξιδιωτική κοινότητα (ο όρος forum, τον οποίο κι εγώ χρησιμοποιώ ενίοτε, είναι λίγος για να περιγράψει αυτό που πραγματικά είναι το travelstories)!

Θυμάμαι τον πρώτο καιρό που ξεκίνησα να γράφω πριν 8 χρόνια, πόσο δειλή και "ψαρωμένη" ήμουν. Θυμάμαι και την πρώτη ταξιδιωτική ιστορία που έγραψα για τη Νότια Γαλλία και το τόσο απίστευτα ντρεπόμουν! :) Πολλά άλλαξαν έκτοτε!

Έχω πει πολλές φορές το πόσο με βοήθησε το forum! Πόσο μου διεύρυνε τους ορίζοντες σε διάφορους τομείς, πόσο με βοήθησε να "ανοίξω τα φτερά μου" και να ταξιδέψω σε προορισμούς που ούτε καν είχα φανταστεί πιο πριν (πχ Κιργιστάν, Λίβανος, Αλβανία, Κόσοβο ή Υπερδνειστερία)! Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει μέσω αυτού και οι σχέσεις που έχω δημιουργήσει. Σχέσεις δυνατές. Κάποιες μπορεί να μη συνεχίστηκαν, είχαν όμως τη σημασία τους για μένα σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μου. Κάποιες είναι σχέσεις ζωής, ακόμα κι αν οι αποστάσεις δεν ευνοούν. Αν δεν υπήρχε το travelstories δεν θα είχα κάνει (μεταξύ πολλών άλλων) το απίθανο roadtrip στο Κόσοβο με τη @fenia42 και την ελληνοβουλγάρική μας παρέα, ούτε θα είχα πάντα ένα όμορφο και ζεστό σπίτι ανοιχτό για μένα στη συμπρωτεύουσα. Δεν θα έπινα ανελέητες μπύρες και βότκες σε όλες τις πολωνικές πόλεις και τις αθηναϊκές τρύπες που υπάρχουν με τον @Thanasis2U, δε θα έκανα την πιο επική μονοήμερη στο τριεθνές Ελλάς-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία με τον @giannismits στο τιμόνι, ούτε βέβαια θα είχα πάντα ένα άτομο πρόθυμο να ακολουθεί (συχνά βρίζοντας, αλλά πάντα με καλοσύνη! :p ) στο Vegan Life Festival όπως η @ευαγγελία!

Δευκαλίων σε ευχαριστούμε για αυτό που μας έχεις προσφέρει και εύχομαι να είσαι γερός, δημιουργικός και υπομονετικός και να συνεχίζεις αυτό το τόσο δυνατό εγχείρημα!

:heart::heart::heart::heart:
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Εξαιρετική κοινότητα, όσα χρόνια το διαβάζω (που είναι πολλά περισσότερα από τότε που γράφτηκα) τόσο πιο σοφό με κάνει.

Μπορεί σε κάποιους προορισμούς να μην πάω ποτέ (π.χ. Βόρεια Κορέα , Ανταρκτική κτλ) αλλά μέσα από ιστορίες όπως του @Yorgos, του @taver είναι σαν να έχω ήδη πάει.
Πέρα από τα "διάσημα μέλη" της κοινότητας, θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε ένα από όλους εσάς, που με μία απλή πληροφορία έχετε κάνει το travelstories το μεγαλύτερο ελληνικό ταξιδιωτικό forum.

@Defkalion Συγχαρητήρια για όλα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom